Megagallery: dit zijn ALLE auto’s uit GTA V

Auteur: , 55 Reacties

En bootjes, trucks, fietsen, helikopters, motoren, vliegtuigen, golfkarretjes, grasmaaiers...

GTA5

Grand Theft Auto 5 is één van de meest uitgebreide games tot nu toe met een overweldigend aantal voertuigen om mee aan te klooien. Geen wonder dat dit dure schijfje zijn productiekosten inmiddels dubbel en dwars heeft terugverdiend.

Om een idee te krijgen hoe belachelijk veel rollend, dobberend, zwemmend en vliegend leuks te jatten is, heeft igta5 een overzicht gemaakt. In totaal zijn er 257 voertuigen, om van alle custom opties nog maar te zwijgen. Gotta catch ‘m all!

Met 24 stuks is het aanbod aan sportauto’s en busjes het grootst. Snel wegwezen of lekker beuken en veel schade incasseren zijn hier de voordelen, maar ook aan supercars (7 stuks) en SUV’s (18) is gedacht. Verplaats je je liever in stijl, dan kan dat met één van de 11 sportklassiekers of muscle cars. Voor het serieuze werk kan er gekozen worden voor een off-road (13) of zelfs militair voertuig (4). Echte die hards kunnen de motor (15) of fiets (7) pakken.

Het mooie aan de lijst is dat er ook bij staat hoe de tegenhanger in het echte leven heet. Zo rijdt er – om maar wat te noemen – een Aston Martin DB5/6, Volkswagen T2, Bugatti SuperVeyron Concept, en een kruising tussen een Aston Martin V12 Zagato en Nissan GT-R. Welke is jouw favoriet?55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Blijft jammer dat ze niet 1 op 1 de besturing van Forza hebben overgenomen in GTA, en dat die auto’s nauwelijks harder rijden dan de rest.. beetje onrealistisch met je veyron op de snelweg vol gas nauwelijks inlopen op een prius
@rijbewijzer: Besturing van GTA IV overnemen zou iets logischer zijn en zóveel beter dan GTA V.
@SCscreamGT2:

gelukkig hebben ze dat niet gedaan. auto rijden in gta 4 was echt een ramp. Het waren allemaal boten. veel herrie maken maar nog steeds traag gaan. een bocht nemen kon alleen als je praktisch stilstond en verder was het alleen maar glijden en geen remmen hebben.

Dat hebben ze nu weer een stuk beter gedaan
@timberleek: Ik snap wat je bedoelt, en daar zat bij mij juist een groot deel van de charme in. Die softe vering, botengeluid en tonnen overstuur; typisch Amerikaans. GTA V lijkt nu een stuk sterieler.
@timberleek: handeling editor en dat spul loopt als de brandweer
@SCscreamGT2: wut? ben je serieus? want ik had met GTA4 juist het gevoel dat alles vertraagd was en alsof je altijd dronken was. Zo’n slechte besturing dat het gewoon het hele spel verpestte en ik volgens mij niet verder dan 30% met de single player storyline ben gekomen :X

Heb nu een heel kleine beetje GTA5 gespeeld op de X360 en das was echt zoooo veel beter. gewoon weer GTA3/VC/SA achtige besturing en reactie, heerlijk
@screamer: GTA 5 speelt stuk beter en geluid is ook verbeterd. Ze kunnen uiteraard de besturing van Forza niet overnemen maar daar is dit spel ook niet voor gemaakt. Gewoon een spel die heerlijk fout is en een onwijs grote map heeft. Graphisch ook erg mooie met de zon op de weg enz.
@SCscreamGT2: gelukkig niet, zo irritant dat je er net niet recht voor zit echt drama.
@rijbewijzer: My gosh.. Jij speelt GTA V echt voor het realisme?!
Het rijden is altijd al zo geweest, dat hoor bij GTA…
@rijbewijzer: dan kan je gewoon niet gamen, rijdt heel goed juist, veel zeiken erover maar dan kan je gewoon niet rijden, misschien wat meer oefenen.
Ik ben dit weekend maar weer eens begonnen aan GTA4, die had ik nog niet uitgespeeld…
@motoragent: Paar uur werk is dat, erg kort spel.
@lohran: Haha ja tuurlijk. Ooit voor de volle 100% uit proberen te spelen?
@martijn1993: Ik heb het over storymode natuurlijk. Jumps en onder bruggen vliegen tel ik niet mee, vind dat ook niet zo denderend. Dus: storymode heb je zo uitgespeeld van IV.
@lohran: Ik heb laatst een soort speedrun gedaan… Dus alle missies zsm uitspelen en taxi’s nemen voor bijna elke reis. En alsnog was ik 15 uur bezig. Echt geen korte game te noemen :)
@fant: Na San Andreas vind ik dat inderdaad niet lang :)
@motoragent: oh ik ben niet de enige
Leuke collectie, vooral de blimp.
Ik ben fan van 7, 8, en S-jes welke ik wel gepast zou vinden bij dit spel.
@msfiorentina: de blimp was een pre-order special, zit niet standaard in de game (of in ieder geval is hij standaard niet te besturen). Ik ben benieuwd of Rockstar later besluit het gevaarte alsnog beschikbaar te maken als losse download of zo.
@HDM: De code voor de Blimp zit gewoon bij de game en die kun je dan downloaden in de online store. Ik heb GTA gewoon in de winkel gekocht .. dus zit er ook bij zonder pre-order.
@HDM: Heb het spel maandag los gekocht bij Intertoys en zat er een voucher in van de Blimp.
@dahlback & barryb: oh das mooi dan! Ik dacht, zoals Rockstar het zei, dat ie alleen bij de pre-orders zat…. blijkbaar niet dus, beter :P
@HDM: Alleen moet je niet boven het vliegveld ermee komen…..
Jammer dat de PC versie langer op zich laat wachten, maar als je het twee keer eerder meemaakt (SA en IV) went het denk ik een beetje. Het lijkt me wel een fantastische game, en dan nog met zoveel voertuigen in mooi detail.

Vreemd genoeg ben ik echter nog bijna meer geinteresseerd in de aparte zaken als de ”industrial” en ”utility” klasses.
@awesome: ging niet helemaal lekker, dat plaatje.
Ach, laat ook maar…
Waanzinnig om te zien welke marge er behaald kan worden met de productie van een videospel.

Rockstar +1
Mis wel een dobberende gele duikboot… Is maar even te gebruiken aangezien je de missie moet voltooien om de yellow submarine weer op het droge moet hijsen.
@reobnednab: Later kun je een kade kopen waar de duikboot aanhangt.
Het aantal SUV’s/busjes/pickups met dezelfde grill is echt schrikbarend. De vorige generatie Range Rover, die witte, heeft gewoon dezelfde lichtunits als een Chevy Tahoe/Trailblazer. Alleen de grill is daar wat opgepoetst. Sowieso vind ik het detail van de voertuigen echt minder dan in GTA 4. Op de helikopters e.d. hebben ze echt hun best gedaan, maar kwaliteit stond bij de auto’s duidelijk onder kwantiteit…
Het lijkt allemaal… net niet. Alsof ze geen budget hadden licentiekosten te voldoen, ahum. Of willen serieuze fabrikanten nog steeds niet met dit spel geassocieerd worden?
@mashell: Dat wil Rockstar games (maker van spel) zelf niet.
@mashell: Haha, budget was denk ik echt geen probleem :) Maar ze doen het opzettelijk niet. De wereld is ten slotte ook slechts gebaseerd op Amerika, en de auto’s zijn slechts gebaseerd op echte modellen.
Eergister uitgespeeld, wat een spel zeg. En die modificaties op je auto hebben ze echt goed en uitgebreid gemaakt.
@roemeen013: Heel goed gedaan ja. Jammer dat het GTA blijft, en dat auto’s nog steeds soms zomaar verdwijnen, of exploderen. Dan horen ze terecht te komen in een impound lot, maar dat is helaas nogal buggy, waardoor je soms een auto kwijtraakt waar je 80.000 dollar in gepompt hebt aan upgrades.
@fant: Inderdaad, nu al twee keer een auto gaan opvoeren, en na die auto af te zetten thuis wordt hij plots gedupliceerd in de impound lot. En dan ben ik nog wat bugs tegengekomen, maar gelukkig slechts één keer nadelig voor de missie.
@fant: had ik gister ik leuk een dikke pickup geupgrade kom ik in de woestijn komt er zon snotneus die er met je auto van door gaat en in de wijde omgeving geen auto om erachter aan te gaan:S
@roemeen013: Uitgespeeld? Je bedoelt zeker dat je de Storyline hebt doorlopen? De game is dan nog lang niet uitgespeeld.
@fant vehicle impound is er nu ook bij
Vind het opnieuw een erg lekker spel.. Al had ik wel iets meer verwacht van de stad zelf.. Vind het nog aardig beperkt allemaal.. Ik had iets meer endgame verwacht van een spel van dit caliber..
@gemaskerde muchacho: daarom kijk ik ook erg uit naar gta online. 500+ missies met steeds vernieuwende content.
Dit zijn volgensmij nog niet alle auto’s
@phantom95: ik mis inderdaad nog een Rolls Royce in de gallery. Ik probeer er nog steeds 1 te vinden en in me garage te proppen. Vind je er eindelijk 1 tijdens missie, missie afgelopen, auto weer weg.
@newguy92: Die ben ik richting het zuiden tegen gekomen
@newguy92: De Rolls-Royce staat trouwens bij sportwagens
@newguy92: ha ik heb er al 2 :)
De Dodge Charger of de F-18 Hornet :)
leuk om te zien hoe erg ze op echt auto’s lijken,maar toch net niet
Sorry maar ik begon te kijken bij de boten en die zijn al niet compleet. Dus er zijn nog veel meer dingen te ontdekken…
Het zou ook leuk zijn om de namen erbij te hebben. Weet je waar je naar moet zoeken:P
Heeft iemand anders ook dat die je auto’s in je garage niet opslaat? Ook bij de politie kan ik hem niet terughalen, ik ga zo niks tunen is toch zo weer weg.
Hoe durven ze… mij een beetje lekker maken door het spel GTA te noemen… blijkt er niet eens een Alfa 1600 GTA of Alfa 156GTA in meet te doen… belachelijk,

overigens voor de rest een behoorlijk zwakke lineup van auto’s… en matige renders… verzameling jappen,vags en amerikanico’s….:-(
Wow… 50+ reacties op een spel op AB.. *stopt bandje in z’n Commodore 64*
iedereen die gta 4 gebruikt moet beslist deze mod uitproberen alleen je moet n behoorlijk krachtige processor en grafische kaart hebben .link: http://www.gta4-mods.com/misc/simple-enb-for-natural-and-realistic-lighting-f20765

om de mod te zien,het is echt n gehele verbetering van gta4 en stiekem maakt dat de mod het spel veel mooier is dan gtaV link: http://www.youtube.com/watch?v=1o-ojTM6tCE#t=34
nog 1 link : http://www.youtube.com/watch?v=JhhxOMsX2dQ#t=22
ik mis de pagani in deze lijst

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).