Video: De “Zero Fucks Given Mazda RX-7”

Auteur: , 45 Reacties

Op het eerste gezicht lijkt deze auto rijp voor de sloop. De verf bladdert aan alle kanten en onderdelen hangen met touwtjes aan elkaar. Toch is dit de coolste RX-7 die we ooit hebben gezien.

scruffy

The General” kwam in de buurt, maar deze mist het harde werk dat in dit vieze exemplaar is gegaan. Niet gehinderd door enige kennis van zaken bouwde Corbin Goodwin (21) de ultieme hot rod — met huis- tuin- en keukengereedschap — op de oprijlaan van zijn ouders.

Met het bezorgen van pizza’s verdiende Corbin net genoeg geld om deze droom te verwezenlijken. Als een dokter Frankenstein ging hij te werk aan zijn RX7, die toen al niet in goede staat kon zijn geweest. Slooponderdelen van andere auto’s gaven de auto een nieuw leven, waaronder een 5-liter V8. Het brandblussysteem is vast geen overbodige luxe, want dit zou wel eens de meest ontvlambare auto kunnen zijn sinds de Ferrari houten auto.

Wat was het moeilijkste aan dit hele project? Corbin vertelt:

I would say the immense amount of tinkering, just bending and fitting and finding parts and figuring out how to make things work, I could make a whole separate video about that. Also, having no lift and such it’s a real pain to take everything apart on your driveway. I’ve done a good amount of work, my car story is a long and mostly fun.

En dat is waar het hier om gaat. Fun. Deze auto schreeuwt plezier in knutselen en auto rijden, ook al is de aangepaste ophanging niet bepaald gebalanceerd te noemen. Wat maakt het dan nog uit dat het een halfgare bak is? Deze jongen heeft zijn autohart op de goede plek. Brownie points voor de pedobear op het raam.

DeWilde, beckerbauer en Janno, bedankt voor de tip!45 reacties

In mijn ogen is en blijft de Mad Mike 4-rotor RX-7 de coolste RX-7 ooit. Bovendien, toen ik dit las: ‘Slooponderdelen van andere auto’s gaven de auto een nieuw leven, waaronder een 5-liter V8’ was deze RX-7 al gelijk voor mij afgedaan. In een RX-7 hoort niks anders dan een rotatiemotor. Verder wel leuk om dit soort dingen te doen natuurlijk, alleen ik zal altijd blijven vallen over Ottomotoren in een RX-7.
@ej20g:

moet je bovenstaande filmpje maar eens kijken ..
dan leer je dat auto,s ook leuk kunnen zijn ..

zolang je er maar NOOIT serieus tegenaan kijkt ..
@lincoln: ik heb ‘m nu gekeken. Veel respect voor deze jongen, lekker schijt hebben aan wat iedereen denkt. Zou het zelf alleen niet kunnen omdat ik zelf extreem detailgericht ben en een auto dus gewoon perfect (afhankelijk van de leeftijd dan) in de lak moet zitten, niet mag roesten en bovendien in het geval van de RX-7 een V8 moet hebben. Maar aan de andere kant, waren er maar meer van dit soort projecten op de wereld. Vaak een stuk leuker dan die bedrijven met diepe zakken waarvan alle auto’s perfect zijn.
@ej20g: Ik ben het met je eens, een V8 in een rx-7 doen is echt weer zo’n Yanken oplossing, en hoe leuk die ook in elkaar is gezet, ik zou mijn hoofd schudden als hij voorbij zou rijden :) . Je kan het afgunst noemen, maar het is gewoon niet mijn smaak. Ik ben blij dat die jongen plezier heeft met zijn wagen, van mij mag die hem houden :P
@Thomasio: exact hetzelfde voor mij inderdaad. Deze jongen verdient alle respect van de wereld maar een V8 (of een non rotatiemotor in ieder geval) in een RX-7 is gewoon not done. Ik vind overigens een rotatiemotor in bijvoorbeeld een Trans Am net zo raar. American car = American engine. Japanese car = Japanese engine. Vast vuistregel voor mij. Een beetje geswitch tussen fabrikanten uit hetzelfde land kan ik altijd wel waarderen, behalve bij de RX-7 en trouwens ook de RX-8.
@ej20g: Eigenlijk zeg je nu in 3 comments 3x hetzelfde.
@quattromeister: klopt. Alleen als antwoord op 2 mensen en mijn eigen reactie.
@ej20g:

jij geeft exact het verschil weer tussen denkers en doeners ..
@lincoln: en wat ben ik volgens jou? Ik vind mezelf toch een behoorlijke doener, als ik de middelen heb tenminste…
@Thomasio:

idd .. je hebt ook een Europese oplossing ..

in de schredder ermee en een nieuwe leasen ..
Wauw, geweldig!
Veel beter toch dan de hele dag Facebooken en Autoblog posts lezen?
@betonstaal: je hebt nog gelijk ook :P.
@betonstaal: Shit, daar heb je een punt!
Mensen die zichzelf niet al te serieus nemen krijgen van mij standaard “thumbs up”. Hij krijgt er twee!
en ik dacht dat ik op die leeftijd bizarre hokken reed ..
(o.k. dat deed ik ook wel) ..

thumbs up voor de presentator en die knul zijn ouders ..
Die bak is puur gemaakt voor rijden. Props voor maker. Ik zou het zelf ook zo doen. Ben alleen totaal niet technisch :(.
zou het graag zelf doen maar helaas toch echt te weinig geld voor dit soort projectjes
Helemaal te gek, dit apparaat. Hier kunnen een heleboel van die zgn. ‘ratlook’ neppers nog een puntje aan zuipen. Voordeel van die motor is dat ie er, qua onderhoud, véél goedkoper mee uit zal zijn dan elke andere 400pk rotatiemotor…
@lemans96: qua onderhoud misschien wel, maar die winst verlies je weer op het verbruik.
@spellingscontrole: Eh, we hebben ’t hier over de U.S. of A. , je weet wel, waar de benzine ‘ietsje’ goedkoper is dan in bij ons in uitzuigland…
@spellingscontrole: een rotatie motor zuipt bijna net zoveel als een v8. Soms zelfs meer.
Oliekoeler op deze malloten manier monteren is helemaal de bom in Japan. Heeft dus niets met ‘geen plek’ te maken maar met “kijk mij nou eens belangrijk zijn” Een beetje met t kruis op je knieën je onderbroek showen. Not my cup of tea.
@maru Je hebt het over het onderstel, maar als je luistert naar die kerel in het filmpje zegt ie ook dat zodra je er aan went het ook echt een heerlijke auto is.
Heel veel fun en iets waar je aan moet wennen.

Verder, ZERO FUCKS GIVEN! Hij kraakt dat ding constant af en hoe die kerel erover praat maakt het alleen maar mooier. De kennis heeft ie en over een paar jaar heeft ie dit ding in een nog 10x geweldigere staat dan dat ie nu al is. Deze jongen leeft gewoon een droom. En de power uit dat blok icm dat gewicht. Hemelse combo!
@The_12oach: hemelse combo, alleen heb je helaas niet veel aan een auto die voorin net zoveel weegt als de Titanic en achter zoveel als een harten aas.
@spellingscontrole: hahahaha geweldig gezegd. Al denk ik dat het toch mee kan vallen. Ik heb hem niet op de weegschaal gezet iig. Maar ook die korte wielbasis maakt het gevaarlijk. Iig altijd op je hoede zijn is zeker vereist.
M’n aandacht was verloren toen ik “Slooponderdelen van andere auto’s gaven de auto een nieuw leven, waaronder een 5-liter V8.” las. Zonder rotary is het geen RX-7. En om nou naar het zoveelste brik te kijken met een ingelepelde V8, nee dank u.
Haha geweldig!
Zo zie je maar je hebt niet veel geld nodig om een vette auto te hebben waar je plezier mee hebt!
En die presentator is ook wel humor :)
“And just go BLUEEHHH BLUEHHH” Geweldig!!! XD
Vindt hem echt stoer, mooi ‘verzombiet’ ding, sterk, en lijkt me heerlijk sheuren!
V8 in een RX-7. Meh.
Wat een nutteloos project. Ik zie zoiezo niet de humor in van ratrods. Meestal gebouwd door mensen die niet in staat zijn om iets moois neer te zetten en het dan met opzet verprutsen om toch op te kunnen vallen. Trieste figuren eigenlijk. Met een budget van 13000 dollar zou ik helemaal uit mijn dak gaan.
Dit is zo’n typische auto waarmee je op elke straathoek wordt uitgelachen, maar waar mee jij bijna iedereen uitlacht bij het stoplicht. Wat een ding!
Respect voor die jongen!
Errrrg leuk filmpje! Humor heeft ‘ie zeker die kerel!
De rx7 met Nelson racing v8 (meer dan 1300pk op de wielen meen ik) is dan toch iets extremer maar is bijna het tweeling- zusje van deze qua uiterlijk…da’s nog iets meer een sleeper, al zal het moeilijk zijn al die pk’s ook echt te gebruiken…
Super creatief.. dit is pas echt hobby werk..Doen waar je lekker zelf zin in hebt zonder er te veel over na te denken. GE-WEL-DIG
Persoonlijk vind ik Drive sowieso wel een lekker YouTube kanaal.
Gaaf ding, valt dit onder de catagorie ”rat”? Ik heb ook een trunk mounted battery, maar geen bentley gt helaas.
Knutselbak……leuk….voor rondjes op het erf?
Ik bekijk dit filmpje niet eens, een RX 7 met een gewone motor?
Kan je vergelijken met ketchup op heerlijke Zeeuwse mosselen doen…
@Volvo_440_turbo: Sommige mensen vinden oom dat lekker.
OT: Leuk gedaan, gaat je hier in Nederland ook niet lukken om om kenteken te krijgen.
Only in America. En wat betreft het ; ‘negatieve’ commentaar: De naam welke de createur aan zijn ‘ride’ gegeven heeft zegt toch al genoeg ? Hij maalt er in ieder geval niet om.
@popoff: Sommige mensen vinden -OOK- dat lekker **
@popoff: kenteken lukt wel hoor. Emissieeis verslaat ie gemakkelijk. Die v8 blokken zijn een stuk milieuvriendelijker dan die wankels. Raar maar waar als je alleen naar de inhoud kijkt.
@The_12oach: Eh…. als ik het zo vanaf de buitenkant zie, spot ik al een ‘paar’ punten waarop ik, in mijn vorige functie als RDW keurmeester, de auto af zou keuren voor toelating op de Nederlandse wegen. (Oliekoeler extern op de neus, houten ‘onderspoiler’, ga zo maar door) In -géén- geval zou deze auto een Nederlands kenteken krijgen.
Waarom kan dit gewoon in een land als Amerika? Zonder kenteken (laat staan een verzekering) de openbare weg op met zo’n hobby project? Wat nou als hij iemand aanrijdt.
Moet je voorstellen wat er gebeurt als je dit in Nederland zou proberen….
Natuurlijk hoort een V8 niet in een RX-7 maar who the fuck cares? Dit is echt de ultieme treiterbak, levensgevaarlijk, spuuglelijk maar pure fun. Jammer dat zoiets in Nederland natuurlijk nooit zou kunnen of mogen met onze RDW die een engine-swap als deze nooit goed zou keuren. Laat staan wat voor problemen de APK op zou leveren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).