Video: Duitse 7 Serie met haast in Servië [220 km/u]

Auteur: , 60 Reacties

220 doen waar je 60 mag, wat kost je dat in voormalig Joegoslavië?

Gas!

Het volgende videootje werd begin februari door de lokale 5-0 in Servië geschoten. De bestuurder van een BMW (Balkan Motor Werke) 750i op Duitse platen heeft kennelijk een afspraak waarvoor hij wat verlaat is, want het gas gaat er aardig op, op de B-wegen. Tsja, je hebt een Duitse achtcilinder, dan zal je hem gebruiken ook.

Helaas voor de man is de politie ook voorzien van rappe wielen, en dus wordt hij pal voor het St Jorisklooster in Lazarevac tot stoppen gedwongen. De schade? 115.000 dinar, aldus lokale media. Da’s net geen 1.000 euro.

Of hij zijn rijbewijs ook kwijt was, net zoals de autojourno die afgelopen zondag op de A4 200+ deed in een Alfa 4C is niet bekend. VIDEO!60 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wouter?
@teerdz: ja? ik ben trouwens ook wel benieuwd wie die auto journalist was in die alfa 4c
Dom rijgedrag, dan baal je..
@maranello: b(et)aal..
@st3fan: hahahaha
Hij heeft ze vast wel omgekocht gaat daar makkelijk in dat land doe ik vaak ook als ik naar vakantie ga moet ik ook door dat klote land.
@vwpassat: offtopic; klote land? Dat land is 10x beter dan dit rot land. Op zn minst is het weer daar beter dan hier. Geloof
deze Serviër maar. Maargoed, bijna ieder land is beter dan dit “verzorigingsstaatje” waar mensen in afrika voorraang hebben op t eige volk.. debiel volk

ontopic; beter toch dat je ze kan omkopen? Daar kan je in iedergeval als doen wat je hartje begeeft, in dit geval t pedaal in trappen.
@st3fan: Als het zo rot is hier, waarom blijf je dan?
@lohran:als jij dit zo een goed land vind wil ik uit jouw mond niet horen dat jij op vakantie gaat naar het buitenland. ;)
@st3fan: De cursus Nederlands heb je ook maar ff overgeslagen?
@pjp911: nee, app voor android is dramatisch, als ik op backspave druk duurt het veel te lanf, en kwa typen loopt het ook achter vandaar. En ik genruik een galaxy s4, dus het ligt niet aan de telefoon
@st3fan: Vlotte reactie :P
Maar wat heeft vakantie er mee te maken? Ja ik ga meerdere keren naar het buitenland op vakantie per jaar, sterker nog, ik zit elke week in het buitenland voor werk. Maar dat heeft er verder toch niks mee te maken? Ik ben dan nog steeds een Nederlandse burger. Kan nog zoveel meer zeggen, maar ik snap echt gewoon niet wat vakantie er mee te maken heeft :)
@lohran: @krokant: @vwpassat: Hier is niks goed geregeld. Het ziet er allemaal mooier uit dan het is. Ik ga naar een school die 50 km verderop is. Aangezien ik nog geen 18 ben, heb ik geen recht op studiefinanciering en studenten ov, dus mag ik mooi €4500,- jaarlijks betalen voor een klote abbo. voor de trein die met goed en slecht weer niet rijd of te laat is. Prima geregeld toch? De ouders die een spaarrekening hebben geopent voor de kinderen, voor de hoge school.. maar je kan het geld er pas van af halen als je kind 18 is.. Wat heb je er dan in godsnaams aan als dan alles al voor je word betaald? slim geregeld dit he? We betalen zoveel belasting (52% belasting inhouden brutoloon €56.492 !) maar ze weten niet waar het naar toe gaat.. mooi geregeld dit he ? Jullie o-zo-mooie land is geen verzorigings- maar een oplichterijstaat. Ieder land heeft wel z’n goede en slechte dingen, maar qua slechte dingen staat NL sowieso op nummer 1! Zo kan ik nog 10383 voorbeelden opnoemen, maar ik denk dat AB hier al niet blij mee is. Sorry AB!
@st3fan: oké, doei! Veel plezier in Servië. Vooral als je een ongeluk krijgt hoop ik dat je nog eens na gaat denken over deze verzorgingsstaat.
@volvov70: Yup. Besef wel dat de mensen daar lui zijn en niks willen doen. De mensen o.a mijn grootouders waren stinkend rijk. Na de oorlog was alles weg en kapot.. vind je het gek dat de mensen niks meer willen doen en alles naar de klote is? Naast dat; als je daar wel werkt heb je het daar beter dan hier. Geloof me maar. Ennnnnn over een paar jaar ben ik weg en leef ik daar beter dan jij hier. Het feit dat jullie al denken dat het over een paar jaar goed gaat met Nederland en de NL-eco zegt al genoeg over jullie. De beslissingen die jullie nemen.. bv. alc.wet.. stemmen op Rutte.. 80km/h op een 5 baans weg… Gaat niet goed met jullie :’)
@st3fan: Hoezo ‘jullie’? Jij bent toch ook een Nederlandse burger? En het argument van dat mensen niks willen doen na een oorlog omdat het allemaal gesloopt is.. Eehm weet je wel welke oorlogen er hier plaatsgevonden hebben? Check Rotterdam bijvoorbeeld, daar was weinig van over na de oorlog en kijk nu eens wat voor enorme stad het is geworden, met 1 van de grootste havens van de wereld. Dus oorlog is toch niet echt een argument om gewoon niks meer op te bouwen lijkt me.
@volvov70: Haha super leuke grap!
@st3fan: heb je die wegen daar gezien alleen maar gaten erin en dan naast de weg wat denk je een bedrijf dat banden verkoopt. Tol betalen op wegen dat je niet eens normaal op kan rijden.
@st3fan: kreeg daar ook nog een bekeuring omdat ik me licht niet aan had om klaar lichte dag in de middag om 1 uur politie kist gewoon iemand van de weg om boetes uitgeschrijven gewoon hun een tientje in de hand douwen en het is klaar ongelijk en jij vindt dat goed.
@vwpassat: klopt, daar pakken ze expres buitenlanders extra hard aan. Buitenlanders spreken geen Servisch & de Serviërs geen Engels. Slim geld verdienen toch? Daarnaast verdienen ze in Servië heel weinig (200,- +- afh. Van woonplaats & werl natuurlijk) dus je boete was heus niet hoog. Terwijl je in Nederland 350euro betaald als je even op je toeter drukt, die je wel moet hebben omdat je anders alsnog een boete krijgt omdat je er geen bezit!! K dit lamd isnhet nooit goed met jullieRot land!!
@vwpassat: dat krijg je als je met een buitenlands kenteken rijdt hier………..
om de haveklap pikken ze er iemand uit, dat is dus corruptie, moet je gewoon even vragen waar je kan betalen of je zegt ok ik betaal wel even op het bureau, rijdt u mee? moet je kijken hoe snel je door mag rijden.
@st3fan: Getverderrie, wat een pannekoek ben jij. Wees blij dat er in dit land zo veel wel goed geregeld is, ik woon hier 10x liever dan in zo’n balkanland met corrupte politie. Als het je hier niet bevalt (en nee ik ben geen fan van de “rot op naar je eigen land”, maar toch) dan rot je maar weer lekker op. Jij blij, wij blij.

Ontopic: €1000,-? Dat ben je hier al bijna kwijt als je snorbrommer 55km/h loopt..
@st3fan: ne zna ovo govno kako je kod nas :p
@alem-m5: hahaha, sere kao foka ;p
@st3fan: hahaha
@st3fan: ga je toch weer lekker terug meid, als het je hier allemaal niet bevalt
@vwpassat: als jij door dit kloteland moet, waarom neem je dan geen omweg?
dus het is klote omdat jij er zonodig doorheen moet denderen.
en ik ben een nederlander!!!! woon in Servie!!
@schuifmuis: laat hem piepen, de mensen hier betalen de prijs er ook naar. Je betaald hier meer wegenbelasting dan dat de mensen daar verdienen..
@st3fan: Servië is gewoon een bout land en de enige reden waarom vakantie daar wel chill zou zijn is omdat vakantie altijd tijdelijk is. Maar wat doe jij in Nederland als jij dit zo’n bout land vind?
@2cool4school: leg dat even uit aan de 53 nederlanders die jaarlijks asiel aanvragen hier!! buiten een aantal criminele nederlanders die ook hier hun toevlucht zoeken.
Ligt eraan wat jij Bout vindt………
is puur persoonlijk dus
@schuifmuis:

in welke plaats woon je dan ?
Met Servië of Roemenië niets mis, vind het telkens weer een (aangenaam) avontuur daar te rijden. Kom daar jaarlijks. De trotse NL-ers moeten eens van hun gebaande paden afgaan voordat ze een oordeel mogen geven. Wat op Nederlandse tv wordt gebracht over de Balkan , is daar echt anders. Maarja, rijden met 80km/u op de ringweg A’dam dat is een belevenis :-(
@schuifmuis: ik dender er niet door heen ik wil wel dat me auto heel blijft.
@vwpassat: je gaat OP vakantie en niet NAAR vakantie.
@barbro: ik ga wel naar vakantie want die begint dan pas als ik ben aangekomen.
@vwpassat: haahahaah +99
@barbro:
man man ,daar heb je dat belerende NL vingertje weer.
De wereld draait niet om NL.
Prima kerel denk.
Die autojourno was dus niet Wouter mag ik hopen ?
@mert: Frank Jacobs van Autoweek, misschien. Die heeft onder het politiebericht lopen te janken dat hij het op Facebook zetten not done vond, ondanks dat er geen naam bij stond. Ik kan geen andere reden bedenken waarom je dat als autojournalist zou storen, wanneer je niet degene was van wie het rijbewijs was afgepakt. De redactie van Autoblog weet het dankzij het onderlinge (autojourno) roddelcircuit ongetwijfeld, maar zullen het niet zeggen.
Wat een baasje, gewoon je vermogen gebruiken waarvoor het bedoeld is!
En dan heb ik het niet over het financiële vermogen, want boetes zijn altijd een pijn in het kontje.
De man is niet op de hoogte van het Engelse gezegde “never drive faster then your angel can fly ”
En de oude eik stond te wachten…
Hier zouden ze je handen afhakken, en aan je penix ophangen tot je doodbloed.
Rijbewijs kwijt? Nee, meneer loopt even mee naar de auto van meneer agent. Vervolgens heeft meneer de keuze om de boete contant te betalen (of in ieder geval, minimaal 70% van de boete). Vervolgens legt meneer zijn contante geld op de motorkap, er wordt hierna niet geregistreerd door de agent, het geld verdwijnt in eigen zak. In voormalig Joegoslavië is de politie corrupt, met uitzondering tot Kroatië en Slovenië.
@balkanlul: Dan had ik de video toch niet online gezet, als bet omgekochte agent..
@lohran: Niemand die daar meneer agent gaat vervolgen, er gaat niet eens gekeken worden naar deze video, zelfs al zou het in het nieuws komen. Nee, de bureaucratie ligt er bij als los zand in o.a. Servië. Dertig jaar geleden was het wel beter geregeld. Al moet ik zeggen dat Servië wel vooruitgang maakt, vooral omdat ze potentieel lid zijn van de EU.
@balkanlul: De keer dat ik er was nam de douane ook wel wat geld aan inderdaad. Dus ik weet wel dat ze daar niet al te moeilijk doen. Toch lijkt het me slimmer om bij een bribe de video niet online te zetten.
@balkanlul: Politie daar niet corrupt? zeker eigen ervaring of van horen zeggen? wil je bewijs hebben ervan, kan het je zo laten zien.
Kan prima?.. Op die 2 secondjes bumperkleven na.
Vooral met zo’n apparaat, met die snelheden kan je in zo’n ding nog een speld horen vallen, niks aan de hand.
@lekkaah: Dat het kan bewijst het filmpje al, hij doet het ook ;) Maar in een video lijkt alles wel trager te gaan dan als je daadwerkelijk in die auto zit.
@lekkaah: Als je denkt dat 200+ kmh op een bochtige weg met tegemoed komend verkeer prima kan denk ik dat je de basisschool even opnieuw moet doen om normen en waarden onder de knie te krijgen.
Als in dit geval de politie met hun Peugeot-tje erachter hadden gezeten dan was de beemer allang vertrokken! jammer genoeg beschikt de politie hier ook over een rappe Balkan Motor Werke (grappige woordspeling).
Rijbewijs kwijt……. welnee joh.. `t is toch een duitser (ook al is het waarschijnlijk een import duitser)
@balkanluk: ‘met uitzondering tot Kroatië en Slovenië’, meen je dat serieus? Volgens mij weet jij totaal niet hoe het gaat in de Balkan…
Heftig ..
Gewoon een Yugo die in duitsland woont en effe naar z’n moeder moet om zwart geld te lozen..
@parker: Als het een yugo was dan had ie geen 220km.h gereden, dat halen die auto`s niet namelijk.
Ah je bedoelt natuurlijk een joegoslaaf……. tja die bestaan niet meer dat zijn nu Serviers, Bosniers, Croaten, Slovenen of Macedoniers geworden oh ik vergeet nog Kosovaren!
1000€ is veel geld maar al bij al maar een laag bedrag voor zo’n overtreding.
Krijg het heerlijke gevoel weer terug van de geweldige omgeving langs die wegen daar en elke keer als er een lang stuk komt, gas op die lolly. Beetje de bochten afsnijden en uitkijken dat er geen wout in de bosjes staat om je te naaien. Geweldig!!
In België noemen ze dit schending van de privacy en gaat de overtreder vrijuit
Ah het valt allemaal nogal mee: in Kroatië mag je 90 buiten de kom, het bord 60 (op 00:18) geldt alleen bij een nat wegdek.
1000euro voor 160 te snel vind k meevallen. Ik moest 470euro dokken aan het nederlandse CJIB voor 47 te snel in de Valkenswaardse bebouwde kom…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).