Video: Ferrari Enzo’s klinken goddelijk in Monaco

Auteur: , 13 Reacties

Het lijkt wel goede wijn, die Enzo Ferrari. Elk jaar wordt Ferrari's twaalf jaar oude supercar mooier en ook de soundtrack wordt er met de jaren niet minder op.

Ferrari Enzo Monaco

Ik begeef me op glad ijs, dat besef ik terdege, maar man, o, man, die Enzo droogt me een partijtje goed op! Daar waar de Ferrari F50 tijdens de introductie al achterhaald oogde, daar lijkt de Enzo Ferrari bijna net zo tijdloos als de iconische F40. En dan klinkt die raspende atmosferische V12 van de Enzo ook nog eens vetter dan de Biturbo V8 in de F40.

Zelfs twaalf jaar na dato is oog in oog staan met een Enzo een bijzondere ervaring, laat staan als je er twee naast elkaar spot! Als een van die Enzo’s vervolgens zijn twaalf cilinders aan het werk zet en er vandoor gaat, dan zou ik ook erachteraan rijden. Tot zover begrijp ik dus de filmert, maar wie ik niet begrijp is de bestuurder van de Enzo. Waarom heel Monaco doorkruisen maar dan die fantastische tunnel overslaan?!13 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mooie auto is het toch! Jammer dat hij niet even vol wegtrekt zodat we de V12 nog beter kunnen horen.
Er zijn zooveel prachtige filmpjes, ook van geluid van de Enzo en jullie posten deze. -_- Valt niks te horen verder dan het opstarten.
@jrmpower24: Een V12 aangebracht op je rugwervel F50 moet wel de ultieme automotive beleving zijn.Behalve als je DR.octopus bent.
@jrmpower24: Dan moet je even je speakers weer aanzetten.
@Robbert89: je bent vast geen andere filmpjes van supercars gewend dan.. Dit is nou genieten van de Enzo: http://m.youtube.com/watch?v=n4kQrUwOI8k
Enzo’s klinken altijd goddelijk!
Enzo blijft ronduit indrukwekkend. Vooral de lage brede achterkant en de grote koelsleuven bij de spatborden vóór. De V12 klinkt beter dan de F50, LaFerrari of FF en onderscheidend genoeg van de 599 GTO. Onder andere hier:

https://www.youtube.com/watch?v=JAtQSQJuWBQ
@phaeton: het geluid van de Enzo en 599 is inderdaad veel mooier en voller dan dat van de nieuwe V12 modellen. Het uitlaatgeluid van de F12 vind ik echt niks. De LaFerrari en FF klinken goed maar niet zo geweldig als de die oudere wagens.
Doe mij dan maar de F50 de enzo heb ik nog nooit mooi gevonden.
@gerjan: inderdaad. De f50 is bruut!
Mag ik dan de F40, vele malen mooier dan de F50!
Aan welk hotel stonden deze?
Een w24

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).