Video: Franse hypercar komt na zes jaar tot ‘leven’

Auteur: , 15 Reacties

Geslaagde Franse supercars zijn op de vingers van één hand te tellen. Toch lijkt er iets moois aan te komen uit het land van Peugeot, Renault en Citroën: de Genty Akylone.

De Genty Akylone

De Akylone moet een hypercar met meer dan 1.000 pk worden. Zet dat af tegen een gewicht van slechts 1.100 kilogram en je weet dat je te maken hebt met een bruut monster. Van nul naar honderd in 2.7 seconden en daarna doortrekken naar 350 kilometer per uur kan allemaal. Er is slechts een klein probleempje. De Franse bolide bestaat vooralsnog alleen digitaal.

Genty hoopt op basis van zijn behoorlijk realistische (het duurde even voor ik doorhad dat ik niet naar een echte Akylone keek) animatievideo liefhebbers enthousiast te maken. Er is namelijk geld nodig. Niet om de auto in productie te kunnen nemen, maar voor de bouw van een schaalmodel. Genty wil de wereld over met dat model om investeerders aan zich te binden.

Het valt te betwijfelen of het de Franse oprichters nu wel lukt de benodigde financiën bijeen te krijgen. Zij werken inmiddels ruim zes jaar aan het realiseren van hun droom, maar zijn vooralsnog niet verder gekomen dan de productie van een maquette. Al zijn er vast en zeker sjeiks die voor minder miljoenen over de balk gooien.

Bekijk de video op Autojunk.15 reacties

Misschien kan bugatti ze een handje helpen?
@230kompr: lijkt me niet, niemand wil die krengen.
Behoorlijk realistische video idd! Vooral dat stuk dat ie even een jump pakt ;p
@amgoleole: idd. aan de downforce moet nog wel het een en ander gebeuren :-)
Ze willen geld voor een schaalmodel maar hebben wel een maquette: wat is het verschil precies?
Even advocaat van den duvel: wat willen ze bereiken met een auto die qua prestaties doet wat anderen doen, qua styling middelmatig is en eigenlijk geen enkel unique selling point heeft. En dat zeg ik even als middelmatig consument en niet als high end, ultra verwend, überkritish koperspubliek.
Leuke vingeroefening om jezelf in de etalage te zetten bij echte autobouwers, dat wel. Vind het filmpje ook wel gaaf (behalve de jump dan, het kan ook te gek;-)
Van voor kant lijkt ie op een Koeningsegg…
Als ik dit geld te besteden had dan zou ik deze wel gaan halen ja (mits het ding motorisch ook wat fraais meekrijgt)! Ziet er fraai uit, is eens wat anders. Helaas stevent dit heel hard op een vroegtijdig einde af. Dit soort projectjes komt vaak niet verder dan de tekentafel
Koeningsegg koplamp?
De wagen zal wel nooit rijden maar het is een briljant filmpje. Misschien moeten ze in die business gaan.
De laatste jaren willen Uitzonderlijke designers zich precies meer en meer nadrukkelijk bewijzen, en daarom hun toevlucht zoeken bij Miljardairs in hoofdzaak, om als dusdanig op zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te kunnen inkasseren, hetgeen op zich niet fout is, maar ze willen de fysieke grensen van het menselijke kunnen niet respecteren en nakomen, bewust of onbewust.

En anderzijds zijn het automobolie Kunstenaars die het psychologische verbeeldingsvermogen van het menselijk verbeeldingsvermogen willen overstuigen, waar op zich niets mee fout is, hetgeen normaliter thuishoort in een museumkader, echter, deze Kunstenaars willen het persé op de openbare weg, hetgeen ze gecreëerd hebben, en net daar wringt het schoentje in vele landen op wettelijk vlak, en zullen hun Kunstwerken omwille van die reden meestal in privé-verzamelingen terechtkomen, en het kunstwerk af-en-toe op een circuit zal verschijnen om er volluit mee te kunnen gaan, in normale omstandigheden, want uitzonderingen heb je sowieso altijd.
Ik denk dat de computer 6 jaar heeft staan renderen.
Venturi, mega track! Kokorikooh!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).