Rolls-Royce SUV kan vanaf 2017 op de markt komen

Auteur: , 13 Reacties

Rolls-Royce werkt gestaag door aan zijn eerste SUV. De auto bestaat vooralsnog alleen op het papier van ontwerper Giles Taylor en rolt op z'n vroegst tegen het einde van 2017 uit de fabriek.

Rolls-Royce SUV

De komst van de superdeluxe SUV was lange tijd onzeker. Rolls-Royce vond een off-roader in eerste instantie maar niets, maar bevestigde de SUV later alsnog. Taylor liet tegenover Autocar weten dat zijn team niet over één nacht ijs gaat wat betreft het ontwerp van het nieuwe model. “Ik ben alleen geïnteresseerd in functionaliteit. We gaan een echte SUV maken, een shooting brake. Geen crossover met een aflopend dak.”

Onderhuids zou de SUV gebaseerd zijn op het onderstel van de nieuwe BMW X7. Andere bronnen omschrijven de Rolls-Royce SUV als een Mercedes GLK-plus-plus en geven aan dat de auto minimaal 245.000 euro moet gaan kosten. De SUV is volgens Autocar erg belangrijk voor de groei van Rolls-Royce in China, omdat de populariteit van dit soort auto’s daar enorm groeit.

De planning van Rolls-Royce voor de komende jaren ziet er als volgt uit:

2014 — Ghost facelift
2017 — Nieuwe Phantom
2017 — Nieuwe SUV
2018 — Nieuwe Ghost13 reacties

Ik ben heel erg benieuwd hoe de styling van RR op een SUV kan worden toegepast. Bij Bentley vond ik die SUV ook al een stuk verdriet op wielen.
gewoon niet doen Rolls-Royce, gewoon niet. bij bentley was het al niks en ik verwacht dat het hier ook niks zal gaan worden. koop dan maar gewoon een Mercedes gl als je zo nodig een premium limousine huppelepup suv wilt
Op deze foto lijkt het net een Escalade met een Phantomneus. Afzonderlijk zijn het 2 mooie wagens (De Escalade en de Phantom dus), maar samengevoegd ziet het er niet uit.

Ik zeg ook gewoon niet doen dit Rolls-Royce
@toyotafortuner: lijkt = is
@reactief: Eigenlijk heb je gewoon gelijk. Het is een Escalade met Phantomneus
@toyotafortuner @reactief Er staat niet voor niets dat de SUV alleen op het papier van de ontwerper bestaat ;) Deze foto komt uit een eerder artikel: http://www.autoblog.nl/archive/2007/06/09/rolls-royce-suv
@JordyS: Note to self: eerst LEZEN dan REAGUUREN…
Ehhh, een shooting break is geen SUV, en verschilt van een break omdat hij een aflopend dak heeft. Kortom: Rolls Royce bouwt een crossover
Mijn god, hoe onbenullig lomp moet zo’n SUV wel niet worden?
De Phantom is zo’n beetje al lomper als een Hummer H1……
Fijn dat we de brandstof die er nog rest op aarde opmaken aan het heen en weer slepen (uiteraard 0-100 <5sec) van gigantische stukken staal als dit. Niet dat dat de russen die deze bakken gaan kopen (lees bij elkaar roven) iets intereseert.

is hij sneller dan een "normale RR"?, betere wegligging? gaan ze ermee off roaden? paardentrailers trekken? is hij veiliger dan een normale RR?

Allemaal nee… dus, enige doel is penisverlenging en/of borstvergroting..
@super: ja trap jij ook maar in de hype. Nu hoor je niks meer van de olie die opraakt. Net als climatechange. Niks,anders,dan manieren om meer geld van ons te stelen. Ik tank zo vaak mogelijk in België. 1,52 laatste keer. Klote overheid.
OT: sorry van mijn zure reactie ;) een rolls royce suv is niet echt iets wat mij geweldig lijkt maar he als ze net zo’n succes wordt de cayenne is het goed voor RR.
@super: Simpel: hoge instap / rechter op kunnen zitten.
Het zal iets bijdragen aan de beleving van het zitten; ook al zal het al perfect zijn in een normale rolls.
En die 245k eur. Ik denk dat ze die prijs VOOR belasting nog niet gaan halen.
Zolang het niet gaat lijken op die doos op wielen hierboven, ben ik toch wel enigszins benieuwd. Het blijft een Rolls, bijzonder, luxe en heel erg duur zal ie dus in elk geval zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).