Video: gehaaste motorrijder ontmoet vrachtwagendeur

Auteur: , 28 Reacties

Dit is niet het uitzicht waar je op zit te wachten als motorrijder.

Motorrijder kopt vrachtwagendeur

Welja, laten we het debat “Mag een motorrijder tussen het andere verkeer door?” weer eens aanslingeren. Plaats van handeling: een drukke provinciale weg met veel verkeer dat niet héél lekker doorstroomt. Een motorrijder besluit om tussen het verkeer door te gaan rijden maar doet dat weinig subtiel. Het gevolg: hij kan niet meer anticiperen op een opengaande vrachtwagendeur en zowel hij als zijn passagier belanden op het asfalt en dit alles wordt geregistreerd door de helmcamera van de passagier.

Sommigen zullen zeggen: “eigen schuld, dikke boehoe, ga je wonden likken” maar waarom doet die truck in hemelsnaam zijn deur open? Is het opzet? Is het een ongeluk en zag hij de motor niet aankomen? Wat denken jullie? Bekijk de video op deurkopjunk.nl!28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Moeilijk te zeggen vanuit het filmpje, leek me op het eerste zicht op een toevallig ongeval.
Motorrijder rijd alleszinds onverantwoord te snel tussen verkeer door.
Tussen de file door rijden is wettelijk toegestaan, maar niet hoger dan 20 of 30km/u dan de filerijders zelf. Ik gehoorzaam dit ook, niet omdat het moet, maar simpelweg voor mijn eigen veiligheid. Er zijn genoeg automobielertjes die van rijstrook veranderen zonder te kijken in hun spiegels en over hun schouder.

(Zelf motorrijder)
@dromedaris: dit gebeurde denk ik in Mother Russia Dus dat wettelijke snelheid geld daar niet echt
@ariif: wettelijk? Het woord wet komt niet voor in het Russisch
@celicatwincam:
Art. 1: Poetin heeft gelijk.
Art. 2: In geval van twijfel of onduidelijkheid beslist Poetin.
@escort77: Art. 3: Wanneer aan bovenstaande artikelen geen gehoor wordt gegeven: Sterf!
@celicatwincam: Ome Google denkt daar anders over…

http://translate.google.nl/#nl/ru/wet
@parasite888: Poetin heeft google veel geld betaald om dat woord toe te voegen (lees; google, verzin een russisch woord voor wet en zet dat in google translate)
Het lijkt mij erop dat de vrachtwagen stilstaat en dat de vrachtwagenchauffeur uit wil stappen. Ik denk dat hij de motor over het hoofd heeft gezien. Dit is ook de reden dat je met een motor maar met 5km/u verschil tussen het verkeer door mag. Dan heb je nog tijd om te reageren.
@Aquios: correctie: 10km/u mag het verschil bedragen tot ik dacht een maximum van 30 (voor de motor). Alles daarboven mag de motorrijder er niet tussendoor wippen.
@FlighTom: Ah Dank voor de correctie. :) 30 zou ik persoonlijk nooit gaan rijden tussen een file. Das toch behoorlijk hard.
Haha wat een sukkel. Verdiende loon!
Wat een gefrustreerde mensen weer hier. Als je het zo irritant vindt dat je door motorrijders in de file wordt ingehaald, ga dan zelf motorrijden. Niet miepen als zij iets doen wat gewoon mag. Ja ik weet het, er zijn uitzonderingen die echt roekeloos rijden, maar een deur opendoen voor ’n motorrijder is gewoon ziek, ook met lage snelheid kan dat goed fout gaan.
@MJB: Los van dat het gewoon behoorlijk asociaal is (hier valt over te discussiëren) is het gewoon gevaarlijk. En dan maakt het niet uit of 5 of 40 km/h harder rijd dan de rest. Als motorrijder ben je een van de kwetsbaarste weggebruikers, als je net over het hoofd wordt gezien door een vrachtwagen dan is de kans erg klein dat je daarna weer vrolijk verder rijd. Ik snap best dat je als motorrijder langs de file gaat maar ik merk vaak (ik kan een flink aantal motorrijders) dat motorrijders zich het gevaar ervan niet realiseren. Daarnaast kan het schrik reacties bij automobilisten veroorzaken zeker bij beginnende/oudere bestuurders. Nog maals ik snap het best maar veel motorrijders hebben geen idee wat de gevolgen nou eigen kunnen zijn van hun actie.
@robert110:

Het tussen de file doorrijden is juist voor de veiligheid van de motorrijder. Achteraan de file gebeuren relatief vaak ongelukken, dan ben je als motorrijder de sjaak.

Overigens klopt het wel dat veel motorrijders ontzettend roekeloos zijn. Zoals sommige door files jagen, dat kan alleen maar fout gaan. Maar als je je gewoon aan de regels houdt valt dat wel mee. Stapvoets door het verkeer bewegen kan prima. Als er een auto voor je van baan wisselt sta je direct stil, geen enkel probleem. En als een auto van baan wisselt terwijl je ernaast rijdt mag zo’n automobilist zijn rijbewijs wel eens opnieuw gaan halen (of langs de opticien). Maar ook dan, met die snelheid kan er niet veel gebeuren (ja je valt misschien om).
@robert110: Van het gevaar word je bij een beetje rijschool echt wel op de hoogte gesteld, en als je zelf rijdt merk je dat ook wel geregeld. Niet iedereen past zijn of haar rijstijl daar altijd goed op aan, maar er zijn zat motorrijders die dat wel doen. Door de file rijden is niks mis mee, mits je daar geen onnodige risico’s neemt, vrachtwagens inhalen blijft altijd tricky door de dode hoek.
@MJB: Als er iets is in dit land wat we niet nodig hebben dan is het nog meer motorrijders. Die verpesten het wonen aan en fietsen op de dijkjes. Maken dat de automobilist met angst en beven in de file zit. Zo’n idioot met 3 koffers (als je 3 koffers nodig hebt, koop dan een auto) aan zijn motor en onvoldoende zelfbeheersing of fijne motoriek om stapvoets te kunnen rijden heeft zo een kras op je auto gemaakt of je spiegel er af gerost.
@mashell: Zoals ik al zei, er zijn uitzonderingen. Ik ben vaak genoeg aan het toeren op de motor en kom dan ook vaak zat andere rijders tegen, de types die jij beschrijft vormen een heel klein deel. Blijft jammer, maar ga nou niet alle motorrijders op één hoop gooien. De rest rijdt wel gewoon netjes en heeft daar een hoop lol in.
@MJB: in mijn beleving is met meer regel dan uitzondering. Het merendeel van de motorrijders rijdt in mijn beleving stelselmatig te snel en houdt onvoldoende rekening met het overige verkeer. Maar ik denk dat we allebei een gekleurd beeld hebben.
@mashell: Weet je wat dit land niet nodig heeft? Meer fietsers, die rijden alleen maar in de weg op die dijkjes die je zojuist beschreef.
Ik mag hopen per ongeluk want met deze snelheid is dit levensgevaarlijk. (ja de motorrijder reed ook te hard dus ook hij is fout)

Verder snap ik nooit waarom sommige automobilisten vinden dat motorrijders niet tussen files door mogen, dit is veiliger en sneller. (ook voor de automobilist uiteindelijk…)
Ik heb zelf een motor maar zo hard en doorheen rijden is niet normaal. Met lage snelheden kan het nog steeds helemaal verkeerd aflopen. Heb vaak zat gehad dat er Ineenkeer een auto van rijbaan veranderde dan moet je er ineens snel bij zijn terwijl het niet hard gaat
God wat een hoop gefrustreerde reagluurders hier. Jongens het is moedertje rusland….. vodka solves everything.
Ik rij zelf behoorlijk veel kilometers op de motor en rij dan ook regelmatig tussen files door. Ik hou het snelheidsverschil laag en het enige ongeval dat me ooit is overkomen op die manier was door een agressieve automobilist die meende dat wat ik deed niet mocht en zijn deur bewust opende toen ik er aan kwam.

Dat zijn dan ook meteen de twee dingen die eraan schorten; bewustzijn bij de motorrijder(vooral onder de mooi weer rijders) en bewustzijn bij automobilisten die vaak geen idee hebben over de regels hieromtrent en vaak fout reageren zelfs als de motorrijder het doet via het boekje… Als je hier in Duitsland tussen een file door navigeert gaat dat overigens een stuk prettiger; mensen kijken vaker in hun spiegels, kennen de regels beter en reageren adequater.
Ok, wie is nu fout…….
tja werkelijk moeilijk te zeggen maar inderdaad denk ik dat dit een gevalletje ongeval in een klein (dode)hoekje is……….

p.d.:
Zou wel een mooie demonstartie sport zijn voor de Olympische spelen 2020 in Japan.
maak een zo mooie acrobatische vlucht na het koppen van een deur.
Welke vrachtwagendeur? Het is duidelijk een bestelbus…
Automobilisten die schrikken van een motorrijder zijn sufktten die niet aan het opletten zijn. Autorijden betekent met autorijden bezig zijn, niet met je GSM, je autoradio, je haar, je lippenstift, je koffiezetapparaat.. gewoon autorijden… en KIJKEN… vooral kijken… kijken en verwerken wat je ziet…
Sinds de WVW is aangepast om motorvoertuigen elkaar te laten inhalen bij het voorsorteren op dezelfde rijbaan is het gewoon toegestaan voor motoren maar ook voor auto’s om met met twee of meer gebruik te maken van dezelfde rijstrook. Dat het bij auto’s niet past is niet de schuld van de motorrijders. Dat de bemoeial-overheid weer regels moet verzinnen als ‘alleen bij 50km/h en minder bla bla bla” is alleen in bekrompen landen zoals de VS en Nederland. In Groot-Britannie mag je gewoon met 112km/h door de file heen zoeven.

Of het verstandig is, tja, Darwin zorgt vanzelf voor oplossingen. Ik ben zelf motorrijder en na meer dan 1 miljoen kilometers op 1, 2 en 3 wielen heb ik genoeg gezien dat veel orgaandonoren vanzelf op de afdeling belanden waar ik nu naar kijk. (goedgekoelde afdeling). Echter, voor de overige 99% van de motorrijders is het rijden plezierig, soms noodzakelijk of het enige betaalbare vervoer wat ze nog kunnen betalen. Motor koop je namelijk goedkoop, al dan niet in duitsland waar ze wel APK hebben, mijn motor kost 29 euro per jaar (ja, niet per dag dus zoals mijn auto) in de verzekering en de wegenbelasting is niet veel meer. Koppel dat aan een verbruik van 1:20-1:30 en je begrijpt dat er mensen zijn die dit handig vinden.

Het enige wat dit land nodig heeft zijn automobilsten die niet met het motto rijden ‘ik geen sinterklaas, niemand geen sinterklaas” en dan komt het allemaal goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).