Motorrijders scoren $22.000 dollar boete dankzij helmcam

Auteur: , 32 Reacties

Twee motorrijders kregen bij elkaar opgeteld $20.000 dollar boete in Canada nadat de politie hun helmcamerabeelden had bekeken.

Dit had je beter niet kunnen filmen

De agenten zagen op de videobeelden tientallen overtredingen en besloten de heren daarvoor te beboeten. De twee mannen van 26 en 29 jaar oud maakten de overtredingen in Farrelton in Quebec en zijn zelf uit Ottawa afkomstig. Bij de aanhouding wilde één van de motorrijders zijn camera verstoppen maar een agent zag dat en nam het ding in beslag. De 26-jarige motorrijder kreeg als gevolg van wat de agenten op de video’s zagen $11.268 dollar boete op basis van 21 overtredingen. Ook kreeg hij 116 punten op zijn rijbewijs. De 29-jarige kreeg ook 21 overtredingen achter zijn naam, met als gevolg $10.968 dollar boete en 113 punten op zijn rijbewijs.

En als de heren dachten dat daarmee de kous af was: ze moeten ook nog voorkomen voor roekeloos rijden. De maximale straf die staat op roekeloos rijden in Quebec is 5 jaar gevangenisstraf. En dan hebben ze nog geluk dat ze niemand hebben verwond of gedood als gevolg van hun rijden, want dan waren de straffen ruim twee keer zo hoog geweest. Tsja, het lijkt zo leuk om al je auto- of motorescapades vast te leggen op video. Of het slim is, kan je je alleen wel afvragen na dit soort politieoptredens…32 reacties

Disproportionele en misdadig hoge straffen voor verkeersovertredingen. De politici die hiervoor verantwoordelijk zijn, moeten vervolgd en bestraft worden, de malloten.
@kempenaer: het is ook nooit goed… bij ieder ander topic roept de massa dat alles en iedereen zwaarder bestraft moet worden, en nu gebeurt dat eens en dan is het weer veel te veel.
@meneer:
Ik denk toch niet dat er veel mensen in Nederland zijn die de Nederlandse verkeersboetes niet hoog genoeg vinden. Waar jij op doelt zijn echte misdaden die te laag bestraft worden.
@meneer:

Onzin. De roep om zwaardere straffen gaat om echte misdaad, niet om verkeersovertredingen.
@kempenaer:
Volledig terecht die straffen, daar kan dat stelletje slampampers hier nog wat van leren.
Vanmorgen kwam ik nog zo’n geval in een oude A3 tegen die vond dat verkeer op een voorrangsweg maar voor hem diende te stoppen.
Dat soort aso’s kunnen ze wat mij betreft niet hard genoeg straffen.
@tupperware: Ga dan gewoon in Iran wonen, daar kunnen de straffen ook niet hoog genoeg. Werkt heel goed, echt gezellig ook daar
@trbn: wat heb jij toch met Iran?
@trbn: Verkeersregels zijn er niet voor de gezelligheid, overtreed je ze, dan moet je ook boeten.
Autoblog mag maar in zijn handjes knijpen dat het hier anders gaat.
@tupperware:

Ja, ga lekker in Iran wonen jij.

Kinderverkrachters en aanverwante psychopaten mogen ze van mij direct afmaken overigens. Is de beste en meest beschaafde oplossing. Basta.
@kempenaer:
Het gaat hier over het Canadese systeem, en daar kan ik mij prima in vinden,
Dat jij die andere simpele dan gaat nablaten over Iran is geheel en al voor je eigen rekening.
” Tsja, het lijkt zo leuk om al je auto- of motorescapades vast te leggen op video. Of het slim is, kan je je alleen wel afvragen na dit soort politieoptredens… ”

Waarom niet, ik zou dat ook wel eens willen doen mijn weg zo filmen. Maar welke randmongool gooit die beelden vervolgens dan ook op het openbare internet…?
Eigen schuld!
@vale46: volgens mij heb je de tekst niet goed gelezen, deze mannen werden tegengehouden door de politie en de camerabeelden werden in beslag genomen
@Endlezz: & sinds wanneer mag de politie in jouw prive-bezittingen neuzen zonder een bevel? Stel nu dat er ook een filmpje van je vrouw op staat, naakt, dan is dat schending van de privacy door die agent.
@vale46: helemaal mee eens, maar dat is wel wat hier gezegd wordt…
Als ik eens gas geef op de openbare weg probeer ik camera’s net te vermijden, dus waarom er zelf eentje meenemen??? Het internet staat ondertussen toch vol genoeg met verhalen van hardrijders die door hun eigen beeldmateriaal (of dat van hun passagiers) vervolgd werden?

Some people never learn… :-/

Op circuit is het natuurlijk een ander verhaal!
@Rohrl-fan: Effe aan toevoegen dat ik persoonlijk van mening ben dat veroordelingen uitsluitend zouden mogen gedaan worden aan de hand van metingen/controles/etc door de Politie zelf.

Helaas bepalen zij echter de spelregels, dus kan je daar beter gewoon rekening mee houden.
@Rohrl-fan: Normaal gesproken worden mensen vrijwel altijd vrijgesproken (in NL althans) omdat het simpelweg niet te bewijzen valt of er niet met de beelden is geknoeid. Geen rechter die daar zijn vingers aan brand (t?).

In dit geval werden de beelden direct na het opnemen in beslag genomen, bij een aanhouding voor dezelfde overtreding. Dan ben je zelfs in NL het haasje.

En terecht, maar dat is een andere discussie.
@6cylinder: t
Vul in gedachten het werkwoord ‘lopen’ in. Geen rechter die daar zijn vingers aan ‘loopt’.
(lezers die een hekel hebben aan taal-gedoe: niks te zien. Doorlopen. Wie het zich net als de poster afvroeg: Graag gedaan)
@mout: Ha dan had ik het toch goed! Weet het nooit zeker genoeg voor de interwebs jury. 8 jaar middelbaar NL onderwijs gehad…
@6cylinder: lol
Ik dacht dat ik met 7 jaar mijn aandeeltje middelbaar onderwijs wel had gehad hier. Maar je hebt altijd baas boven baas :-)
@mout:
Psst, je hebt ook mensen die 8 jaar over de MAVO deden, dat kon vroeger nog.
De tweede kamer zit er vol mee.
@6cylinder: Helaas ligt dat bij ons in België anders.

Om een (toegegeven, behoorlijk extreem) voorbeeld te geven.

http://www.autoblog.nl/belgische-aston-martin-racer-krijgt-fors-rijverbod
@Rohrl-fan: Je kan zo’n camera ook gebruiken om jezelf in te dekken bij ongevallen. Voor de verzekering dus.

Zo’n camera kan je het beste goed verstopt inbouwen zodat je zelf kan kiezen of je met de beelden naar buiten komt mocht er iets gebeuren.

Scheelt ook of je er een 1 of 32 gb kaartje in stopt. Als je bij een ongeluk oid de laatste minuten maar hebt dan zit je goed. Al je misdragingen van de afgelopen 10 uur wil je liever niet aan oom agent overhandigen:)
Ja recht…Nieuwsartikel met een hoog Telegraaf gehalte.
Mja. Hadden ze beter die camera op de grond kunnen gooien. Memcard slopen. Was goedkoper geweest.
@azenomei:

Volgens mij kunnen ze je dan ook nog wel ergens op pakken als ze echt willen.
Misschien laten ze je zelfs betalen voor het reconstrueren van het bewijsmateriaal.
Dat je er beelden van maakt is al erg genoeg, maar ze ook nog publiceren is natuurlijk ongelofelijk stom.
@autoinfo: Lees het artikel nou nog eens, nu met je begrijpend-lezen-pet op?
Volgens mij gaat dat in een rechtzaak nooit houden… want dan moet de politie kunnen bewijzen dat deze mannen daadwerkelijk op de motor zaten toen de filmpjes werden gemaakt (als het al te bewijzen is op basis van de beelden dat het daadwerkelijk deze motoren waren).
Zo rijd ik in Gta :P Maar daar krijg je geen 20.000 dollar als je zoiets doet…
Mogen de agenten gewoon camera’s in beslag nemen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).