Video: het automuseum van Koeweit

Auteur: , 9 Reacties

Voor wie denkt dat de Koeweiti alleen maar oog hebben voor dikke moderne pk-pakhuizen en V8 Land Cruisers, think again. Er is daar ook oud spul, zij het netjes gestald in een museum.

Het klassiekerrepertoire behoorde ooit toe aan de emirs Sheikh Jaber en Sheikh Abdullah, die kennelijk wel gecharmeerd waren van Amerikaanse luxe, een fascinatie die ook door de moderne politiediensten wordt gedeeld.

Het Historical, Vintage and Classic Cars Museum opende in oktober 2012 haar deuren, en in het gebouw vind je naast de Amerikanen onder andere een Belgische 1904 Minerva Type A eencilinder, een Corvette uit 1958, een Aston Martin DB5, een oude ZiL, Rolls-Royces en wat sixties Fiat-spul. Van alles wat eigenlijk.

Sijo Abraham deed een rondje door het museum, wat hij allemaal aantrof zie je op autojunk!9 reacties

“(…) in het gebouw vind je naast de Amerikanen onder andere (…) een Corvette uit 1958 (…)”

Is een Corvette geen Amerikaan dan?
@henrie: een superamerikaan
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik heb toch altijd een gemengd gevoel bij musea. Aan de ene kant vindt ik het mooi dat het zo goed bewaad wordt aan de andere kant vindt ik dat er mee gereden moet worden. Anyway het is wel een mooie uitstalling.
@robert110:
Ik ben een grote klassieker liefhebber maar telkens verwacht ik van een klassieker wat ik van een nieuwe auto verwacht dus steek ik er al snel schijfremmen op, een moderne ophanging, motor tuning, boxen met een versterker, servo stuur, … dus vind ik het goed dat er ergens van elke klassieker één originele in een museum staat. Al zou ik het nooit kunnen een auto kopen om er niet mee te rijden en enkel naar te kijken.
Ben er van de week nog geweest! Dit is al een wat oudere video, de autos worden elke maand afgewisseld. Autos komen uit verschillende prive collecties en gaan langs een garage van maat van me zn vader (cartech kuwait) voor het klaar maken voordat ze het museum in gaan. Hier werd ook ook voor het eerst de aventador in kuwait getoond bij een lamborghini feest!
Zou ik best wel een keertje willen zien hoor
Techno Classica heeft meer charme: Dit spul rijdt niet of is te kostbaar om mee te rijden.
En een Carver!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).