Video: het snelheidsverschil tussen Ferrari & McLaren

Auteur: , 42 Reacties

Recentelijk werd de McLaren MP4-12C getrakteerd op 25 extra peekaa. Bloeddoping om op een totaal van 625 uit te komen. Het maakt de straksturende MP4-12C een nog gemener beest op de weg, maar hoe verhoudt de auto zich nu tegen zijn aartsrivaal?

Video: het snelheidsverschil tussen Ferrari & McLaren

Wel, daarvoor moeten we eerst een vergelijkende rijtest tussen de 458 Italia van Ferrari en McLaren’s MP4-12C afwachten. Wat we al wel hebben is een ABHD-video dragracevideo op het bekende vliegveld waar de heren van GTboard hun supercars doorgaans met plezier uitlaten.

Het recept is opnieuw uiterst simpel: een rollende start, het pedaal met een rotgang tegen de vloer stampen, en dan maar kijken wie wint. Oh, en de 458 Italia heeft 570 pk.

Update – Het accelererend vermogen van een MP4 van binnen bekijken kan in het volgende filmpje. Hierin wordt een Spider tot de bodem ingetrapt. Volgens de maker haalde hij 343 km/u op de GPS:42 reacties

Allebei toch wel echt prachtige auto’s. Die McLaren maakt toch wel echt gehakt van de 458.
Kiezen tussen de twee is moeilijk, ik denk dat ik voor de McLaren zou gaan.
Erg gaaf om te zien, al zou ik moeten kiezen zou het absoluut de mclaren worden geweldige auto en de prestaties horen wel bij een supercar zeker als je dit filmpje ziet, erg gaaf
Met 55 pk en 85 Nm meer dan de 458 vind ik het ook niet gek. Doe mij toch maar de 458!
@berlinetta:
+1 Niet onlogisch daar de 458 al weer even meegaat (de ‘Scuderia’ zal wel orde op zaken stellen). Bovendien weten we dat Ferrari liegt over de pk’s en prestaties van hun modellen, maar ik kan gewoon niet verliefd worden op de generische look en turbokrachtbron van de Mac…
@StijnB: Ik denk altijd terug aan de duotest van Fifth Gear: De Mac won op alle fronten van de 458, maar toen Plato en Needell moesten kiezen tussen de twee, kozen ze allebei voor de 458. Zegt toch genoeg lijkt me.
@berlinetta: Het feit dat Tiff de Mac in het gras parkeerde tijdens een drift sprak ook in het voordeel van de McLaren.
@Vincegail: NIET in het voordeel van de McLaren.
@berlinetta: Klopt maar dat was wel een pre update model. Ik heb gehoord en gelezen dat ze met de update wat meer ‘fun’ in de auto hebben gebouwd. 1 van de kritieken in die test was dat ie te klinisch zou zijn. Het schijnt dat ook klanten hiermee kwamen en dat de set up wel verandert is. Overigens zou ik ook voor de 458 Italia gaan in dit geval. De McLaren, hoe goed ook, doet me qua design helemaal niks. Ook het geluid vind ik minder mooi.
@berlinetta: De McLaren is technisch gewoon veel beter, maar heeft bijna geen “passie”.
Wat ik versta onder het woord passie kan ik niet echt uitleggen, maar ik neem aan dat je mij wel begrijpt ;)
@vale46:
passie is toch zo’n blaadje wat in de betere sigarenzaak verkrijgbaar is?
@vale46: Ja de 458 is een auto die een dikke grijns op mijn gezicht tovert, de Mac doet dat niet. Misschien oordeel ik er wel anders over als ik erin gereden zou hebben.
@berlinetta: Dat heb je niet nee dus dat oordeel slaat nergens op.
@jrmpower24: Het gaat hier om het uiterlijk en geluid wat mij een grijns bezorgd. Dat doet de McLaren niet. Dus slaat mijn opmerking toch wel ergens op of niet soms?
Tja, het is kiezen tussen de wetenschappelijke McLaren, en de passionele Ferrari…
@guusboum: En dan zijn er nog mensen die de McLaren kiezen; deze 2 wagens spreken hele andere doelgroepen aan. Beetje Mercedes E-klasse vs BMW 5-serie idee.
@TimoBac: ‘dan zijn er nog mensen die McLaren kiezen’, wetenschappelijk bedoel ik ook niet slecht hoor, dat maakt hem loeisnel, ik zou hem zelf ook kiezen.. maar als je pure beleving wil kies je de Ferrari…
@TimoBac: Ik zou kiezen voor de Mac, maar dat is ook omdat ik geen Ferrari-man ben. Ik zou voor het klinische van de Mac gaan.
@TimoBac: Natuurlijk spreken deze auto’s geen heel andere groepen aan. Het zijn alle 2 volbloed 2 V8 sportwagens met een formule 1 connectie. Ze zijn beter vergelijkbaar dan een Focus en een Golf. Ik zou zeker de McLaren kiezen, ik wil perfectie en niet slechte eigenschappen (bijvoorbeeld alle knoppen op het stuur) als passie of karakter hoeven verklaren.
Aaaaaaaaaand… it’s gone!
Met een rollende start zou de door ‘men in a shed’ gebouwde Noble M600 gehakt hebben gemaakt van de McLaren en zeker van de Ferrari:
http://www.youtube.com/watch?v=5UGxbfLh4KE
@Vincegail: Zo kennen we er nog wel een paar, niet echt helemaal het doel van deze video lijkt me.
@Vincegail: Een straaljager ook, wat is je punt?
Indien ik zou moeten kiezen word het sowieso de MP4-12C al is het alleen maar omdat ik de 458 minstens even lelijk vind en dan heb je nog dat imago dat bij zulke ferrari hoort.

Indien ik niet moet kiezen zou ik geen van beiden kopen, voor dat geld is er veel meer plezier te verkrijgen.
Het verbaast me wel dat het snelheidsverschil zo groot is (ook in de tweede run). Ik heb ook wel op snelheid achter Porsches e.d. aangejaagd op Autobahnen en dan trek je toch minder groot een gat ondanks vermogensverschillen van +50pk. De oorzaak zit ‘m denk ik in het feit dat de turbomotor in de MP4-12C veel meer koppel heeft bij lage toeren (ca. 400 lb-ft bij 4500 toeren en een bijna constant vermogen van ca. 500pk op de achterwielen tussen 6500 en 8000 toeren terwijl de 458 bij 4500 toeren maar 300 lb-ft doet en tussen 6500 en 9000 toeren een vermogenstoename heeft van 370 naar 450pk op de achterwielen. De MP4-12C verliest door de toerenval bij het opschakelen geen vermogen en de 458 wel (en sowieso heeft de MP4-12C veel meer vermogen).
@Femme: Waarmee je wil beweren dat als er geschakeld wordt in de 458 dat hij buiten de powerband valt? Meer koppel laag in de toeren klopt wel, maar ze vertrekken niet echt van ‘onderuit’ toch? Dus daarmee is dat geen argument meer…
@baasbas: Een 458 heeft een vrijwel vlakke koppelcurve dus meer toeren = meer vermogen. Bij de MP4-12C neemt het koppel na 6500 toeren af waardoor er constant vermogen ontstaat (verlies in koppel wordt gecompenseerd door toename van toerental). De 458 haalt zijn maximum vermogen alleen op de hoogste toerentallen, de MP4-12C haalt het over een breed toerenbereik. Bij het opschakelen, waarbij je altijd toeren verliest, zorgt dat voor nauwelijks verlies aan vermogen in de MP4-12C terwijl de 458 wel vermogen verliest. Het verschil in vermogen in de praktijk is daardoor groter dan het verschil in maximum vermogen suggereert.
@Femme: Heb je de vermogensuitdraai van beide toevallig voor je? (klinkt van wel) Kan je linkjes posten? Is wel relevant om die over elkaar heen te leggen.. ben wel benieuwd
@Femme:
Dan nog komt het verschil enigzins vreemd over, zie bijvoorbeeld metingen van deze dubbeltest van de 458 en 600pk versie van de MP12:
http://i41.tinypic.com/9srs5j.jpg
@macready: … MP4-12C.
Een 458 schijnt een veel hoger fun gehalte te hebben als ik de reviews lees en de filmpjes kijk op Youtube van verschillende testers.

Ik zou het dus wel weten, fun met een 458 of een booolling MP4..
@replicant: Inderdaad, in zo goed als iedere review waar ze deze auto’s vergelijken komt de Mclaren uit als “beter”, maar vinden ze de Ferrari 458 vaak stukken leuker.

Ik twijfel over wat ik zou kiezen, maar ik denk toch de Ferrari
gedwongenleaser
@replicant: ik vind het opzich wel fun om sneller te zijn dan ieder ander, ligt er dus maar net aan wat je fun vindt :)…
Knetter! Dat is niet een verschil dat je ff wegpoetst met een actiemodelletje, hoor!
Dit krijg je als Ferrari niet een geprepareerde auto neerzet zoals Chris Harris al meerdere keren heeft gezegd. De klant krijgt gewoon een mindere auto dan waar de journalisten mee mogen dollen.
Het maakt niet zoveel uit welke auto je neemt denk ik, het komt meer neer op looks nu die update bij de 12c is doorgevoerd. En anders koop je van het geld een Aston Martin/Maserati die veel minder snel is maar in ieder geval alle stijl van de wereld heeft.
Ik zou voor de 12C gaan. Gewoon een erg mooie, heerlijk klinkende en gruwelijk snelle wagen. Hij knalt er bij die 458 vandoor alsof hij 100 pk meer heeft.
Mac heeft wel moeite met versnellen boven de 270km/h…itt andere sportwagens in dat segment (zoals de 430 scuderia etc.). Zal dus komen door een beter koppelverloop…het gewicht is hoegenaamd gelijk.
Zo die MC is echt ongelooflijk snel :)
Ik ben bescheiden doe mij maar een 2e hands F430 spider :)
Deze 2 zijn mij te modern.
Ik begrijp dit niet helemaal. Nou lullen we kilo’s papier vol over acceleratiecijfers, peekaas, ennems, Ring-tijden. De Ferrari legt het op alle fronten af, maar we serveren de McLaren af op iets wazigs als ‘passie’. Nee, een GTR heeft veel ‘passie’. (en ja, ik spreek uit ervaring)

Kijk, als ik de cash had stond er een McLaren op de oprit.
@volvo-s60-adept: Was ik dus ook aan het denken. Als je voor de snelheid gaat ga je beter voor een GT-R (valt niks aan af te dingen).

Zelf zou ik niet weten waar je nog snel kan rijden en ik val eigenlijk sowieso vooral op uitzicht, geluid en fun. Doe mij dus maar een Ferrari.
@heidekonijn: Als je voor de snelheid gaat ga je beter voor een GT-R (valt niks aan af te dingen). Standaard Mclaren mp4-12 c is de nissan gtr ook de baas hoor hij houd zelfs een lamborghini adventador bij met 100 pk minder en zonder 4×4 systeem.

hier de link.
http://www.youtube.com/watch?v=JaS7n6qKQe4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).