LOL. Agenten delen boete uit aan motoragent

Auteur: , 60 Reacties

Voor iedere gefrustreerde weggebruiker die ooit geconfronteerd is met wetsdienaars die zich niet aan de verkeersregels houden: deze is voor jullie.

Yadayada

De politie Noord-Nederland heeft een nieuw surveillancesysteem in gebruik genomen. Een dashvoorruitcam + iPad om verkeersdeelnemers te wijzen op hun strapatsen, á la Blik op de Weg. RTV Noord liep een dag mee en had meteen raak. Een motorrijder die te hard rijdt, rechts inhaalt en irritant bumperkleeft. Bliksems! Bij staandehouding blijkt het om een motoragent in burger te gaan. Eentje met dezelfde bullshitsmoesjes als u en ik als er een boete uitgeschreven dreigt te worden. Maar de agenten kunnen niet anders omdat er een draaiende camera in hun nek hijgt zijn onverbiddelijk en schrijven de man op voor 220 euri. En dat wordt ‘ie nog gematst ook.60 reacties

Wat is nou zo interessant aan dit filmpje? Ik dacht dat hier iets te lachen viel ofzo, maar dat valt vies tegen.
Is het nou een agent in burger (dus dienstdoend, maar niet verkleed als agent) of gewoon een agent in z’n vrije tijd..?
@freeekie: Volgens mij een agent buiten diensttijd die op weg was naar het bureau. Ja haast he? Hebben we allemaal wel eens.
220 euro?
1 te hard
2 bumper kleven
3 rechts inhalen
4 wout

Geloof niet dat mij dat was gelukt. Ben sowieso van mening dat wouten dubbel moeten betalen, goede voorbeeld en zo.
@jackass266: ach als je tegenwoordig ziet hoe ze zich gedragen ook al zijn ze in dienst. Laatst op een 70 weg bij Wassenaar reden er 2 op de motor, niemand durft er langs dus ik met 73 op de TomTom er voorbij. Komen ze naast rijden en gebaren dat ik rustig moest gaan rijden. Kijk als je dan 95 rijd oké maar miereneuken kennen hun als de beste.
@mightymike:
Hoe laag kun je zinken om willens en wetens met te hoge snelheid (weliswaar binnen de marge) politie in te gaan halen?
Beetje wise-guy gedrag.
@Hubert: haha te hoge snelheid, nog mee goeie grappen? Te hoge snelheid is 120 op een 70 weg. 80 door een woonwijk maar op een 70 weg 75 rijden? Blijf jij voortaan op de rechter helft zodat iedereen er langs kan
@mightymike:
Ik rij zelf ook wel eens te hard.
Maar je hebt van die loozers die dan express de politie in willen halen binnen de legale marge om te laten zien hoe stoer ze wel niet zijn.
En dat vind ik gewoon zielig.
Wat schiet je er mee op?
@Hubert: in mijn geval was dat niet zo, iedereen werd opgehouden omdat ze er niet langs durfde. en ik moest afslaan en rechts was geen ruimte omdat iedereen in een slang achter die wouten reden. dus ja dan is het er voorbij, waar ruimte zat was, of richting aangeven en er tussen proppen. soms moet je wel is anders handelen dan je verwacht in het verkeer door toe doen van anderen
@mightymike: maar uit je beschrijving blijkt dat niemand werd opgehouden, het was een 70 weg en jij, als onze grote dappere held moest wel 73 rijden om er voorbij te geraken, de agenten reden dus ook ongeveer 70. Niemand mag er sneller dan 70 en dus werd er helemaal niemand opgehouden. Je aan de limiet houden is volstrekt normaal, flink te snel rijden is dat niet en vooral voor motorrijders erg link. De belangrijkste eigenschap van de goede motorrijder is zelfbeheersing.
@Hubert: Onzin. Hoe laag als jij denkt dat je erachter moet blijven.. Ook politie kan je gewoon inhalen :s. Zijn net zo goed verkeersdeelnemers op dat moment :).

Ieder ander had je ingehaald, maar omdat er een paar strepen op de auto of motor staan blijf je er hypocriet achter. Het is maar hoe je het bekijkt :).
@hamerhaai:
73 op de GPS is al richting de 75-80 op de teller.
Als je dan politie gaat inhalen die 70 rijdt op een 70-weg, dan ben je in mijn ogen een zielig figuur.
@jackass266: Ontslaan lijkt mij hier een beter idee. Wel lekker boetes staan uitdelen maar zelf zo rijden. Goed voorbeeld !!!
@kalax3: laten we anders iedereen ontslaan die ooit ergens te hard heeft gereden ? Stel je aan en maak je niet dik.
@jackass266: Ze wilden die collega niet teveel naaien, want als er geen cameraploeg bij was geweest was er natuurlijk helemaal geen boete uitgeschreven, maar dat konden ze nu niet maken.
Bij de door jou genoemde overtredingen kom je ook nog in aanmerking voor een gedragscursus bij het CBR (zgn EMG) die je 900 euro + een paar vrije dagen kost. Ook kan het rbw worden ingevorderd onder Artikel 5.
Nukubu’s zouden dan al snel rond de 1500 euro lichter zijn + potentieel hun rbw kwijt, maar deze makker komt weg met 220 eurotjes…
Dat is niet “LOL. Agenten delen boete uit aan motoragent”, dat is om te janken!
@jackass266: 30% bij OM transacties .
Dat zouden ze vaker moeten doen. Ook als de agenten niet in burger rondrijden. Teveel polieagenten rijden als aso’s omdat ze zich boven de wet verheven voelen in hun gestreepte autootje. Laatst is nog een man mishandeld door de politie omdat hij er wat van zei. Werkelijk hoe zielig ben je dan als politiepetdrager? En laten we het vandaag niet hebben over het enorm aantal schades wat deze mensen rijden.
@midasracer: 100% eens. Echt schandalig hoe vaak er een politiewagen voorbij komt met 150+ of kortstondig alarmlichten gebruikt om door rood te rijden. Dit zijn echt niet allemaal noodsituties.
@paulaner: De politie voert juist bewust niet altijd zwaailichten, zodat de zwaailichten geloofwaardig blijven en mensen dus aan de kant gaan als ze wel met licht en geluid langskomen.
@citroends3: Daar zeg ik toch niets over? Ik denk juist dat er, ten ontechte, teveel gebruik van wordt gemaakt.
@paulaner: Dat ‘ie bij een stoplicht dan wel aan gaat is in die situatie juist omdat de situatie er dan om vraagt.
Dat viel toch goed mee hoe die reed.
Hij nam het wel sportief op, zou die dat ook gedaan hebben moesten z’n collega’s hem naaien als er geen camera bij was geweest.
Dat ‘ie al de regels overtreed waar hij zelf andere mensen maar al te graag voor staande houdt, is nog tot daaraan toe. Maar dat hij nog het lef heeft om met een slap excuus als ”we zijn allemaal mensen he, van vlees en bloed” durft aan te komen vind ik echt onacceptabel. Voor een motoragent zijn die regels echt wel heilig als een ander ze overtreed.
@jipino: hoezo dat dan? Hij is gewoon een burger hoor als hij niet aan het werk is.
@roller: Klopt, maar hij overtreed wel de regels, en verdient geld met het bestraffen van mensen die dat doen. Dan vind ik dat je er jezelf ook wel aan mag houden. Als een ander zegt dat ‘ie haast heeft, dan krijgt die ook echt nog wel een boete. Hij wordt zelfs gematst hier. Dus ik vind het nogal krom.
@jipino: ja maar hij krijgt wel een bekeuring, en als jij als motorrijder zo rijdt zullen ze ook echt niet voor alle overtredingen een bekeuring geven als je het slim speelt. Dus ik vindt je eerste reactie een beetje overdreven. Ik snap de frustratie, maar dan nog.
Hoe heet die agent? Sssssjeffrey? Knullig optreden verder.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@1:00 even fatsoenlijk parkeren zit er ook al niet meer in zo te zien
waren die camera’s er niet bij geweest, had er nooit iemand meer iets van gehoord, ook deze overtreder niet…
@TDI-goeroe: Collega’s onder elkaar. Balen voor motormuis dat er een camera bij was.
@TDI-goeroe:

Straks in de kantine kunnen ze er om lachen wanneer ze ‘m doorscheuren…
Ze kunnen inderdaad meteen zien dat het een collega was, alleen politieagenten zitten zo rechtop op een motorfiets.
@mashell: dat is echt onzin, ligt gewoon aan het soort motor.
@darrock: ook. De politie rijdt geen “race” motoren en de burger maar zelden dure toermotoren. Derhalve kun je het als wet aan nemen, motorfiets met berijder met een kaarsrechte rug, 98,7% kans politieagent.
@mashell: behalve dat er hier een toermotor naast het huis staat, en ik ook regelmatig toermotoren voorbij zie komen, daar komt nog bij dat de politie gebruik maakt(en) van bmw K modellen, zeker voor een toermotor een model met relatief sportieve zit. Of op het moment vaak yamaha motoren

Inderdaad, de recreatieve rijder koopt vaak niet zo een soort motor, maar mensen die het voor woon werk verkeer of grotere afstanden gebruiken wel.
Met een naam als ‘Cheffrey’ was die agent in de auto ook niet anders dan agent geworden..
Ik ben doorgaans niet van het zeiken op agenten maar hier bekruipt me toch het idee dat ie er bijzonder soepel vanaf komt. Dit had mij een EMG cursus opgeleverd waarschijnlijk. Bovendien komt ie er voor 3 relatief zware overtredingen met 1 boete weg.
Ik werd laatst aangehouden voor bellen en 15km/h te hard op de snelweg. Kreeg 2 prenten en er werd gedreigd met EMG.
@E34M5Touring:
Vooral dat dreigen he.
Je laten zien hoe goed en correct ze zelluf bezig zijn.
Jouw eventjes confronteren hoeveel macht zij wel niet hebben.
En het mooiste is dat het systeem ze nog steunt ook…………………

Daarom rijd ik zelden te hard in NL, ik gun ze de lol gewoon niet.
@desjonnies: Ja dat schoot mij ook even in het verkeerde keelgat. Ben dus de discussie aangegaan en heb tot op heden geen bericht van het CBR omtrent die EMG cursus. Mooiste was nog dat de agent zelf aangaf dat ik netjes rechts hield en goed richting aangaf.
Beide natuurlijk schoolvoorbeeld notoire wegmisbruiker……
@desjonnies:

Dat ‘ik ben enorm belangrijk’ zit er overal bij de politie wel in. Zeker in Frankrijk ook wel in Duitsland en Oostenrijk. Al zijn die 2 laatsten zijn zeker niet mals voor hardrijders.
@desjonnies: Inderdaad.
Agent moet de boete overhandigen en daarna lekker doorrijden.
Maar altijd dat irritante bijdehante schijnheilige politiek correcte gelul..
@kaasboerin:

Ooit reed ik in de splinternieuwe Volvo 740 station van mijn baas
In de stromende regen door de stad.
Getinte ramen, sportwielen, was toen nog apart en niet veel voorkomend.
Springt een agent voor en ik moet stoppen

Dag mijnheer U rijdt te hard !
Dat begrijp ik was mijn antwoord

Mag ik het rij en kentekenbewijs van u ?
Dat begrijp ik zei ik

U krijgt een bekeuring van mij
Dat begrijp ik, zei ik weer

Dat gaat u geld kosten mijnheer zei hij
Dat begrijp ik zei ik

U begrijpt een hoop he, Mijnheer zei hij – en daarop had ik zitten wachten –

Waarom denkt u dat ik in zo’n dikke Volvo rijd ? zei ik, ik begrijp het wel; ik krijg alleen de indruk dat u het niet begrijpt.

Hij zei helemaal niets meer en schreef knarsetandend de bekeuring uit.

En toen ik wegreed was mijn dag gemaakt, die van hem verziekt………………
@desjonnies: Haha, mooi. :)
@desjonnies: wat een prachtig verhaal.

Echte moppentapper.
Hij doe het verkeerd en zegt daarnaast te weten dat hij fout bezig is. Dat is reden genoeg voor die cursus asociaal rijgedrag dacht ik zo.
Haha, Jan Guichelaar. Ja als er iemand niet Roomser is dan de paus….
Godverdomme, stellertje zeikerds, de politie doet t altijd fout, en jullie nooit zeker? De politieagenten doen gewoon hun werk, en zo hoort het ook.
@levivdw97:

Kampbeulen deden ook gewoon hun werk.
Gaan wij nu de Belgen naapen?
Ik heb zo’n schijthekel aan die Niels van wegmisbruikers. Altijd doen alsof hij zelf alles beter weet. Mierenneukertje!
Shit zeg, ik kreeg voor 1 overtreding minder een cursus en een boete van ongeveer 3,5x zoveel. Begrip voor die mannen wordt alsmaar minder en minder op deze manier…
@isleofman: misschien een te grote mond gehad.
En later wordt de bekeuring door collega’s uit de computer gehaald.
@topless: ja helemaal, zo werkt dat in Nederland. Je hebt het helemaal door.
Het is ook wat he, een normaal persoon rijdt 180 op de snelweg, geen probleem, maar o wee als een agent dat doet, wat n slap gelul.
@levivdw97:

Euhm “een normaal persoon rijdt 180 op de snelweg, geen probleem” – heb ik wat gemist? Is dat tegenwoordig geen probleem?
@ericbmwm5 zeker niet, keurig gehandeld. De agent trouwens ook. De uitkomst voor mij helaas minder…
Waarom geloof ik niet dat die agent in burger een boete krijgt? Stakkers zijn het..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).