Fabrieksarbeider draait doorrr, bekrast 31 Fiat 500L’s

Auteur: , 22 Reacties

Eminem rapte jaren geleden al 'Just lose it'. Geïnspireerd door dit motto ging een werknemer van Fiats Servische productiefaciliteit met een schroevendraaier los op de lak van een paar dozijn 500L's.

Je moet het de werknemers op de goedkope productielocaties maar te doen geven. Voor een klein deel van het loon dat er hier wordt verdiend de hele dag auto’s in elkaar schroeven inspireert misschien niet zo (de 305 euro die er per maand betaald wordt zet een gemiddelde snackbar in Nieuw-Vennep in ongeveer een uurtje om), maar aan de andere kant: werk is werk.

Naar verluidt is er door recente onderdelentekorten een hoge(re) werkdruk ontstaan, waarbij verwacht werd dat er wat langer door werd gewerkt, maar waarbij ook het mes werd gezet in de rookpauzes (en koffiepauzes?), en dan heb je de poppen aan het dansen. Iedereen weet: een ontevreden roker is een onruststoker.

Het ongenoegen werd kenbaar gemaakt door met schroevendraaiers obscene teksten op versgespoten 500L-plaatdelen te krassen. Misschien was een boos briefje in de ideeënbus een beter idee geweest, maar het Servische temperament laat zich moeilijk temmen.

Aan de hand van camerabeelden wordt de dader/daders nu achterhaald, en ik gok dat ze daarna heel snel afscheid kunnen nemen van hun baan. (Novosti.rs)22 reacties

Das pech, baan weg ! En je maandsalaris, misschien je vrouw, de huurwoning, verzekering, auto..
@reggie-boy_rood: het is een fiatfabriek, geen van ferrari
@nasty: kan me voorstellen dan als je €305 per maand verdien dat je gauw krap komt te zitten. Fiat.. Ferrari.. Is toch het zelfde haha !
@reggie-boy_rood: inderdaad 305€ is niet veel. We gaan er regelmatig op vakantie, en de prijzen daar zijn op relatief korte tijd erg gestegen (10 jaar geleden was alles daar verschrikkelijk goedkoop). Dus denk niet dat ze binnenkort nog iets doen met 305€
@nasty: Dan heb je het meer over de grotere steden en niet de dorpjes? De prijzen daar liggen gewoon nog steeds erg laag hoor. Ik stond van de zomer nog vreemd te kijken toen ik voor een grote zak verse popcorn 5 cent mocht betalen. Overigens zijn ze er ook niet vies van om dat volledige maandloon in een avondje op te drinken….
@ablogjunk: moet ik idd wel toegeven, waar ik geweest ben (karlovy vary, cheb,…) zijn over t algemeen steden ;)
@nasty: Het gaat hier over Servië, niet Tsjechië. Nogal een verschil!
De hele productie voor deze maand naar de knoppen…
Al die bedrijven moeten ook gewoon eens een keer hun werknemers fatsoenlijk gaan behandelen.
@gop1:
En wij (de consumenten) moeten maar eens fatsoenlijk voor de spullen willen betalen.
@Hubert: Dat ben ik met je eens, het moet ook van twee kanten komen.
@Hubert: Stop nou eens met de VVD te propageren man
@The360box:
Tjemig, wat ben jij een sukkel.
Is stel voor dat wij een fatsoenlijke prijs voor de spullen betalen zodat de arbeiders een fatsoenlijk salaris hebben en dan propageer ik de VVD???

Trusten en kruip weer lekker achter je X-box!
@gop1: Wat een onzin. Dus jij vindt dat ze meer betaald moeten krijgen? De levensstandaard is daar heel anders afgezien van het feit dat Fiat gewoon probeer de wagens zo goedkoop mogelijk te maken zoals VW dat doet met de productie in Tsjechië. Als we allemaal gaan huilen vanwege het niet eerlijk behandelen van personeel kunnen we opeens vrij weinig producten in de supermarkt kopen met droge ogen.
Wat een sul, hij weet nog niet van NL BV af?

http://www.subsidie&toeslagen-vinden.nl
We moeten echt minder vreten bestellen bij de snackbar in Nieuw-Vennep… Dan maar de NYP!
Ik zie een nieuw actiemodelletje komen: de 500L Pussy Riot
hij vindt de fiat 500L blijkbaar even lekijk als ik vind.
Ik snap die werknemer wel. Elke keer als ik zo’n gedrocht zie wil ik er ook op los…
Snap niet hoe ze aan de informatie komen dat de werknemers €305 verdienen. Iemand enig idee of dit echt zo is?!
@persian1: Die “305 euro” in de tekst is blauw en onderstreept. Dat impliceert dat het een link is. Klik er eens op… Dat noemen ze nou een bron

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).