Video: hoeveel vertelt je eerste auto-ervaring?

Auteur: , 62 Reacties

Ben je als autoliefhebber geboren of is het pas later gekomen? Of het met een vroege blootstelling aan octaan te maken heeft of niet, weinig is zo belangrijk als de eerste 'vroom-vroom'.

First VROOM VROOM

Wat er echt aan de basis van een mens, zijn hobby’s en voorkeuren ligt is nog steeds een raadsel. De kleinste ervaringen op jonge leeftijd, opvoeding of informatie die heel die weggestopt zit in je DNA. Neem nou ‘autoliefde‘. Het nakijken van alles dat leuk geluid maakt, iedere bijzondere kleur en later de speciale merken. Terwijl je nog niet kan praten wel vanuit een buggy auto’s nawijzen en van jongs af aan grootse verzamelingen vierwielers aanleggen.

Zit autoliefde in de genen of is het een kwestie van (goed) opvoeden? Ik geloof dat er in grote mate sprake kan zijn van opvoeding maar bij de echt gepassioneerden speelt er iets extra. Rijden zoals Ayrton Senna, Sébastien Loeb, Walter Röhrl en legendarische auto’s ontwerpen zoals Gordon Murray. Daar zit meer achter. Juan Barnett omschrijft het op een prachtige manier in onderstaande video. (via hooniverse.com)

I’ll never forget the day he pressed all 26lbs of his heft onto the roof of that little yellow Corvette as he pushed it across the hardwood floor, making one of the most beautiful sounds a car has ever made…Vroom-vroom.62 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Mooi filmpje, geloof wel dat je zoiets kunt overnemen van je vader. In mijn geval hadden/hebben m’n ouders er echter niets mee en is dat op de een of andere manier gegroeid.
Wel grappig.. ik had vroeger een klein vierkant geel autootje.. met groene en rode strepen op het dak.. wist ik veel wat voor auto het was, was gewoon mijn lievelings autootje..

Kwam er naarmate ik ouder werd achter dat het een golfje was.. Golf 2.. en dat vind ik nu dus ook mooie auto’s.. en rijdt een soortgelijke..

Heb dat zelfde autootje op latere leeftijd een keer geverfd.. zilvergrijs geloof ik.. :D

Of het echt iets zegt weet ik niet.. ik gooi alles wat niet duidelijk is gewoon op toeval..

Geloof echter niet zo in opvoeding.. sommige ouders proberen hun kind zo op te voeden dat het geen homo word.. (om maar een voorbeeld te noemen) maar sommige dingen doe je niks aan..
Als ik mijn ouders mag geloven (en waarom zou ik dat niet) moet ik als autogek geboren zijn. Al waren mijn beide ouders petrolhead.
Mijn zoon heb ik het gewoon met de paplepel ingegoten.
Mijn eerste woordje was Posch (ofwel Porsche). ‘Nnuf Said.
@Tschilpje:

de mijne Mitsubishi Lancer 1.6 automatic ..

maar dat komt omdat ik dan weer geen spraakgebrek heb ..
Ja als kleine man zat ik achterin de auto alle auto’s op te noemen die langsreden, heb ik van m’n ouders als zowel andere familie gehoord. Ik weet ook nog de auto’tjes die ik in m’n schoen kreeg met sinterklaas, o.a. een Martini Lancia Delta integrale rally wagentje, Testarossa, E-type e.d. Denk dat ik het van m’n vader heb overgenomen, de liefde voor auto’s maar aan de andere kant was ik al gek van auto’s voordat ik uberhaupt kon praten. Formule 1 en voorliefde voor Amerikaanse en Duitse auto’s sowieso van die ouweheer van me overgenomen.. Dus al met al ik denk een combo van genen en opvoeding.
auto,s zijn synthesische troep ..
er is nix dommers dan van auto,s houden ..
o.k. .. voetbal is dan nog dommer ..

behalve als je 1 van de uitvinders van da auto bent dan ..
@lincoln: een gitaar blijft een stuk hout, toch hou ik ervan!
@autogedrocht:

ik hou er van om veel herrie met mijn gitaar te kunnen maken die onmogelijk op een andere manier kan voorbrengen ..

mijn gitaar zelf steek ik net zo makkelijk in de fik ..
koop ik morgen wel een nieuwe ..
@lincoln: nice to know you Jimmy H!

Ach alles is vervangbaar, behalve de vrouwe…die steek ik liever niet in de fik
@autogedrocht: Da’s ook weinig sympathiek natuurlijk…
Geloofwaardig filmpje, niemand in mijn familie heeft een liefde voor auto`s behalve ik en mijn (nooit gekende) overleden opa, volgens mijn moeder was mijn eerste woordje `auto` maar of ik dat moet geloven weet ik niet.
Mooi filmpje, kan me voorstellen dat een autogekke vader dat helemaal geweldig vind. En natuurlijk wordt dit een petrolhead, kan niet anders
Geen van mijn ouders houden van auto’s… ze kunnen veel auto’s niet eens uit elkaar houden. Toch wist ik vanaf mijn 3e alle automerken op te noemen als ze langsreden. Het is bij mij dan ook geen opvoeding, al kreeg ik natuurlijk wel veel modelautotjes wat het misschien wel meer gevoed heeft.
@gforce:
Wie kan vandaag de dag WEL alle modellen uit elkaar houden, KIA’s die op 1 Series lijken enz enz.
@desjonnies: Ik nog steeds wel. Sterker nog, ik vind Kia onderscheidener (is dit een woord?) dan veel andere automakers op dit moment. Wat ik wel mis is dat iedereen een hoge achterkant moet hebben, en auto’s die soms echt weinig zicht hebben naar achter toe. Mag van mij, maar dan moet dat zijn omdat er een V12 achter in ligt… :P Maar meer modellen die gewoon wat meer no nonsense zijn lijkt me geen verkeerde zaak. Dan waardeer je de modellen waarop “gedesigned” wordt ook meer.
@desjonnies:
Gek hé, toen ik 4 was kon ik dat prima. Nu kan ik een A4 nog niet van een A6 onderscheiden….
@jrk68: Voorsprong door eentonigheid! Kan jij niks aan doen.
Ik ben als petrolhead geboren
Ik was een echte huilbaby de enigste manier om me stil te krijgen was me in een dikke wagen(bmw benzine,…) te zetten die draaide een gewone hielp niet
Formule 1 op tv in het begin van de zeventiger jaren maakte grote indruk op mij.De rest van de familie begreep er niks van.
@norge:

begin jaren 70 was dat het enige wel leuke op teevee ..
de rest was Mies Bouwman Wim Bosboom Wim Kan en al die andere droeftoeters ..
@lincoln: Vergeet Willem Ruis niet :(
@lincoln:
Wie Wim Kan een droeftoeter noemt en op één rij zet met Bouwman en Bosboom en niets anders leuk vond dan wat synthetische troep, hard rijdend in één richting en zonder tegenliggers, geeft wel erg veel prijs over zijn persoonlijkheid.
Niemand in de familie die echt autogek is maar de voorliefde voor Nissan komt wel van paps. Jemig wat trok die Primera 2.0 lekker vroegah. Maar de echte autogek is ontstaan toen ik als klein broekie in Hong Kong s’avonds een dikke R34 zag weg rijden, die vier achterlichten staat sindsdien op m’n netvlies gebrand!
Als klein mannetje met mijn ouders op pad: ‘Kijk, de zee!’ Nee hoor, kleine Citrofiel stond met zijn rug naar de zee te kijken naar de auto’s die voorbij reden op de boulevard…
Ik had vroeger een bloedhekel aan auto’s. En nog steeds wel eigenlijk.
@alcantara:
komt omdat je een petrolhead bent ..
Ik denk dat ik als ware petrolhead geboren ben. Mijn eerste woordje was niet voor niets “ooto”. In de afgelopen 17 jaar is de liefde eigenlijk alleen maar dieper gaan zitten. Maar sinds ik voor het eerste de roffel van een Subaru hoorde was het ook duidelijk aan welk merk ik eigenlijk vanaf het begin al toebehoorde.
@ej20g: Welk merk aan jou toebehoorde..

hoop ik.. xD
@dennisr: Nee hij meent het.
@dennisr: was het maar zo’n feest. Als het merk aan mij toebehoorde was ik de oprichter of huidige CEO. Helaas.:)
@ej20g: koop een aandeeltjes in Fiji Heavy Industries zou ik zeggen. Ben je ook (mede)eigenaar.
@ferrari94tr: daar heb je een punt…
@ej20g: koop een aandeeltjes in Fuji Heavy Industries zou ik zeggen. Ben je ook (mede)eigenaar.
Ik ben toch al vanaf ik een klein mannetje was een autofreak. Mijn vader is immers altijd een grote petrolhead (en ja ook ‘Audihead’) geweest.
Dat was toch zo leuk, met Matchbox en HotWheels spelen…..
@kapiteinaudi: Tja dat zegt al genoeg, de echte autoliefhebber speelde met Dinky Toys….
@norge: dus als je van voor 1970 bent kun je geen echte autoliefhebber zijn?
@str8six: Ben het zelf ook….
@norge: Jij?? Joh!! ;-)
Sorry Norge, kon het niet laten.
Mijn ouders waren en zijn geen petrolheads. Ik wel. Ze hadden het er vroeger over dat ze een buggy hadden. Ik dacht als klein ventje dat ze een VW Buggy bedoelden.. Eerste echte auto ervaring was toen mijn broer mij leerde autorijden. Ik was toen twaalf. Heerlijk gevoel. Voelde me stoer, haha.
Genieten! En dit zolang het nog kan…
ik heb altijd wel van auto’s gehouden, ik ben zindelijk geworden doormiddel van auto’s
Ben ik dan de enige die geen petrolhead was vanaf de geboorte? Mijn autoliefde begon toen ik op mijn elfde een Ferrari 360 voor mijn school zag staan, die vond ik zo mooi en vanaf toen was ik helemaal weg van Ferrari en later ook andere merken.
Ik ben in een audi geboren
@1audi1: Epic!
@1audi1:
Miskraampje zeker….
Mijn vader kocht altijd Siku autootjes voor me. (die waren destijds in de aanbieding bij Shell). Zo ben ik petrolhead geworden. Zo erg zelfs dat ik vroeger moest huilen als ik op tv een brandende auto zag hahaha
Rode trapauto in de kleuterklas. Eerste vreugdetranen : Ferrari 206SP in Zolder.
Ik ben al mijn hele leven autogek mijn ouders vinden er niks aan en ik had eigenlijk nooit een voorkeur voor een merk tot dat mijn vader een A3 sportback kocht en sindien is mijn favo merk audi
@ko3n: Audi is ook gewoon het beste wat er is!
Toen ik klein was vond ik autootjes wel leuk, maar ik deed er toen nog niks mee(behalve slopen, en de velgen volsmeren en plakken enz. met klei). Ik kan me nog wel herinneren dat ik (denk ik) een schaalmodel Ferrari (Testarossa denk ik nu) had waar het achterwiel af was. Kmoest janken tijdens het weggooien. Maar sinds dat ik naar James Bond keek, interesseerde ik me ook opeens in zijn auto: een zwarte Aston Martin DBS. Daar is het echt begonnen, daar steeg het octaangehalte naar een hoog niveau.
Mijn ouwe heer was volgde altijd de F1 destijds en gaf me, toen ik nog héél klein was, een rode sportwagen toen hij terug kwam van een zakenreis. Ik heb dat ding helemaal afgespeeld en het bleek later een Ferrari 330P4 te zijn.
Verders ben ik altijd voorzien van een steady stroom aan autootjes en later racebanen. Toen meneer z’n eerste krantenwijkje ging lopen, kocht ie(mede gesponsord door Mams) Tamiya RC auto’s en werden er steeds meer modelauto bouwdozen gebouwd.
Leuke tijd, als ik daar nu nog aan terug denk.
Dit jaar neem ik mijn uk mee naar z’n eerste sportscar race. Iets op Zolder denk ik, DSC ofzo.
Dikke oorwarmers op, boven op de schouders van papa en genieten maar. ;-)
Mijn eerste auto herinneringen zijn de borgward van mijn opa, of dat komt omdat hij op super8 staat weet ik niet. Het nieuwe NSU-tje van mijn vader dat gestolen werd en totallos in amsterdam werd teruggevonden. Maar deze vond ik niet bijzonder. Op de kleuter en lagere school werd ik altijd thuis gebracht met de leukste auto’s. Een Porsche 356 cabrio, mini cooper, Ford consul classic coupe, fiat 850 spider, Morris Oxford, Citroen eend en ds zijn mij nog goed bijgebleven. Ook de Engelse fords van mijn oom, cortina’s de eerste met van die vleugels en de tweede een 1600gt met het dashboard vol klokjes, de Renault 8 van mijn tante, zacht geel met rode skai bekleding en de fiat 850 van mijn moeder. Deze vond ik allemaal leuk. Maar echt mijn lievelings auto was de appeltjes groene 911 targa van de buurvrouw. Een vader van een vriendje van mij had toen net een auto gekocht waar hij helemaal gek op was. Ik begreep echt niet wat hij daarin zag, een rode kleine vierkante auto, niks bijzonders, tot ik een keer mocht meerijden. De enorme snelheid waar de bochten mee werden genomen en gewoon het einde van de teller halen en het geluid zijn mij altijd bij gebleven. Later werd dat mijn eerste auto, een mooie guilia super.
Voor mij begonnen met schaalmodel vd countach,de mooiste auto ooit,en dan de boeken bekijken en ontdekken wat er bestond
Daarna kwam het kijken vanaf mn balkon,woonde aan hele drukke straat,toen het verzamelen van modellen,tijdschriften,boeken,de autorai,het autotron en zandvoort.En daarna het spotten begonnen
Mijn eerste auto was m’n vaders Lotus-Cortina, waar ik als kleine in meereed. De voorloper van de GTI-generatie. Dankzij de TV-serie Magnum heb ik Ferrari leren kennen. Vervolgens kwam er Miami-Vice en Formule 1.
Zo ben ik een groot Ferrari-liefhebber geworden. Ook vandaag de dag nog en draagt m’n zoon Ferrari-jasje en….. Maar van m’n Ferrari-collectie schaalmodellen moet hij afblijven.
ik ben als een petrolhead geboren, mijn eerste woord was auto en toen ik klein was had ik geen ander speelgoed dan auto’s en later lego waar ik altijd auto,s mee maakte. en de enige manier om mij stil te krijgen was mij in een (snel rijdende) auto te zetten.
Mijn wereld bstond vroeger alleen uit auto’s, toen ik 3 was wist ik alle normale gangbare merken en typen al op te noemen. Voor mn pa was er maar 1 merk.. Volvo!!! 240,740,850,s70,v70,v40 ,het was volvo wat de klok sloeg, dus was het logisch dat ik mijn auto carriere begon met een mazda haha tot ongenoegen van mn vader… daarna een alfa romeo 33 16V, heerlijke auto overigens (als ie startte tenminste) civic coupe , mercedes 280 sel (w116) en daarna toch maar eens een volvo 850 geprobeerd .Dus mijn pa zo trots als een pauw dat ik ook eindelijk volvo reed en wat doet hij????? gaat met pensioen , schopt de v70 de deur uit voor een bmw 325 uit 1986 omdat ie niet zoveel km meer hoeft te maken hahaha. maar moet gezegt worden bmwtje is in werkelijke nieuwstaat met origineel goedwerkende airco en rijdt best lekker……… maar t is lang geen volvo!!
Als kind had ik een heleboel autootjes. Deze verfde ik dan allemaal en verkocht ze op school (lagere school) voor 5 BEF (ongeveer 0,08 euro).
Misschien niet zo vreemd dat ik dan zoveel jaren later een autoverkoper ben geworden.
Ondertussen heb ik zelf een zoontje van nu 4 jaar en ik vraag me af wat zijn perceptie van wagen is… Hij vindt het namelijk normaal dat papa (bijna) elke week met een andere wagen rijdt. Hoe lang zou het nog duren voordat hij zich hier vragen bij stelt en merkt dat andere mensen veel langer met éénzelfde wagen rijden.
Als 2,5-jarige kleuter kon mijn zoontje best wel veel merken uit elkaar houden. Toch merk ik bij hem geen speciale voorliefde voor wagens op.
@kleinelettersengetallen:

houwe zo .. er zijn zoveel interessantere dingen in het leven ..
@lincoln: Die zijn er zeker! Het is in ieder geval mijn voornemen om de kleine man de mogelijkheid te geven zijn eigen weg te zoeken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).