Video: je gelooft nooit wat deze Lego Ferrari F1 allemaal kan

Auteur: , 17 Reacties

Een fanatieke Lego Technic bouwer ging helemaal los en creëerde zijn eigen, extreem goed uitgewerkte, rijdende Ferrari Formule 1 auto.

De bouwer heet Sariel. Zijn inspiratie haalde hij uit de F1 Ferrari van 2006, de zogenaamde Ferrari 248. Deze werd destijds door Michael Schumacher en Felipe Massa bestuurd.

Ferrari 248

De auto is op afstand bestuurbaar, heeft twee versnellingen en een werkend differentieel tussen de achterwielen. De looks zijn niet 100% spot-on, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat hij wilde dat de Ferrari goed reed. Als je écht supergedetailleerde Formule 1 auto’s van Lego zoekt, moet je dit artikel nog eens checken. Toch lijkt de 248 van Sariel behoorlijk, mede dankzij 52 speciaal op maat gemaakte stickers.

In de eerste versnelling is de vleugel omlaag, in de tweede versnelling gaat deze omhoog en gaat het remlicht branden. De auto is ook te besturen op afstand, maar het stuurtje in de auto zelf is ook te gebruiken voor de sturing. De besturing zelf is zodanig opgebouwd dat de wielen netjes uitgelijnd blijven. Maar genoeg gepraat, check de foto’s hieronder en de uitgebreide video op Autojunk.nl!

Voor deze en andere modellen, check de website van Sariel.17 reacties

Hij maakt waarschijnlijk ook het zelfde verschrikkelijke geluid als een hedendaagse F1 auto ?
Wat een onwijs gaaf ding. Blijft fantastisch spul dat Lego!
Man wat gaaf! Vooral die perfect werkende wielophanging.
Ik had eigenlijk wel verwacht dat dit ding dan wel rond de 80km/u zou gaan als de bouwer wilde dat ie zo goed stuurde.
@thijsj: en jij ziet waar staan dat dat niet is..?
Te veel vrije tijd? Wel gaaf kon ik dat maar vroeger met m’n lego system…
Lego technic onzin, gewoon oldschool vierkantjes met hier en daar een driehoekje. Je breekt het af en je bouwt weer iets anders. Geen unieke onderdeeltjes die maar op een bepaalde manier passen.
Toen Lego auto’s nog het meest op een G klasse leken.
Wtf autoblog, kap eens met die clickbait titels.
@wimpster: gozer, als er niet duidelijk in de titel iets had gestaan over lego of ander speelgoed had ik deze JANKreactie wel begrepen maar het staat toch duidelijk in de titel. als je niks over lego wil weten druk je er niet op, klaar.
@gwnbmw: ‘gozer’, het gaat mij niet om de content. Ik vind het best leuk als er wat randzaken op autoblog staan af en toe. Het gaat mij juist om de SBS6-titel. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Clickbait
@wimpster: “gozer” jij denkt dat ik niet weet wat een clickbait is?
Geweldig!
Lego is cool!
Is dit dan Lego. Ik kan me niet eens meer herinneren dat Lego Technic allemaal van die gevormde stukjes had. Dat verslaat toch het hele punt van Lego of ligt dat aan mij. Het gaat er juist om dat je met die limitaties zo dicht mogelijk in de buurt komt.
Tjonge jonge AutoBlog jullie maken me weer jaloers!!!
je wordt nooit te groot om met lego te spelen, hier het bewijs.
Wouw moeilijk vet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).