Video: Koenigsegg CCX lacht Ferrari Enzo uit

Auteur: , 29 Reacties

Er zijn maar weinig auto’s sneller dan de Ferrari Enzo. Vergeleken met de Koenigsegg CCX lijkt de bolide uit Maranello desondanks meer op een accelererende Toyota Yaris.

Koenigsegg CCX vs. Ferrari Enzo dragrace

Begrijp ons niet verkeerd: met een topsnelheid van 350 kilometer per uur en een sprint van nul naar honderd in 3,6 seconden is de Enzo alles behalve een lullig karretje. Toch lacht de CCX (0-100 in 3,2 seconden, topsnelheid richting de 400 km/u) de trotse Italiaan in zijn gezicht uit bij een dragrace in Engeland.

De CCX en de Enzo staan bij de start nog gebroederlijk naast elkaar, maar wat volgt is een sprint waar de Enzo-rijder naar verluidt nog steeds slapeloze nachten van heeft.29 reacties

Inderdaad net een Toyota. Dus.
Als ik dit geluid zo hoor, kies ik alsnog voor de Ferrari.
@BRT: Lijkt wel of er ijzer door de blender gaat inderdaad.
Een professioneel vs ??? Iemand die zuinig is op zijn of andermans auto?
@porsche928: Dit filmpje is inderdaad echt geen reeële vergelijking.. De Enzo lijkt erg rustig weg te rijden
Hmm, Leuke bak, zou toch elke keer weer voor de Enzo gaan. Daarnaast leuk dat je met je CXX hem op de drag strip verslaat, zou ze wel is naast elkaar willen zien op een circuit, daar is waar ferrari’s voor worden gemaakt niet om mee te drag racen
@tunefuldjmike: CCX natuurlijk
@tunefuldjmike: Nee hoor , dit soort auto’s worden gemaakt om mee te showen op een boulevard. Voor hard over een Circuit is een GTR beter.
@norge: Het is ook geen toeval natuurlijk dat eigenaren van supercarbolides de circuit niet of nauwelijks opgaan, het is een dure grap als er wat misgaat. Laten we wel wezen zo’n auto besturen is een kunst opzich.

Buiten dat is de GT-R ook een heerlijke machine..
@tunefuldjmike: de wat lompe Enzo is natuurlijk helemaal niet voor het circuit gemaakt. Inmiddels gaan huis en keuken Ferrari’s al sneller rond Fiorano. De Enzo is eigenlijk vooral gemaakt om in Monaco (en soortgelijke plaatsen) de blits te stelen en dat die nog steeds heel goed.
@mashell: En ik ben de koningin van engeland
@mashell: “de wat lompe Enzo is natuurlijk helemaal niet voor het circuit gemaakt”
Gekkie.
@tunefuldjmike: De CCX was 1,6 seconde sneller dan de Enzo op het testcircuit van Top Gear. Je kunt er dus kennelijk ook goed mee hoeken.
@tunefuldjmike: Ik stel voor dat je dit eens kijkt en daarna je mening bijstelt: https://www.youtube.com/watch?v=SywqgH7n-5g
Net de gemiddelde Autoblog bezoeker, altijd maar weer opscheppen over de acceleratie van hun auto’s.
@bsxc2: 1. Dat is niet waar. 2. Wat is de 0-100 tijd van jouw auto?
@fritsie: als ik een goede start heb, goed koppel en snel schakel, een seconde of 14 :D
Moet je voorstellen dit is de Koenigsegg CCX sindsdien zijn de Agera en de LaFerrari erbij gekomen. Verbaast me niks als de Agera ook de nieuwste en duurste Ferrari verslaat.

Trouwens laat VAG hun testbaan openstellen aan Koenigsegg en Koenigsegg verpulvert alle records en zetten een nieuwe neer!
@agera: buiten de 0-100 tijdd van een gt-r????
@agera: denk dat de agera op een circuit de laferrari niet verslaat sorry gwn vanwege de koppelkromme de elektromotor etc die laferrari is van de 3 (p1, 918, laferrari) de snelste… Dat ding is gemaakt om de concurrentie te verslinden een agera zal (als die dat al is) echt niet heel veel sneller zijn
Lijkt me zeer sterk dat de Enzo eigenaar hier wakker zal van liggen!
100x liever een ferrari Enzo dan een Koenigsegg CCX.
Geluid,uitstraling,uiterlijk alles is in het voordeel van de ferrari.
De enzo ging niet volluit maar boven de 100 had hij sowieso geen kans gehad, een laferrari daarin tegen maakt gehakt van de CCX zolang ze maar niet voorbij de 300 zouden gaan.
In feite zijn ze alle twee niet de snelsten op deze planeet. De Ferrari is ook een stuk ouder. Persoonlijk vind ik ze alle twee ook niet moeder mooiste. Ze hebben als overeenkomst van ‘net’ niet.
Viel me al op bij een eerder filmpje van de Enzo dat de linkerkant van die ‘sprintbaan’ veel ruwer is dan dan rechts. Bijna zeker dat de tractie beter is aan de rechter kant. Dan zal de Koenigsegg nog steeds winnen daar niet van. Op shmee zijn videoaccount zie je ook een P1 tegen een 850pk sterke GT-R en de Enzo tegen nog wat andere speeltjes. Eb de eigenaar van de Enzo gebruikt hem echt wel ;-)
Vind die CCX toch een beetje klinken als een rondvaartboot. Hoop dat ie in het echt beter klinkt.
Zo’n Enzo is toch gewoon sex op wielen! Jummie, vooral in anything but red!
Mis ik iets? Die enzo rijdt gewoon chill weg en van een race lijkt toch niet echt sprake…verpulveren? Beetje overdreven zeker in deze..
Inderdaad, de Enzo was destijds de snelste Ferrari, maar moet eerlijk bekennen dat ik m nooit mooi heb gevonden. Eigenlijk best lelijk zelfs. Dit neemt niet weg dat Ferrari historie, prestaties, Ferrari naam, historie, naam, historie (of had ik dat al gezegd?), beperkte oplage, en veel gelukkig wèl prachtige Ferrari’s ervoor zorgen dat ook de Enzo een soort obligate must-have is/was. Wil niet perse zeggen dat hij esthetisch ook werkelijk ‘mooi’ is, maar ja, beauty is in the eyes of the beholder tenslotte. Tov LaFerrari, Porsche 918 en McLaren P1 (allemaal technisch onovertroffen wagens) vind ik de CCX en Agera qua uiterlijk echt mooier. En de Koenigsegg’s zijn ook nog eens beestachtig goed
http://just9arrett.wordpress.com/2013/03/21/ferrari-la-ferrari-roadster/

Zelfs de impressie van een eventuele roadster ziet er zeer gelikt uit. Enzo vs CCX en nu graag de Laferrari vs Agera.
Ik zou gek zijn als ik de laferrari lelijk zou verklaren, tussen de p1, 918 is Laferrari de meest indrukwekkende en een van de uit de laatste tijd.

Komop autoblog wat zou het tof zijn als jullie een rijtest zouden doen met de Ferrari en eventueel met de P1 en 918 erbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).