Video: man gaat Ford F-150 met hamer te lijf

Auteur: , 22 Reacties

Maar waarom? En hoeveel kost 1 goede mep met een voorhamer op een gloednieuwe Ford F-150?

BAM

We kennen allemaal de filmpjes van mensen die een gloednieuwe iPhone kopen en deze vervolgens kapot slaan. De volgende schadepost is al even onnodig, met het verschil dat de auto het na zo’n tikje, in tegenstelling tot de mobiel, nog gewoon te gebruiken is.

De nieuwe Ford F-150 heeft voor het eerst een carrosserie van aluminium. Een Amerikaans autoblad schafte voor $52.000 een nieuw testexemplaar aan, en boog zich over de vraag hoeveel duurder het eigenlijk is om aluminium te repareren in vergelijking met staal.

Omdat wachten op schade ook maar lang duurt, werd het heft (en een voorhamer) in eigen hand genomen, en een portie zinloos geweld op de pickup losgelaten. Het liefste zien we een lekker wijf in bikini dit doen, maar het kan niet alle dagen feest zijn. Dus moeten we het vandaag stellen met een dude met een tatoo-sleeve.

En – om terug te komen op de erdere vraag – wat kost zo’n tikje? Bijna 5 dollar-ruggen, tegen gebruikelijke werkplaatstarieven. Attenooije… ’t i maar goed dat de kijkersteller inmiddels op dik 1,5 miljoen staat:22 reacties

Dat snap ik wel!
Right from the United Stupid of America! Had trouwens een behoorlijk forsere deuk verwacht na zo’n mep!
Wat een sul.
Ja want een offerte opvragen voor een beschadigd achterpaneel met spuiten is natuurlijk niet ‘grappig’…. Wat een onzin dit zeg.
@E34M5Touring: wel interessant eigenlijk :p
I want to build my own Raptor!
Waarschijnlijk is dit heel duur om te repareren. Want het metaal Aluminum komt alleen in de USA voor. In de rest van de wereld kan het een stuk goedkoper want Aluminium is veel minder zeldzaam.
@Original_Arnoud: ekte goeie grap
Beetje appels met peren vergelijken.
Maar wat was de schade geweest als het staal was geweest? Wellicht was de schade met dezelfde klap wel groter geweest met staal en gaat de vergelijking niet op.
@autogedrocht: Dat was ook mijn gedachte. Het reparatiebedrag kan bij een gelijke deuk wel anders zijn, maar als de impact gelijk is en materialen verschillend reageren dan gaat die vlieger niet op. Kromme vergelijking dus.
Mensen uit de garages/onderdelenhandel aanwezig die hier een inschatting van kunnen maken?
But… will it blend?
Wat een stomme idioten. Slaat echt nergens op!
@mrrallycross: Jawel, op een Ford
Ik snap t allemaal niet. Kunnen ze niet gewoon een rijtest doen, normaliter maak ik geen auto’s kapot met hamers, dus boeit t mij vrij weinig hoeveel een reparatie dan kost.
Tja, en de grootste kostenpost hier is niet eens reparatie van het paneel, dat is de afschrijving xD
Goede reclame voor die truck! Flinke klappen, schade vind ik zeer beperkt!
Ach joh, Ford maakt er zoveel dat echt niet pijn doet deze evt. van een nieuwe bak te voorzien. Daarnaast, wat @kwakmare zegt, weinig schade voor zulke klappen, best sterk spul dus.
Aluminium is onbeperkt te recyclen zonder verlies van kwaliteit of eigenschappen!
Moraal van het verhaal: hou mokers weg van je carrosserie…

Weer wat bijgeleerd…
Vet stoer wel zo’n publiciteitsstunt..
Prima, hij mag ze allemaal langs gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).