Video: Mercedes GLA 45 zwaar mishandeld op Nurburgring

Auteur: , 16 Reacties

Hier volgt een politiebericht: eerder deze week werd een gecamoufleerde Mercedes, vermoedelijk van het type GLA 45 AMG, het slachtoffer van een brute mishandeling. Met name de banden werden niet ontzien. Van de daders, vermoedelijk Duitsers met een ingenieursachtergrond, ontbreekt elk spoor.

Tijdens de autoshow van Shanghai, in april, toonde Mercedes met de concept GLA de aanloop naar een nieuwe modelvariant op het A-Klasse platform. Ondertussen wordt er achter de schermen druk getest met de softroader, die er natuurlijk ook in AMG-trim gaat komen.

Op onderstaande video zien we een gecamoufleerd model, met onder de kap de bekende 2 liter turbo met 360 pk en 450 Nm, die met flinke snelheid over de Nordschleife gejaagd wordt, het gepiep en gehuil is niet van de lucht. Aan de vorm te zien wijkt Mercedes niet veel van zijn concept af, en wordt de GLA een lage, gestroomlijnde mini-SUV. Eigenlijk zou je het haast een Estate kunnen noemen.

Mocht de M-Klasse je een maatje te groot zijn, dan is dit wellicht een aardig alternatief. Waarschijnlijk zal de auto goed gaan scoren in China, waar de vraag naar rappe mini-SUV’s snel toeneemt. Audi verwacht er veel van de RS Q3, maar Mercedes is al druk bezig met zijn antwoord hierop, zo te zien:16 reacties

Mercedes, stop met het maken van die gekke auto’s. Of nog beter: stop met het maken van auto’s.
@lexlfa: Mee eens!
@lexlfa: minder gek dan de LFA als je het mij vraagt.
Concept ziet er erg goed uit. Vind het interieur ook erg geslaagd. Volgende verkooptopper van MB!
@lexlfa: lexus……. ooit begonnen op basis van gekopieerde Mercedes-en….
@lexlfa: MB is het spoor bijster, denk dat ze hip willen doen terwijl het er njet uitziet. Cla, cls shooting breake oa.
Ik ben geen liefhebber van suffertjes maar deze kan ik best waarderen.
Als je een Q3 hierboven prefereert dan zou ik eens laten checken of het grote groene hersenvretertje nog wat overgelaten heeft in je bovenkamer.
@jrk68: q3 is echt een mislukt gedrocht.
Klinkt ook wel weer lekker hoor. Ben wel benieuwd naar de uiteindelijke versie van de GLA, het concept vind ik er erg goed uitzien.
Meer een wat opgedikte hatchbak dan een estate, eigenlijk…Ben geen fan van “mini-SUV’s”, maar moet toegeven dat deze er in ieder geval beter uit ziet dan de wanstaltige X1 (terwijl ik, in tegenstelling tot velen, een nieuwe 1 serie mooier vind dan een A klasse…)

Overigens heeft Mercedes wel een wat vreemde SUV line-up, iig qua naam… G, GL, GLK, GLA en dan opeens een ML ertussen… zit daar nog een soort logica in?
Die Q3 RS is toch wel de grootste mislukking die Audi ooit gebouwd heeft.
@berlinetta: Nee, dat is toch echt de gruwelijk lelijke A2…
@Frux:
Over smaak valt niet te twisten.
De A2 was wel de laatste waar hun slogan nog terecht was….
Is meld misdaad anoniem aan het bellen….
Ik vind de CLA echt een hondslelijk ding waar de verhoudingen volledig zoek zijn, maar dit kan me wel bekoren. Mooi ding!
Laat het ontwerpen van kleine SUVtjes maar over aan de niet “premium” automerken. Mercedes, maar ook Audi en BMW, bakken er niks van. Het moet allemaal veels te veel lijken op de grotere broertjes en zusjes.
Nee, vraag maar aan Opel (Mokka), Nissan (Juke) of Peugeot (2008) hoe je kleine SUVtjes moet ontwerpen. Dat zijn stuk voor stuk leuke auto’s.
Dit ding van Mercedes is 10x niks..
@Rob: ja hoor!! Een juke is leuker dan een GLA? Een mokka is een “off road” zafira en natuurlijk leuker dan een Q5? Laten we het maar niet over een Peugeot hebben want dat is helemaal lastig te vergelijken, Franse troep.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).