Video: met een Civic Type-R een Nissan GT-R bijhouden

Auteur: , 63 Reacties

SUV's op de Nürburgring, die rollen om. Lagere wagens daarentegen hebben dit probleem niet, die boenderen lekker de bochtjes door. Lukt het de oudere, voorwielaangedreven, viercilinder Type-R om een AWD Nissan GT-R bij te benen?

Battle of the Godzillas!

Op papier natuurlijk never nooit niet, maar er zit een vrij gedreven baasje achter het stuur van de tweede generatie Civic Type-R, en bovendien is er nog wat ander verkeer onderweg.

Mocht je je afvragen hoe ‘het onderste uit de kan halen’ er uit ziet, kijk dan even naar de volgende video. Er gaat toch niets boven vanaf je luie bank naar twee strijdende Japanners kijken…Voor meer David vs Goliath verwijzen we je naar DEZE en DIE video. Hot hatches ftw! (via Carscoops, Mirror)63 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Man, die Civic produceert wel een lekker geluid zeg! En kudos dat ie de GT-R probeert bij te houden. 2 van de tofste japanse auto’s!
@toyotafortuner: vtec klinkt idd erg goed!
Hij heeft mazzel dat hij de auto onder controle houdt! Hij zit veel te ver van het stuur, ziet er raar uit op de manier zoals hij de auto bestuurd.
@rufctr01: en hij gooit em veel te vaak in onderstuur. Maar die gast lijkt me de ring wel te kennen, beter als die in de GT-R. Oefening baart kunst.
@fortuna:
ik wil jou wel eens dezelfde tijd zien neerzetten in een voorwielaangedreven Civic type R…
@rufctr01: Viel me inderdaad ook op dat hij bijzonder ver van zijn stuur zit! Scheelt niet veel of hij moet zijn bovenlichaam kantelen om de kortste bochten te nemen.

Ik zit altijd heel kort tegen mijn stuur, en veel mensen vragen zich af waarom ik dat doe.
@rufctr01: je moet m wel nageven dat hij bij die focus wacht om gewoon links voorbij te gaan. Zijn stuurgedrag komt wel wat nerveus over en idd dat onderstuur.. Karousel komt ie ook erg beroerd uit.. Maar een 8.35 is zeker een nette tijd!
@rufctr01: maar al met al doet hij het waarschijnlijk nog steeds een stuk sneller als de meesten hier.
@opabrutus:
De meeste hier redden het nog niet binnen het uur, wat ik ook knap vind op de fiets….
Niets is zo irritant als mensen die na een trackdag alleen maar kunnen vertellen welke exotische auto’s ze wel niet ingehaald hebben.
@jolig: jawel, mensen die zeggen met hun 1.2 een krantlezende M3 eruit hebben getrokken bij een stoplichtsprint.
@kaasboerin:
Ik ken ook nog wel een groep hoor. Petjes in hun Golfje die willen “sporten” met de Lotus.
Ook kansloos volk….
@jrk68: Gewoon volk wat waarschijnlijk een beetje wilt spelen, ik heb er meestal wel schik in als er zo’n gast naast mij voor het stoplicht staat. Hoezo kansloos volk? Kansloos figuur die er het plezier niet van in ziet.
@quattromeister:
Jij bent dan ook net zo’n kansloos figuur dat niet begrijpt dat de openbare weg niet bedoelt is als speeltuin. Daar hebben ze circuits voor uitgevonden….
@jrk68: jij bent zo’n mongool die denk dat iedereen in een golfje als een idioot door de stad scheurt, en bij ieder stoplicht doet alsof het een dragrace is… Je wilt niet weten hoevaak ik met m’n uber Audi maar Spa, Lemans of de Nurburgring ben gereden, en op heb gereden. Dus even voor alle duidelijkheid, ik “race” niet op de openbare weg.
@quattromeister:
Nee, dat denk jij dat ik dat denk, denken laat je beter aan een paard over….
Ik zeg, dat ik niet aan dat “spelletje” mee doe.
Daar jij begrijpend lezen duidelijk niet machtig bent is het wijzer om niet te ageren (reageren kan ik het niet noemen)….
@jrk68: @jrk68: Nee, jij denkt dat ik zo’n kansloos figuur ben die denkt dat de openbare weg een circuit is, dat denken van jou laat je dus maar beter aan een paard over………
@quattromeister: lol “uber Audi”
@quattromeister: Joh, heb jij met je ‘überAudi’ op het circuit van Le Mans gereden? Gaaf!
Wanneer? Maakte je deel uit van die Audi vloot die ze daar als reclame hadden rondrijden?
Ik heb altijd al verbaast gestaan hoeveel auto’s Audi wel niet meeneemt naar zo’n evenement.
Echt tientallen RS5’s, S5’s, R8’s, S4’s, RS4’s etc.
Geld genoeg in ieder geval.
@jrk68: Ik kan me vaak niet laten om zelf dan eens in toeren te trekken aan de lichten en aanstalte maken…. Springt het licht op groen, knallen zij weg met hun springende voorwielen als een halve gek, vertrek ik rustig. Altijd lachen. Ik verspil der ook geen druppel benzine aan :-)
@voytekbe:
Precies, een keertje laten horen mag best maar in de stad de mongool uithangen, daar sta ik ver boven.
@jrk68: Goh ik laat me nooit horen hoor. Gewoon als ze duidelijk aanstalte maken om eens een spurtje te doen, ff toeren trekken dat ze denken dat je er wel voor gaat, en laat hun dan maar de idioot uithangen. Keer op keer kapotlachen als zij dan wegstuiven en jij stapvoets vertrekt.
@jrk68: Ik verpest daar ook m’n koppelingsplaten niet aan. Als men echter een robbertje wil tussenaccelereren op een rustige snelweg en ik ben in een goeie bui, dan wil ik het spelletje nog wel ‘ns aangaan. Overigens altijd met veiligheid zo hoog mogelijk in het vaandel.
Persoonlijk vind ik dit erg goed: http://youtu.be/wJZ6JB-0G5E
Langzaam links lijdende NL-er vanaf 4:30 in de witte Lotus?
@bungabungastig: @jrk68, ben jij dat? ;)
@awesome:
Had even mijn profiel gechecked, dan had je die vraag niet hoeven stellen.
@jrk68: wel een leuke smart roadster in het keikleine Rozenburg (tussen aalsmeer en hoofddorp toch?). De enige Smart die ik kan waarderen.
@toyotafortuner:
Nope, Rozenburg ZH, meer specifiek de landtong tussen de Nieuwe Waterweg en het Hartelkanaal.
@jrk68: oh dan heb je er dus nog een. De andere Rozenburg is zeer klein. Heb gehoord dat er iets van minder dan 100 mensen daar wonen. Hoe dan ook veel plezier met je Smart. Lijkt me een leuk bommetje.
@toyotafortuner:
Thx, Rozenburg NH is idd heel klein. Vroeger toen ik nog op Zandvoort werkte vroegen ze weleens of ik op de fiets kwam…. Die wisten ook niet dat er in ZH ook eentje is.
Het is sinds een jaar of 3 trouwens een deelgemeente van Rotterdam.
@bungabungastig:
Nederlanders leren toch dat “onnodig links rijden” niet hoort…?! :p
VTEC Power (L)
Alles mooi, alleen die tuning spiegels, bah!
@primer: vergeet die blauwe middenconsole niet. Blauw en Type-R hebben niks met elkaar.
Buiten dat: Civics ftw!

*Wait ‘till the VTec kicks in*
Nogal een geluk dat er zoveel rechte stukken zijn. Anders had het ego van de gtr rijder wel een bijzonder grote deuk gehad.
@jrk68: ok, als VAG en dan vooral audi-liefhebber volg ik autoblog sinds een anderhalf jaar en ik kots werkelijk van 5/6e van je reacties. Dat resterende 1/6e die niet over vag gaat vallen soms wel mee. Erg grappig dat al deze hatende reacties van een 45-jarige man in een… smart komen :p
@gillesvp:
Hier was niets hatelijks aan, zo’n triest excuus voor de mensheid tracht het zo te verdraaien dat het zo overkomt. Verder boeit het mij niet echt wat jij ervan vindt, vaggies kunnen nu eenmaal slecht tegen kritiek….
Hij lijkt hem vaak ook zo hard om te gooien om die achterwielen het werk te willen laten doen. Om de auto als het ware te zetten.
Die banden krijsen het goed uit maar echt onderstuur heeft ie maar een paar keer.
@jrk68:Ik lig echt nog plat want ik wist helemaal niet dat je smart reed :p komaan.. hoe wil je nu serieus genomen worden in een smart en dan dag in dag uit “audi is niet premium” gaan roepen?
@gillesvp:
Dat is het ook niet, Smart evenmin net als ik m’n Lotus een “tupperware” bakkie noem.
Mij hoeft trouwens niemand serieus te nemen, dat doe ik zelf ook niet.
Het zou je sieren als jij jezelf ook niet serieus zou nemen, ik doe dat zeker niet.
Als je nu zou zeggen dat Rolls premium is geef ik je gelijk, een VW met capsones noemt geen normaal denkend mens “premium”….
@gillesvp: Ben zo benieuwd nu wat jij rijdt hoor..
@jrk68:ja hoor.. mij best, rij ik morgenochtend toch perfect gelukkig weg in mn vw met capsones. Ik kan het nog steeds niet plaatsen :D. Misschien nog een laatste vraagje voor het slapengaan: is het de 61pk versie? :p
@SimonMc:
Audi a6 c6 avant
golf 1 gti ’83
golf 2 gti ’91
golf 1 ’79
golf 1 ’82
alles origineel voor we beginnen met het petjesgezever
@gillesvp: Cool, Golf 1 gti uit ’83. ;-) @Loekie125(maatje van me) heeft een leuke, olijfgroene Golf 1 met een Golf 2 GTI motor in ’t vooronder. Leuke wolf in schaapskleren is dat.
@gillesvp: Van iemand die deze auto’s heeft, zou ik toch verwachten dat je iets van auto’s kent, en vind het daarom raar dat je iemand uitlacht die met een Smart Roadster rijdt…

Die auto’s staan echt wel bekend als plezier auto’s, mede omdat ze zo goed hoeken.
Dus ik denk eerlijk gezegd dat je iemand gewoon wilt uitlachen, gewoon om uit te lachen, ongeacht wat die rijdt…
Bij dit filmpje geld: it’s de driver not the car… Die goed over de baan scheurt.
drive it like you stole it, man man, die auto moet echt plooien naar de piloot :)

de vraag is, hoe zou het zijn moest die Honda rijder met de GTR op pad gaan…
De beste stuurlui staan aan wal zeggen ze… Nou, die bestuurder van die Civic heeft er ook weinig kaas ban gegeten. Zitpositie is helemaal fout. En toeteren/groot licht geven als niet snel genoeg aan de kant gaat. Kerel zit zich op te vreten, ook met die Focus. Wat een mongool, zal niet lang duren voordat ie crashed.
bij Bergwerk wordt het wel even link, als die lotus niet echt aan de kant gaat, en hij bijna met 2 wielen in het gras komt…voor de rest lijkt met sneller dan het is. De BTG-tijd van dit filmpje is ongeveer 8.45. De GTR hoeft hier niet echt moeite voor te doen. Ik doe 9.06 met een IbizaTDI :P
De type r klinkt al vele malen beter als een Gtr ( Sorry ik blijf het geluid bagger vinden ervan ivm de r34)
Knap staaltje racen, vaak het probleem ook met mensen in dure sportwagens dat ze niet kunnen rijden.
@dahlback: de RB26 is dan ook hemels op alle manieren. Maar dat is bekend toch?
Dan vindt ik dit knapper: http://www.youtube.com/watch?v=R4bKfkZ6ZpQ met 60 pk minder maar een paar seconde langzamer.
Haha en maar toeteren op die idioot in zijn Lotus!
Groot gelijk eeft ie!!
Hij lijkt beetje gefrustreerd bij het inhalen, niet verstandig op een circuit. Toch doet ‘ie het heel aardig. Zoveel onderstuur zie ik niet, daarnaast blijft het een FF’je. Daar hou je altijd een beetje onderstuur mee op de limiet, zeker bergop.
De link geeft de verkeerde type r aan, dit is nog het vierkante model die ik persoonlijk het mooist vind, en wat een geweldig geluid die vtec :)
Tja wat moet je nu van dit filmpje zeggen, die gast in die type r kan niet geweldig rijden maar die in die gtr is nog veel erger, dus weinig bijzonder aan dat hij die gtr enig zins kan bijbenen.
Zet een goede rijder in die GTR en je ziet hem nooit weer.
Van die oude hadden we geloof ik nog geen materiaal :)
Wat een eikel zeg die gast in die witte (nederlandse?) Lotus.
Knap staaltje stuurwerk van de Civic meneer!
Damn! Leuk ritje. Ik zou in zijn geval wel eens voor een rolkooi gaan…
tuurlijk is het ook de gast die zo goed kan rijden. maar deze Type R is echt geniaal op het circuit, niet voor niets was dit 2 jaar lang de favoriet van Top gear en de ultieme hot hatch van destijds.

let op dit is al 11 jaar oud he….

ik krijg gewoon weer kippevel van zo een auto, heb er zelf eentje gehad 3 jaar en toen het nieuwe model ook 3 jaar, deze motor en geluid is gewoon top…

nu ben ik maar eens aan het rondkijken naar een mooie S2000 ;-)
@SimonMc: nja, ik heb niets tegen smart en dit soort gokarts, maar jrk lokt dit soort reacties uit door gewoon godganse dagen op dit blog actief aan anti VAG-protest te gaan doen. ben zelf overtuigd vagliefhebber en vind zijn reacties gewoon ver overdreven tot in het belachlijke toe.
@gillesvp: Kan je geen ongelijk geven.
Grappig dat er commentaar wordt gegeven op de houding waarop deze Tsjech zijn Type-R onder bizarre controle houdt. Zo te lezen is het al snel duidelijk dat vele van jullie nog niet de ervaring hebben gehad om in een EP3 de circuit op te rijden. En aan de onderarm-spieren van deze beste man te zien heeft hij dat zeker wel. Het ”onderstuur” wordt met opzet veroorzaakt om als het ware de motorvermogen te balanceren met het stugge chassis van deze civic. Het feit dat hij zo bizar rijdt zegt wat over zijn kennis en vaardigheden met het rijden van een nu al klassieker! Rijden in een Type-R geeft je zoveel adrenaline dat je helemaal één voelt met het voertuig (rauw, puur en stug), de zitpositie is gewoon een persoonlijke kwestie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).