Video: met Lord March in een Aston Goodwood hillclimb op

Auteur: , 13 Reacties

Vader van het Goodwood Festival of Speed, Goodwood Revival en eigenaar/beheerder van het fantastische landgoed. Ter leering ende vermaeck rijdt hij even een rondje voor, bergop, in een kakelverse Aston Martin Vanquish.

Lord March op Goodwood

Net geen 2 km (1,16 mijl) lang is de Goodwood hillclimb. Smal slingert de weg omhoog het landgoed op. Scherpe en vooral vlakke bochten. Echt snelheid maak je daar pas met heel veel downforce. Is de snelheid te laag, bijvoorbeeld in een Gumpert, dan gum je zo de weg af.

Langs heggen, muren, bomen en net breed genoeg voor één auto. De snelste tijd (41,60 seconden) is ooit in 1999 neergezet door Nick Heidfeld in de toenmalige McLaren Formule 1 wagen. De snelste productie-auto bergop is een Lexus LFA (1:22,62).

Dit jaar vindt het spektakel weer plaats op 11 tot en met 14 juli. Een editie die terugblikt op 50 jaar Porsche 911. In ander nieuws zijn er afgelopen week 28 troffeeën ter waarde van €18.000,- gestolen. Veelal unieke stukken met meer sentimentele dan economische waarden voor de Lord of March. De politie van Sussex is opzoek naar tips en Goodwood loont een flinke beloning uit als de troffeeën ongeschonden hun weg terug vinden.13 reacties

Episch landgoed met een nog veel mooier jaarlijks evenement :)
@first: Btw, mooi kleuren combo die heeft die vanquish.
@first: ps. de enquête is auto gerelateerd.
@first: offtopic en veel te opvallend als eerste reactie boven een artikel.. je bent vrij om dit bijvoorbeeld op of via je eigen autoblog-netwerk te posten. Comments houden we graag zo veel mogelijk artikel-gerelateerd.
@Alwood: Waarom gun je die jongen niet gewoon een eigen artikel over zijn enquête?
Fantastische kerel, hartstikke sympathiek en gastvrij. Ons autoliefhebbers mogen deze man hartgrondig bedanken dankzij het feit dat hij al twintig jaar het allerbeste autofestival ter wereld organiseert.

Als je er nog nooit geweest bent: Gaan ! Dit keer word het voor de twintigste keer georganiseerd.
@lemans96: Had ik al gezegd dat het dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd word en dat dus uitbundig gevierd word? XD
@lemans96: Staat al een hele tijd op mijn to-do-lijst. Helaas is mijn spaarvarkentje wat te mager om de ferry, de stevige campingkosten en de toegangskaartjes te betalen terwijl het een paar weken daarvoor Le Mans is geweest. Het is bij mij of/of en niet en/en helaas. Voorlopig zal het Le Mans worden. Volgend jaar hopelijk beiden.
@Vincegail: Tsja, dat is bij mij ook zo hoor. Maar inderdaad, mocht het je een keer lukken, dan moet je echt gaan. Je zult ogen en oren te kort komen.
@Vincegail: en/of kan ook ? of of/en.. :)
41,6 seconden is wel zéér snel. Dubbel zo snel als een LFA 0.0
Ik houd van de Vanquish!
Als dit een hillclimb is, waar is dan de hill? Lijkt het zo plat of is er van een hill niet echt sprake? Mooie demo auto van Aston Martin, want het kenteken 1 AML zullen ze niet willen verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).