Video: Red Bull viert F1-dominantie met helipad-donuts

Auteur: , 16 Reacties

Seb Vettel kreeg voor zijn donutactie in India 25 mile aan de broek, maar deze rondjes bovenop het helipad van het zeven sterren-Burj Al Arab-hotel in Dubai kosten niets. Behalve het omhoog takelen van de bolide dan. En een nieuw laagje vloerbekleding.

David Coulthard doet donuts

Het helikopterplatform van het prestigieuze Burj Al Arab-hotel was al meermalen toneel van PR-acties. Roger Federer en Andre Agassi speelden er ooit een potje tennis op 211 meter hoogte, de Vanquish werd er op gehelikopterd, en onlangs hoereerde het management deze mooie blikvanger uit aan Red Bull Racing, die nog even wilden vieren dat ze vorig weekend voor de vierde keer op rij een wereldkampioen in de gelederen hadden.

Het is echter niet Vettel zelf die de banden oprookt dit keer, kennelijk kon hij voor deze actie geen gaatje in zijn agenda vinden. Daarom neemt David Coulthard de honneurs waar. Video op Red Bull-PR-junk.16 reacties

Voornamelijk leuk om te doen voor DC en op zich nog wel een klein knipoogje naar Bernie. Verder lijkt me t weinig toegevoegde waarde te hebben voor Red Bull. Iedereen die F1 iets uitmaakt weet t nu wel met Red Bull. En of je nou nieuwe zieltjes gaat winnen voor energie drankjes bij de mensen die nog niks weten van F1 met een actie als dezeā€¦?
Maar goed, je moet toch wat doen als je een week hebt tussen India en Abu Dhabi; terug naar EU vliegen lijkt me niet het beste gezien alle jetlags.
Ze staan inderdaad op ongekende hoogte daar bij RedBull, ik ben geen fan maar ze hebben een ongekend stukje techniek neergezet. Hoop dat de andere teams volgend jaar wat meer tegengas kunnen geven.

Gelukkig is hij niet door de afrastering aan de zijkant heen geschoten, dan was het letterlijk ‘Red Bull geeft je vleugels’…
Scary. Je zou er maar afmieteren. Long way down!
@bozewolf: Daarom had Vettel geen gaatje vrij de agenda, want stel je voor dat er iets fout gaat… dan kan hij vliegend met het vingertje naar down to the ground wijzen!
@VeniVidiVici: Waarschijnlijk reed Coulthard daarom. Die lacht om gevaar. Mocht ie eraf kukelen dan parachuteert ie naar beneden op de huid van z’n enorme scrotum.(Coulthard is mijn favo (ex) F1 man. Is het te merken?)
@bozewolf: Ja ik merk het, als je al over zijn scrotum begint… :-S
@bozewolf:
Daar moet toch een veiligheid in gebouwd zijn toch. Voor het bekijken dacht ik zal wel aan boven aan kabel vastzitten. Toen ik keek, misschien een pin waar die op roteerd.

Kan me die voorstellen dat Coulthard daar z’n leven gaat riskeren.
@gallardogt: Komt hij aan met z’n common sense….Nee, je zult wel gelijk hebben. Zit vast een veiligheidje ingebouwd. Zo leip zullen ze bij Red Bull toch ook weer niet zijn.
@bozewolf: Als je goed kijkt en luistert dan zie je dat Coulthard rustig gas geeft, bij een donut op het circuit gaat een stuk wilder. Zal er wel mee te maken hebben dat ie niet graag een duikvlucht richting zee wilt maken met z’n bolide.
@gallardogt: dat zou wel triest zijn. Denk niet dat Coulthard enige moeite heeft om wat donuts te draaien op z’n plekkie… Zeker niet met een F1 auto…
@gallardogt: Volgens mij is het inderdaad een pin bij het linkervoorwiel waar hij omheen draait, gezien het feit dat de linkervoorband zelf achteruit draait en de zwarte rubber-strepen wel heel mooi over elkaar heen vallen. (of DC moet perfect ronde donuts kunnen draaien natuurlijk…)
Ik had meer kaakgrapjes verwacht en minder verwijzingen naar DC zn scrotum
@Lennaert: Ik kan me een interview met een nederlands topmodel herinneren in NY met Ivo Niehe of zo. Zij vertelde dat ze een keer met DC aan tafel zat en ze zei “je kan nu wel even je helm afzetten”. DC kon daar niet lachen.
een burn-out op de maan, dat is pas iets.
nieuws
Donuts 100% halal jonguh
Hoe hebben ze die auto daarboven gekregen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).