Ook muscle cars leggen het af tegen politie-Polo’s

Auteur: , 92 Reacties

Zo lang je er maar genoeg inzet, ontspringt ook zo'n lekkere dikke klassieke Pontiac Firebird de dans niet, zo bleek gisteren in de buurt van Lochem.

Firebird klemgereden

Een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. De 67-jarige Brummense bestuurder van deze Firebird (ook een ’67’er?) werd gisteren door de politie rijdend in Zutphen gespot. Bij oom Agent is bekend dat hij geen rijbewijs heeft, en dus werd een stopteken gegeven.

Dit was het begin van een aardige achtervolging via de provinciale weg in de richting van Lochem, zoals onze lezer GTR, die ooggetuige was, ons doorspeelt:

Een achtervolging tussen de politie en een lekker stuk Muscle car zorgde voor veel spektakel in de binnenstad van Lochem. Ik kwam ‘m later nog tegen in Zutphen waar hij nog steeds achtervolgd werd door een prachtige polonaise blauw-licht.

Het lijkt er dus op dat het heerschap de politie aardig bezig heeft gehouden. Hij verloor wel flinke sympathy points toen hij in Lochem een aanrijding veroorzaakte en doorreed. Bovendien raasde hij er langs een school die net uitging. Uiteindelijk vonden de petdragende pipo’s in precaire popo-Polo’s (en Golfjes, en Tourans) dat de maat vol was, en eindigde de achtervolging met een staaltje klemrijden op de rotonde voor Vorden, alwaar @MartijnVoskamp bovenstaande foto maakte.

Meer beeldmateriaal hier. Foei.92 reacties

Volle gas bij moeders door de straat. Ze was helemaal van de wijs. Ging behoorlijk hard. Hij klapte met flinke snelheid door.
@E34M5Touring: En ging ‘ie dan nog snel ook?
@rubentheys: Volgens het lokale suffertje, zijn er snelheden van boven de 120km/h bereikt in de bebouwde kom. Vind ik fors op 4 trommelremmen met zoveel gewicht.
@E34M5Touring: Rijbewijs voorgoed afpakken ditmaal, auto per opbod veilen.


Dan is ’t snel klaar met dit soort streken.
@bozewolf: Denk niet dat het zin heeft bij dit soort lui. Die stappen na de straf toch wel weer in de auto. Zijn doorgaans geen Nobelprijs gegadigden. Dat is het linke van dit soort gasten, die leren niet, die ondergaan en gaan gewoon weer door.
@E34M5Touring: Simpel. Bij de 2e keer dus de auto per opbod veilen en sjappie kansloos paar jaar het gevang in.


Wie niet horen wil….
@bozewolf: Ja goed, helemaal stoppen lukt nooit. Dus dan maar hard optreden.
@bozewolf: Hij reed toch al zonder rijbewijs?! Daar zal hij dus maling aan hebben!
@clioracing: Mssn was ie em maar tijdelijk kwijt ofzo. Dan nu gewoon in de versnipperaar gooien.
@bozewolf: heb je het stuk wel gelezen, hij had al geen rijbewijs. Auto invorderen en een jaar laten brommen, kijken of hij het op zijn 68e nog een keer wil proberen.
Meest hopeloze actie die er is, dit win je nooit tenzij je een supercar onder je kont hebt
@dooddoorschuld: Zelfs dan weten ze je vroeg of laat wel te vinden.
@dooddoorschuld: what if i told you; dat je beter een klein sportwagentje (mx-5 etc) kan gebruiken dan een Ferrari etc.
@thomcarspotter: lol je gaat toch niet serieus deze Amerikaanse zwabberbak vergelijken met een ferrari ??
@bofkont: ik had het niet over een “supercar”, dat was @dooddoorschuld.
@dooddoorschuld: Ooit een dergelijke dweil gereden? Ik ben geen fan van polo’s, maar op rotonde’s en dergelijke ben je gewoon sneller hoor.
Hahaha dit gebeurd er dus als je opa GTA V laat spelen..
@rijbewijzer: Staat er nou ook serieus “Banshee” op de achterkant van die Firebird?
Polonaise, +1!
Gasgeven met een klassieker Firebird: heerlijk.
En de kap er nog af ook!

67-jarige meneer verdient een pluim ;)
Op de een of andere manier komt het sympathieker over omdat het een oude knar betreft, en geen opgeschoten Moker met Louis Vuitton-pet, maar het feit dat ie kennelijk volle bak langs een school knalde maakt hem in mijn ogen een aadige klootzak. Doe daar dan tenminste rustig aan…
@sir_smokalot: Niet alleen dat, hij reed met hoge snelheid over de Heggerank. Dat is een doorgaande weg waar letterlijk 10tallen woonerven aan grenzen. Die dus allemaal uitlopen op die Heggerank. Had echt serieus fout kunnen gaan.
@sir_smokalot: ik was er niet bij…
Maar gaf ‘ie al gas, of pas toen de politie achter ‘m aan wilde? In eerste instantie vind ik het verhaal klinken als een dwarse oude knakker die geen zin had weer met een opgeschoten politiepetje te praten (want dat zijn de trillende polorijdertjes allemaal..). Als de politie vervolgens heel veel aandacht aan die kerel geeft in plaats van de overtredingen te registreren en ‘m thuis op te zoeken lok je gevaarlijke situaties uit.

Lijkt me niet dat je met een dergelijke auto op een zonnige dag op pad gaat om enorm de hooligan uit te hangen. Beestje gasgeven, geluid maken, banden laten piepen doe je allicht, maar zonder (voor de achtervolging dus) zwaailichten achter je aan significant de max. snelheid overschrijden klinkt in mijn oren onwaarschijnlijk.

Dat én de paniek in Nederland zodra iemand niet 5 km/u onder de max. rijdt blijft ontstellend groot. Je bent al wegpiraat als je op een 80-weg waar inhalen gewoon toegestaan is met 90 km/u een 70-rijder inhaalt. Moet je in Duitsland mee aankomen…
@Alwood: Ja man, die vervelende politie ook…. Lopen ze weer te zeiken dat de man zonder rijbewijs rond rijdt (dus ook onverzekerd). Je mag ook niks meer in dit land. Dat doorrijden na een ongeval kan de beste overkomen natuurlijk. Je zit net weer aan een acceptabele snelheid (onder de 100km/h slaat ie af), dan ga je natuurlijk niet stoppen voor een ongevalletje. En zo’n trillerig politie mannetje, dat is te min. Daar stop ik niet meer voor idd.
@E34M5Touring: wat mij betreft zetten ze hem een leven lang vast, prima maatregel voormensen die zonder rijbewijs onverzekerd rond willen rijden.

Maar met veel bombarie achter iemand aan gaan die je duidelijk kent (stond toch in beschrijving?) is behoorlijk kansloos. Die kan je thuis opzoeken, z’n auto afpakken en op hele andere manieren het leven zuur maken. Zijn geen achtervolgingen, kapotte polo’s of wat dan ook voor nodig.

Gewapende overvallers, drugskoeriers met vals kenteken en buitenlandse kentekens, daar kan je luid en blauw verlicht achteraan. Oude knarren in een cabrio en zelfs brandstofdieven laat je lopen tot het zo gevaarlijk is dat je beter op afstand banden lek kan schieten.
@Alwood: Probleem met het thuis aanhouden van de beste man is dat ie dan dus geen voertuig bestuurt zonder rijbewijs. Daarvoor moeten ze hem op heterdaad betrappen. En als die kerel dan besluit om de benen te nemen gaan ze daar achteraan. Ik hoop dat ze dat voor jou ook doen mocht het nodig zijn(wat ik niet hoop dat moge duidelijk zijn). Het hele korps van mij part. Zulk volk moet van de weg, zo snel mogelijk. Denk dat de politie ook niet uitgegaan was van een achtervolging.
Gelukkig komt dat in NL veel minder vaak voor dan in andere landen. Ik vind het een goede zaak. Doen ze niks en rijdt die gast iemand of iets aan, zijn ze ook de klootzak. Winnen kunnen ze het nooit. Ondernemen ze actie, was het onnodig. Doen ze niks, jaaaa stonden zeker weer te flitsen…. Ik vind het in ieder geval goed dat zo’n man staande wordt gehouden. Die Touran’s worden wel weer gefikst. En dat ‘ga boeven vangen’…. Nou, dat hebben ze dus gedaan.
@Alwood: Wat ik uit het verhaal uit de laatste link kan begrijpen is dat hij op hoge snelheid wegreed bij een controle, waarna 7(!) politieauto’s de achtervolging hebben ingezet.
@Alwood: iig lekker uitgewaaid!
@Alwood:
Een Pluim?!?

Rijdt zonder rijbewijs (Drank? Asociaal rijgedrag?)
Rijdt met hoge snelheid langs een uitgaande school.
Rijdt door na een aanrijding.

Deze kerel verdient iets heel anders dan een pluim.
@Alwood: Lachen, man. Al die snelheid in een 30 zone.


Dan ook even laten zien wat er gebeurt als zo’n Firebird een mens raakt aan de 100+.Dan mag er iemand dit gaan rapen (NSFW!): http://i.imgur.com/e280Btq.jpgDoe er vooral nog een pluim bij, Alwood. Lekker bezig.
@bozewolf:
1. ik was er niet bij
2. dit is typische berichtgeving waar NL berichtentikkers (niet smoke, juist de bron/112/etc.) graag extreem nerveus over tikken.
3. jij pakt het érg serieus op.
4. huismoeders5. ik kan me de frustratie die aan een dergelijke actie vooraf gaat levendig inbeelden. Om tot de acties over te gaan ontbreekt er een ernstige hoeveelheid hersencellen. Zoals alles in ‘regeltjes’ en door incapabelen bepaalde ‘redelijkheidjes’ wordt vastgelegd is benauwend.

Hoe heerlijk het ook is om op de openbare weg het gas in te trappen, doe je dat met een beetje verstand wel alléén op plekken waar je bomen tegen kan komen.
@Alwood: Jij moet als redacteur van deze site gewoon veel beter weten dan dergelijke fucking onzin te posten.


En ik neem het té serieus op? Vriend, ik hoop vurig dat jij nooit bij jezelf hoeft te denken “Shit…had die vervelende bozewolf tóch gelijk al die jaren geleden….”Want dat is, iedereen denkt altijd ‘ach, dat gebeurt mij nooit’. ‘Ach, mijn kind kijkt goed uit voor hij oversteekt’. ‘Ach, ik let altijd goed op als ik hard rij’.


Je hebt het nooit zelf in de hand. Als dan dit soort sujetten met idiote snelheden de grens op gaan zoeken op een half woonerf, dan is het einde zoek. Dat moet je hard veroordelen en niet bagetalliserend de politiehater gaan uithangen om plusjes te scoren bij je virtuele puberpubliek. Als de politie zo’n gozer laat gaan is het vast wéér niet goed want dan is er geen daadkracht bla bla bla.
Zoals ik al zei, vriend, ik hoop dat jij op een dag nooit hoeft te begrijpen waarom ik dit zo serieus neem. Dit is één van de gevallen waar ik achteraf liever géén gelijk hoef te krijgen by all means possible…
@bozewolf: Vriend? Zelfs Bruin heeft daar zijn twijfels over bozewolf..
@bozewolf: mensen die mij vanuit een (luchtig) internet-medium in een hokje plaatsen en vervolgens gedrag op gaan leggen, daar heb ik niet zo veel boodschap aan.
@Alwood:
Nou, neem me ff niet kwalijk, zeg! Dit getuigt toch echt wel van iets met pot en ketel. Lees je eigen artikel en je verdere replies nog eens door: Loopt over van de hokjesplaatserij! Maar ja, het is ook zo vernederend om je eigen ongelijk een keer toe te moeten geven, hè? Trek je ego maar verder omhoog aan al diegenen, die jou plusjes hebben gegeven. Weet je tenminste door wie je serieus wordt genomen.
Hopelijk is die wagen flink beschadigd. En hopelijk kost dat hem een vermogen.
-=edit: allerlaatste waarschuwing. Kappen met op de man spelen.=-
@RobUSA: je begrijpt me verkeerd. Het ging mij erom, dat deze persoon moet boeten voor zijn gedrag en dat ik daarom hoop dat hij flink met kosten mag zitten. Maar goed sommige mensen kunnen niet begrijpend lezen.
@RobUSA: denk dat de waarde niet veel stijgt als de politie er een aantal deuken in heeft moeten zetten omdat de bestuurder dacht dat hij in het wilde westen was.
Achtervolging duurde blijkbaar ruim een uur, ik wist niet dat zo’n Amerikaanse zuipschuit zo lang aan een stuk kon rijden zonder te tanken?
@motoragent: LPG misschien? zou het anders ook niet weten, aangezien hij flink doorreed.
@motoragent: Die oude USA zuipschuit is 10x mooier als alles wat er omheen staat iig.
En is nu al een icoon in de autowereld , u als motoragent zal altijd in uw polo moeten blijven rijden ..veel plezier.
@RobUSA: We hebben aardig wat rotonde’s en bochten bij ons in de buurt, ik heb geen zin om na elke rotonde mijn USA-mobiel uit de berm te moeten graven.

Niet dat ik ooit een polo gereden heb, en mijn bedoeling was om dat zo te houden.
@motoragent: Als je hem vergelijkt met welke auto’s er toen in 67 rondreden kon deze echt wel een bocht nemen.
@RobUSA: ja sjon, maar de achtervolging vond toch echt plaats in 2013, en dan rijdt zon waggie vergeleken met die polo’s gewoon helemaal ruk!
@lambo4all: Sjon ? Dat jij nou een foto van een mb erop zet en jezelf lambo4all noemt, ik heet gewoon Rob anders had ik wel SjonUSA geheten.
Nou als jij meer plezier denkt te hebben met je polo met 90pk tegen die van de Pontiac met tussen de 300-400pk , jammer joh ..
@lambo4all: wat zeg je rachid?
Goeie zaak verder dat als er écht levensgevaarlijke criminelen door de achterhoek jagen, er genoeg politie paraat staat om hem genadeloos klem te rijden.

Toch kan ik een “ga toch boeven vangen” niet onderdrukken.
@Alwood: dan ben je aardig kortzichtig
@Alwood: Iemand die met 2+ ton aan oud Amerikaans staal met beroerde remmen met jakkersnelheid door de bebouwde kom jaagt is geen boef?

Kom dat nog eens zeggen als een bekende van jou door zo’n idioot het leven moet laten.
-edit: ja, het is nu wel duidelijk-
@bozewolf: Wat, ik mag niet twee keer commentaar posten want dan ik wordt weggejast? Lekker selectief, Alwood!

Als je onzin post, wees dan ook vent genoeg om de kritiek erop te accepteren in plaats van je redactiefuncties te (mis)bruiken omdat mijn reactie je niet aanstaat.

Zwak.
@bozewolf: erg frappant ja
@bozewolf: Alwood heeft hier niets mee te maken, ik zit achter de knoppen. En je had je punt al gemaakt. Meermalen. Enfin.
Waarom zet je de agenten neer als petdragende pipo’s als ze zo’n gek willen stoppen, doen ze eens iets goed is het nog niet goed, maar ik neem aan dat dit sir smokalot is die alleen met flauwe grappen een artikel (voor sommigen) interessant kan maken.
@amgpower63: dit is gewoon hun schrijfstijl, dit is niet nu.nl ofzoiets :)
@amgpower63: Inderdaad. Het is nou eenmaal stoer om de politie af te kraken. Het GTA gehalte ligt weer hoog..
Inbeslagname is zeker in dit geval, goede zaak!
Even een jaartje cel kan dit stuk tuig even goed nadenken!
Weg is afgesloten voor onderzoek.Ben ik de enige die zich afvraagt WAT er te onderzoeken valt dan? Bestuurder is achtervolgd,op verhoging gereden,gearresteerd.Persoon in kwestie had geen rijbewijs.Wat is er nog meer te onderzoeken?
@Alfarobert: Misschien was ‘ie nog een dubbeltje verloren onderweg
Is het niet meneer Aalderink van de Gallery geweest, die zit namelijk gevestigd in Brummen.

Jammer dat die niet even via Deventer is gereden, geeft iets extra’s aan je dag zon achtervolging..
@TomRS6:

Hij heeft het een aardig stukje vol gehouden. Via Zutphen naar Lochem naar Vorden, blokje om van zeker 25 kilometer haha
@TomRS6: Die zal vast wel zijn rijbewijs hebben denk je ook niet? Bovenstaande aanhouding was vanwege het feit dat de man geen rijbwijs heeft en daar maling aan heeft. Zal wel weer een kamper zijn.
Die komen we binnenkort waarschijnlijk tegen bij de dienst domeinen. Kan van de opbrengst de schade aan de politieauto’s betaald worden.
Wat een idioot….
Dit soort Amerikaanse pauperbakken is geen drol waard. Zal wel afgeschreven zijn nu. Hoop wel dat ze dit stuk onbenul er flink met de lat van langs gegeven hebben. Dat verdien je als je als een malloot door een woonwijk gaat jakkeren.
@terazino: deze ‘pauper’ bakken zijn meer waard dan menig Europese auto uit die tijd.
@str8six: Ook meer waard als de meeste nieuwe auto’s in NL ! :)
-=edit: kap even met fanboy-praat=-
@RobUSA: Hoezo fanboy praat ?? Deze auto is een icoon en zal alleen nog maar in waarde stijgen en word door vele mensen op de aardbol gewaardeerd.
Op klaarlichte dag vluchten voor de politie in Nederland is volslagen zinloos.
Als je ze al zoek rijdt is het verkeer dusdanig druk dat je gewoonweg niet weg komt tenzij je bereid bent dodelijke slachtoffers te maken.
Beter begin je er niet aan.
Real life heeft geen reset knop.
@n54coupe: En aan de helikopter ontsnap je niet…
iemand herkennen wiens rijbewijs is ingevorderd en er dan een uur achteraan jagen met alle risico’s van dien. Ik zeg, thuis op zoeken en die sloep af laten slepen. Problem solved.
@TDI-goeroe: Tsja, dan zit je weer met bewijslast. Zo iemand moet je op heterdaad pakken.
Ze hadden hem wel bij hem thuis mogen opwachten wmb, erachteraan gaan door woonerven en bij scholen is niet zo’n strak plan imho.
@TDI-goeroe:
en een kopje thee meenemen.
hoort er ook bij .
en de Zwarte Piet discussie oprakelen met de verdachte.
is’ie tegen Zwarte Piet – onmiddellijke vrijlating en excuses van de dienstdoende agenten !
Politie heeft zich weer flink uitgesloofd.
Begrijp de hele verhitte discussie niet

Man van 67, verwacht ik van dat hij over enig verstand beschikt
Kennerlijk niet, want rijden in een opvallend voertuig zonder rijbewijs.
Dan tijdens een verkeerscontrole proberen weg te komen
7 politievoertuigen achter je aan
Jij rijdt een 1967 Firebird convertible, onbetwist een klassieke dure musclecar, maar eentje die echt stuurt als een drol en remmen heeft waar ‘made by Methusalem 400BC’op staat.
Dan wordt je gepakt en zitten er hier velen huilie huile te doen

Doet de politie eens iets, komen ze in actie, moeten ze de man thuis nederig opwachten ‘omdat ze de verdachte toch kennen’

En de ellende waar de man nu in zit staat in geen enkel vergelijk, met als hij zich braaf had laten oppakken tijdens die controle.

Van mij mag hij vier middagen met Koos Spee doorbrengen, waarbij de verdachte zijn mond is afgetaped met duck-tape (ik hoop dat’ie een flinke zeiksnor heeft)
Ik heb m dus gezien en hij klapte inderdaad erg lomp door alle gebieden heen. Hij ging langs mijn oude middelbare school waar studenten altijd de 50 weg moeten oversteken voor de bus. Daar had hij ook een enorme burnout gemaakt. Ik zag ook maar een enorme rookwolk met de geur van verbrand rubber.

Hij pakte nog de provinciale weg van lochem naar Warnsveld, dat is een weg waar je dus 60 mag. Veel bochtwerk en boerderijen en wegen die parallel uitkomen aan de weg. Daar zag ik m voor het eerst met eigen ogen. Haalde in bij doorgetrokken streep, auto moest de berm in. Ging opgegeven moment links richting Vorden, daar zag ik wat glas op de grond liggen maar kon niet opmaken of het van de achtervolging kwam.

Ik moet zeggen, ik vond het best grappig om te zien. Kreeg zo’n ‘Gone in 60 seconds’ gevoel. Maar hoorde later dat we een aanrijding was, hij reed door de heggerank met gekke snelheden zoals E34M5Touring ook zei. Samen met het beeld dat hij in de kou een open dakje hield maakte hij een labiele indruk. Petje af voor de politie.
Haha, deze vent komt altijd met deze Firebird een harinkje eten bij de visboer hier op de hoek. Die zullen we voorlopig niet meer zien dus.
@Joost1990_2: Idd deze v8 zullen we een hele tijd niet meer in Z gaan horen:P
De zwaarste Firebirds wogen anders iets meer dan 1500kg.
Niet zo’n slagschip als dat iedereen hierboven schijnt te denken dus.
@carmasterr: Men roept wel vaker iets zonder er iets vanaf te weten. Vooral bozewolf heeft daar een handje van..
@hamerhaai: Ik heb blijkbaar veel effect op jou. Wat schattig. Zin om te webcammen? Pak ik vast het glijmiddel en de XL dildo.
@carmasterr: 1720 voor de cabrio. Geen lichtgewicht op trommels. Afgaand op de motorkap een Formula 400 cabrio. Dus wel een beetje power onder de kap.
@E34M5Touring: Doe niet alsof trommels niet kunnen remmen.. Sterker nog, trommels kunnen prima remmen, maar worden door hun geslotenheid iets heter..
@hamerhaai: Dat doe ik ook niet. Trommels zijn prima. Maar na een flinke achtervolging zul je enorm veel hitte in die remmen hebben. Gecombineerd met dat gewicht en een flinke motor voorin die lekker door drukt zal de remkracht flink afnemen gedurende de achtervolging. Men zet niet voor niets bijna altijd schijfremmen voor op gerestaureerde Yanks.
@E34M5Touring:

3620 lbs zie ik opgegeven voor de Formula 400 cabrio, wat uitkomt op 1640 kg.
Wel wat zwaarder dan 1500 kg dus, maar toch nog lang geen twee ton.
Haha, bij het lezen van dit krijg je er zo’n smokey and the bandit oid. gevoel bij.

Het had zo’n sympa snelheidduivel kunnen zijn, hij had alles mee. Z’n leeftijd, de wagen, gebrek aan een rijbewijs, … alleen dat te snel rijden aan een school, daarmee verliest ie ineens al z’n bonus punten.
@Hupke: Moraalridder, snel langs de school rijden vinden die leerlingen juist prachtig!
mijn vader is zelf ex-agent en wij rijden een ram 1500 met een dikke hemi erin en ik denk persoonlijk dat het gaat om je skills.. die jongens bij de politie hebben allemaal zo’n rij opleiding achter de rug enzo, ik denk dat mijn vader met de dodge die polo’s er wel uit rijdt ook in de bochten en rotondes
@dodge-hemi:
Wanneer gaat hij het eens uitproberen?
Jammer dat de man op zo’n manier met de Firebird omging. Dikke achtervolging, doordrammen in een schoolomgeving etc en zelfs zonder rijbewijs.

In een Firebird zou ik vooral lekker willen cruisen en zo. Heel hard rijden hoeft niet om te genieten. Zou ik al van iedere ritcentimeter doen.

Blij dat ie opgepakt is.
Prachtig stuk geschreven, in de plaatselijke krant stond ook nog dat de auto ”rustig” van de weg geduwd was. Ik hoorde trouwens ook nog dat hij wel 2 meter over de drempel heel vloog.
Volgens mij heeft hij iets te veel GTA V gespeeld

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).