Video: MX-5 racer verdient een permaban

Auteur: , 34 Reacties

We hebben hem gevonden, de opvolger van deze idioot. Dit soort gasten wil je niet tegenkomen op het circuit, Darren Shepsman kan hier over meepraten.

MX-5 beukfestijn

We kijken mee met een MX-5 Endurance Race van 60 minuten, in de derde ronde. De witte MX-5 krijgt een lekke band, waardoor de weg open ligt voor de Mazda van waaruit wij meekijken. Echter, de bestuurder van het rode exemplaar denkt hier anders over. Wat er vervolgens gebeurt zie je in de VIDEO.34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Je ziet die eikel ook nog opzij kijken voordat ie ramt. Zeker geen ongelukje.
Die witte krijgt volgens mij helemaal geen lekke band, maar wordt ie ook (weliswaar wat subtieler) van de baan getikt door diezelfde idioot. Permaban for life!
@MDA: Hoor en wederhoor IPV kansloze reacties. Elke beschuldigende reactie (ook onderstaand) is wat mij betreft net zo lomp. Hier een reactie van degene in de witte MX5;

I’m in the white car, the red car didn’t touch me- I had a puncture from contact with him a few corners previous (Sunny out for those that know the track) thats why my car is all over the place. Bob (in the red car) shouldn’t have blocked like that as the overtaking car was long side! What makes it worse is he looked over his shoulder and turned into him!
@MDA: Hoor en wederhoor IPV beschuldigingen. Het is net zo idioot om iemand onnodig te beschuldigen. Hier reactie van gast in MX-5;

I’m in the white car, the red car didn’t touch me- I had a puncture from contact with him a few corners previous (Sunny out for those that know the track) thats why my car is all over the place. Bob (in the red car) shouldn’t have blocked like that as the overtaking car was long side! What makes it worse is he looked over his shoulder and turned into him!
@TheMaster: I stand corrected. Hoewel hij wel zegt dat ie lek reed door contact met de rode auto eerder op diezelfde ronde. Dus mwah… 2 keer in één ronde iemand aantikken: eerste rijdt daardoor lek, tweede gaat de bandenmuur in. Permanban blijft gerechtvaardigd.
Wat een totaal malloot, ik denk dat een strafzaak serieuze kans maakt.
Zieke gast. Permaban de gevangenis in ja.
wat een *&^#%@&!

Echt heel smerig… bah
“oh cock..!”
Als er aangetoond kan worden dat hier opzet in het spel is (opzij kijken voordat hij ‘ramt’ en zijn voorganger ook van de weg drukken) kan dit wel iets serieuzer uitpakken dan een ban lijkt mij.
Wat een psychopaat. Direct verbannen van elke vorm van sport.
Wat een tering malloot! Volgens mij zo iemand die een veel te grote ego heeft en hoe dan ook wil winnen… Word er gewoon kwaad van joh ;)
Ik zou -mits mogelijk ivm lichamelijk opgelopen schade- die gast na de race echt even een paar ‘tikken’ verkopen, vuile t*fusl*er!
@2800cc: Daarmee los je dus echt hélemaal niets op, en verdiep je jezelf juist tot het zeer trieste niveau van de andere coureur…
@motoragent: ik hoef ook niets op te lossen, maar je voelt je zelf wel lekkerder daarna..
ik noem dit ook niet zinloos geweld.
@motoragent: Ik vind ook niet dat hij per se met een hoger niveau gestraft moet worden voor wat hij deed. Zijn eigen niveau is prima
@2800cc: heb je gelijk in , wat een dikke mongool.
Mwoah, ik weet niet of hij dit expres gedaan heeft hoor, hij had zelf ook uit de baan kunnen vliegen, een voorligger een tikje geven ok maar dit doe je echt niet bewust. İk denk dat hij de oriëntatie kwijt is tijdens opzij/spiegel kijken.
@mmot05: Ram jij dan wel is auto’s van de snelweg af omdat je in de spiegel kijkt? Het is niet een klein beetje dat hij naar rechts stuurt, maar een beste ruk.
@sjaakk: dit moet je dus echt niet verglijken met een ontspannen 100km/h snelweg ritje.
@mmot05: Inderdaad, hier ben je nog meer gefocust op wat je doet, dan wanneer je ontspannen bent. Dus lijkt mij niet dat je zomaar zo’n groffe fout maakt, nadat je eerst een ander er af rijdt.
Artikel 5 en een EMG. Dat zal ‘m leren!
@potver7: ja, op het circuit heb je ook een rijbewijs nodig :-/
@frankel:

Inderdaad. Tenzij je dispensatie krijgt van de autosportfederatie. Verder kun je niet je rijbewijs verliezen i.v.m. gedrag op het circuit, maar wel je racelicentie t.g.v. misdragingen op de openbare weg. Het zijn niet volledig gescheiden zaken.
Jezus wat een klap! Poging tot doodslag lijkt me.
Waar kijken we naar na de bandenstapel, bodemplaat ofzo?
@eduardo81: Dat zal de onderkant van de motorkap zijn. Bodemplaat zal niet best zijn.
@eduardo81: Sorry, het is wel de bodemplaat. Ik heb het nog een keer gekeken, de camera kijkt dan naar beneden. Je ziet dan de bevestiging van de rolkooi en bodemplaat.
die denkt zeker dat hij in een playstation spelletje zit
Zoo, ik voel me soms al bijna schuldig als ik het doe op de Xbox. Maar deze gek maakt er wel echt een feestje van, permaban voor deze idioot!
Tja, zo racen die Engelsen nou eenmaal. Op de karts is dit schering en inslag met die gasten, zeker als het een 24u is en de nacht ten einde loopt. Ze kijken naast zich en sturen gewoon in, desnoods gaan ze erover heen, maar erlangs kom je nooit zonder kleerscheuren, nooit.
Volgende race hem een plekje geven in de bandenmuur op een populaire crashplek.
Het lijkt me een opzettelijke actie, stuitend gewoon. En dat voor wat toch bedacht is als raceklasse voor de amateur-gentleman-racer met beperkt budget. Het brengt me tot de vraag: Hoe gaat het met de schade-afhandeling, race je op eigen risico of mag die Jan met de korte achternaam de veroorzaakte schade betalen? Kun je je ook verzekeren als racer?
Schade op de baan is voor eigen rekening.
In Nederland teken je er ook voor dat je niemand aansprakelijk kan stellen.
Je kan je auto wel verzekeren voor het circuit bij driving fun.
Kost 150,- per dag met een eigenrisico van 5000,- dus voor een mx5 niet rendabel.
Hele harde impact. Weet iemand hoe het met die gast gaat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).