Video: navigator is de meest irritante bijrijder ooit?

Auteur: , 13 Reacties

Soms wijst een navigator tijdens rally's de weg. Andere momenten duwt hij zijn zweetschoenen onder je neus, zit hij aan je versnellingspook en slurpt hij zijn drankje weg terwijl jij hard aan het werk bent de auto op de weg te houden.

Hee moet je ruiken!

Passagier zijn kan saai zijn. Vooral op snelwegen, in moeizaam verkeer heb je niks te doen en gebeurt er ook niks. Meestal is dat tijdens rally’s niet zo’n probleem. Samen met de coureur/chauffeur kan je vrezen voor je leven, je schrap zetten voor iedere bocht en proberen te anticiperen op hobbels en ander snel aankomend onheil. Op ingewikkelder stages is het bovendien van levensbelang dát je de goede aanwijzingen geeft. Zonder navigatoren geen rallysuccessen.

De co-piloot in deze video doet het allemaal wat rustiger aan. Aanwijzingen lijken niet nodig. Hoewel zijn hand aan de pook daadwerkelijk een functie lijkt te hebben: de versnelling vasthouden, heeft de navigator ook veel lol met het losdraaien van de knop en andere ongein. Niet getreurd, de twee rijden lachend naar het eind van de stage. Zo hou je elkaar scherp, maar irritant is het wel. Video op amateurrallyjunk.nl.13 reacties

ik kan het niet verstaan, maar het lijkt wel alsof hij die pook vast MOET houden in de versnelling omdat hij anders terugvalt ofzo? in ieder geval hebben ze er wel plezier in!
Whahahaha, hilarisch!!! Maar irritant is het inderdaad wel :P
Hahaha, wat een klier :D
Allemaal in scene gezet om een leuk filmpje op de internets te kunnen knallen, of hing die camera daar voor een andere reden?
Niks irritant gewoon grappig. Gasten nemen het allemaal niet te serieus en lijken het ontzettend naar hun zin te hebben.

Grappigste moment voor mij was op 2:11 toen die helm voor zijn ogen kwam.
ik word er al pissed van als ik er naar kijk
@Jantje_555: Waarom? Je kan er niet tegen als 2 mannen lol hebben in een rally wagen?
Grappig maar kan ieder moment omzetten naar bloedsirieus als ze bijv. tegen een boom aan knallen
@v12biturbo:
Stel je niet zo aan, voor een rally-stage, is dit een slakkegangetje; de navigator leest geeneens pace-notes en de spanning is eraf.
Zitten gewoon te dollen, ’t is waarschijnlijk over en uit door die versnellingspook , kun je twee dingen doen : of met zijn tweeën te gaan zitten chagrijnen, of er nog iets leuks van maken ………………………….
BTW praten volgens mij grieks “malaga” betekent klootzak of zoiets dergelijks.
@v12biturbo: μαλάκα inderdaad. Als je het accent er vanaf haalt, is het ‘zacht’. Overigens is het bijna een stopwoord voor sommigen en ook een pestwoord. (Heb een Griekse collega; schelden in het Grieks lukt nu wel!)
idd 2 grieken, wat ik begrijp van bepaalde dingen is dat ze richting huis rijden, en de navigator zit te zeuren dat de chauffeur niet kon schakelen omdat hij de hele tijd uit z’n versnelling schoot o.i.d nou zit hij dus te klieren door de pook vast te houden, en nog meer nonchalant gelul wat ik niet versta.
Lache. Stelletje etters. xD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).