Video: Opel Kadett met 685 pk wint sprint van Ferrari

Auteur: , 40 Reacties

Wat doe je als een Opel Kadett je uitdaagt voor een stoplichtsprint? Juist, heel hard lachen als je 'm ziet verdwijnen in je achteruitkijkspiegel.

Deze Opel Kadett is onwijs snel

Behalve als je een Kadett treft die onder handen is genomen door de Duitse tuner WKT. Zij hebben hun Opel namelijk voorzien van een 2.0-liter turbomotor met 685 pk, goed voor een angstaanjagende topsnelheid van 313 kilometer per uur. Je moet het maar durven in een auto die in originele staat alleen met wind mee de helft haalde.

Allemaal leuk en aardig, maar wat moet je ermee? Dat zul je waarschijnlijk pas begrijpen na het bekijken van onderstaande video. Want wees eerlijk: wat is er mooier dan een Ferrari 458 Speciale verslaan tijdens een dragrace, terwijl je zelf in een oude Kadett rijdt?40 reacties

Kom je deze tegen bij een stoplicht met je Ferrari. Prachtig
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wel een rollende start anders legt ‘ie het af tegen de Ferrari. Heb zelf ook een sleeper met een grote turbo. Is leuk wanneer je al wat snelheid maakt, maar niet voor stoplichtsprintjes.
@gash: wat voor een “sleeper” heb je dan?
@gash: ik heb een T3 bus met een golf GTI blok, telt dat ook? xD
Kadett Speciale
Geen vijfdeurs :-(
Vind dit soort projecten altijd jammer.. Je denkt de waarde van zo een Ferrari omlaag te halen omdat je zogenaamd sneller bent. Maar eigenlijk kan die kadet nog niet eens de helfd van wat die Ferrari kan… Hard rechtuit. Nee sorry dan toch de Ferrari!
@karsvdtuin: die kadet kost ook niet eens de helft, of 1/3
@almera-ga16det: gaat waarschijnlijk ook maar de HELFT (@Werf76 !) mee
@karsvdtuin: Helfd? omg
Hoe zou die een crash bij 300 km/u doorstaan?
@gop1: dat is niet relevant met zo’n snelheid
@gop1: exact hetzelfde als de Ferrari, als een hoopje ellende.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Erg zielig apparaat; typisch Hollands om dit mooi te vinden…
@maniaxdream: Nou ja, ik ga er vanuit dat de verbouwing de eigenaar zo’n €25.000,- heeft gekost, daar had ie in duitsland best wat bolides met meer street cred voor kunnen kopen. Maar bewust niet gedaan, om zijn of haar redenen.. Alles behalve zielig.
@Jochempie: zielig of niet zielig, als de eigenaar gelukkig is met zijn 685pk in zijn kadett moet ie dit zeker doen. Laat mensen in hun waarde en als hij gelukkig is/wordt met wat hij doet ( in dit geval dus een kadett zwaar opvoeren ), moet ie dat zeker doen. Jij wordt er niet beter/rijker/stoerder of slechter/armer/zieliger van omdat ie zijn kadett opvoert.

Zou het zelf ook niet doen maar ga zon iemand niet meteen als zielig bestempelen!
@arashrsf: goed lezen; zielig apparaat, staat NIETS over een persoon. Ik zal het toelichten; zielig apparaat op de manier zoals hier gepresenteerd, op gelijke hoogte met een Ferrari. Gewoon ern extreem voorbeeld van voor een dubbeltje (of 25k) op de eerste rij (supercar) willen zitten. Z I E L I G A P P A R A A T ! !
@maniaxdream: Niet iedereen (lees: bijna niemand) heeft de middelen voor een echte, moderne supercar. En daar is niets mis mee.
@maniaxdream: als jij goed leest wordt er toch gerefereerd naar een eigenaar die zon 25k eraan heeft uitgegeven en niet voor “street cred” gekozen heeft. Nou ik weet niet wie of wat er voor “Street creds” kiest maar een tafelpoot of een gans heeft niet het bewustzijn om voor “street creds” te kiezen. Een menselijke eigenaar wel.
@maniaxdream: + veel!
@maniaxdream: Typisch Hollands om meteen weer te gaan zeiken.
@berlinetta: En toch wordt de beste knul afgefakkeld door de rest van de Hollanders. Zouden we dan niet allemaal moeten zeiken over de Kadett?
@maniaxdream: Meer respect voor de man die zijn ‘zielige apparaat’ eigenhandig zo hard kan laten lopen dan de knul die een Ferrari van z’n pappie heeft gekregen.
@renkema: Vrij simpel, een gigantische turbo, een kundige monteur.
Er staan er weet niet hoeveel op internet, het is niets bijzonders.
Gewoon een afgetrapte kadett.
Wil hem wel even in actie zien op een bochtig circuit tegen deze 458.
Totaal kansloos.
Een E-kadett in redelijk goede staat, dat heb ik al lang niet meer gezien.
@mashell:
Yep, ze hadden niet alleen het ontwerp van de Alfasud gejat, ze gebruikte ook dezelfde roestpreventie..
Ik heb er een ooit op youtube gezien en die had een mclaren mp4-12c verslagen maar die had 2 motoren. Wel gaaf zon kadetje haha
Hij heeft toch maar mooi zo’n groen Umwelt-milieustickertje op de voorruit.
Maar sorry, waarom zou iemand met een exotische sportwagen stoplichtsprintjes met jan en alleman doen?
Haha een kadedillac.. Verbaasde me vroeger als klein manneke hoe het mogelijk was dat zo’n grote bak (de kadett station of caravan) überhaupt vooruit kwam met een 1.3.. Het zal allemaal wel niet veel gewogen hebben.
@2cool4school: …er staan in Russelheim een flink aantal papier maché fabrieken….
@2cool4school: 980 kilo woog de gsi 2.0 16v
1.6 plaatje achterop. Haha zoiets kan ik wel waarderen.
Potent bakkie!
Tsja, kan deze Kadett alleen heel erg hard rechtuit of is er ook het een en ander aangepast zodat ‘ie lekker de bocht om gaat?
Ik hou er van. Wolven in schaapskleren :)
Totaal niets bijzonders, plak een gigantische turbo erop en gaan, youtube staat er al vol mee.
Wil deze kadett wel even in actie zien op een bochtig circuit tegen de 458.
Het blijft een kadett
Okee leuk om te horen dat je Ferrari het beter in de bochten doet, maar een groot deel van de Ferrari rijders zijn zelf ook geen bochtenridders.
Eigenlijk is het allemaal een beetje nep, want ja je kan best hard hoeken met een Ferrari als amateur…als je veiligheids systemen maar aan staan.

Dit soort auto’s zou je eigenlijk niet meer kunnen zien als een Opel Kadett(of elke andere productie auto.
Het is een kitkar.
Je kiest een model auto die je het meest vind passen bij je verbeelding. Dat ligt maar net aan je smaak en doelstelling.
Omdat het geen exotische auto is betekent het niet dat het geen mooie auto is, er zijn meer dan genoeg redenen te vinden om zoiets te kiezen boven een exoot.

Deze Opel is gebouwd met bloed, zweet en tranen door de eigenaar. Het is meer dan alleen een snelle auto.
Iemand die dit bouwt zijn vaak mensen met een echte passie. Iemand die in zijn vrije uurtjes nog even naar de garage gaat om zijn project af te bouwen. Wie weet hoelang die hier al van heeft gedroomd en mee bezig is.
Het is vaak meer dan het rijden alleen, maar ook het bouwen van zo een auto, je schept er een band mee.

Daarbij verdient niet iedereen een topsalaris om een echt snelle exoot te kopen en dan kun je verschillende dingen doen.
Je kan een (gebruikte)BMW 520 of Audi a3 full option rijden…duur en langzaam-wel lekker luxe
Je kan een replica ding bouwen…met de looks…alleen de looks verder is het niets.
Je kunt ook gewoon iets bouwen waarmee je 90% van wat je tegenkomt helemaal naar de gallemiezen rijdt. Snel, plezier gegarandeerd, voor een fractie van de prijs, je rijdt ECHT iets unieks wat van jou is.

Voor de wegligging is er meer dan genoeg te krijgen, goede schokbrekers, andere remmen, stuggere rubber, stabi’s, goede bandjes. Tis niets voor niets een multi-million industry, de aftermarket scene.

Je hoeft het niet mooi te vinden en dat is ook best te begrijpen. Om het dan helemaal de grond in te trappen is ook een beetje sneu.
Volgensmij ben je dan iemand die een te dure auto rijdt om indruk te maken, maar eigenlijk ben je gefrustreerd dat je het niet betalen kan.

Een nietsgunner zonder creativiteit of verbeelding.

Hater.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).