Video: oversteken in Vietnam is levensgevaarlijk

Auteur: , 14 Reacties

Oversteken is in veel Aziatische landen gevaarlijker dan een potje Russische roulette. Zo ook in Vietnam, waar ze zebrapaden vooral voor de sier aanleggen.

Oversteken in Vietnam

Wie denkt dat Nederlandse zebrapaden met de dag gevaarlijker worden, doet er goed aan eens een kijkje te nemen in het Vietnamese Ho Chi Minhstad. Daar lijkt een zebrapad dezelfde betekenis te hebben als een groen stoplicht. Of jij als voetganger nu wilt oversteken of niet, de brommers, bussen en auto’s vliegen je om de oren.

Twee toeristische waaghalzen hadden dat ook in de gaten en besloten hun tocht naar de overkant van de weg te filmen. Bekijk op Autojunk.nl hoe dat af liep.14 reacties

Vorig jaar ben ik ook in Vietnam geweest precies hetzelfde verhaal. Gewoon doorlopen is de truc
@maxriemersma: Inderdaad, niet stilstaan, blijven bewegen. Die brommertjes rijden wel om je heen. Zolang je geen plotse bewegingen maakt komt alles in orde.
@maxriemersma: idd, gewoon je hand uit steken, dan begrijpt iedereen dat je over gaat steken. Ik vind dit niet eens zo heel bijzonder. In steden als Bangkok is het vaak nog extremer.
In China is dat het ook erg (wel minder). Waar je in Nederland goed uitkijkt en dan rustig en voorzichtig oversteekt moet je daar gewoon je ballen bij elkaar pakken en er voor gaan. Leuker dan een achtbaan kan ik je uit ervaring vertellen.
Ik vraag mij nu ook echt af waarom er een zebrapad is??
Zebrapad loopt recht naar de overkant zo kun je als je naar beneden kijkt niet de verkeerde kant oplopen
Niet alleen in Vietnam, ongeveer in heel Azië zo, niks bijzonders.
Gewoon doorlopen is het devies, daar wordt op geanticipeerd. Op zich een goed systeem, alles kan lekker doorgaan. En in 4 maanden Phnom Penh heb ik hooguit 6 verkeersdoden zien liggen, meestal de ongehelmde bestuurders van de bromerts, dus dat valt ook alles mee…
@C6_R: Als jij er in die 4 maanden al zes hebt zien liggen, dan zijn er in de hele stad waarschijnlijk een veelvoud daarvan omgekomen. Valt het dan nog zo mee? Ik heb in Nederland nog nooit een dodelijk ongeluk gezien. En ik loop hier toch al heel wat langer dan 4 maanden rond…
Als je het in Vietnam doorhebt is het een eitje. Probeer India eens
Misschien iets dichter bij huis maar in Caïro is dit ook net zo.
Yep. Zo was dat in Calcutta ook. Een maatje erger ook nog wel.
Ook dichter bij huis werkt dat zo: in Napels stoppen ze echt voor je als je maar durft te bewegen.
Heb dit ook meegemaakt in Vietnam. Overdag was het goed te doen, maar ’s avonds werd toch een stuk spannender. Helemaal toen de straatverlichting uitviel, toen werd het try before you die!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).