Jaguar toont eerste teaser van gloednieuwe XE

Auteur: , 13 Reacties

Jaguar voert de spanning langzaam maar zeker op met de eerste foto van de concurrent voor de Mercedes C-Klasse en BMW 3-serie.

De nieuwe Jaguar XE

De Jaguar XE is een enorm belangrijke auto voor de Britse sportwagenfabrikant, die hiermee een nieuwe markt wil aanboren. De XE moet een Jaguar namelijk voor meer mensen bereikbaar maken en moet opboksen tegen de eerder genoemde Duitse bolides. Geen gemakkelijke klus, maar we kunnen het wel aan het PR-team van Jaguar overlaten om de XE flink te hypen.

De Britten houden de exacte looks en specificaties van hun nieuwe model bewust nog even vaag. Ook de vrijgegeven foto geeft lang niet alles weg, vooral dankzij de opvallende wrap. In de wandelgangen wordt gesproken over een gloednieuwe viercilinder (of toch een V6?) turbomotor, maar Jaguar houdt de kaken voorlopig stijf op elkaar.

Wat we wel zeker weten is dat Jaguar van plan is om de XE te presenteren tijdens de Autoshow van Parijs, in oktober. Tot die tijd zullen we het moeten doen met het getease van Jaguar en de nodige spyshots.13 reacties

Bij welke auto/merk/model zal deze het dichtst in de buurt komen? Lexus IS, Audi A4, Mercedes C? Wat denkt de gemiddelde auto blog bezoeker?
@w0o0dy: Zeker wel dicht bij dat soort auto’s. Het is eigenlijk gwn een xf maar dan kleiner.
@w0o0dy:
Nu ben ik niet “de gemiddelde” AB reaguurder maar schrap die A4 maar uit het lijstje en vul daar BMW 3-serie in, Na het debacle met de X-type denk ik niet dat zij zich nog aan een FWD wagen.
Qua comfort schat ik in dat hij dichter bij de C dan de 3 zal zitten en qua rijgedrag dichter bij de 3.
We gaan het hier vanzelf wel lezen..
@tupperware: de lui in de doelgroep weten toch niet eens welke wielen worden aangedreven? Draait veel meer om imago en prijs dan om rijeigenschappen. Bovendien: MB cla, Audi A4/5, Acura en Nissan.. (?) allemaal fwd… Dus best hip hoor fwd en het verkoopt. Maar Jaguar zal wel rwd gaan denk ik. Dichter naar 3 serie en Lexus IS.
@w0o0dy:
Infiniti (Nissan) is rwd op Skyline basis.
Verder ben ik het wel met je eens.
via Android app
Moer je toch eens kijken wat voor een gigantische opleving jaguar heeft gekregen na de overname door Tata. Geweldige modellen die daadwerkelijk met de Duitsers kunnen concurreren. Ben ook zeer benieuwd naar deze XE.

Ps. Sergio, in plaats van Lullen over Alfa kun je ook eens wat concreet gaan doen, kijk maar naar Jaguar.
Ik verwacht dat dit een prachtige wagen gaat worden. Hopelijk komt hier ook een coupe-versie van die gaat concurreren met de Duitse zooi.
K hoopp dat ie net als de IS en Q50 tot de mooisten uit het segment zal worden.
Het verbaast me eigenlijk dat hij al zo er is. Ik woon vlakbij de fabriek en zie bijna dagelijks prototypes maar de XE heb ik alleen nog maar als mule gezien. Ga mijn ogen eens extra open houden.
Als ze maar niet weer van die zwarte platen op de C stijl monteren die een zwevend dak moeten suggereren maar in werkelijkheid het model verpesten.
@mashell: helemaal mee eens dat, zou het eerste zijn wat ik laat overspuiten in de carrosserie kleur als ik ooit een xj zou kopen.
@ knipperlichtje helemaal mee eens, jaguar heeft een bescheiden aantal modellen, maar het merkkarakter is er alleen maar beter op geworden sinds de overname. Geen badge-overplakken zoals bij lancia of uitmelken van de merknaam.zoals bij fiat 500 en mini.
Raamstijlloze deuren zit er niet in, zo te zien. Geeft niks dat zou Jaguar de mogelijkheid bieden om, ongeacht de hoeveelheid deuren, XE een coupé te gaan noemen. Of men is nog van plan om een XEC te gaan uitbrengen om met de CLS’n en Gran Coupé’s van deze wereld te gaan concurreren.
Ik hoop in ieder geval dat ze bij Jaguar de XE een eigen gezicht kunnen geven. Ik wil geen loep bijpakken om na te gaan welk model het is, zoals dat nu het geval is bij de Duitsers.

P.S. Bedankt TATA voor de financiën. Dat mag ook gezegd worden imho.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).