Video: roekeloze coureur boort Viper bijna in safety car

Auteur: , 15 Reacties

De strijd om de eindzege is nog niet beslist op de Nürburgring, maar deze Viper-rijder is alweer onderweg naar huis.

Onoplettende Viper-coureur klapt op Mini

Het is de charme van de 24 uur van de Nürburgring: professionele coureurs en amateur-rijders rijden door elkaar. Dat is geen probleem, zolang je als amateur je eigen grens maar kent en op de hoogte bent van de regels op het circuit. Je mag er dus vanuit gaan dat elke deelnemer weet wat een dubbele gele vlag inhoudt: pas op, ik nader een gevaarlijke situatie.

Het bleek de bestuurder van de Viper al vrij snel te ontbreken aan die basiskennis. Iedereen ging namelijk van het gas af, behalve de brokkenpiloot in de Amerikaanse bolide. De race was pas veertig (!) minuten onderweg op het moment dat hij een Mini uit de race ramde en ook bijna de safety car raakte, zoals te zien is in onderstaande video.

De wedstrijdleiding hield het niet bij halve maatregelen en haalde het team meteen uit de wedstrijd. Terecht, want donderdag was de Viper ook al betrokken bij een crash met een Aston Martin. Dit soort coureurs zou er goed aan doen zo ver mogelijk bij racewagens en een circuit uit de buurt te blijven.15 reacties

Wauw wat een mafkees, heeft die een vuiltje in ze oog of snapt hij niet wat een gele vlag inhoud ?
@tunefuldjmike: ja, welke debiel gaat daar nou midden op de baan stilstaan.. Lekker handig, dat personeel daar
Die gast dacht natuurlijk terug aan die video van die Polo op het circuit. “Die gekken zal ik ff uitschakelen!”. Maar ja een Viper blijft een beetje een moker ipv een scalpel, dus….
Het zou leuk zijn als 24h racen voorbehouden bleef aan racewagens of op zijn minst Sportwagens.
@w0o0dy: nee dat is niet de charme van de 24H van de Ring. Dan moet je lemans maar kijken.
Ik ben net terug, wat eerder weggegaan maar wat een evenement! Top. Voor onze neus een McLaren zien spinnen en kort erop een GTR die niet op zat te letten.
Deze was heel lomp, maar die SLS die in de chicane zo ongeveer dwars door een Porsche reed zag er minstens zo lomp uit.
@tupperware: klopt niet helemaal er lag olie op de baan waardoor dat ongeluk gebeurden,ik stond op dat punt.
Wat een prachtig evenement is dit ga er elkaar met veel plezier heen. Buiten het racen is er nog veel meer je ziet zoveel gekke dingen echt geweldig.
@knallie:
Dat was op de beelden niet duidelijk, maar bedankt.
Het geen er op beeld te zien was, was een 911 die midden in de chicane ge T-boned werd door een SLS die uit het niets het beeld in kwam vliegen.
Vandaar dat ik geen schuldige aanwijs.
Het eerste uur waren er 3 grote ongelukken. De maclaren haalde een Bmw in maar duwde de auto van de baan waardoor iedereen rustig aan moest doen, maar een sls van rowe Racing werd vol in de kofferbak genomen door een andere Bmw. De Bmw reed verder waardoor op een groot gedeelte koelvloeistof lag waardoor de Bmw 25 spinde. Daarna volgde het ongeluk met de Porsche en sls. Er lag ook behoorlijk wat troep op de baan. En ook nog een Audi r8 er hard af ging die zelfs werd afgevoerd door een ambulance. Heb ook nog wat video’s gemaakt en een paar foto’s.
@knallie:
Uploaden die hap.
Alleen van de crash van Audi #3 staat een goed filmpje op kijkbuis.
Was trouwens ook een erg misselijke klapper, de aanleiding leek erg op de crash op Zandvoort vorig jaar en die van Daytona dit jaar. Alle 3 braken bij het remmen ineens uit.
Geen uitslagen bericht?

Jammer dat de het gevecht tussen de Aston en de BMW in de laatste ronde werd verpest door een Clio…. wat 20 minuten eerder ook al gebeurde.
@reistje: Was zeker een Nederlander.. “Ik mag hier ook rijden, maar kan niet harder. Dus wacht u maar ff.”…
Dang dat was een close call op de safety car

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).