Video: supergarage barst van de Amerikaanse pk-beesten

Auteur: , 41 Reacties

Een welgemeend NSFW-advies voor Amerikanofielen, het nu volgende filmpje staat strak van de veelcilinders en uitlaatdampen.

Mopar? Mopr0n!

eGarage ging op bezoek bij Brian en Samantha Styles, twee goedlachse autoliefhebbers die stapel zijn op Plymouths, Mopar-spul en ander Amerikaans autogoed. Een verzameling die ze naar eigen zeggen zeer specifiek bij elkaar hebben gezocht. Brian is namelijk van mening dat ‘the hunt’ minstens zo belangrijk is als het bezit. Simpelweg een garage vullen met banden kan iedereen, en daar heeft hij gelijk in.

Hoe het is om bijzondere oudjes te hebben & rijden, en waar de naam ‘The Zoo’ voor hun verzameling vandaan komt, zie je hieronder. Oh, en ergens zit een Japanner verstopt.41 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Die japanner kan je niet missen..
Man wat vond ik als kind de styling van dit soort bakken toch vet, zoo slecht-kont. Nog steeds wel hoor al is de liefde bekoeld toen ook het technische autohart begon te kloppen.
Als je zonder te trouwen dezelfde achternaam hebt binnen een relatie doe je iets verkeerd. Of scharen ze dat onder redneck-liberalisme?
@6cylinder: mwah in de jaren ’70 waren die wagens niet technisch onderontwikkeld ofzo.
Wat een geweldige verzameling! Niet normaal! Een Superbird, Hemi Cuda enzo.Even een schone broek aandoen.
Dit is mijn type garage. American Muscle. Hemi Cuda’s sowieso een echte classic.
Naast al die Amerikaanse hokken wou ‘ie ook een goede & snelle auto.
Toon dit aan alle kinderen!!
Tegenwoordig moeten we het met heel wat minder bruut gelijnde bakken doen, en met heel wat kleinere motoren…
Een mens zou er nostalgisch van worden (“vroeger was het beter” enzo)
@ronin1130: jammer dat het weinig kinderen intreseert.. als ze maar droog van a naar b komen. Vind het zelf prachtige autos.
Wel dik hoor!
Zodra je een keer in Noord-Amerika bent geweest, ben je verslaafd aan dit soort auto’s!
@rovalo: Meerdere malen in Noord-Amerika geweest. Ik vind ze aardig. Maar geef mij maar de verfijning van Europese auto’s uit dezelfde tijd!
@911GT2: Hoop dat je alleen musclecars aan het vergelijken bent want ik kan je vertellen dat qua luxe Amerikaanse wagens toch vele malen verfijnder waren dan de Europeese concurrenten in de ’70
@mopar: Allemaal in de context. Zo’n Amerikaan is een stuk comfortabeler op eindeloze autowegen en in rechtlijnig geplande steden. Geen terrein voor een Daf 33.
In kleine compacte Nederlandse/Europese stadjes en weggetjes is zo’n groot bakbeest (en dat zijn die oude Amerikanen) echt hels. Beide typen auto’s (EU & N-A) zijn gewoon een ontwikkeling van de omgeving & wens van de klant en beide hebben pareltjes.

PS: De Dodge Challenger is toch echt een van mijn all-time favorites!
@consumptieverplicht: ja qua omvang van die wagens heb je gelijk maar ik had het over de luxe en verfijning. In de jaren ’70 kon je al vele opties krijgen op US cars waar Europeanen maar van konden dromen. Dus qua luxe waren ze ver hun tijd vooruit.
@911GT2: Jammer dat al die verfijning alleen te betalen was voor de happy few terwijl bijna iedereen deze muscle cars kon betalen, ze wereden cadeau gegeven aan kinderen als ze een goed rapport hadden :) ! Zo rond de $ 3000.
Ben verliefd op een hemi ‘cuda!
En de Duitser niet te vergeten..
@zjean: he je bent me net voor haha
@zjean: ??
@edje: mercedes sls op 4:50!
Wat een geweldige collectie! 2 superbirds, alsof ze niet ontzettend zeldzaam en duur zijn…
Dayum! Echt mijn droomgarage, Mopar or no car!!
Zelf ook al met mijn 2e Mopar bezig, nooit meer iets anders!
Bedankt!

– Nederlands straatbeeld
@Jaapferrari: Gave New Yorker! Wilde eerst ook zo’n hebben maar zou m’n eerste auto zijn en moest dagelijks 200 km rijden dus is er niet van gekomen. Droom nog steeds weg van die 440….wat een motor zit er in ;)
@mopar: Het is een Newport, bijna een New Yorker dus ;)
Ligt een 383 in, 440 zou ik ook het liefste willen, laat mijn studentenbudget helaas niet toe…
@Jaapferrari: Ja Newport is ook heel gaaf, lastig te zien vanaf die avatar. Je hebt een gave bak man :)
Kan ik aangifte van diefstal doen hier ? Die vent heeft mijn leven gepikt…..
Oke, ik ben stikjaloers op die zijn mancave! De autoverzameling zou er van mij iets anders uitzien. Maar de bar, pinnall machines, pooltafel, movienights, posters, playboy’s, schaalmodellen,…
Die goeie ouwe Amerikaanse muscle cars, heerlijk gewoon!
Ben stik jaloers op zijn verzameling. Vooral op zijn roadrunner daytona uitvoering, een muscle-car met zoveel uitstraling, historie en sex appeal
@velgenwasser:

Die Roadrunner is een Superbird.
De Daytona was de NASCAR variant van de ’69 Charger.
Kwijl kwijl. En wat heeft hij gelijk
Geef mij die Superbird maar,dat is een godsmooie machine.
Auto collectie doet hij goed. Heel goed. Prachtige auto’s, een keer wat anders. Als hij nog nu dames gaat verzamelen dan is hij iig goed begonnen.
Prachtige auto’s, een keer wat anders. Als hij nog nu dames gaat verzamelen dan is hij iig goed begonnen.
Het verhaal erachter vind ik nog mooier dan de auto’s zelf. Begrijp helemaal wat hij bedoelt met de jacht is net zo belangrijk. Een auto heeft zo veel meer waarde als je er veel moeite voor hebt moeten doen, of het nou sparen is of de halve wereld hebt moeten afzoeken. Als je een beetje geld hebt kun je zo naar de dealer stappen en een nieuwe auto kopen, dat is geen autoliefde, maar aan de manier waarop hij over zijn auto’s vertelt merk je gewoon hoe gek hij op ze is.
Veeel leuker als de collecties van alle Arabische tulbandjes bij elkaar !
Geeeuuww al die poorsches/ferraries/lamboos die kennen we nu wel 100 in een dozijn ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).