Video: vroeger reed de Kit in een Ferrari 250 GTE

Auteur: , 27 Reacties

Politieporsches voor de Rijkspolitie? Cute. Hier, een Ferrari 250 GTE als functionele politieauto.

In dit videojuweeltje van Petrolicious komt één van de twee overgebleven 250 GTE’s aan bod die in 1962 door de president van Italië aan de popo van Rome werd geschonken. Cadeautje wegens het succesvol te lijf gaan van de georganiseerde misdaad. Eén auto werd al snel afgeschreven, maar de ander bleef stug achter crimineel tuig aanjakkeren.

Dit filmpje komt inclusief sterk verhaal over een Fransman die met zijn hydraulisch geveerde Citroën de politie telkens te snel af was, en een afsnijroute via Spaanse Trappen in Rome niet schuwde, en de Ferrari 250 GTE zou hem dat hebben nagedaan. Right.27 reacties

Hallo. Onze popo reed in Porsche’s. Das misschien niet zo exotisch in Nederland. Maar een Fellali in Italië is toch ook niet zoooo exceptioneel? Als de Popo in Nederland nou in een Donkervoort, Daf, Spyker of Carisma gaat rijden, is toch niet nieuwswaardig? /Sarcasm
Rijksdienst voor wegverkeer is naar mijn weten RDW…


O, je bedoelt de Verkeerspolitie van de Rijkspolitie…
Noem me hipster maar ik trek die Petrolicious filmpjes niet.
@6cylinder: Hypster nee, te kort aan inlevingsvermogen en passie voor mooie klassiekers, ja.
@lemans96: Ik ben geïntereseerd in de techniek, Petrolicious gaat meer over mensen.
@6cylinder: Petrolicious gaat meer over het leven en alles eromheen, kort samengevat, prachtige filmpjes.
@quattromeister: inderdaad prachtige filmpjes. Mooie verhalen en je waant je weer in de jaren 60.
@6cylinder: zelfde hier. als ik emotie wil zien kijk ik wel in de DVD bak van mijn vriendin. een beetje cool auto’s afstampen met beleid zie je nog maar weinig tegenwoordig.
@Laue: mooi toch man als je zo over oude auto’s kan lullen. Over een Astra valt niet veel te vertellen. Ja ik ben door de mcdrive geweest. Dat was het dan.
@6cylinder: Sjah ieder z’n ding. Ik vind deze filmpjes wel helemaal geweldig. Oude auto’s met een verhaal, maar jah ik hou dan ook van die oude meuk auto’s. Rij je tenminste iets anders dan je eeuwige 14%’er.
Het is wel wat voor hier. Over de stoepen en voetbalveldjes achter de scooters aan. :)
Wat een gaaf ding. Die zwaailamp, die sirene !

In de omgeving van Leersum woont iemand met zo’n 250 GTE in het rood. Ik zag hem eens parkeren op een parkeerplaats aldaar en vroeg: ‘mag ik u misschien even iets vragen?’ waarop de eigenaar, enigzins geërgerd, antwoorde: ‘liever niet, maar waar gaat het over?’ waarop ik antwoorde: ‘zou ik misschien even onder de motorkap mogen kijken?’ waarop hij antwoorde: ‘Ah, nou dat kan natuurlijk altijd’. Prachtig blok, zo’n 3 liter V12. Hij had er net een rally in Schotland mee gereden. Leuk.
Schitterend! :-) Ook fijn in dat smakelijke Italiaans. Blij dat ze geen voice-over gebruikt hebben. De wagen kende ik al, de verhalen echter niet.
Prachtig die Ferrari
En de 250GTE die dat zou hebben nagedaan, dat was zeker die ene die al snel afgeschreven werd…
1 van de 2 overgebleven 250 GTE’s? Ze spreken toch echt duidelijk dat er 2 zijn gemaakt en dat 1 direct in de prak os gereden. Dit is dus de enige overgebleven 250 GTE..
@estoque:
2 voor de politie…
Er zijn tal van 250 GTE’s, heel wat zijn inmiddels gebruikt om 250 GTO’s of GT SWB’s van onderdelen te voorzien…
*btw*

Tinus Tussengas: Is dat niet vooral en enkelt handig bij ’t terugschakelen? Om de motor op verhoogd toerental te brengen waardoor ’t terugschakelen soepeler verloopt?

kweet niet hoor.
@ricardo: ik wil wel wat meer van dit op Autoblog!

De zoveelste special edition van de Veyron etc geloof ik ondertussen wel.
Mooie auto. Erg mooie auto. En hydraulisch geveerde Citroëns bijhouden op kleine bochtige wegen, in de stad, op trappen, dat is maar weinig auto’s gegeven (tenzij er een échte mueslimotor onder de kap zit, ik noem een Xantia 1.9 SD)
@Jansen: En ja: ik weet dat hier natuurlijk geen Xantia bedoeld wordt maar – met aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid – een DS, hoewel ik het filmpje nog niet bekeken heb. Dat staat voor vanavond op de rol.
@Jansen:
Yep, daarom was de DS bij ons DE boevenwagen in de zestiger jaren.
Ook omdat ze makkelijk te stelen waren
Waar de Britse ‘jongens’de Jag Mk II reden, deden onze ‘jongens ‘het met de DS

Leuk fragment uit een film noir met Alain Delon die een DS jat :

http://www.youtube.com/watch?v=2lAdFKssFts
Liever een 911 dan deze omvangrijke, zwaarlijvige Italiaan. Het mindere broertje uit de 250-reeks…
Het probleem is dat vele reguurders deze wagen niet in zijn perspectief weten te plaatsen.
Porsche ?
Bouwde in ’62 een 356, waar deze Ferrari rondjes omheen kon rijden en had geen 12 cilinder maar een nederige 4 cilinder boxer.
Niet dat ik daar neerbuigend over wil doen, maar een ieder niet begrijpt dat deze 250 een Supercar of echte GT was in zijn tijd; die snapt er geen ……………van.
@desjonnies:
Zo’n 250 GTE was zo’n grote sloep dat hij geen rondje rond een 356 oan rijden zonder meteen een hele parking nodig te hebben. Bovendien had Porsche ook al varianten zoals de Carrera GT’s die zelfs in acceleratie deze GTE konden bijhouden…
@StijnB:
…………….wat een racer was en niet een echte straatwagen.
Mijn neef had ooit een Carrera 2, DE 356 om te hebben, die later naar de VS is verkocht.

Uiteraard is deze een sloep naar hedendaagse maatstaven, wat echter niet wegneemt dat ik dit zelf qua Gran Turismo een bijzonder elegante en geslaagde wagen vind.
@desjonnies:
Kon ja ook als wegversie hebben. Punt blijft dat die 250 GTE geen geweldenaar was (Ferrari gaf zelf een tijd van meer dan 8s op naar 100… en dan weet je dat daar in realiteit gerust nog wat bij mag…) en zich al helemaal niet in zijn sas voelde in scherpe bochten. Een 356 als politiewagen is dus zeker zo’n goede keuze. Je moet de Road & Track’s uit die tijd maar eens lezen, ze waren toen lovend over de Porsche’s uit die tijd en de prestaties die ze neerzetten (vergeleken met tijdsgenoten). Wat natuurlijk niets af doet aan de capaciteiten van de 250 GTE als Gran Turismo!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).