Video: zo maak je een zebrapad

Auteur: , 22 Reacties

Een zebrapad aanleggen is moeilijker dan je denkt. Wie mooie, rechte en strakke lijnen wil, moet nauwkeurig te werk gaan. De jongens van gemeente Amsterdam laten zien hoe je dat doet.

Zebrapad aanleggen

Ondanks dat langzame, rollator-lopende bejaarden op zebrapaden nog weleens voor irritaties zorgen, komen de witte strepen als vlotte voetganger soms best wel van pas. Vooral op onveilige plekken waar auto’s bumper aan bumper rijden. Gemeente Amsterdam zag wel iets in een zebrapad op het Haarlemmerplein en liet een paar slimme koppen daar een stel strepen leggen. Het geheim van de kok is ontraadseld, nu kan je zelf aan de slag om op de meeste gekke plaatsen een zebrapad neer te kwatsen. Een pot witte verf, een paar touwtjes, een dwijl en een mooi veiligheidshesje. That’s all you need. (via schlijper.nl)22 reacties

Geweldig, vroagah heeft valerio dat al eens gedaan bij wakker worden met valerio.
Snachts ergens gewoon met de roller een zebrapad aanleggen.
Totaal niet realistisch: er staan geen drie gele hesjes toe te kijken hoe er eentje het werk doet. Ze hebben ook niet om de vijf minuten pauze gehouden. Zal vast door de camera komen die op ze gericht staat.
@metalmike: dat heten verkeersregelaars. Best wel nodig overdag in een drukke binnenstad.

Vergeet niet dat dat spul. De thermo. 190 graden is als het uit de ketel komt. Net zoiets als een frietpan qua hitte. Daar wil je niet direct door heen lopen met je nette stappers.
@metalmike: Ik heb iets dergelijks een paar weken geleden in de gemeente Haarlemmermeer gezien – het is wel degelijk realistisch. Ze waren daar van die nep-drempellijntjes op de weg aan het schilderen, met zeven man: eentje met het vormpje, eenje met een emmer om er de verf in te gieten, en de rest stond er omheen te drentelen.
@potver7: dan zal ik je uit je droom helpen, ze zijn altijd maar met zijn 3e of 4e. Eentje zet uit waar het moet komen, eentje bereid de thermo voor, en met zijn 2e brengen ze het aan. Mocht jij verkeersbegeleiders bedoelen dan staan ze er inderdaad omheen zodat die mensen veilig kunnen werken. Anders zit je gewoon slap te ouwehoeren.
@dave: precies laat ze maar praten alsof ze het beter weten.
Hier in rotterdam zijn het soort van plakkertjes en dan heet maken..
@snelweg: dat is premark markering.
En morgen zien we hoe gras groeit in een middenberm.

So stay tuned and don’t miss the excitement!
@Rick-dos:
Dat kan een leuk timelaps filmpje opleveren, maar of dat op AB hoort is dan weer een heel andere discussie.
@tupperware:

Worden we toch gewoon doorgelinkt naar Groen7…
Doen ze netjes toch? Niks mis mee.


De nieuwswaarde zie ik er niet meteen van in, maar alla…
Best wel een karwei…Iemand een idee hoeveel keer het filmpje versneld is?
Tsja, waar koop je zo’n dwijl? Ik ben bij een paar winkels geweest, maar die verkochten alleen gewone dweilen. Zou het daar ook mee lukken?
Veiligheid is altijd erg belangrijk bij infraprojecten. Vandaar dat je altijd een hoop gekleurde hesjes “niets” ziet doen bij wegwerkzaamheden of langs het spoor. En niet zonder reden, werken langs de weg of spoor behoren tot de gevaarlijkste banen in Nederland.
Totale kosten voor de vier verfstrepen? 2000 euro per streep?
Is er ook een timelapse van de raadsvergaderingen die er aan vooraf gingen? Of is er een limiet aan wat je op youtube kunt zetten?
We zien niet dat de vrachtwagen die erachter staat na het karwei eroverheen reed.Dat lijkt me juist leuk,haha
Toch geef ik de mensen die onze wegen zo netjes houden mijn respect!
En ik maar wachten tot ze uitzoomen, waardoor je ziet dat de locatie totaal onlogisch is…
En ik maar denken dat ze een Zebra afschoten en in het asfalt gooiden.
Één zebrapad in één minuut. Vraag me af hoelang het werkelijk duurt. En nee, dat bedoel ik niet als kritiek, ik vraag het me gewoon af…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).