Vijfhonderd auto’s verstopt in een bos [megagallery]

Auteur: , 41 Reacties

Bizar maar waar, een man uit het oosten van de Verenigde Staten heeft 500 oude auto's bij elkaar gespaard. Ergens op een geheime locatie midden in een bos staat zijn hele collectie van zeldzame autohistorie.

Je gelooft niet dat ze bestaan, maar blijkbaar zijn er echt mensen die de ruimte, het geld en de tijd hebben om hun hele leven lang auto’s te sparen. Leonard is zo’n type, zijn opslagplaats in de VS staat vol met van alles en nog wat. Sommige auto’s staan al meer dan 15 jaar stil en zijn in slechte staat, andere staan er redelijk bij. Het overgrote deel staat buiten in de natuur weg te rotten, slechts een paar auto’s staan onder een berg stof in de schuur. Elk jaar koopt hij ongeveer 25 auto’s, naar eigen zeggen zijn dat voornamelijke Europese exemplaren.

Een zeldzaam model uit Leonards collectie is bijvoorbeeld de Rover P5B, een vierdeurs coupe die hij redde van een schroothoop. Leonard heeft ook een reeks Peugeot 405’s staan, die in Amerika niet veel verkocht zijn. Peugeot is sowieso een overheersend merk in de collectie. Van de 505 wagon en 405 sedan heeft hij bijna elke denkbare uitvoering.

Een MG Magnette uit ’59 en een Alfa Giulia Super zijn nog twee voorbeelden van auto’s die je niet iedere dag tegen komt, Leonard heeft er meerdere staan. Maar ook hele normale BMW’s, Alfa-Romeo’s en Volvo’s staan erbij alsof ze al tig jaar niet aangeraakt zijn. Leonard is niet van plan ze allemaal te gaan herstellen. Voor het overgrote deel van de auto’s is dit de laatste rustplek. Het is eigenlijk te zonde voor woorden, maar toch geeft het wel een bijzonder sfeertje. (via autoweek.com)

Check hieronder de gallery van deze bizarre vondst.41 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Is dat op foto 3 nou een P1800?

En nu de hamvraag:
Wat is hier het praktisch nut van?
@volvov70: in filosofische zin, heeft niets werkelijk nut
@volvov70: Een iemand verzameld postzegels, iemand anders auto’s. Vele zullen vast al niet in goede staat geweest zijn, anders gingen ze niet weg.
Ik vind het ook redelijk kansloos. Ik zou dan liever 3-4 hele nette hebben waar je ook mee rijd dan deze collectie aan wrakken.
Het is net iets beter dan ze naar de crusher brengen, nu zouden mensen die auto’s restaureren er nog iets aan kunnen hebben.
@Melvivio:

of 3-4 goede postzegels om een brief mee te versturen ..
@volvov70: Ik zou niet weten wat het anders is ;)
je kan ook metrostellen in de oceaan dumpen om beestjes en plantjes in te laten wonen. Dit soort projectjes zijn voorproefjes op de post-apocalyps.
Das een flink bedrag aan oud ijzer. Met de opbrengst kan je 1 goede auto van kopen. Probleem opgelost :-D
Wat een eikel eigenlijk
@burninrubber: +1
Doodzonde eigenlijk dat al deze auto’s gewoon weg staan te rotten buiten
@bierbuik:

idd ..
belachelijk om auto,s bloot te stellen aan natuur ..
@burninrubber: Hoezo een eikel? Hij koopt waarschijnlijk auto’s die of gesloopt gingen worden, of niemand meer op wilde knappen (niet de moeite van t geld en het werk meer)..

Wel +1000 voor de Renault 5 jes… Zeker in Amerika.
@burninrubber: O? Die auto’s waren anders óf in de shredder verdwenen, óf voor 300 dollar verkocht geworden aan een studentje die hem zwaar mishandeld had zodat ze alsnog in de shredder verdwenen waren. Nu zijn ze er in ieder geval nog.

Nu nog een kassa plaatsen bij de ingang, en je hebt een museum. :)
Als het je enkel om het hebben draait.

Toch genoeg autokerkhoven in onze contreien al zijn dat meestal wel wagens die er gedumpt zijn en niet doelbewust gezocht door de eigenaar.
In Australie staat op elke outback boederij wel een auto of 20/30 weg te rotten ergens op hun erf. Eigenlijk gewoon schandalig. Te lui om hun troep op te ruimen. Gaat er weer een ouwe bak kapot. Zet nerr. En kom op met het volgende stuk schroot.
Zonde dat het allemaal wegrot. Zou heb je aan geen 1 onderdeel nog iets..
Zitten wel bijzondere auto’s bij. Zijn blijkbaar veel verzamelaars in America.Kijk maar naar American Pickers.
Rover p5 wordt nog geregeld aan flarden gereden in Engeland bij “banger” wedstrijden, omdat die dingen een taai onderstel hebben!
Het bewijs is geleverd Volvo’s roesten….Alleen ze roesten veel langer dan andere auto’s.
Mooie auto hoor die 405. Zowel sedan als break. Eigenlijk elke Peugeot uit die tijd is een mooie auto..
Moest ineens denken aan de film Wrong Turn, met die autokerkhof midden in het bos.
Ik denk toch eerder ,dat deze ‘verzamelaar’ een groot gedeelte van 1 of andere sloop/opkoopregeling heeft ontvangen van een grote autodealer.
Sorry, maar zo ga je als ware autoliefhebber niet om.
Hem staat bovendien een claim te wachten van bodemvervuiling, lijkt me.
@willemseles:

idd ..
olie hoort eerst van het o zo milieu-vriendelijke asfalt te sijpelen voordat het in de bodem terecht komt ..
@willemseles: in cowboyland zijn maar verdomd weinig milieuregels, en maar een paar staten doen wettelijk iets met bijv. lood uit oude accu’s.
@willemseles: yup kan mooi gesaneerd worden.
Iedereen is hier negatief over deze man, maar als hij al deze auto’s wilde redden van de sloop zonder verder doel, vind ik het toch wel erg gaaf van ome Leonard!
had ik ook gedaan als ik zo,n terrein had ..

staat er geen 1 tussen waar hij meer dan 500 Dollar voor betaald heeft ..
stuk voor stuk gekocht van een domme zonduhhh-schreeuwer ..
Jammer van die alfa spider die moet daar niet staan die moet de weg op
Nu valt me toch nog een keer op hoe mooi een Peugeot 405 voor zijn leeftijd eigenlijk is. Ook kwalitatief zeer goede auto’s.
Veel interessanter dan de eerste de beste super car verzameling van 1 of andere rijke sheik.
Roest in vrede.
Met Peugeot is het simpelweg fout gegaan toen ze de innige samenwerking met Pininfarina opzegden.
Daarna (de laatste was de 406) is het hopeloos fout gegaan.
Hier noemen we dat een autosloperij.
‘Naar eigen zeggen vooral Europese’. Veel Koreaanse of Zuid-Amerikaanse staan er niet tussen, nee.
Ik ben het eens met diegenen die deze ‘autoliefhebber’ een mafkees vinden. 500 auto’s en dan ze alle 500 laten wegrotten!

Vaak zijn het van die contactgestoorde figuren, die meteen hun geweer grijpen als jij netjes komt vragen of je een autootje mag kopen.

Nee, ik had een paar karretjes gedemonteerd en/of verkocht. Liever 10 goede auto die rijden, dan 500 die alleen maar kapot staan te wezen.

Zag nog een leuke Karmann en een Volkswagen 1600 Variant op de foto’s. Die laat je toch niet wegrotten?

Pfff…
Veel leuke Saabjes! Zelfs zo verwaarloost zijn ze mooi…
Volgens mij ook 1 of 2 NSU RO80’s… Die zijn in Europa al zeldzaam.
Doe mij die 505 Turbo maar! Maar zo’n beetje alle Saab’s, Volvo’s of Peugeots die daar staan wil ik wel. En anders die BMW 1602…
Geloof dat de ondergrond daar ook een van de zachtere varianten is
Die zwarte Saab 99 Turbo, wat blijft dat ding toch gaaf! Uniek was ook het productieproces. Kleine teams werkten bij de eindmontage aan de auto die dan op een vaste plek stond. Hun taak rouleerde van dag tot dag. Zo had een van hen de taak onderdelen uit het magazijn te halen. Enorm omslachtig en onrendabel, maar niet voor niets waren Saabs destijds zo goed.
Die laatste Giulia Super doet me het meest.. ook in staat van ontbinding is ze mooi.. met die geweldige rvs 1600ti grille..
Die rode 505 turbo in de schuur aub!!
Wel leuk, als iemand hier in Europa zoveel Peugeots en Volvo’s in een bos heeft staan, heet het een autokerkhof. En als in Amerika iemand zoveel auto’s van deze merken in het bos heeft uitgestald staan, heet het een verzameling..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).