Speel voor Schumacher en koop zijn Ferrari F1 uit 1997

Auteur: , 22 Reacties

Met regenbandjes natuurlijk, want als er iemand als een baas in de regen kon rijden, dan was het Der Michael wel.

In deze auto had Michael Schumacher zomaar wereldkampioen worden, ware het niet dat een jonge Michael Schumacher liever concurrent Jacques Villeneuve van de baan reed dan met hem op de baan de strijd aan te gaan. Wat bedoeld was als truc om het kampioenschap veilig te stellen, resulteerde uiteindelijk in een complete diskwalificatie.

Een van Schumachers grootste fouten uit zijn racecarriere en die begin hij in exact deze auto. Gelukkig reed hij meer races dan alleen de dramatische Grand Prix van Jerez in deze schitterende Ferrari F310B. Zo kwam in hij in Suzuka als eerste over de streep achter het stuur van deze machtige F1-wagen met V10.

Autojunk

Na Jerez kwam deze F310B in het bezit van een Ferrari-medewerker, ongetwijfeld eentje van het beter betaalde soort. Op 25 september krijgt dit rijdende stukje autosportgeschiedenis zeer waarschijnlijk een nieuwe eigenaar, op die dag gaat Auctionata de Ferrari namelijk veilen. Dat doen ze tijdens een Ferrari Only-veiling, samen met nog 26 auto’s die door het roemruchte merk gebouwd werden. De startprijs bedraagt 650.000 euro, het eindbod ligt naar verwachting tussen de 1,3 en 1,5 miljoen euro.

Het is niet de eerste ex van Michael Schumacher die onder de hamer gaat. Zo kwam al eens een andere F310 B uit 1997 bovendrijven, evenals Schumi’s Ferrari F1-2000, waarin hij voor het eerst wereldkampioen voor Ferrari werd. Wie minder heeft met Ferrari, had eind vorig jaar nog de kans om eigenaar te worden van de eerste wagen waarmee MSC voor het eerst naar een podium reed: de Benetton-Ford B191-06 uit 1992.22 reacties

Toen formule-1 auto’s nog echt mooi waren!
@mauro: inderdaad, de auto heeft echt een heel mooie lijn, zonder die overdaad aan hulpspoilers en windgeleidertjes.
@mauro:
Ja wat een mooie cleane lijnen!
@mauro: dit is het laatste jaar dat ze mooi waren.
Schitterende wagen! Uit een tijdperk toen er nog mooie F1 auto’s gebouwd werden met een heerlijke V10. En kijk eens naar hoe relatief weinig reclame er op zit in vergelijking met de auto’s van nu. Dit is zó veel mooier.
@viezefreddyw: mis alleen de marlboro reclame op de spoiler. Toen der tijd mocht dat nog.
Geweldig die rechthoekige luchthappers!
Stickers zijn wel heel anders
Ik heb hem net verkocht…
Het gouden tijdperk van de F1, prachtbak
@MrSkyline: gouden tijdperk…? meer net niet tijdperk. Niet een 1000pk downforce monsters zoals begin jaren 2000, niet de prachtige cleane lijnen van begin jaren 90, niet het blokkige en rauwe van jaren 80 en eerder, en ook weer niet het detail van bijv. de 2007 en 2008 wagens. Deze formule 1 wagen hangt net tussen twee kenmerkende era, desalniettemin natuurlijk een bloedgeil speeltje. maar “gouden eeuw”, zeker niet.
@mauro @rrrobert @viezefreddyw Jammer van de imo klote foto’s want de F310 vind ik samen met de F92 van Jean Alesi en de F90 van Mansell http://m.youtube.com/watch?v=wP1hgbalCYU de mooiste “moderne” Ferrari F1’s
@sydney: Nope… Mooiste F1 Ferrari?? De 412 T2..
Prachtig zijn die bbs velgen toch
Hoe is het eigenlijk met Micheal?
@dutchcourage86: dat vraag ik me ook af.
Toen ze nog geluid maakte
Wat een machine!
Mooi ding, die velgen zijn ook zo mooi!
Op het feit na dat ik deze wagen een van de lelijkste uit de formule 1 geschiedenis vind, plompe lange neus, weinig detail maar ook geen echte cleane lijnen zou ik dit ding liever willen dan welke straat auto ook! Stel je die snelheid toch is voor..
Wat verschrikkelijk mooi! Als je hem wilt kopen wil je natuurlijk ook er mee rijden. En dan bedenk ik me weer wat jos the boss vertelde: met schumi zijn auto kan niemand rijden. Balen!
Mooi he, die Williamsén uit die tijd? Was later toch minder toen ze rood werden (Winfield livery)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).