Volvo V70 (2000-2007) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 48 Reacties

Denk je aan Volvo, dan denk je aan stations. Niet zo heel gek dat de Volvo V70 al jaren populair is. In 2000 verscheen de tweede generatie V70 op de markt en daar is nog een gezond aanbod als occasion van te vinden.

Ruimte, comfort, veiligheid en degelijkheid zijn trefwoorden voor de V70. Daarmee is het wellicht niet de meest spannende auto op de markt, maar wel één waar je in de praktijk van alledag heel blij van kan worden. De tweede generatie was er louter met vijfcilinders, die het premium-gevoel wel weten te benadrukken. In 2004 volgde een facelift en in 2007 kwam de geheel vernieuwde derde generatie op de markt.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn ruim 800 exemplaren van tweedehands Volvo V70’s te vinden.
 • 40% heeft een dieselmotor, 6% LPG.
 • Ongeveer de helft heeft een automatische versnellingsbak.
 • Circa 40% heeft navigatie.
 • Iets meer dan 3% heeft vierwielaandrijving.
 • Ook geleverd als iets ruigere XC70.
 • Prijzen beginnen bij 2500 euro.

Pluspunten

 • Comfort, ruimte.
 • Imago.
 • Degelijkheid.
 • Goede stoelen.
 • Uitmuntende veiligheid.

Aandachtspunten

 • Onderhoud, onderhoud, onderhoud.
 • Automaten willen wel eens hakerig gaan schakelen – spoelen kan soelaas bieden.
 • Speling draagarmen.
 • Handrem(schoenen).
 • Defect gasklephuis bij de benzinemotoren.
 • Roetfilters die vollopen bij diesels.
 • Check of alle sloten het doen.
 • Diesel-injectoren van de D5 kunnen, vooral bij hogere kilometerstanden, aan vervanging toe zijn.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!48 reacties

Super auto’s en vind ze qua uiterlijk een stuk spannender dan een a6 avant of iets van dat soort.. Toch leuk deze een keer als aankoopadvies te zien
@tmenges: Tja, met zo’n avatar……
@tmenges: Ik ben absoluut Audi-fan. Maar de Volvo V70 SW en andere modellen van die generatie zijn qua styling echt vreselijk saai. Topauto’s, dat vind ik ook. Maar de designer was duidelijk veel minder gepassioneerd dan de ingenieur.
@Pulizano: absoluut geen**
@Pulizano: Als we hier Audi A6 (Avant) en Volvo V70 gaan vergelijken op design zijn beiden in de basis ‘saai’. Het wordt pas leuk bij 17″+, een mooi kleurtje en de juiste uitvoering. In dat geval is geen van beide modellen saai te noemen naar mijn mening.
Fijne auto. Maar niet op 16″ wielen, dan wordt het toch wat wobbelig. Hier moet gewoon 17″ onder.
Waren de aankoopadviezen hier op Autoblog in het verleden niet wat uitgebreider?
desalniettemin lees ik ze graag, maar ik vind ze erg beknopt tegenwoordig
Heb er ooit in meegereden. Leek net alsof we op een boot zaten in de bochten.
Volgende Onderdelen Liggen Verder Op: Helaas maar waar, weinig goeds te zeggen over deze auto. Mogelijk te maken gehad met een maandag morgen occaision!?!
@flippiez06: een collega van mij heeft een V70 T5 getuned tot 315pk. Inmiddels is hij met automatische bak 4 ton verder zonder noemenswaardige problemen. Das de andere kant van de medaille
@tvklarenbosch: Wat een geluksvogel
@flippiez06: neuh, jij had gewoon veel pech denk ik. Ik kem veel mensen die naar volle tevredenheid Volvo rijden, zowel standaard als aangepast. Helaas zijn er ook bij Volvo maandagochtend en vrijdagmiddag auto’s.
@flippiez06: “Onderhoud, onderhoud, onderhoud”. Bij die maandagmorgen- en vrijdagmiddag occasions is dat veelal het gemis geweest.
Al weer bijna 14 jaar op de markt en nog steeds een luxere uitstraling dan (nieuwe) Duitse premium modellen.
@bsxc2: Waar baseer jij op dat het een luxere uitstraling heeft? Referentie?
@mercs: kijk er in het echt eens naar. Het is een beetje dezelfde uitstraling zoals de 850 ook heeft. Ondanks de leeftijd (respectievelijk maximaal 20 en 14 jaar oud) vind ik dat de 850 en de V70 er nog steeds erg stijlvol uitzien.
Goede review maar en een nette wagen maar waarom die (veel te hard ingemixte) trance? Is dit iets Nederlands ofzo?
@youri509: mee eens… Vaak staat er terrorherrie onder de filmpjes en staat volume niet in verhouding met het volume van de stemmen – limit de kanalen:).
En doe gewoon relaxte muziekje AB! Jullie gebruiken liefhebbers muziek.. maar als je niet naar terrorfeestjes gaat is het best storend… gewoon iets abstracts, zoals amon tobin, bonobo, royksopp, yonderdoi etc.. Verder zien de reviews natuurlijk helemaal top!
@multizuiger: thanks voor de input, ik zal de volgende van een wat rustiger muziekje voorzien! :)
Meestal als ik volvo zie rijden laat ik alvast gas los.
Top-tip; neem edition 1 van 2000-2004, minder elektronics aka er gaat minder kapot..

Tot 2004(??) waren het ook nog echte volvo’s, daarna dat Ford gebeuren…
@olsen95: De eerste editie was ook al ford… de laatste echte volvo die gebouwd werd was de S/V/C70 die gebaseerd zijn op de 850. Tevens zijn in het laatste modeljaar (2000) in de S en V70 classic de nieuwere Ford/Volvo motoren gebruikt met een inhoud van 2.4 liter (i.p.v 2.5) en een electronische gasklep die nog weleens een probleempje heeft… Laatste échte volvo 5cilinder had een inhoud van 2.5 liter (turbomotoren daargelaten)
@tmenges: Ah oke, mijn pa heeft als hobby auto een Volvo 850 T5-R, zo`n vla gele(en dat suffe spoilertje) met zo`n 2.5T dacht ik. Was laatst bij de garage en de monteur had zoveel belangstelling voor die auto. Ik vroeg naar de verschillen tussen oudere volvo`s en de nieuwst, want mijn moeder heeft er zo een, ik zag hoe blij die monteur was dat ik ernaar vroeg. Hij had zelf een 850 uit 1996 met 500k op de teller.
Van hem kreeg ik dus te horen dat de goede Volvo`s nog tot 2004 werden gemaakt, vanwege die electronics dus.
Wij hebben thuis een xc90/60, v70 en die 850 dan, en hebben er echt nooit problemen mee gehad behalve dat de xc60 software problemen had, maar dat was zo verholpen. Voorheen reed mijn vader vooral Audi`s en in tegen stelling tot Volvo`s hadden deze wel vaak problemen.
Nuff` said..
@olsen95: de 850 T5-R heeft (net zoals de normale T en de R) de 2,3-liter motor, welke echt ijzersterk is. Om die 850 hoef je je dus nog het minst zorgen te maken. Ook een mooi wagenpark thuis trouwens!
@ej20g: Weet je toevallig ook waarom dit blok dan zo sterk is? Wel vreemd dat er in de T5-R een 2, 3 liter blok ligt. Want de 850 die mijn oom rijdt (grootste volvo die er is..), heeft een 2, 5 benzine. Daar ben ik vrij zeker van, maar waarom een kleiner blok in de gewone versie..
Inderdaad mooi wagenpark thuis, vooral de xc90 en xc60. Mijn pa zit al met smacht te wachten op de nieuwe xc90, ben benieuwd;)
Goede auto’s die met normaal onderhoud lang meegaan(uitzonderingen daar gelaten). Verder is het vooral met de juiste motorisering toch wel leuke en vooral hele snelle auto’s. Lang leve de 5 cilinders!!!
En het blijven heerlijke auto’s. Zelfs met de diesels is het bij deze auto een genot om in dat ene tunneltje even gas terug te nemen, raampje open te zetten en vervolgens flink te acceleren. En natuurlijk de kwaliteit en afwerking. Top!
I rest my case…
Ik mag ze elke zaterdag met heel groot plezier ontdoen van hun motor en andere verkoopbare items :D
Nog ’n tip: ontwijk de 2.4/2.5T motoren, die zijn vatbaar voor scheuren in de cilinderwand en dat is meteen einde oefening voor het motorblok.
@Silverarrow:
Dit geld ook voor de “R”
Volgens mij is dit in 2005 verholpen, evenals de problemen met het afbreken van de 4×4 systemen.
@patrickae86: in het geval van de R geldt dat volgens mij alleen als je meer vermogen gaat draaien. Het is niet voor niets dat vrijwel alle R’s die meer vermogen dan standaard draaien (met meer dan 150 pk extra) geen R blok meer hebben. Wat er dan wel precies in ligt durf ik niet te zeggen maar ik weet dat het 2.3 blok uit de 850 bijzonder sterk is.
@ej20g: 9 van de 10 keer wordt er inderdaad een 2.3 T5(-R) blok geplaatst als vervanging.
@Silverarrow: ik heb me scheelgezocht naar voorbeelden, maar heb er welgeteld 2 gevonden. Dus ’t zijn inderdaad blokken die je moet mijden!

Not…
@volvo-s60-adept: En oh ja, de 2.5 uit de R is een opgeboorde 2.3 en dus een heel ander blok dan de 2.5T. Stukgedraaide/overgetunede T5/R-blokken heeft niets met doorgescheurde cilinderwanden te maken, da’s een heel ander item.

Gescheurde cilinderwanden bij een 2.5T heeft, heb ik me laten vertellen, te maken met rijden op LPG en bij de gevallen die ik weet betreft het de ‘oude’ V70, de classic.
@volvo-s60-adept: Dan heb je niet goed gezocht. Zoek nog maar eens op merkspecifieke fora. En zelfs daar staat niet alles op, ik heb die van mij er in ieder geval nooit op gezet.
Het is dat ik het niet over mijn hart kan krijgen om Saab de rug toe te keren, anders zou de V70 zonder meer mijn volgende auto zijn. Nog steeds een mooie verschijning, ingetogen maar toch voornaam.
hatelijk dat die achterlichten zo hoog oplopen, verschrikkelijk om in de file achter te rijden.

Misschien nuttig in scandinavie waar het meer sneeuwt, maar bij ons gewoon verschrikkelijk irritant…

Volvo ? Soccermom, sponsort het gele gevaar en helemaal niet sportief, dus neen bedankt!
ik heb net een late v70 uit 2000 met 2.5d motor en automaat uit Zwitserland aangeschaft. hij komt volgende week.
alle boekjes afgestempeld, 140k op de klok, nieuwe remmen, tandwielen en distributie. dit is nog de v70 op 850 basis.

mijn schoonouders hebben er een die ze ooit nieuw hebben gekocht, die staat nu op 4 ton. zonder noemenswaardige problemen.

ik kan weer een paar ton vooruit.
@wimbers: dat is een nette keuze! Je kunt inderdaad nog een hele tijd vooruit, mijn stagebedrijf heeft een zelfde V70 Classic in onderhoud met net iets meer dan 7 ton op de teller. Die auto heeft al meer dan een ton geen diesel meer gezien en krijgt alleen nog maar bewerkte frituurolie te drinken.
@wimbers: is prima motorblokje afkomstig van vw/audi… mijn vader had er ook een en die ging met 520.000 op de teller pas weg omdat mn pa met pensioen ging en geen diesel meer nodig had
Mevrouw Dafmaf wil graag een XC70. Zou graag weten of hij er alleen maar stoerder uitziet en onderhuids dus gelijk is, of dat je toch op andere dingen moet letten.
Mmm, wat ze zeggen klopt wel aardig. Heb zelf ook een V70 uit 2005 en rijdt inderdaad als een boot. Zelf krijg ik niet het gevoel dat dit een degelijke wagen is, qua bouw had ik vele male liever mijn alfa 159. De laatste kraakte niet en kwam van onderstel geen rare geluiden. Tevens geeft het onderstel, ondanks zijn comfort, toch alles heuveltjes door.

audio (standaard) is beschamend, stuurhuizen kunnen ook problemen geven. Telefoons inboord werkt alleen op KPN netwerk en geen mediakaart.

Waar ik wel over te spreken ben is:
– vaak standkachel
– stoelen zeer fijn
– ruimte achterin
– mogelijkheid tot 7 zitter

Zie mijn review op autoweek:
http://www.autoweek.nl/autoreview/36921/volvo-v70-d5
@PAN: ik heb gewoon een duosim van T-Mobile in de autotel. zitten, werkt prima.
Geile bak
Niemand merkt op dat de 850 de grondlegger was en dat dat in die tijd echt een hele nieuwe auto was techniek en design.
wow wat een duur exemplaar wel! km stand is ook te veel
Lees de review terug en als ik naar buiten kijk staat mijn v70 er nog steeds. 305.000 op e teller en het enige probleem is dat de knopjes verlichting van de radio niet meer werkt. Ben als alfist ff goed wezen rammen maar in tegenstelling tot een Italiaan werkte dat niet.

Vind overigens de v70 nog steeds wel mooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).