Vrouw verzint babydiefstal om gestolen auto terug te krijgen

Auteur: , 23 Reacties

Waarom zou je één bromsnor na twee weken eens naar je aangifte laten kijken, als je ook meteen een compleet korps -inclusief helikopter- kunt laten uitrukken?

Baltimore Police

Afgelopen vrijdagochtend werd in Baltimore, VS, een Mazda gestolen, die door de eigenaresse met draaiende motor was geparkeerd voor een korte boodschap. De dame zag hoe iemand in haar auto stapte en wegreed. Ongetwijfeld realiseerde ze zich meteen hoe stom ze was geweest en dat de zaak bij de politie onderop de stapel zou belanden. Verzekeringsgeld kun je eveneens wel vergeten als je te dom bent om je contactsleutels uit je vierwieler te halen en dus zou de vrouw de komende tijd zonder auto zitten.

Tenzij ze de politie natuurlijk zo ver kan krijgen dat ze wél met man en macht naar haar gestolen auto gaan zoeken. Er werd 911 gebeld en de dame maakte melding van een autodiefstal, waarbij haar tweejarig zoontje nog in zijn stoeltje op de achterbank zou zitten. De politie rukte in volle oorlogssterkte uit. Tientallen agenten en een helikopter kamden direct de omgeving uit. Om vervolgens, net voor ze een Amber Alert wilden uitgeven, te ontdekken dat het kind gewoon op creche is en daar al die tijd geweest is.

En de auto? Die is nog niet teruggevonden, zelfs niet uitgebrand, en nu zal de lokale Five-O ook wat minder haast hebben met het oplossen van deze zaak. Ik vermoed dat ze eerst een bonnetje met onnodig gemaakte kosten gaan indienen bij een zekere dame…

Foto: GoBlue85, Creative Commons23 reacties

Zegt dit wat over de politie of over de vrouw?
@martinus: Wellicht was meer navraag handig geweest, maar de politie hoort dit soort meldingen wel serieus te nemen.
@martinus: De politie. Ik zou hetzelfde doen in haar geval. Dan komen ze tenminste van hun luie reet af.
@dragspert: Want de politie moet met man en macht uitrukken iedere keer als iemands auto gejat word? Daar hebben we niet genoeg agenten voor. De politie moet ook een afweging maken hoe ernstig een zaak is en hoeveel resources daarop gezet moeten worden.

Natuurlijk is het kut als je auto gejat word, maar als die 3 maanden later bij een kentekencontrole gepakt word is dat ook prima! Bovendien is dit enkel materiële schade die (tenzij je net zo dom bent als deze mevrouw) gewoon vergoed word door je verzekering.
@dragspert: jij zou ook niet in actie komen voor zo’n vieze mazda. Er zijn wel betere dingen te doen voor het politiekorps
@martinus: allebij. de vrouw is de stomste vrouw in de wereld en een heel erg zielig mens, de politie zet alles in om een kind terug te vinden.
@martinus: wat zegt dit over de politie dan ? Dat een autodiefstal niet altijd de hoogste prioriteit heeft ? Dat lijkt me nogal logisch
Wat had ze dan moeten doen?

Denk niet dat de politie was gekomen als ze gezegd had dat de daders met zijn zessen waren en stonden te trappelen om er met de Mazda vandoor te gaan en nog het meest op kabouters leken:

http://www.youtube.com/watch?v=YtYpImVEr6E
@moveyourmind: Zeggen dat haar auto gejat is en de dief er waarschijnlijk nog mee rond rijd.
Als de politie iedere keer dat een auto gejat word hoog alarm moet slaan hebben we agenten te kort.
Een Amber Alert in VS?
@kaasisslecht: “De Verenigde Staten had als eerste land een AMBER Alert Plan, sinds 1996 op niveau van de staten, sinds 2003 landelijk. De naam komt van het Amerikaanse 9-jarige meisje Amber Hagerman, dat op 13 januari 1996 werd ontvoerd en vermoord. Haar dood leidde tot het invoeren van het AMBER Alert, een backroniem van America’s Missing: Broadcast Emergency Response.”

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/AMBER_Alert
@kaasisslecht: De term is komen overwaaien uit de VS.
@kaasisslecht: Amber alert komt oorspronkelijk uit Amerika
Kud politie….Om dezelfde reden moet je ook nooit zeggen dat er bij je ingebroken wordt maar dat je een inbreker neergeschoten hebt…
Doet me wat aan dit mopje denken
==>

A man was going to bed one night when his wife told him that he had left the light on in the shed. She could see the light was on from the bedroom window. As the man looked for himself he saw that there were people in the shed taking things.

The man phoned the police, but they told him that no one was in the area to help him at that time, but they would send someone over as soon as they were available.

He said “OK,” hung up, and waited one minute, then phoned the police back. “Hello” he said, “I just called you a minute ago because there were people in my shed. Well, you don’t have to worry about them now ‘cause I’ve shot them.”

Within five minutes there were half a dozen police cars in the area, an Armed Response unit, the works. Of course, they caught the burglars red-handed.

One of the officers said: “I thought you said that you shot Them!” The man replied, “I thought you said there was nobody available!”
Er is natuurlijk een reden waarom politie niet met man en macht naar een gestolen mazda gaat zoeken (waarde: een paar 1000 pietermannen?). Ze hebben in principe wel wat beters te doen. Zelfs als ze de hele dag op hun dikke reet zouden zitten vind ik dat je niet los hoeft te gaan op een gestolen auto. Zeker niet als iemand ook nog eens zo dom is geweest de motor te laten draaien terwijl ze een boodnschap doen. Natuurlijk moeten mensen met hun poten van andermans spullen zitten maar er is ook iets te zeggen voor eigen verantwoordelijkheid. Als je iets doms doet moet je niet verwachten dat de overheid onmiddellijk in actie springt om jouw stommiteit op te lossen.

Wat is dat trouwens, ik zie het zo vaak, mensen die ergens binnen lopen en 10 minuten de motor van hun auto laten draaien? Zo raar. Het kost geld, is slecht voor het milieu en het is totaal zinloos.
Daar is al eens een film over gemaakt:

http://www.imdb.com/title/tt0349467/?ref_=nv_sr_1
@gtwillem:

Dude, Where’s My Car?
Ach t idee is leuk toch.
Vrouw was deze keer toch niet zo blond.Vindt het wel slim bedacht.
Mensen die deze actie goedkeuren snappen niet hoe veiligheid in de praktijk werkt.
De politie heeft geen onbeperkte capaciteit en middelen tot hun beschikking en moeten een goede afweging maken hoeveel ze inzetten per incident. Een gejatte auto is kut, maar als de politie voor iedere gestolen auto met 40 agenten en een helikopter zou moeten uitrukken is dat veel te duur en komt de politie nergens anders meer aan toe.

Een ontvoerd kind heeft hogere prioriteit dan een gestolen auto en voor een goede redenen. Daarvoor worden agenten van andere werkzaamheden afgetrokken en daarvoor mag de helikopter a 2500,- euro per vlieguur opstijgen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Sinds wanneer is een tweejarige een baby?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).