VŪHL 05 is Mexico’s nieuwste lichtgewicht supercar [updated]

Auteur: , 16 Reacties

Maar iedereen staat er voor. Tjongejongejongejonge...

Mexico is moving up in the world! Na de Mastretta is er nu een nieuwe sportwagen van de zuiderbuur van de VS. Deze grote witte badkuip luistert naar de naam VŪHL 05, en wordt gepositioneerd als Lotus-killer.

Zojuist werd in Londen, voorafgaand aan het bekende Goodwood Festival of Speed (11-14 juli), en in gezelschap van Stirling Moss, letterlijk het laken van de Vuhl getrokkken. Deze tweezits bonenLotus heeft een dwarsgeplaatste 2.0 liter Ford Ecoboost onder de kap, die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Stirling Moss ruikt aan de Vuhl

Hij levert maximaal 285 hp (288 pk) en 420 Nm, en is goed voor een topsnelheid van 245 km/u. De sprint naar de 100 gaat in slechts 3,7 seconden, wat aangeeft dat deze sportwagen niet veel vet op de botten heeft *update: 695 kg droog* (of extreem goede tractie, of een combinatie van beide).

Dan de naam, die moet toch ergens vandaan komen? Ja, VŪHL (op zijn Engels uit te spreken als ‘vool’) staat voor Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight. Waarom er dan een umlaut nodig is, is ons een raadsel, maar goed.

Volgens Autocar gaat het om een nieuwprijs van 59.900 GBP, een speciale Edition One staat voor 69.900 GBP in de lijst. Het is ons nog niet bekend of de auto zich ook over het Europese vasteland zal verspreiden.

De auto is een creatie van de broers Iker en Guillermo Echeverria, en in het verleden al veel geteased. We hebben echter besloten te wachten met een artikel tot de daadwerkelijke onthulling. Helaas zijn er nog niet heel veel foto’s, maar zodra er meer materiaal binnenrolt, posten we dit uiteraard!

We zijn erg benieuwd wat de tjappies van Top Gear er van vinden.

UPDATE: Een uur later kregen we een volledig persbericht, met alle specs en foto’s. Alle informatie is toegevoegd! *mompelt iets over luie Mexicanen*. Hier de specs:

Dimensions
Width 1876mm
Length 3718mm
Height 1120mm
Wheelbase 2300mm
Ground clearance 110mm
Dry weight 695kg
Kerb weight 725kg
Power to weight ratio 400bhp/tonne
Weight distribution 37/63 (front/rear)16 reacties

Misschien een domme vraag hoor, maar waarom zit er eigenlijk altijd een klein verschil tussen pk en hp?
@audi18:
De achterliggende meeteenheid, kilometers dan wel mijlen…
@audi18: heeft te maken met t verschil in meeteenheden. Zij deden t in pounds per feet per second wij in kilo per meter per seconde. Iedereen gebruikte natuurlijk wel makkelijke getallen (550 poundft/s vs. 75 kgm/s) dus vandaar t verschill
Weinig auto voor veühl geld…
@rotarypowah: ‘domme, zal je net zien, staat er ineens een gallery. edit ‘m maar weg smoke!
ok :)
@sir_smokalot: Was al raar aan het kijken naar de gebroken replies en jouw reactie, maar toch 1+1 kunnen optellen.
@rotarypowah: zenvo St1 iemand?

Wel nette cijfers voor die kar, en vooral: haalbare cijfers, geen v12 hybride met +400km/h belofte’s…
K vind m wel mooier dan de lotus. Nu lotus’ handling nog kunnen waarmaken
Vuhl? In het Limburgs dialect betekent dat “lui”. En waar kwam deze auto ook alweer vandaan, Mexico? Dit zal dan de snelste luie Mexicaan ooit worden.
Oh, en ik zie dat Sir Stirling Moss tegenwoordig ook voor een schnabbel te boeken is!

(Autoblog, ikwil een edit-knop (eventueel met history zoals op Facebook) zodat ik niet telkens hoef te dubbelposten!)
Zoo! Das ‘ne mooi bakkie. Ben wel benieuwd naar de driveability, gewichtsverdeling ligt best aardig naar achteren. Wel goed voor de sprints maar minder misschien voor de lange doordraaiers….
Zenvo ST1 zonder dakje?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).