Video: wielen van ijs voor de Lexus NX 300h

Auteur: , 24 Reacties

Lexus heeft een set velgen en banden uit ijs laten beeldhouwen voor de NX 300h. Holy remweg Batman!

De wielen werden door vier man in 36 uur tijd gemaakt. Oh, en dan hebben we het dus over elk wiel afzonderlijk. In totaal kostte de fabricage van de wielen dus 144 uur. Voor het maken van de wielen werden lasertechnieken gebruikt, maar de noeste arbeid werd verricht door een stel specialisten in het maken van ijssculpturen. In totaal werd er drie maanden gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van de wielen.

Wie denkt dat het alleen voor eens stilstaand geintje is, komt bedrogen uit! Lexus liet de NX 300h vijf dagen bij -25 graden Celsius in een koelcel staan. Daarna werd de auto gestart en reed hij op de ijswielen weg. Een video daarvan kun je bekijken op iceicebabyjunk.nl. Meer informatie over hoe de wielen gemaakt werden, is hier te zien.

De reden om deze wielen (die overigens van LED verlichting zijn voorzien voor de show) te ontwikkelen is eigenlijk simpel: na de Hoverboard en de Origami-auto was het tijd voor een nieuw project in de categorie “niet omdat het moet, maar omdat het kan”. Mission accomplished. Wij zijn vooral benieuwd naar de remweg vanaf 120 kilometer per uur, overigens.24 reacties

sub zero cool….
Echte winterbanden.
Ik denk dat er nuttigere dingen zijn on ontwikkelingsbudget in te investeren.
Maar ja, als marketing het zo wil…
@varry: als alles nut moet hebben is het leven ook saai. Dan konden we sowieso tig auto’s wel schrappen uit het assortiment…
@varry: Dit is dan ook geen ontwikkelingsbudget, maar marketingbudget. En het heeft gewerkt, getuige deze blogpost… geen burnout is wel echt een gemiste kans.
Coooool. Altijd al ijswielen met LED verlichting willen hebben. Is dit overigens wat ze bij VAG met niet essentiƫle projecten bedoelen?
@riddertevoet:
Nee, dan hebben ze het over richtingaanwijzers.
@handigeharry: handig voor iedere harry
@handigeharry: dat was bmw
Wel weer eens wat anders….
Best leuk dat het ze is gelukt. Maar wat een nutteloos project weer.
@clarkson: Hoe meer er roepen nutteloos des te minder nutteloos het is…
@norge:
That shit is so deep, Adele is rolling in it.
Mooie auto zeg!
Die verlegen Japanners doen echt alles om het ijs te breken zeg.
Colin Furze deed 2 jaar terug al wielen van ijs. En wielen van sinaasappelsap. Omdat het kan :)
Stelletje luie donders. Zoveel tijd besteed aan het schaven van de wielen dat ze er geen zin meer in hadden om de voorruit te krabben voordat ze wegreden.
Aandachtshoer lexus
iced out lexuzz yo pimp shit
alleen dat kan alleen als je op de noord pool woont anders smelten ze maar ik zou wel diamante velgen willen dat is echt kaolo tan2 swag
Remweg = 0 want: snelheid = 0
Ik denk dat die remweg nog wel mee zal vallen, na een meter of 10 zijn de wielen verdwenen en gaat hij verder op de bodemplaat. Nog steeds niet geweldig natuurlijk, maar vergelijkbaar met remmen met volledig geblokkeerde wielen.
And we’re back after the break in 10……….
Ik word er niet warm of koud van.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).