Wat hebben een 675LT en water met elkaar te maken?

Auteur: , 13 Reacties

Een absolute hersenkraker op deze zondagmiddag.

Welnu, over het algemeen helemaal niets. De supercar loopt immers op een conventionele brandstof en voor zover wij weten is er nog geen versie welke draait op waterstof. In dit specifieke geval heeft een McLaren 675LT Coupé alles te maken met H2o. En dan heb ik het niet over die Australische kinderserie met drie meiden als zeemeermin.

Op 22 maart is het namelijk World Water Day. Een speciale dag waar men zich extra zal inzetten voor mensen die geen toegang hebben tot schoon water. Zo worden er diverse fuifjes wereldwijd georganiseerd, waaronder een speciale veiling in Las Vegas. Op deze veiling zal één van de 500 gebouwde coupés worden geveild. De opbrengst gaat onder andere gebruikt worden om gebieden op de wereld te voorzien van schoon en toegankelijk water.

De specifieke 675LT is gesigneerd door Jenson Button. De auto is niet van een particulier geweest, maar het betreft een hagelnieuw exemplaar dat door McLaren Automotive gedoneerd is aan de organisatie. Het uiterlijk van de coupé is echter nog geheim. Er kan nu al online worden geboden op de Brit met een minimumbedrag van 400.000 dollar. De veiling sluit op 18 maart.13 reacties

Toen ik de titel las dacht ik eigenlijk dat er een de zee in was gereden ofzo
Mooi gebaar van McLaren. Doen ze goed, en niet zomaar eentje doneren maar een van de dikste van de line-up. Hoedtik McLaren.
Doen ze netjes, maar is natuurlijk ook een dikke PR stunt.
@dutchdriftking: levert óók in een klap veel op voor t goede doel. Iets meer dan bijvoorbeeld ’t doneren van een fiets, of een modelautootje. Is ’t dan erg dat er wat positieve ruchtbaarheid aan wordt gegeven? Mwaoh.
Is een verwijzing naar die kinderserie inderdaad het eerste wat bij je op kwam?
Dat frontje lacht echt als een psychopaat
@humpyourdog: wanna see a magic trick?
Kinderprogramma’s zijn vaak erg leuk voor vaders (en vrienden van vaders die op de koffie komen). H2o en k3 waren altijd leuk. En ach, de meiden waren ook gewoon rond de 18 jaar dus heel schuldig voel ik me er ook niet over.

Owja, autoblog…
-edit: nutteloze bijdrage-
@lekbak: totaal off-topic, maar prachtige reactie! :)
Mag ook wel eens gezegd worden…
675LT in de configuratie zoals de topicfoto is wat mij betreft de mooiste supercar van de afgelopen jaren. Goed gebaar van McLaren om zo een goed doel te bereiken.
Hoopte op waterinjectie…
Ik heb een mclaren tekening gesigneerd door Jensson Button en nog iemand

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).