Wat is jouw meest wazige auto-ervaring? [video]

Auteur: , 76 Reacties

Inmiddels 3 keer het internet rond en terug: "I'm just waiting for a mate". In een donkere hoek van een parkeerterrein staat een Australiër in een flink gehavende auto geparkeerd. Als de politie navraagt wat hij heeft uitgevreten verklaart hij slechts te wachten op zijn maatje James.

WAAR IS JAMES?!?!

Zo’n droog en stellig antwoord in een situatie die waar zo duidelijk meer aan de hand is. Acteren kan deze man zeker. Voor hetzelfde geld is deze situatie gewoon in scene gezet maar ik geef de Australiërs ‘voordeel van de twijfel’. Weinig andere naties kunnen in korte tijd zo veel bier verschalken als zij. Weinig zijn nog steeds zo trouw aan achterwielaandrijving en handbakken als Australiërs. Behalve de Britten kan ik ook geen ander volk bedenken dat in een dergelijke foute situatie zo grappig uit de hoek komt.

Het zet je aan het denken over eigen ervaringen. Stomme situaties die je zelf onderweg bent tegengekomen. Rare of stomme vragen van dienders die autoritair over willen komen. ‘Hoe hard denken wij dat we hier reden’ en ‘waar zijn wij nou helemaal mee bezig’.

Diep gravend in mijn geheugen kom ik niet verder dan parkeerbeheerders die je niet 5 minuten naast de auto laten wachten. Een beetje drukken en snijden in fileverkeer. Ooit stopte er bij een oprit een politieauto voor mij, zonder stopteken. Uiteindelijk kreeg ik tot mijn verbazing maanden later een bon voor ‘rijden onder een rood kruis’. Weinig spannends dus, wie biedt er meer? Of bekijk gewoon even het dolkomische filmpje op autojunk.nl.76 reacties

In Indonesië kwam ik vorig zomer alleen maar rare dingen tegen.. Van in het krapste straatje verkeer van beide richtingen, tot met z’n allen nauwelijks ruimte laten bij het stoplicht. En van volgepakte Isuzu Elfjes en Daihatsu busjes die overduidelijk ondergemotoriseerd de bergen proberen te bedwingen, tot een massale volksverhuizing met het suikerfeest.
@toyotafortuner: En die indonesiërs zich maar afvragen wie die Westerling was met zijn open mond.
@betonstaal: Lol! Maar ik ben zelf 100% Indonesisch ben er alleen niet geboren.
Eerste keer 200 proberen aan te tikken (rechterbaan), terwijl er ineens een een RS6 Avant voorbijvliegt met 250 zoveel.. Dan schrik je je ook de t*fus daarom !
@sebasjuhh:
Dat valt ook niet op zo’n saai hok. Was ie grijs of zwart?
@jrk68: Is toch een vrij indrukwekkende auto.. ;p Was wel zwart :$
@jrk68: Welke auto is er tegenwoordig niet grijs of zwart? Oh wacht. of nog saajuhrdur wit?

Zelfs die mooie Hyundai’s staan in saai grijs in de folder.
@sjamp: Oh kut. .’t is nog echt waar ook. Check Hyundai.nl en klik op ‘modellen’. Het hele pallet aan auto’s (en busjes).. allemaal in stemmig grijs. Damn. Priemiejum.
@jrk68: wat zijn de kleuren van jou smart, grijs en zwart?
@quattromeister:
Yep, saai hé….
@jrk68: hahah
@solmatje:
Ik vraag mij wel af wat voor waanzinnig mooie peperdure premium automobiel jij eigenlijk rijdt, of moet je het nog steeds doen met je aftrek posters…..
Je hebt wel een grote bek tegen ieder ander die wel durft te delen wat hij rijdt, beetje lafjes niet…?
@jrk68: wat een lachertje.. je auto is zwart of grijs.. en je zeikt zwart of grijze auto’s af. Ik zeik jou smart af omdat jij iedereen die in een VAG mobiel rijdt over 1 kamp scheert en standaard afzeikt. Dat toont aan wat voor onruststoker jij bent..
Ik schreeuw niet van de daken waarin ik mezelf vervoer, tenzij iemand dat vraagt (guess what? niemand heeft dat gevraagd). Dat is idd het tegenovergestelde van jou acties. Maar zo ben ik nou eenmaal.. ik hou niet van blaten, opvallen en denken dat je cool bent door 20 x te roepen waarin je jezelf vervoert.
Bij deze: A3 2.0 TFSI 200 PK 2009, Fiat 500 1.4 100 PK 2008..
@sebasjuhh: Soortgelijke ervaring.. met Jaguar XJ supersport 5.0 V8 met dik 250 km/h ingehaald worden door een Jaguar XK-RS..
Laatst een man met een politie pasje met zn hand wapperen dat ik van de weg af moest..
Gewoon een man in een golfje, in zn eentje in de auto. Geen stopteken o.i.d.
Zette me aan de kant omdat een passagier van mij met hem zat te dollen…
Vreemde ervaring.
@Jokkebrok: ik dacht dat even dat het op vakantie in Servië was gebeurd. (Een keer agenten gehad die na vragen van hun legitimatie ineens niks te bekeuren meer hadden)
@sdk16420: neen, dit was dicht bij Amsterdam
@Jokkebrok: ik zou echt niet stoppen in zo’n geval..
@wimbers: Ik in eerste instantie ook niet, maar die vent begon voor mij te rijden en sneed mij de pas steeds af, toen ik probeerde in te halen/voorbij rijden, en leek erg zeker van zijn zaak. Ik weet ook niet of ik juist gehandeld heb, maar ik had geen andere keus. Iemand??
Hahaha… Die gast is grappig :-)
Eigenlijk is dit figuur gewoon diep triest….
Zijn straf vind ik best mild, ik had er nog een verblijf in rehab aan toegevoegd.
Door de politie aan de kant worden gezet omdat je uitlaat niet deugdelijk is bevestigd, beweren dat het gewoon origineel vast zit (LADA) waarop de agent zegt “we zijn hier geen automonteur, je krijgt gewoon een boete” toen ik vermelde dat mijn vriend naast me wel monteur is (vw/Audi) begon hij wat zenuwachtig te worden. Toch de boete gekregen, bezwaar aangetekend en een brief gekregen met excuses voor het ongepaste gedrag van de agent :-D
Aangehouden worden door de politie in duitsland met 700 euro aan illegaal vuurwerk op de achterbank..
Okee, mijn WTF-moment van de dag is behaald ..
Werd een keer aangehouden voor een alcohol controle. Maar zag niet duidelijk waar ze de controle deden. Toen reed ik een rondje op de parkeerplaats om te kijken waar ik heen moest, en toen reed ik zo weer langs ze van de parkeerplaats, zonder dat ze verder wat deden. Had niet gedronken dus dat was et probleem niet, maar dat was wel wazig.
@anakiet: Heb eens een keer een alcoholcontrole verlaten nadat ik meneer agent vertelde ‘diplomatische immuniteit’ te genieten en daarom niet staande gehouden mocht worden ;)

Hij trapte er in :P

(overigens drink ik niet als ik moet rijden, iets met 5 broers hebben dus een goed voorbeeld)
Mijn mooiste blijft toch in Nijmegen. US Eclipse met electrische gordels. Na Doornroosje aangehouden op Keizer Karelplein. Agent: U heeft geen gordel om. Ik: Zeker weten? Agent: ik heb het duidelijk gezien. Ik: Ik doe het 1x voor, goed opletten. Deur iets open en daar ging de gordel, duidelijk zichtbaar. Deur dicht swoesssjj en daar ging de gordel weer. Goedenavond Agent. Goedenavond meneer……
Nooit echt wazige momenten meegemaakt tijdens het rijden..

Ja 1 keer toen ik in 1 van die tunnels richting Wassenaar aan het einde van de tunnel kwam, het was in de nacht. Ik zag dat heel die tunnel leeg was achter me en toen ik uit de tunnel kwam hoorde ik enorme auto geluiden ( scheurend ) achter me vandaan komen. Door het geluid van mijn zielige audio systeempje van mijn Golf II. En gelukkig hield ik me netjes binnen de lijntjes want er kwam een zwarte 130i en een Audi A8 of S8 ( 2009 model ) langs gescheurd. Echt keihard door een flauwe bocht heen.. Dat die niet zijn gecrashed is een wonder. Ik ging zelf 100 km/h.. Dus kan je nagaan hoe hard 2 die gingen.
@JamesBond007:
”Door het geluid van mijn zielige audio systeempje van mijn Golf II heen
Sorry, lange week gehad..
Heb in 2004 met mn toenmalige 306xsi, zonder te weten met 170 over de ring a10 gescheurt met mn kofferdeksel open. Ik had ook al mn ramen open dus merkte het niet. Waarom al mn ramen open? Ik had nogal veel drugs op en geboot van de wind…..
Politie agent die vriendelijk een handzwaai terug kreeg toen ik hem voorbijreed.
Toen ik zo 16, 17, 18 was, was ik (zoals de wijkagent zei) een tijdje “van god los”
En de wijjkagent vond dat ik maar moest gaan werken, dus hij hielp me aan een zwart baantje waar ik een maand of 5 lang zo’n 80/85 uur per week werkte.
Als ik hem dan in het weekend tegen kwam, bij het dorps cafe, kwam hij altijd bij schijnen met zijn zaklamp als ik een joint in het donker probeerde te draaien.
Hij had liever dat we lekker stoned met zijn allen in een weiland gingen liggen, dan dat we de hele nacht in een cafe zouden tanken.
En ook als we dan daar met een grote groep zaten, 15/20 man, vuurtje erbij, gitaartje, kratjes bier enzo, kwam hij ff kijken.
En dan was het altijd: let een beetje op elkaar en laat het netjes achter gasten en fijne avond verder.
Die kerel was goud.
@g40freak: Dat zijn de besten inderdaad. Helaas maken ze ze zo niet meer in onze pliesiekorpsen. Het zijn nu allemaal autoritaire automatons.
Op weg naar een bruiloft op onbekend terrein – met een uitgedraaide route: een bussluis op mijn weg. Vruchteloos twee andere routes geprobeerd.
Terug naar de bussluis. XM in hoogste stand gezet. Met dat ik ga rijden, zie ik een politie V70 achter me opduiken. Doorgereden. Ikke wel. Hij kon lekker niet. Maanden gespannen naar de post gekeken, maar geen prent gezien.
Alcoholcontrole.
Ik zeg (naar waarheid): scherpe timing! Ik kom net van een bruiloft (ander jaar – andere bruiloft). ‘Hebt u gedronken?’ Ja, agent. Een paar glazen. ‘Blaast u maar even.’ Goed, agent. Uitslag blaastest: geen probleem. ‘Wat hebt u gedronken?’ Twee bitter lemon, agent. Ik moest nog rijden.
@mout: Hahaha heerlijk! Doet mij ook denken aan een anekdote uit mijn verleden. We kwamen van een feest gelopen. Maatje van mij moest plassen onderweg.. en staat dus tegen een boom te plassen. Ja hoor.. hoe doen ze dat.. twee agenten uit het donker.. “Goedeavond heren.. u weet dat dat niet mag? Dat is dan een bon voor wildplassen”. M’n maat plast gewoon door.. zegt “wat kost dat?” Zegt die agent “20 euro”. Zegt m’n maat “Doe maar 30, ik heb net ook een vette scheet gelaten”. OMG.. ik brak.. ik plaste bijna ook.. niet tegen een boom maar in m’n boks..
@Freewarefreak: Ik zit eigenlijk te wachten op een apart topic met ervaringen met de politie. Op de een of andere manier heb ik het in mij om voor de meest ongelooflijke zaken staande gehouden te worden. Ik noem: Aangehouden voor het stoppen (!) voor rood (!) verkeerslicht. De verdenking om aan de overkant van een kruispunt op een voetpad te willen fietsen. De verdenking om in een voetgangerszone te willen gaan fietsen. Driemaal een algehele voertuigcontrole, t/m de geldigheid van het typeplaatje op de trekhaak. Toch heb ik nog nooit een bekeuring gekregen, behalve via flitsers.
Lang geleden, in een BX met 470.000 km: Hydraulisch lek. Wegenwacht. zonder vering, rem- of stuurbekrachtiging volgen tot garage. Op de brug. Ik in de auto, mijn vrouw en de monteur naast de brug. Bijvullen. Druk opbouwen. Lek zoeken. Niks. Meer olie, meer druk. Niks. Nog meer olie, nog meer druk. Kijk mevrouw: daar lekt ie een beetje. Monteur pakt forse tang en knijpt leiding door – die dus zwaar onder druk stond. Vrouw compleet strak groen gespoten door LHM-vloeistof. Monteur schaamde zich de ogen uit de kop.
@mout: Nooit een saai moment met hydraulische vering :)
@fant: vergeet die 469.000 km voor dit incident niet. :-)
Tijdens een rit door Death Valley (51 graden) viel zonder reden de motor uit.
@chuck12:
Dat is niet zonder reden :lol
Wazige gebeurtenis niet, wazig zicht wel
Met wel zeer wazig zicht kwam ik een tiental jaar terug midden in de nacht de Brienenoord af met een kleine 130 met een mercedestaxi 200 d op de middelste baan stromen van de regen die ene ruitewissert op volle snelheid, onderaan de brug richting Dordrecht staat een viaduct daaronder bleek achteraf een ongeluk gebeurd te zijn, de auto’s stonden op de linker en op de rechterbaan en ik er tussendoor, ik zag dit ongeval pas toen ik er tussendoor schoot met 130, ik ben gestopt heb een pakkie zware shag leeggerookt en ben daarna mijn weg vervolgt.(hulpdiensten waren er al voor de nieuwsgierige)
Ik had volgens mij de auto vol met beschermengelen kwam overigens leeg terug gelukkig.
Keertje op de kermis met een vriend een blauwe zwaailamp gewonnen, dus wij ’s nachts om 1 uur in de polder vlak achter iemand rijden en zwaailicht aan en groot licht seinen (had toen nog een zilvergrijze golf 4). De auto begon te remmen, wij lagen helemaal dubbel, totdat we opeens de letters op zijn hoedenplank zagen branden met “STOP POLITIE”…
Paar jaar terug liep ik samen met vader en broer terugkomend van een festival. Onze vla gele Mercedes 200D (w123) stond op in het donker in een weiland, samen met nog tig andere auto’s. We wisten ongeveer nog waar de auto stond… Denkend dat we bij de goede auto stonden doet mn broer de deur open en stapt in. Ik sta bij de achterdeur te wachten totdat hij die openmaakt. Terwijl ik sta te wachten zie ik dat een magneet antenne op het kofferdeksel zit. Ik dacht dat een lolbroek dat had gedaan, dus trek die eraf, maar zag toen dat er nog een stuk draad aan zat. In tussen is mn broer ingestapt en roept enigzins sarcastisch: jongens dit is een handbak, wij hadden toch een automaat? Bleek dus niet onze auto te zijn… Starten hebben we nog wel geprobeerd, maar lukte niet. Daar a de auto maar we uitgestapt en dichtgedaan. Ik heb de antenne nog weer terug gezet, en toen maar onze eigen auto opgezocht.
Mijn vader werd een aantal jaar geleden in hongarije staande gehouden. Agenten legden hem uit dat hij iets verkeerd had gedaan en dat de boete 400 euro was. Mijn vader geloofde er weinig van, maar koos er toch voor om het te betalen. Balend rijdt hij weer verder en komt een kilometer of wat andere agenten tegen. Hij vertrouwde de eerste agenten niet, dus hij stoppen bij die agenten, en uitleggen wat er was gebeurt. De agenten daar legden uit dat het oplichters waren en geven hem zijn 400 euro terug.. Opmerkelijk
@alassad: Een broer van een vriend van mij was in Rusland voor zijn werk, werd aangehouden en moest ter plekke een boete van 1500 euro betalen, na 10 minuten lullen en afdingen werd t bedrag afgerond op 50 euro.. :S

Corrupte pleures landen!! (andere kant kan t ook wel eens makkelijk zijn ;) )
Op vakantie op mijn 16e naar terschelling, terwijl de hele camping op witte taxibusjes staat te wachten stappen wij in een oud luxe Jag ( souvereign) gok ik. Om in stijl naar de kroeg te gaan, taxichauffer rijdt als een gek en als we het dorp, de natte klinkerweg op begint ie te driften, wij lachen! Tot hij de achterkant met een knaltegen de 1 meter hoge kade muur aanzet, lang verhaal kort: auto in de kreukels, gratis taxi- ritje en laatste paar honderd meter maar gelopen naar de kroeg..
zat met ongeveer een gangetje van 150+ op de A10 te cruisen. ineens blauwe zwaailampen achter me; ik dacht “ow f*ck daar gaan we” hij haalt me in. agent begint te zwaaien en rijdt me zo voorbij. nooit meer teruggezien hahaha
Ik reed ooit op de scooter van m’n maat door de straat een rondje en prompt politie erbij, raampje omlaag: “Waarom hebben wij geen helm op meneer?” ‘Omdat jullie in de auto zitten.’ hoppa 60 euro’s
@aallex: geniaal!! Jammer dat meneer agent het niet kon apprecieren, wat natuurlijk erg flauw en lomp is van hem. Saaie piet….
@aallex: haha net als je staande word gehouden en meneer agent vraagt : ‘Meneer, zou u even willen meewerken?”

“Tuurlijk, geef me maar een jas en een pet en zeg maar waar ik moet gaan staan”… :P
Ingehaald door een x5 met 250km/h of cayenne oid iig in een grote suv die met ong 280 langskwam. (Autobahn)(bij me pa in de auto niet me eigen auto)
Ik heb er wel twee uit mijn ong. 2,5 jaar rij-ervaring.

Ik reed eens hier in mijn eigen rustige Drentse buitenwijk toen er opeens een gehavende oude Mercedes uit een zijstraatje kwam. Meneer reed keihard en was naar mijn schatting bezopen. Ik hield wat afstand en keek hoe hij even verderop trachtte een Swift voor een bus te duwen. Ging er eerst voorbij, ging toen stilstaan en toen de swift er voorbij wou ging ie weer rijden zodat de swift op de linkerbaan bleef, waar hem dus een bus tegemoet kwam… Ging allemaal wel goed, en de mercedes stoof er vandoor.

Was heel apart om te zien, vooral voor Emmen… Of hij nou een persoonlijk probleem met de Swift had of niet weet ik niet, maar als ik 5KM sneller had gereden was ik degene geweest die voor hem zat ipv erachter, en was ik mss het slachtoffer geworden.

Verder ook ooit eens achter een dronken idioot gezeten. Was zo slim hem met wat tekens duidelijk te maken dat ie een dronken idioot was, en daar werd ie niet zo blij van. Ging stilstaan en begon iets onverstaanbaars naar ons te brullen. Gelukkig leek ie ook te dronken om uit z’n auto te komen, en besloot hij na een tijdje maar weer te gaan rijden.

Nog wel wat meer agressie op de weg tegengekomen, maar deze twee staken er bovenuit.
@fant: Ohja, en het moment dat ik om 4 uur ’s nachts op de N34 een vrachtwagen inhaalde over een heuveltje. Ging er domweg vanuit dat er niks aan zou komen (zag geen lichtschijnsel); duiken er opeens een paar felle vrachtwagenlichten op achter dat heuveltje. In een fractie van een seconde moet je dan kiezen tussen gas of rem. Ben voor dat eerste gegaan en onder begeleiding van surround vrachtwagen toeters er net tussendoor geschoven. Doodeng, en sindsdien kijk ik ook ’s nachts extra uit.
@fant: ik op diezelfde N34, auto draait eraf bij Odoorn (s’nachts). Keert om en gaat weer richting Borger. Paar honderd meter verder die auto weer in de ankers en draait ie weer om in dezelfde richting als waar ie de in de eerste instantie ook heen ging! Dus ik grootlicht opzetten, krijg ik grootlicht terug, was het een politiewagen….:s
Het is zo’n drie jaar geleden tijdens een bijzonder donkere regenachtige winteravond. Ik rij door de stad en het is vrij rustig op de weg. Op het fietspad rechts naast de weg zie ik een fietser die in dezelfde richting fietst. Slingert een klein beetje, maar niet extreem. Bovendien maakt dat niet uit, want het fietspad is breed (want twee richtingen) en tussen het fietspad en de weg ligt nog een verhoogde grasstrook van zeker een meter breed. Genoeg afstand dus.

Ook niet geheel onbelangrijk, aan de andere kant van de weg was niets bijzonders, dus 0,0 reden om over te steken.

Plotseling stuurt die fietser naar links, over het gras en valt met fiets en al midden op de weg, recht voor mijn auto.

Tot op de dag van vandaag ben ik erg blij dat ik mij op dat specifieke moment netjes aan de snelheid hield en gewoon goed aan het opletten was. Had minder dan twee meter speling toen ik tot stilstand kwam. Iets sneller, of iets minder alert, en ik had hoogstwaarschijnlijk een fietser doodgereden.

Fietser bleef even verbaasd zitten, stond weer op, liep terug naar het fietspad en fietste verder alsof er niets gebeurd was.
Ooit had ik de tijd om naar een sportschool te gaan. Echt zo’n tent vol met van die brede gasten in trainingspakken [Delfthaven]

Een goede maat en collega vrachtwagenchauffeur [was ooit een fervent AB-bezoeker] was mijn trainingspartner. We gingen er meteen tegenaan bij het bankdrukken en de squat.

Alleen…Ik had toen een Colt…zonder stuurbekrachtiging…Het leek wel alsof de banden lek waren, zo zwaar ging het sturen in dat ding. Ik had nml. geen kracht meer in mijn armen na die stevige sessie.

Reed rond als een 90-jarige oudje en deed ruim 25 minuten over een rit van hooguit 15 min.
Eens even zien, mijn verzameling:

Op Cuba een agent om moeten kopen die onzin boetes wilde uitschrijven, vrij cliché.
Op datzelfde Cuba in the middle of nowhere aan de kant moeten bij een politiepost. Mijn vriendinnetje sprak vloeiend Spaans, maar kon door het accent van die agent er niet achter komen wat ze wilden. Uiteindelijk bleek het om Denguemuggenverdelging te gaan waarbij ze de auto vol rook zetten. Ook weer op Cuba op de prachtigste snelweg van het land rijden met 120 waar van de ene op de andere meter de snelweg ophield, 10cm lager werd en overging in een verhard pad. De andere Cuba verhalen zal ik besparen.

In Tenerife met 5 man een Berlingo huren en op een regenachtige dag besluiten het wat hogerop te zoeken. Onderweg naar een plaatselijke bergtop na 20km stevig sturen een bord tegenkomen dat het verdere pad alleen geschikt is voor 4×4’s en dat Quad’s en Enduro-motoren niet verder mogen. Besluiten dat omdat je een Berlingo hebt er toch niks kan gebeuren. Uiteindelijk zijn we levend teruggekomen, het pad helemaal afgereden, 40 graden hellingen met natte keien afgedaald waarbij iedereen moest uitstappen, maar een bijzondere ervaring rijker.

In Egypte afgelopen december: met de bus naar Cairo vanuit Hurghada. Reisje zou ongeveer 15 uur duren, werden er 26. Eerst een diesellek waardoor we eerst een uur vergast werden, daarna 3 uur stilgestaan in the middle of nowhere. 2 uur later een klapband krijgen en 10 minuten later naar een compleet uitfikkende bus staan te kijken omdat die band vlam vatte.

Met m’n toenmalige Camaro ook het nodige leuke meegemaakt. Zo had dat ding na lange snelwegkilometers ineens geen zin meer om te starten na een hapje eten. Startmotor onbereikbaar, dus geen tik op te geven. Alles proberen, wachten, sleutel oneindig vaak omdraaien en dan precies op het moment dat je de ANWB aan de lijn hebt over de telefoon vol de brul van een startende V8 laten horen omdat ie het precies dan wel besluit te doen. Heel toevallig, zeker als het je 2 keer overkomt en beide in het buitenland.

Tijdens die 2e trip ook vertrokken naar Duitsland met een klein stikseltje los van het achterruitje van het cabrio dak. Eind van de reis had ik ongeveer alleen nog een los achterruitje.

Dagje met een vriend mee met de vrachtwagen. Half 4 op moeten staan, dus waren goed gaar, merkte dat hij dat in de loop van de ochtend ook steeds meer begon te worden, dus ik moest wat bedenken. Mijn vraag bracht daarin de oplossing: “waren we niet vertrokken mét een oplegger?”. Grootste 2,5e seconde paniek die ik ooit in iemands ogen heb gezien ;-)

Ook een mooie BX ervaring met meer dan 4,5e ton op de teller. Lekker tripje mee naar Barcelona gemaakt, niks aan de hand. Vervolgens op maandagmorgen 10km voor het werk moeten rijden en meteen met een lekke hydrauliek-octopus staan.

Een lekkende koppakking hebben met een Fiat Tipo en alleen uberranzige Lidl appellimonade in de auto hebben liggen. Blijkt dus prima koelvloeistof te zijn en zorgt tevens voor een aangename geur in de auto.

Recent een leuke: aangehouden worden door een agressief rijdende agent in burger. Kleven en seinen nadat ie al met ruim meer dan 50 te hard aan komen rijden. Vervolgens mij een artikel 5 aan willen smeren omdat ik met het aantikken van m’n rem gevaar zou hebben veroorzaakt. Klacht loopt nog.

Laatste dan: met vrienden onderweg naar huis. Bestuurder had nét z’n rijbewijs. Aankomend bij een kruispunt reed er een Ford Puma voor ons. Ik vraag ‘m nog niet die Puma te koppen, maar meneer kijkt links en rechts, maar niet voor zich en rijdt alsnog zo achterop.
Naast de N203 loopt een fietspad.en daar onderdoor loopt een fietsertunneltje.
Op het moment dat ik daar rijd rijden er 3 fietsers op het desbetreffende fietspad, waarvan eentje uit het niets besluit de N203 over te steken. Ik reed op dat moment 100km/u en kon hem ternauwernood ontwijken met dank aan ESP en ABS.

Detail was dat mijn rijbewijs al 3 maanden verlopen was.

Dank god af en toe nog op mijn blote knieen dat ik hem destijds niet geraakt heb, zijn 2 vrienden heb die gozer overigens helemaal verrot gescholden.

Ik zelf was ook gestopt maar door de adrenaline kon ik ff geen woord meer uitbrengen
Een keer reed ik ’s nachts op de zuidelijke rondweg van Breda in mn XR2i turbo, er reed een VW Polotje voor me. Je mag daar 50 en hij reed de hele tijd 40 op de teller.
Na 3 km 40 rijden werd de weg 2 baans, ik haal m volgas in, ik reed zo’n 160 en keek in mn spiegel en zag dat dat Polotje nog achter me zit.
Hij haalt mij (met veel moeite) in en ja hoor: STOP POLITIE…
Ik dacht nog van ‘GODDAMNNNN daar gaat mn rijbewijs’.

En hij liet me gaan met een waarschuwing!
Heb met m’n eerste auto (mazda 323f met bassie en adriaan lampen) ooit staan wachten op een andere auto. Dus ik mijn deur open en achterom kijken of deze eraan kwam. Tijdens dat ik naar buiten keek dacht ik dat mijn raam open stond en kon dus wel m’n portier dichttrekken. Ik kan je vertellen, je krijgt een aardige bult op je voorhoofd wanneer blijkt dat het raam nog dicht is.

Verder nog een keer paar minuten lang met de slappe lach bij het stoplicht blijven staan. Kameraad en ik stonden bij het stoplicht met een kater van heb ik jou daar. Dus hij zegt: “Het is groen”. Waarop ik goed duf zeg: “een kikker”.
Met een kater was dat behoorlijk grappig.
Toen ik nog in Engeland woonde ging ik met een maat van mij een auto op halen in zn ”daily driver” (clio 1.0 diesel uit begin jaren 90 denk ik). Hij reed terug in zn nieuwe 200sx en ik in die flut clio. Op een mooie A weg trekt hij zn 200sx door en is dus weg. ik kijken of die clio 100mph kon doen. Na een godvergete eeuwigheid zit ik op 95mph en zie wat autos. Ik tik de rem aan…niks. Pedaal ging gewoon naar de vloer. Handrem deed het niet veel beter. voor me rijdt een SLK55AMG waar ik de clio niet graag wou in parkeren, ik zie een gaatje en kan em nog net inhalen en tussen hem en een audi S4 zetten. Er zat letterlijk een schaamhaar tussen de voorbumper van de clio en de S4…
Na vier jaar in een dieseltje voor de baas te hebben rondgereden begin 2008 een grotere, betere, luxere en snellere leaseauto op LPG mogen leasen. Eerst inrijden op benzine, ’s ochtends voor de eerste keer naar LPG overgeschakeld en na een hele lange, zware dag al bellend met een opdrachtgever het pompstation binnengereden om de benzinetank te vullen. Via de headset doorpratend, zonder nadenken de tank gevuld en thuisgekomen zie ik op teletekst dat de benzineprijs naar een nieuwe recordhoogte gestegen. Ik pak mijn bonnetje van een klein uurtje geleden erbij en zie dat ik bij pomp 13(!) vrolijk 48 liter diesel in mijn benzinetank heb staan gooien….. Eerste reactie van ANWB, leasemaatschappij en dealer:
“dat kan helemaal niet, meneer!” De lucht uit de tank was onmiskenbaar diesel en de bon liegt ook niet. Gelukkig was de auto warm, reed ik op LPG en was er na het leegpompen van de tank (dealer had drie dagen nodig om uit te vogelen hoe dit moest; andersom komt vaker voor) geen enkele schade. Ik check tegenwoordig altijd de tekst aan de binnenkant van het tankdopje en op de pomp….
Zo’n 14 jaar terug had ik geintje met de politie. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht wanneer ik er weer aan denk.

Toendertijd had ik een klusje in Emmen. Elke dag om half 8 bij Zuidlaren de N34 op waar je 100km/u mag. Maar uiteindelijk sukkel je met een gangetje van 70 richting Emmen wanneer het verkeer zich verzamelt achter een vrachtwagen. Tenzij je gaat inhalen. En wat is er spannender dan inhalen met je Golf IV SDI met maar liefst 68pk’tjes! Dus, zodra het mogelijk was begon ik altijd vrolijk met inhalen. De adrenaline geeft je energie voor de rest van de dag. Soms 10 auto’s in 1x inhalen. Hey, ik was jong en onsterfelijk. En op een dag was ik aan het inhalen 6, 7 , 8 auto’s om vervolgens te zien dat het busje een politiebusje was. Om het niet op de spits te drijven besloot ik achter het politiebusje weer in te voegen. Ik was jong maar niet dom. Toch vonden ze dat ze een gesprekje met me aan moesten gaan en dus begon hun bordje ‘POLITIE, VOLGEN’ te knipperen. In mijn eigenwijsheid besloot ik dat dit vast niet voor mij was bedoeld want wat is er illegaal aan inhalen? Terwijl het politiebusje voor rechtsaf ging voorsorteren met nog steeds hun knipperende ‘POLITIE, VOLGEN’ aan, reed ik bewoon recht door. In mijn zijruit zag ik twee agenten mij aankijken alsof ze water zagen branden. Ogen zo groot, het leek wel een cartoon. In mijn spiegel zag ik ze nog wild gebaren. Het enige wat ik kon doen was hardop lachen. Probeer maar weer eens in te voegen op die weg! Hehehehehe… Een paar afslagen later ben ik voor een alternatieve route gegaan.
Een klusje in Zwolle. Elke dag 1 uur rijden als ik optijd weg ging. Bij Staphorst is het altijd druk en wil het verkeer nog wel eens stil staan. Blijkbaar zaten we allemaal op de linkerbaan achter het stuur te slapen want de één na de ander ging vol in de ankers. Je ziet die remlichten erg snel op je afkomen en toch duurt het nog even voordat je je rem keihard intrapt. Ach, lease auto, Golf 4 SDI, prima onderhouden met ABS. En ik had het gered. Er kon, denk ik, geen persoon meer tussen mijn voorbumper en de achterbumper van mijn voorganger. Ik dacht dat ik het gered had want ik keek in mijn binnenspiegel en daar zag een Citroen BX met gierende banden op mij afkomen en crasht in mijn achterkant. En ik crash dus als nog in mijn voorganger en mijn voorganger toucheert zijn voorganger. Politie erbij. Snel kijken of iedereen hetzelfde verhaal had en snel de auto’s van de snelweg gehaald.

De grap bleek dat mijn voorganger een collega van me was op een andere afdeling. Auto behoorlijk ontzet. Je zag niet zoveel maar de achterkant was een centimeter in elkaar gedrukt. Achterklep kon niet meer open. Geen wiplash. ik behoorlijk relaxed was omdat ik de auto al op mij af zag komen….
Ik ben een keer aan de voorkant van mijn motor geflitst. Geinig. De persoon in de auto probeerde me nog na te kijken. Zodra ik door had (split-second) wat er gebeurde gaf ik gas als een malle met de voet op de nummerplaat.
In Duitsland op de autobahn een uitwijkmanouvre moeten doen met de vrouw naast me. Tweebaanssnelweg opeens stilstaand verkeer voor me. Ik wist dat ik het niet ging redden en week uit na de linkerkant waar nog een stukje asfalt plus het nodige gras aanwezig was. Door deze actie hoefde ik niet als een malle op de rem te staan en het liet mijn auto rustig remmend uitrollen. Heel apart wanneer je dan in je zijruit de mensen naast je groet. Mijn vrouw was behoorlijk koel. Wanneer je niet achter het stuur zit, moet je maar hopen dat diegene naast je zit weet wat jij/zijn doet…
Zonder twijfel de taxichauffeurs in Boekarest….
eens een keer aangehouden in de kever, agenten vroegen: weet uw waarom u moet stoppen? Ik antwoord: zeker omdat ik een oude auto rij? Het bleek dat mijn achterlichten het niet deden, even aan de zekeringen gedraaid en ze deden het weer!
Leuk, zo’n rondje sterke verhalen :)
Mijn bijdrage:
Keertje met 200+ een politiewagen ingehaald. En toen ze bij het tankstation aankwamen waar ik stond te tanken kwamen ze even naast me staan om te vragen of ik wel goed bij mijn hoofd was en of ik het wat kalmer aan wilde doen :)

Ook een keer bijna achterop een file geklapt, ik reed op de linkerbaan en de file stond net na de ‘bult’ (A58, Tilburg – Eindhoven, vlak voor Eindhoven). Uiteindelijk vlak voor een vrachtwagen de vluchtstrook op gestuurd om daar uit te remmen, en daar even een momentje van bezinning genomen.

Verhaal van een ex-collega, die is een keer door een AT met veel spektakel staandegehouden, hij werd aangezien voor een drugsdealer, vanwege wat vuilniszakken achterin de auto (hij ging naar de stort, het AT was op jacht naar iemand met vuilniszakken vol cannabis in toevallig dezelfde auto)

en als laatste een taxichauffeur in een vreemd land die zich realiseerde dat ‘ie verkeerd reed en op een driebaans, eenrichtingsweg zijn taxi in de achteruit zette, totdat er teveel verkeer bleek te zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).