Wat klopt er niet aan deze Mercedes SL63 AMG?

Auteur: , 29 Reacties

Drie keer raden...

oranje-SL

Nee het zijn niet de tssssjoening van Prior-Design of de drugsdealer velgen. Maar die twee zaken verdoezelen wel een beetje dat er hier nog iets anders gaande is. Op het eerste gezicht lijkt deze oranje schicht namelijk op een Mercedes SL63 AMG van de huidige generatie R231, maar stiekem is het een stokoud exemplaar van de R230-generatie. En dat is nog niet alles. Autoblog-gebruiker @Deora schoot namelijk ook een kiekje van het interieur en daarbij viel zijn blik op de klokkenwinkel van de Duitse cabrio.

SL55

Het is een beetje moeilijk te zien, maar de kenner weet dat waar die gele pijlen staan de tekst ‘V8 Kompressor’ te lezen valt. Echter, de SL63 heeft natuurlijk nooit een compressor gehad, dus moet dit in de basis een SL55 zijn met het 5,4 liter blok dat klinkt als een Messerschmitt. Dat dit het geval is blijkt ook uit deze faalvideo van de auto.

Faalhaas

Vandaag is echt zo’n dag dat geen enkele Mercedes AMG is wat die op het eerste gezicht lijkt. Overigens is het niet de eerste keer dat een oude SL55 AMG zich beter wil voordoen dan dat ‘ie is. Voer voor psychologen?29 reacties

Veel klopt er niet!!
Klinkt toch ook wel lekker zon 5.4 v8 kompressor
@mrmiyagi1982: Beter dan de nieuwe 5.5 of 4.0 biturbo
Prachtig mooi glad stuurwiel ook…
Wat klopt er wel?
Haha, klinkt als een Messerschmitt!
De ultieme tokkie auto. Doen alsof je iets anders hebt, is gewoon het laagste wat er is (bijna).
Eh ja, en toen?
Ik snap niet waarom je je zou schamen voor een SL55 AMG
1e run ook vies snel tegen die GTR, netjes hoor.
Maar wat een sneu ding zo’n wannabe pauper.
Wat is er mis met een R230 SL55 AMG.
Ook de de mooiste generatie SL naar mijn mening.
@bofkont: Qua looks gaat een ombouw van R230 naar R231 erop achteruit. Dan ook nog doen alsof er een grotere motor inligt, en dan zulke velgen eronder… Faal van het jaar imo.
@mercedesclk350: Nou idd, volledig eens!!
@bofkont:
Er is vast niks mis met een SL55. Maar wat is er mis met deze kar dan?
De eigenaar vindt de nieuwere bumpers blijkbaar mooier. Dat is alles. Maar goed, personaliseren van je auto’s is altijd een gevoelig puntje hiero…. Ik vind het gewoon hobby. Niet meer, niet minder.
@rob: gewoon een nepper die zich beter wil voor doen niets meer en niets minder.
@bofkont: Wat dat betreft kan ik de Amerikaanse tuningscene erg waarderen. Zoals @Rob zegt is het namelijk gewoon een hobby. En met een hobby moet je precies doen waar je zelf zin in hebt. 22″ eronder? Dikke V8 erin lepelen? Chameleon lak? Allemaal dikke prima!

Zolang het maar netjes en kundig gedaan wordt kan ik het wel waarderen. Ik zou dit (de SL op de foto’s) zelf niet zo snel doen, overigens. Ik zou de SL55 bij Vaeth brengen voor een krachtsinjectie en wat andere smakelijke onderdelen. Maar dat mensen

Maar omdat nou een ‘nepper’ te noemen die ‘zich beter wilt voordoen’ vind ik een beetje onsympathiek om te zeggen. De eigenaar wilde iets origineels en dat is hem zeker gelukt. Ook wat waard.
@willeme: oh ten eerste idd helemaal Zelf weten, ik geef enkel mijn mening, net als de schrijver van het artikel , daar staat ook zich beter voor willen doen, tekst helemaal onderaan.
Stelletje zeikerds, er staat toch nergens op de auto dat het een SL63 is?

Boeien, het is in ieder geval een AMG en ook een met 8 cilinders.
@1lunatic: inderdaad! Laat die man lekker knutselen!
Rij zelf wekelijks in een G55, vind het zelf één van de best klinkende V8 motoren van AMG (beter dan de turbo varianten). Deze eigenaar koos gewoon het beste van de twee :)
Staat nergens SL 6.3 amg .

Hij rijdt ook als een Amerikaanse muscle car wielspin en rubber dat zoekt naar grip die bij elke omwenteling op het wegdek blijft plakken.

Maar het is een mooie auto je kan zeggen wat je wil …
@riri: Je kan zeggen wat je wilt, mooi is hij zeker niet.
Doe mij maar een SL55 AMG hoor. Ik zal er goed voor zorgen en lekker mee rijden als het lekker weer is.
Dus als ik het goed begrijp heeft ie wat nieuwere bumpers op zijn SL gezet. Blijkbaar zijn die modellen van Mercedes dus zo weinig veranderd dat dat prima kan. Mooi.

Maar wat is het probleem nu precies?
@Rob: qua buitenmaten zal een sl weinig veranderen inderdaad, en dit zijn natuurlijk ook geen standaard mercedes bumpers maar aftermarket.
V8 op het dashboard ..

Vet hoor .. Had de Mustang uit 1978 ook ..
@lincoln: tegenwoordig staat er dan vast L4 op het dash te pronken, samen met ecoboost..
@c220amg:
Bij de V8 staat het er nog steeds bij de ecoboost is er op die plaats een opbergvakje voor maandverband.
Ohhh, ik dacht dat het stiekum gewoon een instapmodelletje was… maar ’t is in ieder geval wel een AMG!
Ik was er bij afgelopen zaterdag op Speed Event Weeze Airport.

Zoals te zien op het filmpje was het nou niet echt de beste bestuurder en hij zag er fout duits uit. Niet mijn smaak in ieder geval

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).