Wie gaat deze BMW 760Li in Milka-metallic ophalen?

Auteur: , 81 Reacties

Zonde om zo'n wagen te laten verstoffen in de garage van een oliesheik, ergens in Abu Dhabi. Wie haalt hem deze kant op?

Terwijl BMW hard werkt aan een volledig nieuwe 7 Serie, moesten ze bij BMW Abu Dhabi Motors roeien met de riemen die ze hadden: de F01/F02. Je kunt op safe spelen met een 730d of ActiveHybrid 7, maar in Abu Dhabi doen ze niet aan zescilinders. Dus werd er een BMW 760Li, met machtige twinturbo V12, besteld in een wel heel bijzondere uitvoering.

De dealer zelf spreekt over special edition Twilight Purple, maar met alleen de kleur ben je er nog niet. Zo vinkte men de optie ‘Shadowline’ aan, waarbij de chromen raamlijsten worden vervangen door zwarte exemplaren en dat smoelt eigenlijk bijzonder goed. Daarnaast werd het interieur uitgevoerd in Opal White Merino, gecombineerd met afwerking in pianolak. Uiteraard schalt de muziek uit een ontelbaar aantal Bang&Olufsen speakers en kun je achterin lekker een filmpje kijken op twee 9,2-inch schermpjes. Alleen die M-logo’s, dat heeft een 760Li écht niet nodig.

Een paarse 3 Serie viel bij velen van jullie in smaak, maar zou je ook gezien willen worden in een Milka-metallic BMW 7 Serie, of ga je liever toch wat anoniemer over straat?81 reacties

Wrap erover of laten spuiten…ik wil hem wel ophalen
@eferrari: hoezo? Toch een top kleur!
Klopt…voor een maandje
Ik wil m wel in deze kleur, erg graag zelfs! Eens een keer wat anders
Mooiste 760 ooit
Staat helemaal niet verkeerd
Stiekem toch een bazenauto zo
Los van de kleur weet ik het niet zo met deze 7 serie. De 6 gran coupe is zoveel meer sexy dan deze.
@a3aan: de 7 serie is gewoon meer een bazenbak en vooral voor mensen die niet zelf rijden. Zelf zou ik ook voor de 6 gran coupe gaan.
@michielb10: Mee eens, maar als je toch al een baas bent en je kan een BWM 7 serie betalen (Dikkie Dik loopt over straat en ziet een hele grote dikke BMW uit de 7 serie) waarom dan niet een Uber BMW kopen en een Rolls kopen?
@a3aan: omdat die nog weer 2 ton duurder is
Best een fraai kleurtje, zie ze normaal helaas niet anders als zwart.
@bouwvakkert: in Nederland zie je sowieso bijna geen 760. Ook geen 750. Het zijn bijna allemaal V6 diesels.
@e550: V6? Slaap jij maar lekker verder… ;)
@e550: zes-in-lijn ;-)
@gtwillem: Oops, mijn fout. Maar je begrijpt mijn punt ;)
Super apparaat
Mijn god wat lelijk, geen chromen stijlen meer, walgelijke kleur en walgelijke bumper. Kortom een walgelijke wagen. Niet dat dat veel veranderd aan de 7-serie
@henkhupelschoten: je hebt wel erg veel kritiek, bmw hater?
@bakbanaan: Hoho, ik ben geen hater, ik haat alleen renaults. Maar ik ben gewoon geen lief hebber van bmw’s, snap dit soort wagens gewoon niet en ik vind de design taal gewoo weg niet moou. Kan 10x beter
@henkhupelschoten: K*t telefoon, gewoonweg niet mooi*
@henkhupelschoten:
Ah liegert, je haat ook telefoons !
@desjonnies: Ja, inderdaad ja! Ik haat telefoons!
Ben onderweg :)
Oeh Oeh, ikke ikke!!! Ga ik gelijk m’n M5 weer opzoeken en terugkopen. Dikke combo met Daytona Violett. Moddervet zo!
Ik vind het zeker wel wat hebben. Mijn vader (Faduhrrrrr) heeft een A8 L gehad in een kleur die erop leek (twee tinten donker, Ammaretto interieur).

Ondanks dat het heel erg gaaf is in het begin, wordt het op termijn wel wat vermoeiend, zo’n kleur. Zeker als de zon er goed op stond was ie wel erg paars. Niet lelijk, maar misschien net iets te.

Het interieur past er goed bij, maar lijkt mij wel heel erg besmettelijk.

Het klinkt heel erg saai, maar ondanks dat dit heel erg gaaf is, zou ik het zelf nooit doen. Ook zo’n V12, het is zo veel duurder dat de lol er wel een beetje af gaat.

Ik zou opteren voor een 740d, Azuritschwarz (Exclusive kleur, heel diep donkerblauw) met Cohibabraun interieur en alu inleg, zwarte hemelbekleding en groot dakraam. High Executive pakket erop en een paar leuke opties. Ben je klaar voor 120k, voordat de dealer je flinke korting geeft omdat je uitloopmodelletje hebt gekocht. Reken maar dat deze 760Li het dubbele kost.

Oh, en niets is zo ongepast als een M-Sportpakket op een 7-serie. Niet chique.
@gtwillem: ja die kleur had mijn faturr ook op zijn a6! Wat een geweldige kleur, jammer dat ze die niet meer maken…
@timmieeee: mijn opa had die kleur op z’n scooter-toeter.
@roppp: haha touché
@timmieeee: Kersenzwart pareleffect. Eigenlijk een kleur speciaal voor de TT 3.2 quattro. Af en toe zie je een S4 of S6 in die kleur.
@gtwillem: rubinschwarz staat ook superchique, en die nieuwe, midnight blue, leverbaar op de 1 en X6 als ik me niet vergis. Die kleur mag wat mij betreft ook wel leverbaar worden op de 5 en 6. Weer eens wat kleur op straat
@timmieeee: mijn vader is baas bij Mac Donalds…
@gtwillem:
Abu Dhabi = hebben ze geeneens Diesel, doen ze gewoon niet aan.
@desjonnies: alleen voor vrachtwagens. De benzine is er zo goedkoop dat de zegeltjes bijna meer waard zijn…

Maar wat je werkelijk wilt in zo’n 7-serie is veel koppel onderin. Gewoon op zo’n golf van koppel moeiteloos met het verkeer meezoeven. En als je wilt er van weg rijden zonder moeite. Dat kan zo’n diesel perfect. Ja, die V12 Biturbo ook. En nóg verfijnder, maar als je lange stukken Autobahn rijdt is het ook een luxe om niet bij elke pomp stil te moeten staan. Maar ja, dat is dan mijn bescheiden mening ;-)
@gtwillem: zo’n dikke diesel past eigenlijk veel beter. Heeft BMW het M550d blok eigenlijk voor de 7 serie geleverd? De V12TDI had ik persoonlijk ook heel graag in de A8 gezien.
@dutchdriftking: ja, je kan de F01 als 750d bestellen, heb je wel de volle 381pk, maar niet de M-sport bumpers en prularia die niet staan op een 7-serie. Qua prijs maar een fractie duurder dan de M550d, die wel erg duur is (zelfs een 550i V8 is goedkoper…). Misschien wel de ultieme 7-serie. De A8 V12 TDI was eventueel een optie, maar er was te weinig ruimte. En waarschijnlijk niet echt voldoende markt voor.
@gtwillem: ach dan de Q7 V12 maar. Al is de 4.2 TDI van Audi ook top!
@dutchdriftking: wat veel mensen nog wel kunnen vergeten, een Q7 V12 TDI is heel erg zwaar. Zo zwaar dat een A8 4.2 TDI aanzienlijk sneller is. Een Q7 is zo 600-700kg zwaarder. Ook een 3.0 TDI met chip levert 275pk en loopt hard zat. Zo’n Q7 is gewoon te groot en te zwaar om lekker vlot te zijn.
@gtwillem: jawel, maar toch het unieke van een V12TDI, dat trekt mij wel. En dat het hok dik 2500kg weegt maakt de prestaties alleen maar indrukwekkender. In feite is het tweemaal de 3.0 TDI, dus er is nog zat uit te halen natuurlijk qua vermogen. Maar eerlijk is eerlijk, het gewicht zit behoorlijk in de weg.
@dutchdriftking: 2600kg, leeg, zonder vloeistoffen, reservewiel etc. Het is een indrukwekkende motor, dat zeker. En het is wel gaaf om zo veel massa zo snel te zien sprinten.
@gtwillem:
Vaders had een A8 met 4.2 diesel. Deed ie altijd biodiesel in, op basis van oud frituurvet en slachtafval. De monteurs van Audi vonden natuurlijk dat de auto dan aangepast moest worden, voor enkele duizenden euro’s. Vaders heeft daar vriendelijk voor bedankt en het spul er gewoon ingepleurt. Niks aan de hand, de A8 ging nog altijd als de brandweer.

Maar, jongens, dat ding trok als een malle. Belachelijk hoe snel een wagen van bijna 2 ton kan zijn… En ook zonder een centje pijn. Alsof ie alles op halve kracht deed. Maar zuipen wat dat blok deed! Minstens zo belachelijk: 1 op 6, 1 op 7 was heel normaal. Zat ook een tank van 90liter in, dus op zich kon je nog steeds de halve wereld rond ;-)

De A8 vrat ook remmen joh. Daar wordt je helemaal flauw van. De auto zelf is top, maar de kosten om dat ding rijdend te houden zijn bizar. En de Audi garage weet dat maar al te goed… Pappie is daarom maar al te blij met zijn huidige wagen. Die eigenlijk ook gewoon in alles beter is. Maarja, die V8 diesel he; die was redelijk verslavend ;-)
@gtwillem: Klopt, de M550d is duur. Hij heeft wel standaard een M pakket met nog wat andere opties. Maar er zijn ook mensen die hem liever standaard hebben en het is jammer dat BMW die optie niet levert.
@berlinetta: dan nog. Als je een 535d aankleedt met een High Executive pakket en M-sportpakket ben je mog steeds 20k goedkoper uit. Dat zijn dan wel hele dure paardjes.

Ik zou dan liever een 535 doen met de opties dienik wil (de M550d is alleen er in doodsaaie kleuren, lelijke wielen en onsmakelijke bumpers). Het is geen M5, bij lange na niet, maar de meerwaarde tov zie ik niet zo.
@gtwillem: mijn vaderrr heeft die kleur op z’n scootmobiel. Met een zalmrose kangoeroe lederen stoel, klassiek rood-groene plaid voor over de knietjes en dubbele haas-stand (voor de kenners) heeft ‘ie er altijd succes mee.
@freezzr: ik begrijp dat het mega hilarisch is, vandaar dat ik er zelf ook in mee ga ;-).

Maar ik ben diep van binnen gewoon een jongetje helemaal leip van autootjes. En mijn familie en omgeving wilt niet met mij erover praten, want ik schijn te fanatiek te zijn (maar ja, als je zegt dat je een Citroen Megane hebt terwijl het toch écht een Peugeot 307 is kan ik niet niets zeggen ;-)).

Dus ontneem mij de lol niet te veel. AB is mijn laatste contact met ‘echte mensen’ ;-)
@gtwillem: hahaha, mooi. Ik ken ze. Had laatst een collega, die kocht een nieuwe auto. Heilig overtuigd dat het een Renault was, bleek het een Mitsubishi… Of mijn schoonpa die het verschil niet zag tussen mijn oude V70 uit 2000 en mijn nieuwe V60 van 2014…
@freezzr: stoplichtsprint met mijn Bugatti Veyron?


@timmieeee: leg je af. In de tijd dat die V60 naar de 100 schiet sta jij nog olie bij te vullen in die zestiencilindert van je ;-)
@gtwillem: haha herkenbaar! Ik mocht op een bepaald moment niet meer over auto’s praten voor dat ik mijn rijbewijs had. Was een beste straf!
@freezzr: haha een echte chickmagnet!
@gtwillem: ik had bijna ”Auswitsch” zwart gelezen
@gtwillem: Je bent verrekte waus! Je vadurrr had groot gelijk zo’n paars ding te rijden. Ik weet niet of ik er de ballen voor heb (restwaarde etc.) maar opvallende kleuren op Duits metaal zijn zoooooo mooi. Dan maakt het niet eens meer uit dattie niet van jouw maar van je vadurrrrrrr is ;)
Ideale auto voor Barbie.
@ghost: Lijkt me meer wat voor die tobbende heumeaus… Goor waarschijnlijk, Geer heeft ff een black-out.
@406_v6: Geer houdt toch meer van een Ster.
Iemand is druk bezig geweest met de plastidip!
Nu zie je pas goed hoeveel een 7-serie op een aubergine lijkt ..
Er is maar één auto die deze kleur staat lamborghini diablo!
Ik!
Al was ie paars met gele stippen. T is en blijft een 760Li dus zet maar neer :D
Lelijk
Ik vind hem echt heel mooi zo!
Ook mooie velgen, heb die nog niet eerder gezien denk ik…
En ook keramische afwerking van de instrumenten in het interieur…
Ze hebben op deze waarschijnlijk alle opties aangevinkt.
Als mijn carrière als pooier ooit van de grond komt wordt dit mijn waggie.
Maar goed dat de gemiddelde outfit daar uit gewaden / jurken bestaat, want met een spijkerbroek aan blijft dat leer niet heel lang wit!
Ik denk dat geer of goor wel geïnteresseerd zullen zijn of een van hun maatjes
Dat M pakket maakt hem meteen wat jeugdiger, erg mooi.
Kep m liever in Mooi blauw,
Zon paars kleurtje ben je met n half jaar alwel zat.
Wel iets voor Geer, nu ie z’n GL beschadigd heeft met een rollator!
Vreemd maar toch wel lekker!
Overspuiten is het eerste wat ik zou doen, verder helemaal niets aan veranderen.
Ik zou dit echt heel graag willen hebben..
Ceo van Milka
denk dat ik hem wel ga kopen, staat mooi naast mijn paarse lamborghini diablo 30 se ;-)
De kleur vind ik mooi maar de auto laat ik staan
Mooie kleur, lelijke auto.
Milka Oreo zo te zien?
Ik wil hem alleen als ik de outfit er ook bij krijg.

Denk niet dat je zakenrelaties dit grappig vinden als je ermee aankomt.
@mrrallycross: vooral niet als je de brandstofkosten doorberekend ;-)
Al kreeg ik hem kan ik de bpm, excuus, mileutax niet ophoesten voor een kenteken.
Deze 7-serie blijft een zeer stijlvolle auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).