Wil je dikke auto’s rijden? Word dan priester in de VS

Auteur: , 48 Reacties

Volgende week gaat in de VS een nieuwe realityserie van start waarin een aantal priesters/charlatans* een tijdje worden gevolgd in hun dagelijkse bezigheden. En aan de Bentleys en Ferrari's te zien is het helemaal niet slecht toeven als man van God.

Waar de katholieke kerk momenteel een roerganger heeft die soberheid hoog in het vaandel heeft zitten (waarvoor hulde), denken deze heren priesters daar net even anders over. De wereldlijke geneugten zijn immers prima te combineren met een religieuze loopbaan. En dus vliegen de supercars, mooie kleren, en dure villa’s ons om de oren. Hoe ze er aan komen? God mag het weten, maar ze doen ’t materieel beter dan hun Russische evenknie.

Klokkie om de pols, blik op oneindig

Natuurlijk is het de vraag of ze ook allemaal daadwerkelijk in de auto’s rijden, of dat er door de producers goede sier mee wordt gemaakt en de auto’s uiteindelijk weer naar de verhuurder terug gaan. Dit wordt niet duidelijk, maar de interesse is in ieder geval gewekt. Terwijl de menselijke schaapjes hun soms wat bedenkelijke spirituele leiding krijgen, hebben de heren predikanten de schaapjes al lang op het droge, zo blijkt uit de videopromo voor de serie.

Neem ook even een kijkje op het Youtube-kanaal voor meer promo’s van deze typische serie uit de stad van engelen, waar alles in zit: een lach, een traan, controverse, en ga zo maar door. Gaan we dit lekker wegkijken of het na 5 minuten met gekrulde tenen afzetten?

Oh, en waren er trouwens meer mensen die aan Baptazia moesten denken?

*doorhalen wat niet van toepassing is48 reacties

Is dat niet een van de zeven zondes? Hebzucht?
@stanoow: zolang je een ander er niet voor laat opdraaien / een ander zijn bezittingen ontneemt is er niets aan de hand.
@melkkoe: dit is nu net het probleem want wat voor producten maken en verkopen deze priesters? gebakken lucht waarvoor de leden elke week in het schaaltje moeten doneren. de druk is enorm om geld op te blijven hoesten. eens een vrouw ontmoet die geldnood had, ze moest kiezen tussen gift aan de kerk op zondag en eten voor de kids.. en wat koos zij? de kerk natuurlijk want dan zou god voor de rest zorgen. de meest gewiekste scam ter wereld heet “geloof”..
@melkkoe: Hebzucht kan ook zonder stelen.

Daarnaast is IJdelheid hier ook wel van toepassing.

En vooral: er zijn zoveel betere dingen die je kan doen met zo’n bedrag. Dit zijn gewoon een stelletje oplichters…
Belachelijk.
Okeee de bonussen zijn goed blijkbaar in de vs kerk

Vindt de paus in de ouwe Renault leuker.
Ik ben niet kerkelijk of gelovig, maar één ding staat voor mij als een paal boven water: Dit heeft never nooit iets te maken met de RK-kerk. Ook al wordt de term priesters gebruikt, ze zijn geen van allen RK-priesters, maar hoogstwaarschijnlijk exponenten van een of andere religieuze groep, die zwaar aanhikt tegen een sekte of dat ook zijn.
@9000cse: en de rk-kerk hangt niet tegen eens sekte aan wil je zeggen?

Had de trailer een paar maanden terug gezien, inderdaad walgelijk wat die mensen graaien. Als je speeches volgt kan je ontcijferen hoe knap ze met woorden goochelen. Een priester had zijn dochter in elkaar geslagen en ging het bekennen aan de kerk; binnen 2 minuten ging het over de duivel, na minuten lag het aan zijn fouten als mens die god had gemaakt en daarna bijbelse voorbeelden over mensen die ook fouten hadden gemaakt en dat die ook vergeven waren en klaar. Alle 5000 man in die mega hal (kerk kan je het niet noemen) klappen en hem vergeven..dom volk
@darkpluisje:
Als jij de RK-kerk als een sekte wil zien of als iets wat daar tegenaan hikt, wie ben ik dan om die mening tegen te spreken? Ga gerust je gang, maar je schijnt je niet erg in het verschil te hebben verdiept. Ik ga er hier op AB in ieder geval niet verder op in.
Hetgeen mij echter stoort is, dat @sir_smokalot in dit verband meteen de link naar die kerk legt, alsof die zich alleen maar te buiten gaat en voor dit soort excessen verantwoordelijk gemaakt moet worden.
@9000cse: Zo te zien is uw zieltje al in handen ;)
@bofkont:
Helemaal ernaast! Ik ben er vanwege mijn eigen overtuiging uitgestapt en heb er definitief afscheid van genomen. Maar toch meen ik er een aantal goede dingen uit te hebben meegenomen.
Enkel schoppen tegen religie getuigt van weinig kennis hierover en miskenning van de invloed, die bijv. het christendom op onze cultuur, ontwikkeling en beschaving heeft gehad.
Voor de goede orde: Zelfs de mening van een overtuigd atheïst respecteer ik, maar niet die van iemand, die niet verder komt dan dat religie gewoon k*t is.
@9000cse: rk-kerk is even goed een indoctrinatie als de kerken daar… Mocht je mijn visie op de kerk willen zien youtube dan het intellegence squared debat de speech van stephen fry :)
@9000cse: Volgens mij wijst smokey juist op de tegenstelling tussen RK en deze quibo’s …
@9000cse: In Amerika is een dienst, buiten de rooms-katholieke en orthodoxe kerk, een grote show. Ben een keer voor interesse een keer zo’n kerk binnengestapt, volgens mij baptistische kerk, een grote show wat ik daar zag.
Genesis – Jesus he knows me:
http://www.youtube.com/watch?v=EprQGmZ3Imw
@Vincegail:
Precies waar ik ook aan dacht Vince.
@Vincegail: Wou ik ook net zeggen. Heerlijke nummer en geweldige clip! Doet Phil Collins toch goed, met z’n humor.
Gajes noemen ze zulke mensen
Tja religie, elke vorm is waanzin! leer zelf denken!
Het bestaan van een god is niet logisch en ook nooit wetenschappelijk aangetoond.
Religie is er enkel om te onderdrukken/hersenspoelen, enkel zeer slimme lieden zoals dit tuig profiteert van de domheid van de religie menigte.

Zelfde als elke zondag op rtl zie je dit gigantische kerk met al die planten en glas, hour of power. Als je die gladgestreken gladjanus koppen al ziet ben je toch gelijk genezen als normaal weldenkend mens lijkt me.Nogmaals leer zelf denken!
@bofkont: Dat is nogal kort door de bocht, vele religies hebben diepe wijsheden en levenslessen te bieden en zijn de bouwstenen van de cultuur, normen en waarden zoals we die nu kennen. In plaats van dom achter charismatische schlemielen aan te lopen of religie als waanzin af te stempelen, lijkt me het beter om de goede punten mee te pakken en de rest te laten voor wat het is. Zo lijken mij de 10 geboden 10 nuttige adviezen voor een gelukkiger bestaan, het is maar hoe je er tegen aan kijkt ;)

OT: Leuke auto’s voor een priester.. of zijn het acteurs. You never know in ‘Murica
@4x4wheels: kort door de bocht? als het aan de kerk lag waren vrouwen nog steeds niemand, was slavernij er nog (goedgekeurd door dat mooie sprookjesboek), werden mensen nog op de brandstapel gelegd voor “hekserij” en ga zo maar door…

die 10 geboden zijn voor een weldenkend mens redelijk logisch, de kerk houdt zich er niet aan katholiek of wat dan ook. en laten we niet over pedofilie beginnen….
@niex: volgens mij heb je enkel de eerste zin gelezen ;)
@4x4wheels: nope alles gelezen hoor, gewoon totaal niet met je eens. ik vind het echte waanzin die religies en dat zonder achter schlemielen aan te lopen.

jij kwam met dat wij onze waarden danken aan het geloof. het geloof moet juist telkens zijn waarden bijstellen om met de weldenkende mensen mee te komen…

kom op man, de kerk heeft veel bloed aan zijn handen…
@4x4wheels: schijnbaar ken je de 10 geboden niet
de eerste 4 gaan over dat je god moet lief hebben en niemand anders, hij (denkbeeldige vriend) is nog al jaloers.
Anyway de 10 geboden is crap en kan vervangen worden door1 zin, behandel een ander zoals je wil dat jij zelf behandeld word
@yerrie: Ja en van wie kwam die uitspraak? ;)
@bofkont: Dus jouw religie is de wetenschap… Leer zelf denken joh!
@bofkont: ieder heeft zo zijn geloof, aan je mening te zien heb jij ook een geloof.
Het lijkt mij dat je er weinig verstand van hebt. ‘Slimme lieden’ als jij zouden misschien een tikkeltje meer respect moeten hebben voor een andermans overtuiging…
Teksten als ‘hersenspoelen’ komen niet echt ‘slim’ over…
@bofkont: daarom noemt men het ook “geloof” idioot. Dit kan nooit wetenschappelijk bewezen worden.

Geloven zul je wel niet, maar vast wel Oud-en-nieuw carnaval en kerst vieren.
@melkkoe: Ja goed excuus om eens goed door te zakken, maar dank voor uw verhelderende blik en de mooie woorden ;)

Uw zieltje is helaas ook gewonnen begrijp ik uit uw relaas ;)
@bofkont: en die van jou ook, door de wetenschap…
@Svenska_Aeroplan_AB: De wetenschap is een stuk betrouwbaarder.
En aantoonbaar ;)
Ik ben nog niet gelovig, maar als een priester zo gemakkelijk geld kan verdienen dan verstuur ik direct mijn cv.
@toroloco: Je gaat toch niet in dienst van iemand anders werken? Richt je eigen geloofsstroming op, dan zijn alle opbrengsten voor jou!
+1! Mensen hele dagen onzin verkopen en er zelf 100x warmer bijzitten. Niks te klagen!
Religie
Amerika


nuff said
heerlijk!
Dit zijn waarschijnlijk van die tv-predikanten met elke zondag miljoenen kijkers. Big business daar in de US of A.
Prachtig, zo zie je maar weer, je hoeft echt het wiel niet uit te uitvinden, gewoon een hele oude bestseller verwoorden in een nieuw jasje, zoek de massa, pak de kassa :)
@slickrick: heb je het nu over Sonja Bakker?
Dit zijn valse profeten in mijn optiek. Ja, ik geloof, en nee, ik geloof niet in een kerk.
In een kerk komen mensen samen en mensen zijn hebzuchtig. Er was eens een man, zo’n 80 jaar geleden, die heel mooi en aanstekend wist te spreken, hij wist zijn arische ras op te zwepen. Een hoop mensen die voor hem vielen…..ietsje later letterlijk. Die ”profeten” kunnen het zelfde als die man. Alleen in dit geval voor eigen gewin en zodoende riant leven. Al het volk die naar dit soort religies/sektes gaan zijn ziende blind en horende doof…..en hebben een lege portefeuille……ontzettend jammer.

Hebzucht van de mens maakt meer kapot dan je lief is, om maar met een bekende term te smijten.

OT: Lelijke glimmers op die wagen, zelfs de ”mannen van god” hebben geen/slechte smaak.
@joejojo2012: zijn er ook echte profeten dan ? denk het niet
en hoe zit dat bij de mormonen,of de revival fellowship,of scientoligy dat vind ik ook niks
Dit programma zal wel thuis passen in het rijtje ice cold gold, ice road truckers, auction kings, wicked tuna, storage wars, en weet ik wat voor scriptgeschreven ‘reality’ programma’s je dezer dagen allemaal op tv tegen komt….Amen.
Profiteren van dom volk, triest, maar het gebeurt hier ook, maar dan door de roverheid…
@kempenaer: Zo moet het helaas. Dom volk met meer geld opzadelen leidt tot problemen. Verder gaat dom in de meeste gevallen ook samen met / of komt voort uit luiheid en laksheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).