Zo jaag je een M4-rijder zenuwachtig de Nürburgring over

Auteur: , 30 Reacties

Zo'n eerste rondje door de Groene Hel is natuurlijk al spannend, maar wordt pas echt zenuwslopend met een Corvette C6 Z06 op de bumper van je geleende BMW M4.

Z06 jaagt M4 op

Dat is namelijk hoe een Britse journalist kennismaakte met het indrukwekkende circuit in Duitsland. Hij wilde de door BMW beschikbaar gestelde M4 eens flink aan de tand voelen, maar was uiteindelijk vooral bezig met het verkennen van het circuit. Want hoewel er een ervaren BMW-man instapte als bijrijder kwam de Brit alles behalve in de buurt van het ronderecord.

Nu kun je vanaf de zijlijn natuurlijk heel hard roepen dat hij zijn gas dieper had moeten in trappen, maar we zien vaak genoeg wat er kan gebeuren als je jezelf laat opjutten door de snelle bolides die je ziet in je binnenspiegel. Dat doet de M4-rijder gelukkig niet, waardoor we nu kunnen kijken naar een volledig rondje van de M4/Z06-tandem.30 reacties

onder de 10 minuten de ring rijden is best een prestatie. ongeacht de auto waar je in rijdt… ik doe ’t m niet na …
@rnej: juist, gemeten tussen de bruggen in ongeveer 9,30 met 2 gele vlagsituaties, stuurfoutjes bij Wipperman en voor Brünchen en de versmalling bij Pflanzgarten, dat gaat echt niet zo traag als het lijkt.
@TDI-goeroe: inderdaad. Zeker met veel verkeer (zoals in dit geval) is een 9:30 erg snel.
@rnej: dat deed ik in een 320d E90 al vrij snel na mijn eerste rondje. (met trackkennis uit NFS SHIFT en RACE 07)
@dbonline: Zelfs met een golfje, en druppelende omstandigheden krijg ik daar meer als een halve minuut van af. Bewijst in mijn ogen dat je dus geen dure sportwagen nodig hebt om een goede tijd neer te zetten/plezier te maken.
@dbonline: Dan heb je een behoorlijk trage stopwatch. In een M3 haal je de 9:30 BTG met nul circuitkennis en normale stuurkwaliteiten tijdens touristenfahrten niet eens de 10 minuten.

Op een afgesloten Nurburing (tijdens RMA trackdays, aanrader) is het beter te doen. Dan krijg je insteucties van coureurs en is de baan een stuk leger.
@rnej: Is redelijk makkelijk om onder de 10 minuten te graken. Heb hem met de Volvo V60 Rdesign met de D4 in 9:25.829 gedaan en met de Porsche GT3 RS deed ik hem in 8:02.321. Denk dat iemand met grotere ballen als ik hem in 7:40 doet met een GT3.
@kasper123: nope. Wederom een traag lopende stopwatch. Tijdens touristenfahrten is dat niet te halen. 8 minuten is onmogelijk, zelfs met een 918 Spyder lukt je dat nauwelijks (BTG) als normale niet coureur zijnde tijdens een touristenfahrt. Of je moet enorme gaven (of cojones) bezitten en een carriere als coureur serieus overwegen ;-)
@gtwillem: Oordeel zelf maar: https://www.youtube.com/user/dbxonline
via iPhone app
@dbonline: is een behoorlijk rustige dag. Nette tijd, alhoewel de lijnen veel zuiverder konden. Er zat wel wat meer in. Maar het was wel een stuk rustiger. (Het verkeer is de bepalende factor, niet de auto).
@gtwillem: Is idd onmogelijk om onder de 8 minuten te graken op een normale dag. Maar die dag had ik geluk met de Porsche want dat was een gewone weekdag en er was amper volk..misschien 10 of 20 wagens toen op de parking. :) Met de Volvo was het donderdag 29 mei als ik het mij goed herinner. Toen was er toch wel veel volk…onder andere die machtige smurfblauwe M3 die ik daar al een paar keer heb gezien :D
@gtwillem: Deze doet het in 8:10 met een E46 M3 tijdens de touristenfahrten ;) http://youtu.be/iZ4YoHGVbiA
Hoe die 1M hun inhaalt is wel erg vet.
@volvov70: welke minuut dan hoef ik niet te zoeken…
@hansolo: 4:45 :)
@volvov70: thnx…. gaat hard en remt vooral lekker laat
@volvov70: haha, epic!
@thomcarspotter: 4:24 “The guys at the Beemer forum are gonna go crazy about this” 4:45 “Braaaap” :-)
doet die goed! doe hem het niet na.
ze rijden ”samen” horen gewoon bij elkaar, tenminste dat denk ik. anders trek je zo een corvette toch ook wel ff open.
@ownkruid: ze zijn volgens mij niet samen, zag deze ook op bimmerpost
Nou als het mijn 1e keer zou zijn denk ik toch dat het wel wat langzamer gaat
Damn die 1M gaat er met een noodgang langs, terwijl deze 2 jongens ook niet echt sukkelen.
@bofkont: Klopt. Nu is de 1M een serieuze auto. Maar zelfs als je met een 911 lekker aan het sturen bent, kan een ‘local hero’ met zijn gestripte Golf GTI je volkomen het snot voor de ogen rijden.
@gtwillem: Zal ongetwijfeld zo zijn :)
OT: hoe zit het met de verzekering op de ring? Hoor vaak dat je helemaal niet verzekerd bent.

@carlo96: Ondanks dat het volgens mij officieel een openbare weg is (het wordt dacht ik aangeduid als een tolweg) lacht mijn leasemaatschappij zich de vouwen uit de broek als ik hem op de Ring in een vangrail zou parkeren. Ze weten heus wel dat je daar niet rijdt omdat het je dagelijkse route naar de Lidl is.
Die vent kan niet rijden
@joostdegrote: ik zie jou het niet beter doen, ook een onderbouwing zou welkom zijn en heb je überhaupt wel je rijbewijs?
Behalve net na het oprijden van de baan heeft die Corvette amper zijn gas aangeraakt. De rest van de ronde liep zijn motor niet veel meer dan stationair :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).