Zo loven de internationale media Max Verstappen

Auteur: , 92 Reacties

Max Verstappen, sinds gisteren officieel de nieuwe Eindbaas des Vaderlands, wordt over de hele wereld bejubeld in de media na zijn overwinning in Barcelona. We verzamelden de fraaiste commentaren voor je.

Max Verstappen in de media

Superlatieven lijken tekort te schieten, de voltallige redactie was gisteren in jubelstemming en vanmorgen worden we wakker met de beste kater die we ooit gehad hebben. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen, hebben we eens gekeken wat de buitenlandse media over Verstappen te melden hadden vanmorgen. Gewoon, om dat lekkere gevoel nog heel even vast te houden.

Een bloemlezing:
We beginnen bij onze zuiderburen in België. De Standaard noemt de winst van Verstappen een stunt. De Morgen schrijft: ‘Fantastisch! Max Verstappen bezorgt Nederland delirium. Hij wint GP van Spanje!’

Het Duitse RTL: ‘Der Holländer macht! einfach! keinen! Fehler!’
De Duitsers zijn onder de indruk van Max z’n ultieme rust. En terecht, hij hield z’n hoofd koel met twee door wereldkampioenen bestuurde, snellere Ferrari’s in zijn nek. Verder lezen we termen als ‘F1-wunder’ en ‘Formel-1-Sensation’.

Ook uit Duitsland, Focus: Sensation!’

Maar de mooiste komt van Bild, die Max Verstappen liefkozend Super-Bubi (“super-jongetje”) noemt.
Ein Weltmeister von morgen!

L’Equipe, één van de belangrijkste sportkranten in Frankrijk: ‘Hij kwam als prins naar Barcelona, en vertrok als koning.’ Verder noemt men Max ongelooflijk: Incroyable Max Verstappen

CNN: ‘Verstappen showed maturity beyond his years, as he led for the final 21 laps of the race on deteriorating tires and with far more experienced drivers on his tail.’ Het hele artikel lees je hier.

The Mirror trok eenzelfde conclusie: ‘Eighteen-year-old Verstappen showed maturity beyond his tender years on his Red Bull debut to fend off the challenge from Ferrari’s Kimi Raikkonen, who at 36 is twice as old as the Dutchman.’

En ook SkySports benadrukt Verstappens volwassenheid: ‘Verstappen […] showed a mature head and didn’t put a wheel wrong.’

The Australian zegt zelfs dat Verstappen reed als een veteraan: ‘The 18-year-old Verstappen drove like a veteran to secure the victory’

We kunnen nog een pagina of dertig vullen met vergelijkbare quotes, maar wellicht zijn jullie zelf ook mooie tegengekomen. Mocht dat het geval zijn, drop ze even in de comments!

UPDATE 1: check ook de 14 leukste inhakers op de overwinning van Max.

UPDATE 2: Max maakte een videoboodschap, bekijk em HIER!92 reacties

Heb echt zin in Canada waar hij nog eens 35 pk erbij krijgt!
@mrrallycross: of monaco waar power weer iets minder belangrijk is?
@mrrallycross: geef me een update! Hoezo 35pk erbij?
@wouterjeuring: renault heeft aan motorupgrades gewerkt en die zullen worden toegepast tijdens die gp.
@dionijsb: dat wordt genieten, misschien net het stapje om iig de ferraris bij te houden
@wildbeest: dat is idd waar we op hopen, de rising of the bulls!
@wouterjeuring: Komt een kleine ontstekingskamer in de cilinder bij, met daarin kleine gaatjes als in een sproeikop. Mengsel in de ontstekingskamer wordt ontstoken en via de ‘sproeigaatjes’ wordt het mengsel in de cilinder ontstoken. Op deze manier is er een veel beter verdeelde verbranding. Geschat wordt dat het in Spanje 0,5 sec per ronden sneller zou zijn geweest, gat met de Mercedes rijders wordt dus weer wat kleiner :)
Toch apart dat we allemaal (ik ook) trots zijn op een prestatie waar we 0,0 aan hebben bijgedragen…
@jipino: ik voel het anders, niet trots, want dat zou inderdaad betekenen dat ik iets zou hebben bijgedragen aan zijn succes. Maar ik vind het prachtig dat een Nederlander wint in een van de meest competitieve sporten van de wereld. Ik ben een jaar of 20 geleden begonnen met kijken naar de f1, zo’n beetje toen Jos Verstappen begon in de f1. Het was daarvoor ondenkbaar dat iemand uit Nederland ooit een race zou winnen. Volgens mij heb ik en anderen dat ook hier regelmatig gezegd, Nederland is commercieel niet interessant voor de f1, dus een Nederlander zal nooit een GP winnen. Fijn om ongelijk te hebben!
@pomoek: je kan gewoon trots zijn op iemand zijn prestatie…
@st220:
Typisch AB, de hele wereld jubeld over wat “onze” Max gepresteerd heeft en de meest gepluste reactie op AB is er eentje waar de azijn van afdruipt.
Zo ontzettend jammer dat de jaloezie zo diep zit.
@jipino: Dat heeft naar mijn idee niks met trots te maken. ( Het meehelpen ) Heb je dan wel meegeholpen de schaatsen van Sven te slijpen, de schoenen gepoetst van Dafne, of de shirtjes gewassen van het Nederlands Elftal ? We mogen nu gewoon trots zijn op de prestatie van een Nederlander, die ook gelijk even de nederlandse autosport op de kaart zet.
@gertjan2012: Zit ook wat in dat het niet met meehelpen te maken heeft, inderdaad. Het is meer dat ik nationalisme (het verbonden voelen met mensen die je niet kent maar die toevallig binnen dezelfde grenzen wonen) in principe nogal vreemd vind, maar het zelf ook voel bij bv. een WK of in dit geval f1.
@jipino: Ik denk wel dat ik je kan volgen. Maar dat zeg ik hier niet, want voor je het weet ben je de landverrader die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor het verval van dit land en de verkwanseling ervan aan de buitenlanden die zich nog wél ongegeneerd nationalistisch opstellen.

Overigens woont ons Max niet binnen deze landsgrenzen.
@jipino: meehelpen!? Ik heb verdomme alle races van jos gezien, nu ook weer van max.. De sport leeft toch van zijn fans / kijkers!? Nu winnen ze godverdomme met zn tweeen dan mag ik ook springen en feest vieren! Net zo hard
@gertjan2012: je begint met “heeft niets met trots te maken” en zegt even later dat we trots mogen zijn. Stiekem dus toch trots.
@mashell: ik bedoelde dat het Wel of niet meehelpen voor mij los staar van het feit of je trots mag zijn of niet ;-) Ik ben namelijk zo trots als het maar kan. Ik volg al 24 jaar F1 en ben onwijs blij/trots dat ik dit mag meemaken!
@jipino: dat komt omdat er eindelijk weer iets is waar een Nederlander goed in is. Op voetbalgebied doen we niet mee, Songfestival (hier geloof ik al 25 jaar niet meer in) is elke keer een teleurstelling.
En ja, Dafne Schippers, Epke Zonderland doen ook mooie dingen alleen kijken hier niet zo heel veel mensen naar.
@jipino: Je hebt toch ook niets bijgedragen aan de tweede plaats van het Nederlands voetbalelftal in 2014? Volgens mij waren er toen een aardig aantal mensen goed trots.
@phaeton: Nee, waar zie je mij zeggen of impliceren dat dat anders is dan? Je bekritiseert een punt dat ik niet gemaakt heb.
@phaeton: 3e plaats ;)
En terecht! Hij verrast ons allemaal keer op keer met zijn talent en rust!
Vandaag de dag kan ik het nog steeds niet geloven he. Ik vind het zo bizar allemaal! Gisteren heb ik mezelf meerdere keren moeten knijpen. Vandaag heb ik al een paar keer de samenvattingen gezien. Wat een wereldprestatie. Om trots op te zijn!
@viezefreddyw: Dit is er eentje waarvan je over 20 jaar nog wist waar je was, en nog steeds kippenvel van de beelden krijgt :-)
@gertjan2012: over 20 jaar maken ze hier een aflevering over in de serie Andere Tijden Sport.

Dit is een overwinning in het rijtje EK voetbal ’88, volleybal Olympisch goud ’96 en Epke Zonderlands Olympisch goud van 2012. Dit zal pas weer worden overtroffen als Max tot wereldkampioen wordt gekroond.
De Speld schreef dat er steeds meer kinder op Formule 1 gaan, dat belooft wat!
@freezzr: haha, de spelt….
@dutchdriftking: Gluten-allergietje?
@metalmike: nooit van de Spelt gehoord? Dat is die ‘fake-nieuws’ site. Allemaal neppe berichten en iedereen trapt er in.
@dutchdriftking: kinder + en & Spel + d ;)
Ik kijk uit naar Monaco, een straat circuit waar power minder belangrijk is, en waar het nog meer aankomt op de auto en rijder.
Gelijk ook Monaco winnen met de Mercedes-en er bij, dat zou het ultieme visitekaartje zijn.
Het is goed dat Max in België is geboren, opgegroeid is, en een Belgisch paspoort heeft. In Nederland kan hij dit niet bereiken. Uiteindelijk gaat het om de bagage die je meekrijgt.
@rafael2001: Ik zat al te wachten, maar hou het even stil! Merci
The day after….zit ik nu gewoon weer de wedstrijd op Ziggo Sport te kijken… :)

Er gaat een dag komen dat we z’n overwinningen normaal gaan vinden en dat we het slecht van hem vinden als ie een keer 4e of 5e wordt… :) Mooi toch!
@Rick-dos: Ja, goede kans dat de Formule 1 de komende jaren net zo’n gebrek aan spanning kent als in Schumachers topjaren. Maar dan met een Nederlander vooraan.
Nog even in mijn arm geknepen vanochtend. Gelukkig geen droom!

Naast max, Hulde voor Olav Mol. Zonder hem was dit moment niet het zelfde.
@bizzarrini: inderdaad, geweldig hoe hij uit zijn plaat ging!
@bizzarrini: Absoluut! Sterker nog… Ik ben blij dat ze Olav op tijd terug gehaald hebben! Paar seizoenen terug zaten er een paar zeverzakken om te janken zo slecht bij Sport1.
Zo mooi! f1 komt zo weer tot leven hier!!👍🏻👍🏻
Ik vond vooral die van Autoweek mooi: ‘Supershowroom: Jeep Cherokee’ stond prachtig met een grote afbeelding op de frontpage, ergens in een hoekje was nog plaats gevonden voor de uitbundige kreet: ‘Max Verstappen wint Grand Prix van Spanje’, gevolgd door een summier artikeltje.
@knipperlichtje: als hij ooit voor Audi gaat rijden zal VAG-week er wel meer aandacht aan besteden.
@knipperlichtje: Vond ik ook al opvallend, autoweek is ook flink achteruitgegaan vind ik in tegenstelling tot autoblog.
@knipperlichtje: juist lekker objectief dat ze niet meegaan in dat nationalistisch sentiment. Als er een niet-nederlander wint komt het ook niet in het groot op de frontpage te staan dus…
@humpyourdog:
…..”dat {nationalistische} sentiment”…..? Jij zou me een heel erg groot plezier doen als je in het vervolg eerst de betekenis van dat woord zou opzoeken voordat je het in dit verband gebruikt. Of beter nog: Gebruik nooit woorden waarvan je de strekking helemaal niet begrijpt.
@9000cse: Heb je het over ‘nationalistisch’ of over ‘sentiment’, beide correct gebruikt wat mij betreft. Maar verlicht me en geef me jouw visie eens.
Overigens, bij bijvoeglijke naamwoorden hoeft er geen buigings-e te worden geplaatst in het geval ze eindigen op -isch, -lijk, -ig,…
@humpyourdog:
Ik heb het over nationalistisch en ik ga het je echt niet uitleggen. Zoek het zelf maar op = is eenvoudig genoeg op internet. Als je het maar begrijpt, want daar gaat het om. En het gaat me beslist niet om de grammatica. Alhoewel? Volgens jou is de partij van de Heer G. Wilders dus een populistisch partij?
@9000cse: fris je kennis zelf dan ook maar even op, die term heeft een veel bredere betekenis dan wat er 80 jaar geleden in Duitsland is gebeurd. Dingen zoals het hoofd van de koningin op een euromunt valt ook onder de term ‘nationalisme’, om maar een voorbeeld te noemen…
Wat betreft die grammatica was ik gewoon even in de war omdat je me niet letterlijk had geciteerd, het leek of je me probeerde te verbeteren ;)
@humpyourdog:
Dit thema wijkt teveel af voor een blog als AB! En daarom houden we er nu ook mee op.
Maar nog even kort dan: Het hoofd van ons staatshoofd op onze Euro-munten is een nationale aangelegenheid en geen nationalistische. Dat is het verschil. Nationaal sentiment is waarschijnlijk wat je bedoelt en dat is positief. Een nationalistisch sentiment draagt een zeer negatieve bijsmaak in zich. Salu!
@9000cse: klopt, discussie begint serieus af te wijken, maar ik ben het nog steeds niet met je eens, om terug te komen op die euromunt, zoiets noemt men bijvoorbeeld ‘banaal nationalisme’. Adieu
Max is overgestapt van ” Noooooo” naar ”Yesssss”
Ja, ik vond de reactie van z’n pa toch het mooiste. Helemaal in tranen.
@dutchdriftking: absoluut. Op RTL Duitsland . Beste
Wat als die andere twee niet waren gecrasht? Zou hij dan nog steeds gewonnen hebben? Ik houd het op winst door geluk.
@nidlaobud: Wat overigens niet wegneemt dat hij het niet verdient.
@nidlaobud: Oeps! Abort voordat ik word aangevallen door de AB-nazi’s: “Wat overigens niet wegneemt dat hij het verdient” is wat ik bedoelde.
@nidlaobud: tuurlijk heeft hij geluk gehad. Maar zonder geluk kom je nergens. Zie daarna je kop maar eens koel te houden en dan met zo’n banden strategie kimi af te houden. Dat is pure klasse
@nielsemans: Je hebt gelijk hoor, maar Kimi z’n banden waren ook niet meer helemaal hofel hè?
@nidlaobud: domme reactie… als telt niet!…zeker niet in de F1, kansen krijg je.. en dan moet je ze nemen!

als Max in de Mercedes had gezeten had hij ook gewonnen
als mijn Oma wielen had gehad…was ze sneller geweest dan de RB van MAX
@hans75: vind dit altijd zo mooi.

Je mag niet zeggen wanneer je tweede bent geworden: “maar ALS die voorste een foutje had gemaakt had ik hem gepakt”. Dan zegt iedereen: “ja, als als als, dat telt niet”

En nu wordt Max eerste en word er gezegd: ja, ALS Hamilton en Rosberg en niet waren afgevlogen dan was die nooit eerste geworden.

@nidlaobud: het is uiteraard ook deels geluk. Maar bij de eerste bocht gaat hij al buitenom Raikkonen, als hij dat niet had gedaan zat hij ws met de Ferrari’s achter Sainz. Vervolgens rijd hij ‘gewoon’ ontzettend goed en heeft hij een pitstop minder nodig gehad dan Vettel en Riccardo omdat hij zo goed zijn banden weet te sparen. En Raikkonen bijna 30 rondes in z’n achteruitkijkspiegel maakt hem ook niet warm of koud (lijkt het)…Dit is echte grote klasse!
@nidlaobud: Hoort bij de sport, toch? Om te kunnen winnen moet je in ieder geval de finish halen.
@nidlaobud: It don’t matter if you win by an inch or a mile. Winning’s winning. ~ Dominic Toretto
Niki Lauda noemde max Bubi dus ik denk dat de bild het daarvan heeft…
@goodolddays:
[smartass] Lauda zegt Bub’. Wat gangbaar Oostenrijks is voor jongen. Bubi betekent jochie. [/smartass]
@tweetyv6: o sorry hoor
Dit blijft een ieder nog lang bij. Fan, petrolhead en iedereen weet nog waar ‘ie was toen Max zijn eerste Gp won.
Ik vond de reactie van Raïkkönnen, tijdens de persconferentie na de race, veelbetekenend. Toen hem werd gevraagd wat hij -als veteraan- er van vond dat-ie door zo’n “broekie” werd afgehouden van de eerste plek, antwoordde hij: “well, I already drove against his father. I believe that makes it even more scarier.”

Wetende dat Raïkkönnen een van de grote criticasters was toen Max als 17-jarige z’n entree maakte in de Formule 1, laat wel zien dat Max het allergrootste respect heeft verdiend bij zijn concurrenten.
@RRRobert: maar kimi was echt een beetje chagrijnig, in tegenstelling tot Vettel, wier reactie op het podium ik echt tof vond!
@RRRobert: Ja daarnaast ben ik ook benieuwd of zijn concurrenten (vooral Hamilton) Max nog, “That guy” of “Youngster” blijven noemen haha.
@RRRobert: Eigenlijk verbaasde het mij nog het meest dat uitgerekend Raikkonen een van Max’ criticasters was. Raikkonen had nog minder races in formulewagens gereden (23 vs 33) dan Max en deed dat op een vergelijkbaar niveau (Formule Renault 2.0 vs Formule 3). Als iemand zou moeten weten dat je met zoveel talent niet veel ervaring nodig hebt, is het Raikkonen wel.
Die jongen is echt een held. Moest ik nog maar half zo goed met mijn auto kunnen rijden als hij was ik al heel erg tevreden. Maar ik ben al te lui om zelf te parkeren dus het zit er niet echt in vrees ik :( .
Wat ik trouwens ook memorabel vond was dat groepje van drie baancommisarissen, die in de outlap na afloop van de race gedrieën de ‘we are not worthy’ buiging maakten voor Max. Prachtig gebaar.
@RRRobert: En Alonso die gelijk naar hem toe kwam toen hij uit de auto stapte. Vettel was al bij hem toen hij nog in de auto zat.
Nu vonden ze het nog leuk. Dat zal ook wel veranderen.
Ik heb de papieren kranten er ook even bij gepakt. Normaal gesproken zouden kranten als Bild en de Telegraaf hier ook tussen staan, maar die hebben vandaag blijkbaar geen papieren krant of hebben hem nog niet online beschikbaar gemaakt.

AS: http://i.imgur.com/kZyrRs1.jpg
La Gazzetta Dello Sport: http://i.imgur.com/8aNADDo.jpg
Tuttosport:
Corriere dello Sport:


En de mooiste van ze allemaal, L’Équipe:
http://i.imgur.com/AxNC8dI.png
@Edge: Oeps, daar zijn de namen van de laatste kranten weggevallen. Na Tuttosport komt nog Corriere dello Sport en daarna komt de mooiste van ze allemaal: L’Équipe.
Wat blijft het toch een bizarre samenloop. Veel geluk gehad met de Mercedessen, maar het is hoe dan ook een spektakelstuk. Hij heeft het gemaakt, dat staat vast.
Geweldig! Het was ook het eerste waar ik aan dacht toen ik wakker werd!
De eerste Red Bull overwinning sinds Spa 2015. Vraagt niemand zich af of er een telefoontje is gepleegd naar Renault? Of iemand daar een schouderklopje heeft gekregen?
@phaeton: Spa 2014 zelfs. In 2015 heeft Red Bull geen enkele race gewonnen. En wat dat schouderklopje betreft; dat is/komt er wel. Nadat ze Renault behoorlijk door de stront hebben getrokken afgelopen jaar, zijn ze bij Red Bull bijgedraaid en lees ik met regelmaat positieve dingen. Beide partijen hebben ook de intentie om met elkaar door te gaan en volgens bronnen zou de deal voor motoren in 2017 al voor 99% rond zijn.
@Edge: Huh, hoezo Renault? Ik dacht dat Tag Heuer die dingen in elkaar zette naast hun horloges??? – said no one ever
Voor de volledigheid vergeet iedereen dat zijn ex-teamgenoot Sainz ook een topklassering rijdt. Die komt er ook wel!
Max Gefelicistappen!
Mooiste commentaar vond ik de tekst van Lauda. Op de vraag met wie je Max Verstappen kan vergelijken zei hij: met niemand, want hij is uniek en daarom staat hij daar.
:):):):):) maar aub laat 1 van de andere Nederlandse ‘sport’ zenders er wat meer aan gaan doen de F1 binnen te halen, ben dat Duitse gebrabbel allang zat, uitgezonderd gisteren, toen ze uit hun platz gingen natuurlijk!
@sjaterantekomen: geen Ziggo? Bevalt prima, met commentaar van Mol maakt het het helemaal af.
@massarati: Nee en daarom juist.
Volgend seizoen met het nieuwe reglement voor de auto’s worden de kaarten opnieuw geschud, en staat RedBull er nog sterker voor.
Mercedes was tegen de nieuwe reglementen, want dan zijn ze hun voorsprong/overmacht kwijt.
“Maxske de gaxkste” stond er in het Eindhovense dagblad ..
Kijktip: Vanavond beschouwt Ziggo om 19:50 nog na in Peptalk. Olav Mol, Robert Doornbos en Tom Coronel zitten er, maar ook opa Verstappen (die met dat café in Limburg) schuift aan en Max haakt via een live-verbinding nog even aan.
Had graag de persconferentie gezien.Raikonen,Vertappen en Vettel.Zouden we tegoed houden van Ziggo maar nergens te vinden.
okey, het is officieel. net als elk ander reality TV-serie lijkt de Formule 1 nu ook gerigged / scripted / doorgestoken kaart.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).