Zonde? Mercedes W123 met blok uit de Pagani Zonda

Auteur: , 32 Reacties

Dit W123 T-model uit Rusland heeft op zijn oude leeftijd nog even aan de meldonium gezeten.

En het heeft geholpen, want de kracht van het hart is er flink op vooruit gegaan. De oude M110 zes-in-lijn die ooit onder de kap huisde is namelijk op magische wijze veranderd in een M120 V12, zo schrijft GTSpeed.us (via motorpasion). Een motor die in verschillende vormen onder andere in de ‘600’-modellen van Mercedes zat medio jaren ’90, maar die uiteindelijk ook zijn weg vond naar de Pagani Zonda. Een auto die best vooruit wil en daarbij ook vooral erg bruut klinkt.

In dit geval gaat het naar verluidt om een 7.3 liter grote variant van het blok met 558 pk. Om al die kracht te verwerken is de motor gekoppeld aan een versnellingsbak uit een W140 S-Klasse AMG. Je weet wel, dat favoriete brok beton van Boris Yeltsin en de russische maffia.

Of de motor écht uit een nu harteloze Pagani komt en niet gewoon uit een Mercedes-AMG durven we overigens niet helemaal met zekerheid te zeggen. Het wordt wel geclaimd, maar ja, Russische gewichtheffers claimen ook wel eens dat ze dopingvrij zijn. Dat het een dik project is, staat echter buiten kijf, getuige ook deze video.32 reacties

Dikke sleeper!!
Only in mother Russia
Zonde van de Zonda.
@misterdrogba: niet zonde als het een Mercedes was
@edjehaze: als dit een 7.3 blok is dan komt die dus uit een 73 AMG en die dingen zijn zeldzaam! Nog steeds heel erg zonde dus, dat is niet de eerste de beste mercedes namelijk.
@edjehaze: Ik ben er vrij zeker van dat dit blok nooit in een zonda heeft gezeten, het heeft namelijk te veel roest en de kappen/airbox etc zijn wat er standaard overheen zit wanneer hij in een s klasse zit. Bij een zonda ziet dat er anders uit. Ik gok dat ergens in de vertaling het zinnetje “zelfde blok als in een zonda” verloren is gegaan.
Dat is wel een exclusief blokje, meer waard als de auto in ieder geval.
Maar wel tof als dit zo op de weg komt.
@remcott: dan
@boenderaar: Neee, beter hè!
@f40racer: Is geen Pagani motor, maar gewoon uit een Mercedes. Heb er op een andere site wat over gelezen laatst
@boenderaar: “wel tof dan dit zo de weg op komt”
Euro 95 voor minder dan 50 cent in Rusland. Dan maakt het ook niet uit.
Ik zie liever dit dan een zonda, nooit een mooie auto gevonden. Wel absolute helden dat men zo’n project aandurft, uiterlijk standaard houden, taxibordje erop en gaan
Best zonda
Heel gaaf om zo’n project te realiseren, maar ik vind het wel jammer dat ze niet een paar uurtjes extra hebben besteed aan het op orde maken van de motorruimte. Ziet er slordig uit zo…
Ik vermoed dat een stelletje russen onder invloed van wodka, het op magische wijze voor mekaar hebben gekregen om een Pagani te jatten. Toen ze de volgende morgen wakker werden beseften ze dat het apparaat veel te veel opviel en besloten ze de motor in de mercedes van Youri te leggen.
Een W124 zou leuker zijn.
Dat ligt vast als een blok op de weg. Hang het dan in een W212 bijvoorbeeld.
Past allemaal maar net…
Zonde, als die mercedes goed genoeg is voor dit blok kan het geen slechte auto zijn. Doe mij het origineel maar, geweldige auto’s zijn dat.
@lekbak: Een écht goede W123T is tegenwoordig al bijna net zo zeldzaam als een goede, originele 205 GTI.
@406_v6: zelfs een matig exemplaar is al zeldzaam en duur. Het meeste wat te koop staat is half doorgerot en door de belastingvrijstelling misbruikt geweest. Maximale kilometers (op lpg ook nog) met minimaal onderhoud.

De stop van die vrijstelling is het beste wat de klassieker liefhebber ooit is overkomen. Jammer dat er niet ook een regeling voor diesels is…
@lekbak: inderdaad, betaal me nu scheel aan m’n diesel camper uit 1980 ☹️
Alleen de auto nog ff opknappen en dan gas d’r op
@martijn11: Ik zou ´m gewoon op benzine laten staan.
Gewoon gaaf.
De volgende ronde in een w108 aub
Flauwekul. Paganiblokken worden speciaal voor Pagani gebouwd met plaquette. Zie jij een plaquette? Nee ik ook niet. Dit is een M120 blok. Kun je overal kopen. En kun je gemakkelijk een Pagani geluid uitkrijgen door een uitlaat onder te monteren met uitlaatbuizen die dezelfde lengte hebben. Lastig stukje laswerk, dus duur.
http://thegarage.jalopnik.com/how-to-make-a-used-mercedes-sound-like-a-pagani-zonda-1611782156
Dit zal wel een pittig bakkie worden!
Persoonlijk zou ik liever deze motor in een W124 zien..
Een motor waar een W123 omheen zit. Sloop die eraf en je hebt een leuk blok!.
Luchtfilter, 5 pk extra! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).