Blind overstekende whatsappers binnenkort beboet

Auteur: , 42 Reacties

Hadden we laatst niet ook al een artikel over overstekend wild?

voetganger-telefoon

In het bolwerk van beschaving dat New Jersey heet, is de oorlog verklaard aan social media verslaafden. Democratisch parlementslid Pamela Lampitt hekelt haar whatsappende en facebookende medemens, die pardoes de straat oversteekt zonder eerst links-en-rechts-en-nog-een-keer te kijken. Volgens haar worden veel ongelukken niet veroorzaakt door afgeleide bestuurders, maar door afgeleide voetgangers die op hun smartphone turen.

Haar nieuwe wetsvoorstel behelst boetes van vijftig ‘bucks’ voor elke overtreding. In sommige extra ernstige gevallen kan de crimineel die gepakt wordt voor dit misdrijf bovenop de boete ook nog vijftien dagen celstraf krijgen.

Het wetsvoorstel lijkt enigszins ingegeven door een tragische gebeurtenis uit de persoonlijke sfeer. Een student op de universiteit waar Lampitt werkt kwam onlangs om het leven terwijl deze de weg overstak en onder een bus terecht kwam met zijn telefoon in de hand.

Wat vinden wij hiervan? Een ‘knee-jerk’ reactie op een tragisch ongeluk of heeft deze politicus een punt? (via Patch)42 reacties

Jammer dat er zulke zaken moeten beginnen beboet worden. Waar gaan we toch naartoe? Dat mensen eens gewoon hun gezond verstand gebruiken.
@cadrez: daar krijg je geen likes mee
@dampu020: hoeft ook niet. Een forum is er gewoon om je mening te uiten en discussies ge voeren. In dit geval over automotive gerelateerde onderwerpen. Likes zijn bijzaak. In dit geval is gezond verstand gewoon logisch. Als kind is het eerste wat je leert links en rechts kujken voor je oversteekt. De meerderheid van de mensen gaan er toch op achteruit met al dat smartphonegedoe.
Natuurlijke selectie zeker.
@cadrez: 14 jaar geleden werkte ik in een primafoon (i-mode tijd) van KPN . Daar hadden we een jaarlijks bijeenkomst can alle winkels en verschillende workshops. Een van die workshops was die Vincent die kale gadget man. En daar zat hij te vertellen over de toekomst van de telefoons. In Japan zat iedereen op zijn telefoon de hele dag en niemand keek meer op. Iedereen lachen . En hij zei daarna dat gaat in Nederland ook gebeuren . Ik dacht die man is knettergek. Wij zijn niet zulke gekken als die jappen. Ik moest i-mode verkopen en dat vond ik al de grootste lulkoek dat er bestond . Ik was wel de beste van de winkel maar verkocht die rommel vooral op de camera op de telefoons. Maar Vincent had dus gelijk. Die man had een vooruitziende blik. Helaas.
@rolov: helaas idd
@rolov: @sanderm3: En dan via je smartphone reageren. Haha
Sorry, vind ik grappig.
@cadrez: hahahahaha ik bedoelde dat je met een gezond verstand geel likes krijgt!
@dampu020: geen*
@cadrez: Ik begrijp wat je bedoelt. Ik ben alleen van mening dat door al dat (social) media gedoe op de smartphone de toekomstige mensen hun gezonde verstand verliezen! Want ze worden geleefd, ge├źntertaind en denken dat wat ze lezen (met veel likes) werkelijkheid is! Soort van brainwashing…
@venividivici: exact en worden daardoor ondertussen steeds minder sociaal.
Hij heeft een punt, alleen in hoeverre dit te controleren is
Altijd weer die Finnen
@p2000: Blame Canada!
Dan moet oom Agent ook wel net de mazzol hebben er eentje tegen te komen.
@sr20det: Is dat niet met alle overtredingen die wij mensen begaan? Door rood rijden bijvoorbeeld.
Nooit zonder goed te kijken overstappen…

Ook niet als Max het zegt…
Tja in de huidige regelgeving ben je als automobilist altijd de sjaak in geval van ongeval met een slaapwandelde idioot met koptelefoon van de Hema of desnoods dr Dre. fietsende halve zolen ongeacht leeftijd en kinderwagen danwel rollator gooiende stoepterroristen hebben natuurlijk ook altijd gelijk.
@ocda: Mijn brein had hier best veel moeite mee.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Irriteer me er mateloos aan, ook bijv fietsers of fietsers zonder licht. Maar net zoals bij fietsers zonder licht, wordt ook daar waarschijnlijk te weinig op gecontroleerd.
@jzaero: vrijwel niet..
Soms zit ik op de fiets, zonder licht, en dan kijken ze je zo aan en glimlachen en rijden rustig door. Tja..
Laat ze eens beginnen met appende fietsers beboeten
Gelukkig gebruik ik liever Telegram ;)

Maar serieus: jammer dat het zo ver moet komen, maar ze vragen er wel om.
Wat een totaalmalloten zie ik af en toe lopen en fietsen.
Als de regels die gelden voor voetgangers en fietsers ook daadwerkelijk handhaven zoals ze dat bij auto’s doen dan zijn we al een heel end. Als fietser en voetgangers dan ook nog sneller schuldig worden bevonden als ze vrijwillig onder je voorwielen duiken zal het een hoop schelen.
@robert110: vind het onderscheid voetganger automobilist altijd wel grappig. Alsof een automobilist 24/7 in een auto zit. En een voetganger altijd en overal naar toe loopt. Alsof voetgangers nooit automobilist zijn en andersom. Daarom is een bijvoorbeeld “wij de automobilisten zuchten onder terreur van de voetganger” zo belachelijk.
Ik denk dat het een goed idee is. Bellen op de fiets is nog tot daar aan toe, maar appen is gewoon ronduit stom.
Duidelijk een punt!! Mobiel en verkeer gaan niet samen!
Mee eens! Maar kijk eens mee door het bestuurdersraam van een voorbij gaande auto, 1/4 zit ondertussen ook zelf met een smartphone te kloten.
Beboeten komt over als betutteling en daar hou ik niet van. Dit ‘soort’ sterft vanzelf uit als wij hen hun gang laten gaan. Het is alleen jammer van de rotzooi dat het geeft. Onschuldige bestuurders beschermen voor dit soort is dan ook een must.
Voetgangers en fietsers moet je voor uit kijken vind ik. Mensen die in de auto zitten te bellen of WhatsApp enz vind ik erger
@fietsbel1: compleet de andere wereld. Dus volgens jou mogen die fietsers en voetgangers lekker onoplettend hun gang blijven gaan? Want de auto let toch wel op? Dan moet je lekker op het zebrapad stappen zonder te kijken. Dan leer je het vanzelf een keer af om als een dooie door het verkeer te bewegen.
@fietsbel1:

Regel 1 : Neem je eigen verantwoordelijkheid !

In het verkeer ben je op de eerste plaats verantwoordelijk voor jezelf en je eigen gedrag.

Jij eindigt met zo’n mentaliteit in het gunstigste geval op een motorkap en in het slechtste geval onder de wielen van een betonmortelwagen van 40 ton !
Ik geef altijd een flinke hijs aan mijn toeter, hebben ze in elk geval de volgende 10 minuten op zijn minst hartkloppingen. Ik hoop altijd maar dat het helpt. Maar voor elke idioot die ik hiermee op probeer te voeden lopen/fietsen er nog duizenden rond die ik niet kan bereiken. Ach wellicht help je er eentje mee, dan heeft het al nut gehad.
@Gulli: mweh, de claxon maakt geen indruk meer (tenzij 40-tonner), dus ik gooi tegenwoordig het toerental ff richting red line. Maakt meer indruk… :P
@e1000bmw523i: Ik denk dat je met een 523i meer indruk maakt dan ik met mijn 1.4 TFSI :(
Ze kwam hier niet vandaan.
Had twee peuters bij zich.
En liep, geconcentreerd in haar telefoon scherm kijkend het zebrapad op.

Ik, ik claxonneerde zo van Hallo mevrouw het kan een Scania zijn die niet meer kan remmen ipv een personenwagen.

Ze maakte een schitterend dramatisch gebaar naar het zebrapad toe en keek boos omdat ik haar uit haar scherm-wereldje had gerukt !

Arme kindertjes !
Ze hebben mij geleerd dat voetgangers fietsers kwetsbare groepen zijn. Dat het verkeerd is heb je gelijk in. Maar als normale weggebruiker moet je fouten van anderen kunnen vergeven
@fietsbel1:

Fouten is iets heel anders dan willens en wetens als een debiel in een schermpje kijken, ik geloof niet dat ik je graag tegen kom onderweg !

Ik krijg de indruk van jou dat je telefoonscherm belangrijker is dan ergens levend aankomen!

En met die kwetsbare groepen wordt iets heel anders bedoeld dan een vrijbrief om als voetganger of fietser maar alles te mogen doen in het verkeer.

Ik hoop dat je een donor codicil hebt !
Ik speel geen eigen rechter in het verkeer heb ook geen sneeuw ruimer op mijn auto om een schoolgaande fietsers voetganger meteen aan de kant te duwen we leven in 2016
@fietsbel1: En in 2016 gebruiken we interpunctie.
Er gaan zoveel dingen mis in en om het verkeer. Meestal gaat het net goed, en levert het alleen maar ergenis op, soms gaat het fout.
maar om dan maar 200.000 extra agenten in te zetten en iedereen te beboeten die ‘menselijk’ is, nee geen goed idee.
Ook ik erger me aan bumperklevers voor me, mensen die hun spiegels op marktplaats zetten, invaliden die een sprintje trekken na het uitstappen. Er moet enige vorm van controle en beboeten zijn, maar niet 100% waterdicht. In zo’n land wil ik niet wonen.

Wel hoop ik dat bij een aanrijding auto – voetganger/fietser er een beetje normaal gekeken wordt naar de omstandigheden en niet met oogkleppen op de auto de schuld krijgt. En dan nog, dan zijn we verzekerd. Want ‘de auto is de schuldige’ is vooral verzekering technisch volgens mij. Als je een voetganger op de snelweg dood rijdt, lijkt me strafvervolging niet aan de orde.
Boete wel war hoger maken 500 eur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).