Qoros: nieuwe beelden van nog immer naamloze sedan [updated]

Auteur: , 20 Reacties

In de aanloop naar de Autosalon van Genève, waar het Chinese Qoros zijn eerste productierijpe model toont, laat het bedrijf iets meer los over zijn design.

In de Zwitserse diplomatenstad krijgen we een sedan voorgeschoteld, met daarnaast een tweetal concepten die een blik moeten geven op de vorm die de Qoros-familie in de toekomst aan zal nemen. Centraal figuur in het ontwerp in voormalig MINI-designer Gert Hildebrand, die zowel in Shanghai als in München designstudio’s runt.

De Duitser belooft ons een dynamic look en solid premium build quality van het merk met de Q. Vanzelfsprekend geven schetsen niet helemaal een realistisch beeld, maar als je in je gedachten de wildste lijnen er uit filtert, en het geheel naar realistische proporties terugbrengt, kan je een redelijk beeld vormen van wat komen gaat.

Eerder dit jaar spotten we, tijdens onze Porsche-trip in Oostenrijk, al een gecamoufleerde Qoros. Deze vind je HIER.

Update – Volgens de laatste informatie gaat de sedan GQ3 heten.20 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
ze zijn zo zeker van hun zaakjes dat ze er met helmen op in gaan zitten.
Wat een mooie BMW 5-serie met Opel Astra neus…
@mgmgb: niet zo gek als de ontwerper Herr Hildebrand heet…
@mgmgb: beter goed afkijken dan zelf slecht maken.

Jammer dat die chinezen er dan slecht afkijken van maken
Haha, die heeft een flinke identiteitcrisis!
Beetje te veel volkswagen…
@moondustfocus: vooral t dashboard. Ik vind met name die cd speler wel een hele innovatie voor de autobranche. Snap niet dat iemand daar anno 2012 nog niet aan heeft gedacht…
@Den: doet me denken aan de passat cc maar dan met andere verhoudingen.
Hee, het logo heeft wel wat weg van de autoblog stijl!
@C220AMG: We gaan ze aanklagen.
Op de tekeningen is ziet het er best wel goed uit. Benieuwd hoe het in het echt zal zijn en of ze deze keer echt wel grondig gewerkt hebben.
Interieur zal wel enorm van de materialen afhangen want daar valt het design wel wat tegen. Kan heel cheap worden.
Q?
Aah.. De nieuwe Bond auto dus! Met raket werpers uiteraard en de hele standaard uitrusting zoals schietstoelen en Bollinger 59 in de koelkast.
Dat is premium! (;
@lamborgfan: Tegenwoordig is het een zendertje en een ding dat je hand herkent…
Nogal heel erg VW met een goedkope achteras voor een wagen van dit formaat.
@fortuna: Zo’n achteras is goed genoeg voor dit soort auto’s. Je kan wel een onnodig ingewikkelde constructie met meerdere draagarme en torsiestangen eronder zetten, maar daar worden de rij-eigenschappen niet per definitie veel beter op, maar is op termijn wel duurder in onderhoud. De eerste schetsen zien er trouwens wel veelbelovend uit. En de naam Qoros klinkt wel lekker. Ben benieuwd!
Het lijkt wel een auto!
Ik zie net dit bericht zo vlak boven de post over de BMW 4 serie… nou ben ik geen vergelijkingsmongool, maar hier kan ik toch niet onderuit. Paar niertjes d’r op en je hebt een schets van de 4 gran coupé!
Irritant dat iedere kleuter voortdurend loopt te klagen over dit merk. natuurlijk lijkt heeft het design heel veel weg van volkswagens, bmw’s, jaguars, astra’s, saab’s. want de hele top van het bedrijf word gevormd door europeanen die werkten voor die merken.

Ik denk dat Qoros het helemaal gaat worden. niet alleen in Nederlander, ook niet alleen in Europa, maar over de hele wereld. dit heeft ermee te maken met dat qoros, anders dan de japanners, niet zomaar auto’s gaat dumpen in europa. het gaat hun om pure kwaliteit, ook al hebben ze een hele slechte naam op gebied van kwaliteit. volgend jaar gaan ze namelijk een euro ncap crashtest doen met deze wagen en het leuke is dat er dan 5 sterren uit zal komen, geinig is wel dat iedereen dan zal zeggen dat het ‘maar’ 5 sterren heeft, 6 sterren wordt immers de standaard. maar als je nagaat dat een gloednieuwe fabrikant bij de eerste auto 5 sterren haalt, dan hebben ze dat verdomd goed gedaan. de wagens worden immers

Eric Geers van Qoros was halverwege november te horen op dè BNR-nationale autoshow. degenen die het hebben gemist: luister de uitzending terug, alvorens je hier waardeloze comments loopt te typen.

p.s. Gert Hildebrand heeft een nette wagen geleverd. niet verkeerd kwa styling, en lekker breed ook. dus kwa interieur ruimte zit het iig niet aan de krappe kant.

p.p.s. in geneve krijgen we maar liefst (!) merken van dit model te zien! (een hatchback, station en een sedan)
Quasimodo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).