Ryan Babel: Dat is pech, Audi RS3 weg [diefstal]

Auteur: , 50 Reacties

Een dubbele kater voor Ajacied Ryan Babel. Niet alleen verloor zijn ploeg gisteren met 0-2 van Vitesse, maar toen hij thuis kwam bleek dat er was ingebroken en dat gemene pikkedieven zijn zwarte Audi RS3 Sportback (op Duits kenteken) gestolen hadden. Bummer!

De dieven sloegen toe toen Babel op het veld stond, naar alle waarschijnlijkheid tussen 19:00 en 19:30, en bij de inbraak pikten ze de sleutels zodat ze zonder moeite de auto mee konden nemen.

Waarom een Nederlander, die in Nederland woont en werkt, met een auto op Duits kenteken moet rijden is mij een raadsel overigens. Ik begrijp dat hij het doet om BPM te ontlopen, maar het is niet zo dat hij armlastig is ofzo. Het zou mooi zijn als de belastingdienst nog even een naheffing stuurt naar meneer Babel voor het ontduiken van BPM.

Overigens hoeft Ryan de komende tijd niet met de fiets naar zijn werk, want alle voetballers van Ajax hebben ook nog een (gesponsorde) Mercedes in de garage staan. (via: twitter & instagram)

PS In het verleden reed Ryan Babel in een BMW X3.

PPS Meer foto’s van zijn Audi RS3 kan je vinden op Autojunk.

UPDATE – Om 13:00 stuurde Ryan deze Tweet de wereld in:

Mijn Auto is gesignaleerd 30 minuten terug rond de Amsterdam Arena !!! Zwarte Audi RS3 met Duits kenteken : GP-RB-2610 !!!!

Hoe dom moet je zijn om zo’n opvallende auto van een Ajacied te stelen en dan rond de ArenA te gaan rijden…

En nog een Tweet:
Een donkere jongen met dreads bestuurd [sic] het voertuig !!!50 reacties

Zo dat is effe balen, een hele week voor niks gewerkt!
@alcantara: Gespeeld*
Zal wel op duits kenteken staan omdat hij de afgelopen 2 jaar in Duitsland heeft gespeeld…
@EFB: dus? Als je in Nederland woont & werkt kan je je auto gewoon invoeren en op Nederlands kenteken zetten. Dat ben je namelijk verplicht.
@robbie: als hij nogsteeds een huis in duitsland heeft en daar het meest verblijft dan hoeft dat helemaal niet persee
@darkpluisje: elke dag van Duitsland naar Amsterdam op en neer rijden? Denk je het zelf…
@robbie: och met een rs3 en een salaris wat je een boete of 5 per maand wel kan permiteren is het te doen hoor :P

Maar dan nog, als hij de regeltjes af wil tasten dan is dat verder zijn zaak. Iedereen zit wel eens op de randjes van de belastingdienst, iedereen verkoopt wel eens via marktplaats dingen zonder daar belastingen over te betalen, hij pakt het net wat groter aan maar als ze hem pakken zal de straf ook wat groter zijn
@robbie: Ja want hij heeft natuurlijk zo’n 9 tot 5 baantje daar in Amsterdam… Voetballers hoeven over het algemeen niet elke dag op en neer naar hun club.
@b0ss: nee amateurs niet nee maar profs trainen gewoon 5 a 6 keer per week, dus meer op en neer rijden als dat wij doen.
Maar goed, heeft iemand nog intresse in een audi rs3? :D
@rempedaal: nee maar dat blok wil ik wel hebben. Had je niet die ml500 brabus mee kunnen nemen:p
Waarom een Nederlander, die in Nederland woont en werkt, met een auto op Duits kenteken moet mag rijden, kun je vinden op rijksoverheid.nl.
nou ja “weg”… hij duikt vanzelf weer op bij een ramkraak binnenkort
Babel heeft hiervoor een paar jaar in Duitsland gespeeld, misschien heeft hij zijn huis daar nog niet verkocht ;)
@Mich: @bungabungastig: @EFB: Babel zal nooit iedere dag de weg Hamburg-amsterdam v.v afleggen. Nu hij weer een Nederlands ingezetene is geworden en weer een Nederlandse werkgever heeft, mag er worden aangenomen dat-ie zich voornamelijk op het Nederlandse wegennet zal begeven. En dus kan deze top(tob?)voetballer binnenkort ook nog eens een douw van de belastingdienst verwachten…

Wettelijk gezien heeft hij 6 maanden (dacht ik, correct me if I’m wrong) om de auto terug te importeren. Dus: aanmelden bij de RDW, inklaren als verhuisboedel, Nederlandse platen erop, etc. Als hij dat niet doet, dan treedt het eerder genoemde scenario in werking: naheffing van MRB+boete. Tenzij… een heel donker en 100% speculatief scenario: de auto net ‘toevallig’ wordt gestolen voordat die termijn is verstreken. Verzekering keert uit, en zonder verdere rompslomp ben je klaar!
@RRRobert: Ouch, dat is een pijnlijk scenario. Wil je nou zeggen dat je de ‘dief’ dan ook nog een rondje zou laten rijden in een buurt waar de kans bijzonder groot is dat de auto wordt herkend?
@CRX:
Nee joh, hij is hem na die afgang van gisteren gewoon vergeten en heeft een van z’n matties hem ff op laten halen.
Gewoon een lulverhaal van hem om zielig gevonden te worden….
Hij heeft ook nog een Bentley op Duitse platen. Misschien iets te maken met dat hij de vorige twee seizoenen bij hoffenheim in Duitsland heeft gespeeld?
@meneersander: Zou die dan ook binnenkort ontvreemd worden (zie post van @RRRobert hierboven)?
Er is bij iemand ingebroken en zijn auto is meegenomen, en waar maakt men hier zich druk over?

“Waarom een Nederlander, die in Nederland woont en werkt, met een auto op Duits kenteken moet rijden is mij een raadsel overigens. Ik begrijp dat hij het doet om BPM te ontlopen, maar het niet zo dat hij armlastig is ofzo. Het zou mooi zijn als de belastingdienst nog even een naheffing stuurt naar meneer Babel voor het ontduiken van BPM.”

Juist ja…
@Rick-dos: jaloezie noemen we dat
@zender: ja, en jan lul wordt wel gepakt en kan vele tienduizenden euro’s aan naheffingen en BPM betalen!
@rufctr01: Ja, maar zo te zien heb jij daar ook geen problemen mee. Of ben je naar Nederland verhuisd?
@zender: ik woon weer in NL, en heb gewoon een auto op Nederlands kenteken. En volgens mij als hij in NL speelt dan werkt hij gewoon in NL, met alleen een huis in Duitsland ben je er nog niet. Je hebt ook een Duits werkgeversverklaring nodig om met een Duits kenteken hier te mogen rijden. Misschien betaalt hij wel gewoon zijn wegenbelasting in NL en meldt hij het netjes wanneer hij er hier mee rondrijdt.
@rufctr01: Juist. Maar dan blijft het jaloezie (van Jan), ook al moet Jan wel belasting betalen en de voetballer niet. Het is inderdaad niet eerlijk, maar opzich moet het mogelijk zijn voor Jan om ook op Duits kenteken te rijden, al zal dat enige risico’s met zich mee kunnen brengen (want men bedenkt hier nog al eens wat regeltjes zonder dat je het weet).
Ultieme getaway car, dus niet gek dat die gejat is.
Veel smaak heeft die voetballer niet! Veel geld verdienen en dan in zo’n auto rondtuffen.
@rufctr01: precies, een BMW was zeker beter geweest he…
@fijnkonijn: alles beter dan een Audi!
@rufctr01: Hoeveel voetballers met smaak ken jij?
@potver7: geen enkele
@rufctr01: ze zijn meestal ook zo dom als het achterend van een varken. Ik zie een patroon…
Misschien staat hij nog steeds als woonachtig in Duitsland ingeschreven.
Hij heeft maar een contract van één jaar bij Ajax ondertekend, dus volgend jaar kan hij wel weer in een ander land voetballen.
Dan zou ik ook niets veranderen voor dat ene jaar tot er meer duidelijkheid is waar mijn toekomst ligt.
Scheeld heel veel papier rompslomp.
hhaha raad de schade…. zo’n 70.000 euro !
@ rufctr01

Ik zie niet in waarom je in een dure auto moet rijden als je veel geld verdien.
Het is een van A naar B vervoermiddel en niet elke voetballer rijd in een pooierbak.
Ik zou juist lekker low-profile rond rijden in iets simpels.
En een RS3 is een prima Auto in de winter voor dat deel van Duitsland.
Update: Nog een paar bericht van Ryan:

Mijn Auto is gesignaleerd 30 minuten terug rond de Amsterdam Arena !!! Zwarte Audi RS3 met Duits kenteken : GP-RB-2610 !!!!

Een donkere jongen met dreads bestuurd [sic] het voertuig !!!
@robbie: Miss een familielid van hem?
Leuk als je zo’n beetje bekend bent (toch ook voordelen aan dat voetballer zijn) je zo je auto snel kan terug vinden.
Wens hem er veel succes mee.

Waarom zou hij meer BMP moeten betalen omdat jij dat ook doet? Jij kan gewoon best zien dat je zelf minder betaald robbie, ipv het anderen te misgunnen.
En wie de auto terug kan vinden krijgt 10.000 eurotjes van Mr. Babel!!
Zie zijn tweets
Mss woont Babel formeel nog in Duitsland en heeft hij een huis in A’dam voor doordeweeks.
@RutgerK:
Voor de belastingdienst geldt dat hij in Nederland werkt en Nederlander is.
Hij is dus hier belastingplichtig.
Het klopt dat hij een half jaar heeft om de boel op orde te hebben.
Zelfs mijn Duitse collega moest een halfjaar nadat hij hier kwam wonen en werken zijn auto op een Nederlands kenteken zetten….
@jrk68: voor beroepssporters gelden andere regels.. hij moet in NL belasting betalen, nederlander of niet.

Wat trouwens wel kan zijn is dat de auto niet van hem is… wie zegt dat het ding op zijn naam staat? Misschien heeft hij wel een duitse vriendin/vrouw? Misschien staat de auto op haar naam? Of hij moest nog wat regelen.. kan natuurlijk ook. Hij ging tenslotte pas op 30 augustus naar Amsterdam…

Waarschijnlijk heeft de Telegraaf weer een afwijzing gestuurd en moest robbie daarom ff zuur doen…
Behalve de buitenlander Ryan Babel zijn er natuurlijk meer dan genoeg profiteurs uit het oostblok die hier wonen en met een buitenlandse plaat rondrijden.Hier inhet Westland zijn het er duizenden!! De POOL-itiek doet niets, ja een beetje de oldtimer liefhebbers pesten. Als ze de buitenlandse auto’s aanpakken kunnen de nederlanders hun hobby blijven beoefenen
Ach hij heeft net een Ducati gekocht kan hij daar op rijden als hij zijn rijbewijs heeft want die heeft hij nog niet haha

Zie foto op site http://www.motortoer.com/
Wat een zielig artikel. “Het zou mooi zijn als de belastingdienst nog even een naheffing stuurt naar meneer Babel voor het ontduiken van BPM.”
Heel triest…
@vasteklant: Inderdaad, ik vind het ook een heel azijnpisserig item! Tja, jaloezie he sommige mensen kunnen er soms echt niet mee omgaan. Als een ander in die positie zou zitten zou hij precies hetzelfde doen.
Een beetje wazig artiekel. Louis van Gaal heeft ook in Duitsland gewerkt en misschien rijd hij ook in Nederland nog rond in zijn auto met Duitse kenteken platen, so what.
Toch makkelijk dat Duitse kenteken, anders hadden ze hem nooit weer terug gevonden….
@norge: klopt want er rijden al zo’n 25.000 RS3’s in NL…..
Dit is toch geen opvallende auto? Dit is een zwarte A3 sportback notabene. Daarvan gaan er zelfs 14 in een dozijn (of een containerschip natuurlijk).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).