Video: 5 minuten spookrijders trotseren in de Oekraïne

Auteur: , 27 Reacties

Nu snap ik waarom het Nederlands elftal altijd naar Charkov vloog om zich daar af te laten drogen..

Hoe oostelijker je Europa in trekt, hoe aparter de situaties die je in het verkeer tegenkomt. In landen als Polen, Tsjechië of Hongarije heb ik zelf nooit hele rare dingen meegemaakt, maar schuif op naar landen als Bulgarije en Roemenië en het wordt al heel snel een klap erger (tot op het punt dat iemand een wapen vanuit de kofferbak op je richt). Ga je nog oostelijker, richting de Oekraïne of Rusland, dan wordt het verkeer gewoon volle bak batshit crazy.

Uit Rusland bestoken we jullie al regelmatig met obscuur videomateriaal, maar wat te denken van buurland Oekraïne? Vergezeld van een vrolijk muziekje (dat doet denken aan de uitstekende tragi-komische film Everything is Illuminated, met een prima acterende Mr. Frodo) zien we dat brutalen de halve wereld hebben. Het tegengestelde verkeer is nogal wat groter in omvang dan het verkeer dat de richting van de camera-auto op rijdt, en dus creëert men even een stukje eigen asfalt.

Hoe ver dit gaat? Waanzinnig ver. In de verkeersjungle heerst de sterkste/brutaalste gorilla:

Natuurlijk kunnen de Russen dit niet over hun kant laten gaan, dus daarom als bonus nog even een clipje van een boze Tiguan-rijder die een verkeersdeelnemer met een seinpistool belaagt:

Liever echte pipa’s? Geen probleem:27 reacties

Wat mij opvalt is dat die lui met dashcams altijd doorrijden na een gebeurtenis/ongeval. Volgens mij was dat trouwens een Tiguan in dat 2e filmpje.
@bsxc2: tja het is een ieder voor zich mentaliteit in deze landen; je wil niet getuigen tegen iemand die voor een heel klein incident reeds een alarmpistool afvuurt…
Het probleem is dat niemand er iets durft aan te doen in deze landen… Doe dit in NL of BE en iedereen zou op zijn minst toeteren/zich boos maken/gebaren maken/de spookrijder klemrijden/politie bellen… Doe dit in Rusland en Ukraîne en binnen de 30 sec staat er iemand met een pistool of basaballbat voor je auto te zwaaien…
@upstream: Komt omdat we die fase al hebben gehad. Wij hebben geen zin in confrontaties en boetes. Daar gedogen ze ’t allemaal van elkaar, omdat 90% ’t doet.

Je kan moeilijk 9/10 bestuurders aanpakken dus ga je ’t zelf ook maar doen.
Geen wonder dat ze elkaar allemaal beginnen te meppen, hier in NL blijven we netjes in lijn omdat we geen zin hebben in confrontaties en/of boetes.
Is dat in die 2e film geen Tiguan overigens??
Ja, dat zei je voorganger ook al :). Had t filmpje niet weer opnieuw bekeken sinds gisteren, maar inderdaad, het is de mini-Touareg
@sir_smokalot: Klopt, maar had ’t artikel al geopend toen er nog geen replies waren. Haha, nergens voor te schamen, ’t lijkt ook allemaal op elkaar.
@sir_smokalot:
Ach dat spul lijkt toch allemaal het zelfde.
Kan iedereen overkomen…
Dit is gewoon creatief omgaan met de beschikbare ruimte op de weg! Files een stuk korter en eerder opgelost…
@hammerman:
Inderdaad, de wijzen komen uit het Oosten…
Gezellig hoor, zo met z’n allen tegelijk naar het strand.
Ik ben zelf een paar keer in de Oekraïne geweest (Oekraïnse vrouw…) en deze taferelen komen mij bekend voor. Jammer dat ik de rit in het centrum van Kiev naar het vliegveld met de taxi niet gefilmd heb. We kwamen in een file terecht en waren bang om te laat op het vliegveld aan te komen. Spookrijden, via trottoir en op de meest vreemde manieren inhalen waren opeens de meest gewone dingen!
@hammerman: Inderdaad, zo ook in bijv. Luxemburg, gasten daar hebben ook amper regels en als je wordt gepakt door ’n agent is ’t ‘ff wat rustiger meneer’..

Je hoeft het niet zo ver te zoeken, in NL is ’t gewoon goed geregeld.
Daarom hoef ik nooit naar dat soort landen op vakantie.
En ineens gingen al die kneuzen veel, veel beter rijden.
Not.
Daarom maak ik me niet druk.
Doe ik niet aan “spelletjes” op de weg.
Jij mag winnen.
Jij mag voor me rijden.
Want het scheelt jouw een immense zee aan tijd.
Want jij bent formule 1 coureur
En op jouw staat er ergens een oude eik te wachten.
Of een Scania
Of een lantaarnpaal.
En die dag verlies je met je bluf.
Mooi om te zien hoe de bestuurder in het eerste filmpje zijn auto lekker laat staan! Groot gelijk. Het tweede filmpje, tsjah, lontje thuis gelaten blijkbaar. Het derde filmpje… Maak er niet zoveel van eigenlijk, behalve dat de bestuurder van de auto voor de auto met de camera een grote kneus is als hij zich zo gedraagt.
Ze zaten zeker porno te kijken.
s-s-s-s-s-pooooooooookrijders !!! TRalalalala :)

En dan die Russen, helemaal geweldig ! Ter ere hiervan ff een lekker plaatje, hetzelfde als van filmpje 1, maar dan beterder:

http://www.youtube.com/watch?v=vzrb16dkRg4&feature=related
Als je 2 werkende hersencellen hebt ben je al hoogbegaafd naar hun standaard.
@jrk68: Onderwijssysteem in de Oekraïne staat op een hoger peil dan hier in Nederland! Enorme gedrevenheid bij de meesten om een goede opleiding af te maken. Alleen met autorijden hebben ze een beetje moeite. DAt krijg je als je een rijbewijs kunt kopen zonder examen af te leggen…
Net terug van vakantie in Bulgarije, het klopt.. maar ze rijden in ieder geval dikke auto’s! Zag een hummer h2 op een soortgelijke manier inhalen, geen probleem lijkt me!
Poltie-agent tegen collega: we gaan de bonnen qoutum van dit jaar binnen 1 dag halen!
Als ik naar het eerste filmpje kijk, ben ik geneigd te geloven dat juist de ‘camera-auto’ tegen het verkeer is rijdt?!

Wie maakt mij los?
@FrankypankyV8: Bij ongeveer 3:50 kun je aan de pijl op het wegdek zien dat de ‘camera-auto’ op de goede weghelft rijdt!
@FrankypankyV8: Die auto is (net als de BMW en de Citroen die je later ziet) aan het rijden op hun eigen weghelft. Al die spookrijders proberen zonder geduld voorbij de file te komen en op welke manier maakt ze niets uit…
@snakemind:

&hammerman…Dank…Echt, het waren er zoveel. Ik begon echt te denken dat de camera-auto degene was die tegen het verkeer in reed…Of ik zou ook geduldig een filmpje kunnen afkijken, hahaha!
Russen = apen met rijbewijzen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).