Video: Koenigsegg Agera R in begrenzer op de ‘Ring

Auteur: , 80 Reacties

Leg vast een schoon onderbroekje klaar.

De Koenigsegg Agera R is mijn favoriete übercar van dit moment. Toegegeven, liever heb ik zo’n witte met skibox maar ook de onlangs geüpdate versie mag er gewoon wezen. Hartstikke leuk zo’n Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse maar actiemodelletje 984 van de Fransen doet me gewoon niets meer, laat staan de variant met de naam van een matige voetbalclub. De Agera R is ook nog eens een zeldzaam mooie verschijning, iets wat je van het cartooneske uiterlijk van een Veyron niet kan zeggen naar mijn alles behalve bescheiden mening.

Heel vaak zien we geen videobeelden van een Agera R, maar als we iets zien dan is het doorgaans spektakel. Als iemand op het lange rechte stuk van de Nordschleiffe met de Zweedse Schone een indrukwekkende 401,6 kilometer per uur weet aan te tikken én precies voor de camera in de toerenbegrenzer lijkt te klappen, dan moet ik dat even met jullie delen. Mjammie, Hebb0n!

Met dank aan Abdelghani voor de tip!80 reacties

Ik vind hem er dus echt belachelijk uitzien. De Veyron SS daarentegen vind ik een absoluut plaatje. Ieder zo z’n ding.
@raphael: ieder zijn smaak! vind dit samen met de pagani zonda cinque de mooiste supercar die er op dit moment rondrijdt. supercars moeten in mijn ogen overdreven en opvallend zijn, en een enorme bak herrie produceren!
@lambo4all: Met jou kan ik praten, Zonda Cinque en Agera R!
@michelyman: met jullie kan ik praten
@vwr20: met jullie kan ik praten! die 2 auto’s allebei heerlijk!!!
Naar mijn mening is en blijft de Mclaren F1 de koning.
http://www.youtube.com/watch?v=1deC6H831fI
Ongelooflijk dat dit filmpje nog maar rond de 210 keer bekeken is!
@jrmpower24: Logisch.. Zeer slecht gefilmd en redelijk saai..
@jeffreym3: saai?! had je je geluid niet aan staan ofzo? WTF!
@michelyman: count me in too man :-)
@lambo4all: De Agera R kan zowieso niet ontbreken zoals mijn nick doet vermoeden, maar daarnaast vind ik de Enzo ook erg bruut.
@lambo4all: Ik vind de Cinque nog even een heel stuk mooier!
@raphael: Ik weet dat jij Pagani als bedrijf erg respecteert, maar zit ik fout als ik denk dat jij de Ferrari Enzo ook waardeert in supercar klasse?
@agera: Kijk laat ik voorop stellen dat ik bijna elke supercar als supercar waardeer, deze Agera ook. Uiterlijk is een heel ander verhaal. Ja de Enzo is in mijn ogen wonderschoon. Ik heb een schaalmodel en hij verveelt na 5 jaar nog steeds niet.
@raphael: idd hoe graag ik het ook zou willen, ik blijf deze auto smakeloos vinden. Stijlvol is iets wat de huayra wel is, maar de bugatti blijft magisch.
400 per uur, max toerental bereikt …. must keep foot down!
Ook fantastisch hoe die deur open gaat op 2:33.
fapfapfapfapfap
Wat een geluid, om kippevel van te krijgen!
Dat is geen kattenpis, ik denk niet dat ik op mijn gemak ernaast zou zitten.
Forget it, zelfs deze auto haalt daar nooit zijn topsnelheid, 330max.
Is bijna 5% steil daar.
@walter: Want jij hebt er verstand van.
@Donstil: Ik heb ook moeite om te geloven dat je daar 400 km/h kan rijden. Niet zo zeer vanwege de helling maar meer omdat het best wel hobbelig is en omdat er een flauwe bocht zit, net na de helling. Vraag me af of de auto daar stabiel blijft bij 400.
@Donstil:
Meer dan jou, als je logisch zou nadenken kom je op de zelfde conclusie.
Waarom halen alle andere supersportauto’s bij lange na hun topsnelheid niet op de Nordschleife en deze Agera wel . Daarnaast laat het circuit deze snelheid helemaal niet toe, totaal niet vlak te noemen.
Waarom zou Koennisegg zijn versnellingsbak zo afstemmen dat hij bij een 5% helling op topsnelheid in zijn toerenbegrenzer loopt, de auto zou op een vlak circuit minimaal nog 30km harder kunnen.
Misschien maakt dit filmpje mijn statement duidelijker, vanaf 6min40. Ter info 180mph=288kmh, topsnelheid op papier van deze ZR1 is 205mph=328kmh
http://www.youtube.com/watch?v=5yKb6iSWc0k
@walter & @straatpiraat: Heb de proef op de som genomen en sprong in mn Agera in FM4 en trok em door tot 402 bij het filmmoment dus confirmed. Had zelf al mn twijfels en dit is een R die nóg meer power heeft. Trouwens, deed hetzelfde grapje met een Veyron en die klom amper door tot de 350. Leuk spul tot 330 en dan is ’t ook einde verhaal.
@The360box: Kun je dit ook doen met de Enzo ben eigenlijk benieuwd naar tijd en snelheid van de Enzo :P
@The360box: Ow, je hebt het getest in FM4. Ja ok, dan klopt het natuurlijk volledig. Geen twijfel mogelijk in dat geval.
@kingdecay: Hmm, nee geen twijfel nee. Het is hier 2 x bevestigd en denk je nou echt dat ze die games faken? Ja, de NFS en TDU wel ja…
@The360box: Sorry dat jij je feiten baseert op een spel vind ik echt niet relevant.
@straatpiraat: Naïef zeg omdat nu nog te denken, games zijn geen achterhaalde shit meer en zijn naar mijn idee dichter tegen de werkelijkheid aan. Enige verschil is dat je het hier overnieuw kunt doen.
Ben wel benieuwd naar de beelden van die Gopro die op het einde van de auto wordt gehaald.
Dodge Viper toch?
@The360box: do you need glasses?
@agera: Ok, hij is ietsje anders.
via iPhone app
Is dat een Audi R8 die vooraan rijdt op 45s ?
Lijkt me ook niet standaardgeluid
@holycrap: een flyby fluitje van de V10 van de R8. Heeft een RS6 ook heel erg.
Schoon ondergoed klaarleggen?


Ha, je gaat er dus vanuit dat ik überhaupt ondergoed aan heb!

Hoe naïef!
@bozewolf: too much information, vrind.
@bozewolf: Hoe smerig!
@pexiges: Tenzij het een ontzettend lekker wijf is natuurlijk…
@bozewolf: Hahaha.
Mooie auto maar een flut film met dito geluid. Waarom geen onboard beelden? Er staat een gopro camera achterop.
@midasracer: Dit is gewoon een spotter die zich rond de Ring begeeft. De GoPro zal wel door de fabrikant of eigenaar gebruikt zijn en dat filmpje zal binnenkort wel ergens opduiken ;-)
koddig
Zo’n Agera R is vele malen bruter dan een Veyron, maar dat is mijn mening.
Agera R & Ferrari Enzo is mijn droomkoppel.
@agera: En sneller, een Veyron vind ik een beetje doorgeslagen Kever. Kan mooi zijn.
@The360box:
In een aantal opzichten sneller ja. Maar tot 200 staat een Agera R zowel in tijd als in meters nog steeds op achterstand. M.a.w., de Agera kan pas op hoge snelheid z’n vermogen goed kwijt.
@macready: Dan komt doordat de veyron een paar honderd kilo zwaarder is dan de agera, de agera zal met zn enorme spoiler wel meer downforce geven denk ik, zeker bij hoge snelheid…
@arno1:
Komt met name door het gebrek aan tractie met zoveel vermogen (2WD vs 4WD). De spoilers van de Agera zijn passief dynamisch en gaan door de rijwind op hogere snelheid zelfs vlakker staan (anders zou de acceleratie op die snelheden ook aanzienlijk langzamer verlopen, gezien het kwadratisch toenemen van de luchtweerstand).
leuke auto dat zeker, maar wel een beetje aan de prijs.
Ik ga liever voor een gele 360 spyder.mjam
Ik wist niet hoe geweldig deze er uit ziet in het rood. Wauw, plaatje langs een aventador.
Die Ferrari FF in het begin van het filmpje maakt ander ook geen verkeerd geluidje, :D
@tvrspeedsix: Nee zo zat ik ook te denken indd ;)
Hoor ik nou een ferrari ff?? Damn wat klinkt die geil!
@speedzz: volgens mij is het een Maserati Quattroporte
Mooi geluid ? Nou nee ,ik vind hem wel inponerend klinken maar mooi?
Op 1:00 komt die Maserati Qauttroporte er óók ff bij zeg !!! Mjam !

Maar dit is werkelijk smullenmateriaal !!
@Megakix: Is een FF van Ferrari.
@raphael: is inderdaad de FF…
Just awesome. En de FF is blijkbaar een goede trackday auto. Het geluid van de Agera is gewoon fapfapfap.
Hatsekiedee, die 911 föhnt ‘m er even langs, met gemak … ;-)
oorporno hoor
Topsnelheid op Le Mans voordat de chicanes op Hunaudières was 405 (sommige bronnen zeggen 407) km/h door de WM-Peugeot type WM P88 in 1988. Dat rechte stuk was 6 kilometer lang.
Het rechte stuk op de ‘Ring is 3,5 km lang.Dit maakt de claim van 401,6 km/h in mijn ogen redelijk straf. Petje af als het echt zo is, maar dan heeft die Noorse gast Eker wel een deathwish om op zo’n pokdalig circuit zo verschrikkelijk hard te rijden.
Ik denk eerder dat @walter met z’n 330 km/h dichterbij de waarheid zit.
@Vincegail: En het Volkswagen Testcircuit Ehra-Lessien heeft een kaarsrecht stuk zo glad als een biljartlaken van 9 km. En dat heeft Bugatti nodig gehad om 408 (Veyron) en 431 (Veyron SS). 400+ km/h op de Nurbürgring? Very unlikely….
@Vincegail: http://www.youtube.com/watch?v=yoa6mloRf2Q
Op 7:55 zegt Derek Bell dat ie 195 mph gaat op het rechte stuk. Dan komt ie nog 55 mph te kort. Het 400 kmh verhaal wordt steeds minder geloofwaardig!
@Vincegail: Nog een laatste ‘nail in the coffin’ van dit sprookjesverhaal: In EVO magazine nr. 123 rijdt Marc Basseng (op dat moment 17-voudig racewinnaar op de Nurbürgring, dus wel enige ervaring)met een Koenigsegg CCX een topsnelheid van 190 mph (toevallig ook blz. 123!). De Agera R zal ongetwijfeld een stukje beter zijn dan de CCX, maar niet zoveel beter dat een amateur (Eker) 250 mph (400 kph) haalt, dus 60 mph (bijna 100 kph) harder dan een professioneel coureur….
@Vincegail: Moet je dan persé een prof. coureur zijn om zo hard mogelijk rechtdoor te gaan..?
@jeffreym3:
Ja, wel op dat stuk, er komt namelijk een bocht die je niet wilt missen met 300. Ik blijf het volhouden 400 is volstrekt onmogelijk op dit stuk. Vraag Sabine Schmitz, die zal het bevestigen, tel. 0049 1674643781
@Vincegail: Appels en peren? Een Veyron wordt er dood hard uitgetrokken door een Agera en helemaal de R en weet zeker dat het minimaal 400 geweest is. En dan kan je wel lullen over je coureurtjes maar dat maakt geen moer uit.
Panamera turbo s haalt 280 op de Döttinger Höhe..
Dus 400 voor dit monster lijkt me hoogst onwaarschijnlijk

Voor de rest; Speechless!
mooier dan dit word het niet, tot dat counigseg of hoe je dat ook schrijft weer met een nieuwe komt
Ik zie niet in waarom 400km/u onmogelijk is? Binnen de 15 seconden zit je vanuit stilstand al op de 300km/u. Dus 3,5km de tijd om daar 100km/u bij op te tellen? Moet kunnen.
@Cantago:
Daarbij zitten hobbels, een stukje heuvel op en een bocht….
@macready: http://www.gtspirit.com/2012/04/06/koenigsegg-agera-r-hits-402kmh-on-gran-turismo-nurburgring/
@T16:
Ik wacht nog even op een bewijsstukje meer dan een los getal zonder onderbouwing. ;)
En vergeet niet dat elke kilometer harder, exponentieel moeilijker te behalen is ;-)
Naam van een matig clubje? Bij Bugatti weten ze wss niet eens van het bestaan van Vitesse…
4e of 5e versnelling tegen begrenzer!!! 6e kan “bijna” nooit tegen het einde aan. Veyron loopt in zen laatste versnelling ook niet tegen de brenzer. Onmogelijk !!
@Didixtr: Wtf.. Kan je onderbouwen waarom dit niet zou kunnen?

Ik geloof het wel. Ten eerste, waarom zouden ze liegen over een behaalde snelheid? Dat ding verkoopt toch wel, daar hebben ze zo’n testje niet voor nodig. Ten tweede is het ding vele malen lichter dan zo’n lompe, lelijke veyron.
@jeffreym3: Edit: Niet goed gelezen.. Dacht dat het iemand van Koenigsegg achter het stuur zat.. Dan nog is het wel geloofwaardig.
Ik twijfel ook wel zo’n beetje bij die 400kmh.
Herinnert er zich iemand die top gear aflevering nog waar James May 400 gaat rijden in een Veyron?
Niet alleen koste dat ongelofelijk veel moeite maar z’n banden (en benzine) zaten er ook quasi onmiddellijk door.
Als iemand eerst wat gaat zitten rondcrossen op de Ring (natuurlijk heel goed voor je banden) en daarbij deze snelheden aantikt, dat kan gewoon toch niet.
Hier was ik bij! enorm gave ervaring!
Schijt krijg ik van die spotters. Komen aanhollen omdat de Agera op het terrein rolt. Lijkt wel paparazzi die vet betaald gaat worden als ze als eerste “te fetste fotow” kunnen doorsturen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).