Lada heeft iets nieuws, een station Priora

Auteur: , 59 Reacties

Het immer succesvolle, bloedgeile Lada pakt uit. Ze hebben niet alleen een Priora hatchback en sedan, er is nu ook een station.

De Priora station is een van de eerste vruchten van een samenwerking met Renault. De samenwerking houdt onder andere in dat Lada het platform van de Dacia Logan mag gebruiken, nieuwe Lada’s kunnen hier flink van profiteren. De Priora SW deelt onderdelen met de Dacia Logan MCV borduurt voort op de immer succesvolle Lada 110. De gewone Priora is in het thuisland al een daverend succes, de net wat praktischer station weet dan vast zijn weg naar de klanten ook wel te vinden. Bovendien gaat Lada dit jaar het WTCC winnen en dat trekt nog meer mensen naar de Lada dealer.

Om de kosten laag te houden, en de keus makkelijk kan je kiezen uit een aantal motoren. Allemaal hebben zij een inhoud van 1.6 liter en hebben ze 98pk. Voor de mensen zonder humor: je kan net zo veel motoren kiezen, als bij de T-Ford kleuren. De Lada rijdt op benzine maar is mogelijk vergevingsgezind genoeg om ook aardappelen gestookte ethanol te verbranden. Een veel gedronken drank, in Rusland. (bron: promotor.ro)

Lada Priora, zo cool!